GB: Miliband kondigt een waarschuwing voor klimaatverandering af

Screenshot_26

Ed Miliband, de leider van de Engelse Labour Party

(Door: Anushka Asthana)

De leider van Labour zegt dat de klimaatverandering verantwoordelijk is voor de overstromingen en waarschuwt dat het Verenigd Koninkrijk op weg is naar een “nationale veiligheidscrisis”. Groot-Brittannië stevent al slaapwandelend af op een crisis, waarin huizen van mensen, bedrijven en middelen van bestaan zullen worden vernietigd door meer extreme weersomstandigheden, heeft Ed Miliband gewaarschuwd.

De Labour leider zei dat ‘de wetenschap er duidelijk over is’ dat de klimaatverandering verantwoordelijk is voor de overstromingen die dwars door het hele land geraasd hebben – en dat die zal leiden tot meer van dergelijke gebeurtenissen. Tot nu toe betekent de politieke verdeeldheid dat het land niet in staat is om in te grijpen en in plaats daarvan koers zet naar een ‘nationale veiligheidscrisis’.

In een interview met de krant ‘The Observer’ betoogde hij: “Stormen en barre weersomstandigheden, waarvan we konden verwachten dat die in het verleden, laten we zeggen één ​​keer in de 100 jaar, zouden optreden, kunnen nu vaker voorkomen en de reden is dat … het klimaat verandert”.

Hij voegde eraan toe dat de op één na natste winter in 2012 en de gebeurtenissen van deze winter, die één keer in de 250 jaar voorkomen, bij hem tot een conclusie leidden. “Als je dobbelstenen blijft gooien en je krijg steeds zessen, dan zijn de dobbelstenen verzwaard. Er is dan iets aan de hand”.

De conservatieve minister van Defensie, Philip Hammond, zei: “Er is zeer duidelijk een klimaatverandering aan de gang, we zien dat weersinvloeden onmiskenbaar een rol spelen. Daarom investeren we een aanzienlijke hoeveelheid geld in het vergroten van onze weerbaarheid tegen overstromingen in het Verenigd Koninkrijk. Natuurlijk zijn deze overstromingen een verschrikkelijke tragedie voor alle betrokkenen, maar we moeten niet vergeten dat honderdduizenden bezittingen zijn beschermd tegen overstromingen door de investeringen die we de afgelopen jaren hebben gedaan”.

De heer Miliband beweerde met nadruk dat hij  niet probeerde om politiek punten te scoren.

Maar zijn woorden zullen worden geïnterpreteerd als een aanval op de minister-president, die de afgelopen jaren minder gepassioneerd was over zijn milieuopvattingen. David Cameron heeft in het verleden  de kiezers opgeroepen om “blauw te stemmen en daarmee voor groen te gaan“.

Maar hij heeft met groeiend scepticisme in zijn eigen partij te maken en hij heeft onlangs beloofd om, vanwege de publieke woede, terug te komen op de groene heffingen op de energierekening.

Cameron heeft ook te maken met oproepen van zijn eigen kanselier, George Osborne, om ervoor te zorgen dat behalve aan de economische agenda, ook aan de groene agenda wordt vastgehouden, met name in tijden als er bezuinigingsmaatregelen zijn. Maar het zou kunnen zijn dat de partij wordt geconfronteerd met een verschuiving van de opvattingen van het publiek.

‘The Observer’ heeft een opiniepeiling gehouden, waaruit blijkt dat meer dan de helft van de kiezers – 51% – van mening is dat de recente overstromingen  een teken zijn van klimaatverandering en opwarming van de aarde. Dat is meer dan het dubbele van de 24% die dat niet vindt en de 20% die neutraal is.

Het is dan ook Boris Johnson, de conservatieve burgemeester van Londen, die de “enorme en kwaadaardige woede van moeder natuur” de schuld geeft van de overstromingen. In een artikel in ‘The Sun on Sunday’ vergelijkt hij de ramp met een ander probleem, dat hij omschrijft als “volledig vermijdbaar” – de recente metrostaking in Londen. “Er zijn natuurrampen en er zijn rampen die door de mensen veroorzaakt zijn”, concludeert hij.

Een woordvoerster van het Ministerie van Energie en Klimaatverandering (DECC) zegt: ” Het wetenschappelijk bewijs achter klimaatverandering is duidelijk. Groot-Brittannië heeft een aantal van de meest ambitieuze doelstellingen inzake klimaatverandering in de wereld aangenomen om de dreiging aan te pakken”. Zij voegde hier aan toe: “De regering smeedt plannen tegen de invloeden van extreme weersomstandigheden en zal al het mogelijke blijven doen. We besteden in een periode van vier jaar £2,4 miljard aan overstromingsrisicobeheer en aan bescherming van de kust tegen erosie. Dat is meer dan hieraan ooit tevoren werd besteed.”

Bron:
http://news.sky.com
Auteur: Anushka Asthana

Vertaald uit het Engels door:
Wachteres
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Groot-Brittannië, hersenspoeling, klimaat, Krankzinnigheid, Naïviteit, Overheid, politici, Socialisten. Bookmark de permalink .

21 reacties op GB: Miliband kondigt een waarschuwing voor klimaatverandering af

 1. Republikein zegt:

  Blijf maar lekker dromen.

  Like

 2. Jan III Sobieski zegt:

  Weer de opwarmingshoax. Het houdt maar niet op…

  Like

 3. Ik Heb Er Zo Genoeg Van zegt:

  Als het aan de opwarming zou liggen hadden we er hier ook last van moeten hebben.
  Of is de opwarming per land geregeld?? hahaha

  Like

  • Wachteres zegt:

   We hebben hier geluk, @ ‘Ik Heb Er Zo Genoeg Van’:

   Het wordt hier warmer. Volgens mij wordt GB afgestraft, omdat zij teveel buitenlanders heeft toegelaten. 😆

   Like

  • Monalisa zegt:

   ‘Doden drijven uit graf in Engeland’

   AMSTERDAM –
   In Engeland zijn vanwege de hevige overstromingen diverse begraafplaatsen onder water komen te staan. Door het stijgende grondwater, dat op sommige plaatsen twintig meter hoger staat dan normaal, vreest men dat doodskisten naar het oppervlak worden geduwd.

   Like

  • Leo zegt:

   Je toch maar eens verdiepen in het Amerikaanse H.A.A.R.P . project in combinatie
   met het chemtrail programma.
   youtube: Haarp holes in heaven – US haarp about to distroy millions.
   NWO expirimenten.

   Like

   • Leo zegt:

    ook de comments maar eens lezen van “Haarp holes in heaven” de foto bekijken
    van Kees ijpelaar en eens vergelijken met de weerssituatie van afgelopen weken
    rond de Engels- Franse kusten.

    Like

 4. Henk der Niederländer zegt:

  Het zal met buitenlanders niet veel te maken hebben Wachteres grote vriendin van me, maar eerder met politicie die nog niet geen ene fuck verstand hebben van hetgeen waar ze voor aangesteld zijn.
  Vogelkastjes hangen en meer van die flauwe kul zullen de afwateringskanalen wel goed van gaan door stromen.
  De Theems wacht al jaren op uitbaggering maar dat geld om het te doen is er niet(hebben ze daar toevallig ook korenwolven die gesoepsidieerd moeten worden.
  Het is inderdaad het krankzinnige voorbij en niet allen in Nederland maar Europawijd

  Like

 5. Jelle R zegt:

  Eventjes een paar feiten op een rijtje: zomer 2013 was warm en zeer droog ook bij ons, de overstromingen begonnen in de regio zuid-Wales en zuid-west-Engeland en meer bepaald in Somerset een kleine maand geleden al. In Yeovilton, de belangrijkste stad in de regio, viel in november 23% MINDER regen dan normaal. Gans UK, Schotland zelfs zeer droog!, was november te droog. Met dit in het achterhoofd zouden de rivieren laag moeten zijn geweest toen de winter begon. Nu het belangrijkste, de neerslag tijdens dec/jan is 8X eerder overschreden geweest tijdens 2maandelijkse regenhoeveelheden in winter en herfst. Daarbij was 1929/30 de absolute recordhouder, zelfs al zou het in Somerset en omstreken vanaf morgen tot de laatste dag van februari terug beginnen hozen dan nog komen ze niet in de buurt van die periode!!! Het enige echte probleem is dat de UK overheid de rivieren heeft verwaarloosd en dat is duidelijk te zien aan foto’s!! Hoe men het ook draait of keert, op alle vlakken is Europa zwaar aan het verloederen terwijl politici alle schuld wil leggen bij fenomenen die niet bestaan.

  Like

  • Wachteres zegt:

   Dank voor je uitgebreide info, @ Jelle R

   Lijkt me heel logisch wat jij naar voren brengt. Heerlijk als je als politici je achter het milieu kunt schuil houden.

   Like

   • Jelle R zegt:

    Het is nog leuker als de media ook nog eens alles klakkeloos overneemt zonder de echte feiten te raadplegen en daarnaast het AGW-geloof zowat over heel de wereld verspreid 😉

    Like

 6. Nemesis zegt:

  Denk dat ze eens moeten beginnen eindelijk die rivierbeddingen fatsoenlijk uit te baggeren. Dat moesten ze allang doen, maar ja er zitten een paar beestjes, gespikkelde waterslakken of zo. En tevens eens betere dijken maken en goed beheren. Op het ogenblik staan de Nederlanders met hun pompen de boel droog te pompen met al die super pompen die we hebben en met heel veel Nederlandse mankracht.. En dat gaat die milieugekkies echter veel te snel. Zou je ze niet. Stelletje ondankbare kwezels.

  Like

  • Henk der Niederländer zegt:

   Even deze:
   “Als je dobbelstenen blijft gooien en je krijg steeds zessen, dan zijn de dobbelstenen verzwaard. Er is dan iets aan de hand”.

   Er is inderdaad iets aan de hand, maar niet datgene wat die lul probeert uit te leggen.

   Het is meer het feit dat wagonladingen vol met geld naar andere landen gaan om daar door corrupte politicie opgestreken te worden en dat zodoende veel te weinig geld over blijft om de eigen waterhuishouding te onderhouden.

   Mensen als Miliband moeten gewoon vast gezet worden wegens volksverlakkerij en nooit meer los gelaten worden.
   Zet mensen neer op die plaatsen die met beide benen op de grond staan en actie gaan ondernemen die er echt toe doen in plaats van zich druk te maken over de scheten die de koeien laten in landen die 1000 den kilometers van Engeland af liggen.

   Like

 7. luckybee zegt:

  Het is een waarschuwing van God om dat ze de wereld met hun armeen hebben veroverd voor hun Koning/koninginnen. En dat mag niet.Ook de adelstand moet op de schop.

  Like

 8. bigljohn zegt:

  Het gezeur van sommigen begint weer. Door de opwarming van de aarde, veroorzaakt door de mens, zou Engeland nu te maken hebben van die overstromingen….Laten ze eerst maar eens met hard bewijs komen dat de mens de veroorzaker is. En dit kan alleen via een betrouwbare wiskundige berekening MET bewijs. Iedere wiskundige weet wat met wiskundig bewijs bedoeld word. Dus geen stellingen en aannames verkregen uit discutabele berekeningen. Zolang ECHTE wetenschappers dit wiskundig bewijs NIET kunnen leveren, is er geen sprake van dat de mens de veroorzaker van de opwarming van de aarde is. Bovendien kan de mens niet voor God spelen en het klimaat naar zijn hand gaan zetten. Zou hij ooit wel dat vermogen bezitten, dan zou dat een zulke destabilisering van de natuur bewerkstelligen dat dit overal op de wereld tot enorme (en blijvende) natuurrampen zou leiden. De natuur kan best zonder de mens, maar niet andersom !

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Inderdaad, de Britse Roverheid heeft gefaald in het uitbaggeren van rivieren en andere waterstromen, en dan is het o zo gemakkelijk, om de opwarming van onze aarde als reden van de overmatige regenval te duiden. We weten veel te weinig over allerlei factoren die het weer kunnen beïnvloeden. Het poneren van de stelling, dat de aarde opwarmt gaat in mijn optiek te ver. Zelfs geleerden verkeren onderling in strijd, of de aarde wel of niet opwarmt. Daarom dient de Britse regering te leren van de Nederlandse kennis over het beheer van rivieren en andere openbare wateren. Ergo, ze dienen te zorgen dat hun bevolking droge voeten kan blijven houden. Maar ja, het geld daarvoor hebben de politici waarschijnlijk uitgegeven aan de multi-culti flauwekul!

  Like

 10. Jean zegt:

  Gewoon die achterlijke lul 5 min onder water houden en hem dan vragen wat hij denkt van zijn zever.☺☺☺
  Overal hetzelfde met die achterlijke volksverlakkers, voor de poen geven ze Judas nog een zoen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s