Handboek Janmaat

Screenshot_8

(Door: Tom Hendrix)

“Als het fascisme weer opduikt, zal het dat doen onder de naam antifascisme”.
Toegeschreven aan Jacques Presser, Albert Speer, Huey Long en anderen.

De multiculturele samenleving 1.

De invoering van de multiculturele samenleving is niet een toevallige gebeurtenis of een onafwendbaar natuurverschijnsel. Het is het gevolg van weloverwogen beslissingen waarbij er doelbewust  voor gekozen is de mening van het volk te negeren. De massa-immigratie had niet kunnen plaatsvinden zonder repressie, geweld , bedreigingen, uitsluitingen, broodroof en heksenjacht. Het grofste voorbeeld van multiculturalistische powerplay is de vernietiging van de zogeheten Centrumstroming.

De Centrumpartij, later de Centrum-Democraten, was een samenraapsel van maatschappelijk teleurgestelden, met hier en daar racistische denkbeelden, en schandalige omgangsvormen, met als een van de dieptepunten de geamuseerde manier waarop Janmaat de dood van minister Dales verwelkomde. De partij zelf is historisch gezien nauwelijks interessant.

De in linkse kring vaak geponeerde stelling dat Janmaat de eerste politicus was die zich negatief uitsprak over de massa-immigratie is onjuist, weten we nu. Dat was Willem Drees, gevolgd door W.Drees jr.

Wat wel historisch belang heeft, is de manier waarop het establishment reageerde op de komst van de Centrumpartij. Het is goed de mechanismen te bestuderen, want de reflexen die zorgden voor een muur van haat tegen de Centrumpartij zijn nog volop aanwezig! Het levert als het ware een handboek dat gebruikt wordt tegen iedereen die de MULTICULTURELE ORTHODOXIE  aanvalt. De manier waarop de Centrumpartij werd aangepakt, betekende het synchroon optrekken van de linkse onderwereld en linkse bovenwereld. De linkse bovenwereld bediende zich van DEMONISERING  ( de pers), juridische middelen (vervolging en vonnissen) en de politiek van uitsluiting en verzwijging. De linkse onderwereld gebruikte brandbommen, moordaanslagen,intimidatie en bedreigingen. Het doel was hetzelfde, alleen de middelen verschilden.

Janmaat in het parlement

De toetreding van Janmaat tot het Nederlandse parlement bracht de politieke elite in Nederland tot een aantal opmerkelijke stappen.
Ten eerste werd besloten aan buitenlandse ingezetenen stemrecht te verlenen bij gemeenteraadsverkiezingen. Ook rechtse partijen als het CDA en de VVD, die hier alleen maar electoraal verlies van konden verwachten, stemden daarmee in. Deze bijzondere uitbreiding van het kiesrecht werd evenwel geen inzet van een verkiezing. In het parlement lieten alleen de SGP en de CPN een kritisch geluid horen – een krasse vorm van kartelpolitiek, die in 1985 zijn beslag kreeg in een wetswijziging.
Ten tweede werd besloten de Centrumpartij met alle mogelijke middelen te bestrijden. Zij kreeg nergens toestemming voor het houden van een openbare vergadering of van een demonstratie. De inschrijving in het kiesregister werd bemoeilijkt door het aantal voorgeschreven handtekeningen per stemdistrict drastisch te verhogen. Antiracistische organisaties werden niet alleen gesubsidieerd, maar ook werd hun stilzwijgend toegestaan te dreigen met geweld bij bijeenkomsten van de CP.

Door:
Tom Hendrix
Bron:  “ De schijn-elite van de valsemunters”, auteur Martin Bosma.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Immigratie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, Multiculti, Nationalisme, Overheid, political correctness, politici, Rotzakken. Bookmark de permalink .

35 reacties op Handboek Janmaat

 1. peterselie1 zegt:

  Bedankt Tom!

  Goed van jouw dat dit nog eens onder de aandacht komt, meen 1986 de eerste keer van mijn bestaan dat ik op een politieke partij de CD gestemd had, en daardoor werd ik gelijk voor racist uitgemaakt.

  Like

 2. L'esprit de Lois zegt:

  Goed dat u mij er weer even aan herinnert, ’t was even zoeken maar hij stond tussen:
  Carel brendel: het Verraad van links en Peter Siebelt: RaRa wie ben ik.

  Like

 3. BertG. zegt:

  Er werd toen op dezelfde wijze gereageerd door de “politiek”. Geen enkel verschil met nu.

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Een goed idee van je, Tom, om deze passages uit “De Schijn-elite van de Valsemunters” hier te publiceren! Ik kende ze, natuurlijk: Het boek staat bij mij in de kast. Maar wie weet hoeveel mede-reageerders naar aanleiding hiervan alsnog tot aanschaf overgaan, mochten ze dat nog niet gedaan hebben. Het is alleszins de moeite waard!
  En zoals ik zelf al zei in mijn artikel ‘De Islam- en multikulkritische…..enzovoort’ : Janmaat was dan misschien een antiheld, maar ergens tóch een dappere pionier, die het is blijven proberen! Dat vind jij ook, neem ik aan……

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Theresa Geissler: 17.42. uur. Inderdaad Theresa, een pionier. Hoewel hij niet het charisma had van Professor Pim Fortuyn, was Hans Janmaat de eerste die de massa-immigratie als een gevaar beschouwde voor de Nederlandse samenleving en democratie.
   Ere, die ere toekomt!

   Like

 5. Tempelier. zegt:

  Dit is een goed boek van Bosma, de moeiten waard om te lezen.

  Like

 6. meneertje zegt:

  @Tom Hendrix

  Heel goed dat u nog eens hieraan herinnert.
  Er zijn veel feiten aan toe te voegen die zeer illustratief zijn.
  Ik noem er drie.
  Als Janmaat (of later zijn vrouw) in de Tweede Kamer aan het woord kwam, verliet de hele massa (op de kamervoorzitter na) in optocht de zaal om haar afkeer te demonstreren.
  Ik heb dat gedoe wel eens op de tv gezien en ik werd er bijna misselijk van.
  Al die politici die zich zo flink voelden en trots lieten zien hoe zuiver in de leer zij wel waren.
  Het was net een troep ganzen; die lopen ook zo achter de leider aan.
  Dat er nou nooit eens iemand onder hen was die – al was hij dan anti-C.D. – gewoon weigerde aan die gratuite demonstratie mee te doen…
  Dat kan mij somber stemmen.
  Aan dat volk hebben wij, burgers, het recht toegekend ons te vertegenwoordigen…

  Tweede feit.
  Toen de partij van Janmaat bij gemeenteraadsverkiezingen hier en daar een paar raadszetels had verworven, moesten die ingezworen worden (of hoe die plechtigheid ook heet).
  Ettelijke directeuren van middelbare scholen, o.a. in Amsterdam, gaven hun leerlingen vrij, opdat die de plechtigheid met geschreeuw enz. konden verstoren.
  Die directeuren gaven de kinderen aldus een lesje toegepaste democratie…

  Maar het ergste blijft natuurlijk die aanslag in Kedichem, die de vrouw van Janmaat een been kostte.
  [Grap van Paul de Leeuw in zijn tv-optreden: “Ze staat nu met één been in de kamer”. Hij vond dat zelf zo leuk, dat hij die geestigheid minstens één keer heeft herhaald. De zaal loeide van enthousiasme…]

  Onlangs is die vrouw in een documentaire op tv aan het woord geweest.
  Niet alleen was zij levenslang invalide, zij heeft helemaal nooit ook maar een enkel blijk van medeleven van de andere kamerleden gekregen. Zij was totaal door iedereen verlaten.
  En dan zeg ik nogmaals: aan dat volk hebben wij, burgers, het recht toegekend ons te vertegenwoordigen…

  Like

  • friki zegt:

   Ja, aan dat volk hebben wij het recht toegekend ons te vertegenwoordigen.!!! Ik word er onwel van.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @meneertje: 17.51. uur. Inderdaad, meneertje. En wat U en de anderen – ook ik- al wisten, de linkse scene is meestal veel meer gewelddadiger als conservatieve en rechtse stromingen. Tenminste die indruk heb ik.

   Like

  • Monalisa zegt:

   meneertje chapeau voor je stukje. Tom ook jij chapeau voor je stuk, ik heb die documentaire op tv gezien maar zo is het mensdom maar hij had in 1992 al gelijk

   Like

   • Jade zegt:

    Bedankt Tom, bedankt Monalisa,
    Had men toen maar beter geluisterd in plaats van
    op de achterste benen te gaan staan.
    Janmaat had gewoon visie, moet je kijken wat voor rotzooi
    het is geworden.

    Like

   • Monalisa zegt:

    jade ik ga nog verder boer koek koek zij het al in 194/1984 maar ze vonden deze man een clown was! daarom zet ik deze er nog maar een keer er bij.

    Like

   • Monalisa zegt:

    1974/1984

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Meneertje, wat Janmaat en zijn vrouw -in de eerste plaats- door hun mede-Kamerleden is aangedaan is werkelijk ten Hemel schreiend! Het is een regelrechte schandvlek op het blazoen van de Nederlandse politiek en alleen de veranderende tijdgeest heeft voorkomen, dat Fortuyn en Wilders nèt niet hetzelfde behandeld zijn.
   En dan denkt dat soort politici ook nog te handelen uit ruimdenkendheid. Ruimdenkend naar de allochtonen toe, ja, zodat voor het eigen volk alleen maar kleinzieligheid resteert!

   Like

 7. Vederso zegt:

  @ Tom Hendrix. Heel goed en dat stimuleert om het boek van Martin Bosma te gaan lezen. Wat ik dus nodig moet gaan doen.

  Like

 8. eg regs zegt:

  Heel scherp en origineel gezien van meneer Bosma,maar heeft hij misschien ook nog oplossingen?Afgaande op het interview van zijn baas https://ejbron.wordpress.com/2014/04/13/interview-met-geert-wilders-zwitsers-houd-je-rug-recht/ is het antwoord daarop ontkennend.

  Citaat Wilders:”Wil ik alle Marokkanen het land uit hebben? Nee.” Duidelijk genoeg toch?Ze zijn allemaal welkom zolang zij zich maar een beetje gedragen.En als de blanken dan over 30 jaar een minderheid zijn?Onbelangrijk want hij laat en passent ook nog even weten dat ‘blank’ voor hem ein verbotenes wort is.
  Schijnrechtse,valse nationalisten.

  Like

  • Wachteres zegt:

   @ eg regs: Wilders wil een stop op de immigratie uit moslimlanden en hij heeft gelijk.

   Als we kijken naar de landen waar moslims binnen komen en de manier waarop zij de macht proberen te krijgen en die macht uitoefenen dan zijn er voor ons twee zaken te regelen:

   1) Uit Europa en zo spoedig mogelijk.

   2) Stop op de immigratie van moslims.

   Lukt ons dat niet dan is de ellende voor onze kinderen en kleinkinderen niet te overzien.

   En dat is precies wat Wilders ook zegt. Daarom stem ik, en velen met mij, op de PVV.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Wachteres: 19.25. uur. Daar sluit ik mij bij aan, Wachteres.

    Like

   • Yvonne van Cleef zegt:

    En toch gaat Flip de Winter,met 70!!!punten, nog veel verder,en ik heb daar wel oren naar:hij wil zoveel mogelijk immigranten begeleiden terug naar hun eigen land.En dat is ook de enige oplossing!Hebben we weer huizen,is de zorg niet meer overbelast,scheelt oneindig veel uitkeringen,criminaliteit.Zijn we een stuk veiliger en wordt het weer ouderwets gezellig in ONS land!Ook wil hij ze hun stemrecht afnemen;en dat is hard nodig ook!Al was het alleen al om links te nekken!Dat willen zij ons tenslotte ook!Flip is een stuk harder dan Geert,en ik vind dat prima;kan Geert nog wat van leren.En ik stem al jaren op Geert en blijf dat ook doen,maar:hij is niet hard genoeg.|Aan halve oplossingen hebben we niks;als het hopelijk zo ver komt dat hij echt weer wat in de melk te brokkelen krijgt,moet hij doorpakken ook!

    Like

 9. Republikein zegt:

  Bedankt Tom! Prima de Luxe!

  Like

 10. Wachteres zegt:

  Tom, heel goed dat je dit voor ons eens weer naar boven hebt gehaald. Bedankt!

  Like

 11. Henk.V zegt:

  Leerzaam, Tom!
  Dank je voor de uiteenzetting!

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  Beste medereageerders, bedankt voor jullie instemming met het artikel. Voor eenieder die, interesse heeft in het boek: ” De schijn-elite van de Valsemunters”, het is uitgegeven bij: Uitgeverij Bert Bakker te Amsterdam, het ISBN no is: 9789035136649.

  Like

  • Jade zegt:

   Bol.com heeft het boek ook, tevens 2e hands…

   Like

  • Ahava2 zegt:

   boek Bosma al meteen na verschijnen, enkele jaren geleden, gekocht. Uitgeleend aan een ‘linkse vriend’ die het nooit meer teruggaf (weggegooid waarschijnlijk, want toen ik hem naar de inhoud vroeg zei hij iets in de trant van: ‘gevaarlijk rechts’.) Enfin, opnieuw aangeschaft, uitgeleend aan gereformeerde zwager die het een jaar ergens onderop een stapel had liggen, nooit ingekeken volgens mij. Weer aangeschaft, nu als iBook, dus voortdurend op iPad als naslagwerk beschikbaar. (O ja, zwager gaf het via mijn zus op herhaald aandringen een keer terloops terug, zodat het nu ook weer in de boekenkast staat).
   ‘De schijnélite van de valsemunters’ zou verplichte literatuur op scholen moeten zijn. Het is een stuk gedegen gedocumenteerde staatsinrichting en ‘vaderlandse’ geschiedenis (‘vader’ ook met knipoog naar Drees die zelfs uit de PvdA is gestapt – daar hoor je geen socialist meer over…).
   Toevallig gisteren in gesprek met een vriend nog aangeprezen, het hem nog onbekende boek van Bosma. Bij de recente Kamerverkiezingen stond hij nummer 3 op lijst 3, en kreeg mijn stem. “Stem jij op Wílders?”, vraagt men mij wel eens, als uit een gesprek duidelijk wordt dat de Parij voor de Vrijheid mijnenige alternatief is (anti-EU en pro-Israel, dat is verder geen enkele partij in het uiteenvallende Nederland), en dan antwoord ik: “nee, op Bosma”. Heeft men nooit meer antwoord op…

   Like

 13. Avidia zegt:

  Met deemoed de video van Janmaat gezien, die man had echt gelijk, zoals nu ook Wilders. Met plaatsvervangende schaamte zie ik de politici en hun aanhangers zich tegen hem afgeven, de geschiedenis herhaalt zich, ik hoop dat het nu beter uitpakt.

  Like

 14. Avidia zegt:

  Ik heb het fantastische boek ” De schijn-elite van de Valsemunters”, toen meteen gekocht, een heel goed boek.

  Like

 15. lucky bee zegt:

  Ik was toen nog on Tour, dus heb het niet meegemaakt.

  Like

 16. Jan zegt:

  Linkse mentaliteit

  schaamte en schuldgevoel

  Gisteravond twee momenten van zinloos schuldgevoel.
  Bij de Brandpuntreportage over Wil Schuurman, de weduwe van Hans Janmaat, die bij een demonstratie van anti-fascisten haar been verloor. Ik had de voorstelling Jeremiah hierover al gezien, dus had me al geschaamd over mijn onverschilligheid destijds toen dit gebeurde. Janmaat (vol is vol) was niet populair in mijn kringen, en dat er brand uitbrak bij een betoging tegen hem, en dat toen zijn vrouw haar been verloor… erg, maar ja. Geen groot nieuws. !!!!
  http://www.hannekegroenteman.nl/

  Like

 17. LOUIS-PORTUGAL zegt:

  Idd. een immens schandaal zoals Janmaat en zijn vrouw behandeld zijn.
  Links heeft nauwelijks tot geen schaamtegevoel, daarom zijn ze zo blij met binnentrekkende islamieten.
  Goed om nog eens op dat boek te wijzen Tom, en uiteraard had ik het toen meteen gekocht en gelezen.

  Like

 18. MrEsceha zegt:

  Citaat: “Centrum-Democraten,
  Begint u eens ziochh in de juiste naam te verdiepen; dit luidt Centrumdemocraten.

  Citaat: “was een samenraapsel van maatschappelijk teleurgestelden”,
  Hoe komt u daarbij. Het zicht op de werkelijkheid ligt bij u blijkbaar achter de kom van uw waarnemingsvermogen. In casu was mijn drijfveer mee te werken aan het creëren van de mogelijkheid om voor onze (klein)kinderen een nog enigszins leefbaar land te scheppen dat vroeger Nederland(s) was. Na het verlopen van de raadsperiode kreeg ik voor in de raad en een aantal commissies bewezen diensten een bronzen sculptuur aangeboden, die ik overigens heb geweigerd met de opmerking dat het wel heel makkelijk is van gemeenschapsgeld dat soort dure artikelen te kopen en het geschiedde ok nog eens in een tijd van (toen al) drastische bezuinigingen op zorg voor ouderen waaronder Tafeltje Dekje”. De toenmalige gemeentesecretaris heeft via het parool laten weten dat ik mij altijd terdege in de diverse materies heb verdiept en derhalve altijd zeer goed voorbereid aan de discussies deel nam. Overigens was het in mijn eentje intekenen op raadsvoorstellen vele malen meer in aantal dan de toen zeven personen tellende fractie van de PvdA.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s