Toekomstinterview 2035

Screenshot_11

(Door: Erik60)

Beste lezers. Het leek me eens “leuk” om een toekomstinterview over de teloorgang van Nederland te schrijven. De personages zijn: een bisschop, een hoofdredacteur, een politicus en een directeur van Stichting Vluchteling. Dit interview speelt zich af midden in een godsdienstoorlog. Het is slechts fictie en ik hoop van harte dat het nooit werkelijkheid zal worden. Ik heb bewust geen namen genoemd. Iedere lezer moet zijn eigen personages maar invullen. 

Als journalist voel ik me in deze zaal heel ongemakkelijk. Geblindeerde ramen, een flauw licht, een nors kijkende bewaker en op de tafel voor mij staat een lauwe kop thee. Na lang wachten gaat uiteindelijk de deur open en treden mijn geïnterviewden binnen. Het zijn allen ouderen. Mensen die de goede tijd nog hebben meegemaakt. De tijd dat er nog geen godsdienstoorlog in het eens zo mooie Nederland woedde.

De drie mannen en de enige vrouw gaan nerveus zitten. Ze lijken echt niet op hun gemak. Bij het minste geluid schrikken ze hevig en het is duidelijk te merken dat deze mensen op instorten staan. Eens, in een ver verleden, waren zij allen goedmenschen. Zouden zij zich nu nog steeds goedmensch voelen? Tijd om aan het interview te beginnen. De bisschop lijkt me de juiste persoon om te openen. Zijn vroom uiterlijk neigt daartoe. Hoewel de man innerlijk doodsbang is, vertikt hij het om dit aan de buitenwereld te tonen.

Beste eerwaarde bisschop, wat vind u van deze benarde situatie waarin wij christenen ons momenteel bevinden?
Mmmm… het is duidelijk dat de situatie uit de hand gelopen is en het christengevoel geheel verdwenen is.
Wat bedoelt u, eerwaarde?
Ik bedoel hiermee dat de naastenliefde geheel is verdwenen. Heb uw naaste lief en keer uw vijand de andere wang toe, bestaat niet meer. Het lijkt alsof de duivel de aarde heeft overgenomen.
Waarom zouden we onze vijanden met naastenliefde verwelkomen? We verwelkomen hen al meer dan zeventig jaar met open armen. Maar toch willen ze ons vernietigen? Hoe legt de kerk dit uit?
Hmmm… we moeten in dialoog gaan met deze mensen. Hen begrijpen waarom ze dat doen en hen vertellen dat wij geen gevaar voor hen zijn.
Hebben we dat al niet iets te veel gedaan?
Te weinig naar mijn zin.
Met moslims valt niet te praten zeggen de mensen en de mensen willen er ook niet meer met praten. Ze willen hen weg uit Nederland.
Ik blijf erbij dat we nogmaals in dialoog moeten gaan met deze mensen. Als we het goed doen en onze wapens neerleggen dan zal het geweld vanzelf ophouden.
(Als mens schrik ik toch wel van zoveel naïviteit en zo te zien de anderen ook. Ik wend me tot een collega.Weliswaar een collega van de Nederlandse publieke omroep).
Is de pers in het verleden te naïef geweest met de berichtgeving?
(Hij kijkt me verbaasd aan) Wat bedoelt u eigenlijk?  Ik begrijp u niet.
Kijk, ik zal mijn vraag anders stellen.  Hebben we de multiculturele samenleving niet te veel gekoesterd?
O, nu begrijp ik uw vraag.  Ja, misschien wel.
Misschien, meneer de hoofdredacteur? Misschien is alleen maar misschien en geen antwoord op mijn vraag. Om het anders te formuleren stel ik de vraag nog eens: Hebben we de islam niet teveel als vredelievend aan de kijker voorgesteld.  Hebben we de misdaden van de islam niet te veel verdoezeld?
Mmmm… ja, dat was onze grootste fout.  Maar we deden het in de naam van de lieve vrede.  We dachten dat de extremisten uiteindelijk bakzeil zouden halen door hen geen podium te geven. Bovendien dachten wij dat de gematigde islam de extremisten wel in toom zou houden en zij uiteindelijk van het toneel zouden verdwijnen.  We waren dan ook erg verrast toen deze ellende begon, toen 99% van de moslims zich aan de zijde van hun broeders schaarde.
Ik vraag me al heel lang af waarom jullie in het begin die onmenselijke misdaden tegen de christenen vergoelijkt hebben.  Heeft u daar geen wroeging over?
Natuurlijk vind ik die afschuwelijke misdaden erg. En natuurlijk heb ik wroeging. Ik denk er dag en nacht aan. Eerst wilden we via de NPO de wereld beteren en waren we blij dat we een vrijhaven boden aan diegenen die deze nodig hadden. Wij waren trots op Nederland toen we de vele vluchtelingen opvingen en hen een veilig thuis gaven. We lieten via de televisie zien dat ze welkom waren. We omarmden hun cultuur en vergaven het hen toen ze onze cultuur wilden overheersen. Wij dachten dat er een nieuwe tijd was aangebroken. Een tijd om oude gebruiken te verwijderen en nieuwe te omarmen.  Maar we hadden het duidelijk mis.
Stonden jullie niet onder grote druk van de linkse politici om alle gruwelijkheden te vergoelijken?
Ja, de politici zetten ons steeds onder druk om het de moslims naar de zin te maken. Wie kritiek op de multiculturele samenleving had, moesten we in de racistische hoek drummen om hen zo ongeloofwaardig te maken. De linkse politici wensten geen kritiek te horen op de multiculturele samenleving. Voor hen was dat de ideale samenleving om het nationalisme de kop in te drukken, zodat er nooit meer oorlog zo komen.
(Ik draai me om naar de enige politicus in de kamer. De man wrijft koortsachtig in zijn handen en het huilen staat hem nader dan het lachen).
Waarom hebben jullie de grenzen opengezet voor de Afrikaanse islamitische hordes?
De Europese Unie wilde deze mensen binnenhalen. Volgens Europa hadden wij hen nodig om de vergrijzing tegen te gaan.
U bent van een democratische links-liberale partij. De ellende is begonnen toen in 2014 een links-liberaal voorzitter werd van de Europese Unie. Een jaar later stroomden honderdduizenden Afrikaanse moslims Europa binnen. De grenzen gingen open en werden nooit meer gesloten. Hoe kijkt u er nu tegenaan?
We hebben toentertijd een zware fout gemaakt. Wij dachten dat deze mensen vrede en veiligheid zochten. Maar dat was een zware inschattingsfout. Niemand kon voorspellen dat het zo´n vaart zou lopen.
Jullie hadden toch wel moeten weten dat dit eens fout af moest lopen. Jullie zagen wat er in Syrië gaande was. De daders van afschuwelijke moordpartijen op christenen werden hier met open armen ontvangen.  Zelfs Somalische piraten kregen hier asiel. En toen het fout begon te lopen, wezen jullie met een beschuldigende vinger naar de autochtonen.  Net of de Nederlandse vrouwen vroegen om verkracht te worden. Wat bezielde jullie toch? De Nederlanders wilden geen asielzoekers meer opvangen maar toch deden jullie het omgekeerde. Bij de verkiezingen beloofden jullie de mensen hemel op aarde, maar elke belofte sneuvelde. Jullie deden steeds het tegenovergestelde. Verklaar je eens nader?  Vertel mijn lezers eens waarom jullie dat gedaan hebben? Waarom hebben jullie ons leven verwoest?
We hadden geen keus. Dit moest van Europa. We zijn zo naïef geweest in het verleden om alle bevoegdheden aan Europa af te geven. We konden zelf niks meer beslissen. En toen de verkrachtingen begonnen, durfden we niet ingrijpen. We waren bang om als een islamofoob land weggezet te worden.  Toen de opstand en de onthoofdingen begonnen, beseften we dat we het pleit verloren hadden. De rebellen hadden zwaardere en betere wapens dan wij. Ik wil namens iedereen van mijn partij aan alle Nederlanders onze verontschuldigingen aanbieden voor de fouten die we in het verleden hebben gemaakt.
Ik weet niet of mijn lezers deze excuses zullen aanvaarden. Daar is het al rijkelijk te laat voor. Veel te laat.  Hoe moet het volgens u nu verder?
De enige optie die we hebben is vrede sluiten. We moeten alles uit de kast halen om met deze mensen een compromis te sluiten. Het is de enige optie. Anders zijn we verloren.
(Vol walging wend ik me tot de enige vrouw van dit bizarre gezelschap. Zij is jarenlang directeur geweest van Stichting Vluchteling.  Hoe meer vluchtelingen haar stichting kon opvangen des te meer geld ze kreeg.  Ik besef dat mijn vraag hard zal aankomen, maar ik heb geen keus. Deze vraag moet gesteld worden).
Mevrouw, vind u zichzelf niet medeverantwoordelijk voor het drama dat zich nu in Nederland aan het voltrekken is?
(Ze kijkt me nijdig aan. Voor ze me antwoordt, balt ze haar handen tot vuisten). Neen, ik voel me niet verantwoordelijk voor alle nare dingen die nu aan de gang zijn. Ik vind dat geweld niet met geweld beantwoord mag worden. Misschien hebben we deze mensen wel zo slecht behandeld dat zij zich genoodzaakt voelden om geweld te gebruiken? Hebt u daar wel eens over nagedacht, meneer?
(Ik wil dit interview zo snel mogelijk beëindigen.  Ik wil weg uit deze kille ruimte.  Ik besef: eens een goedmensch, altijd een goedmensch. De fout ligt nooit bij hen, maar altijd bij een ander. Jarenlang hebben ze weggekeken. Nu het geweld hen ook heeft bereikt, zijn ze bang, maar evengoed onverzettelijk in hun linkse gedachten. Ik kan de deur uitstappen zonder bewaking. Dat is iets waar zij alleen maar van kunnen dromen. Ik kan mij nog onder mijn landgenoten vertonen zonder schaamte. Dat kunnen zij ook niet meer.  Ze zijn gedoemd om de rest van hun leven onder een deken van schaamte te leven en als het einde komt, zullen ze ook sterven onder de handen van de mensen die zij altijd beschermd hebben. Als ik buiten sta en het verwoeste landschap aanschouw, besef ik dat het einde snel zal komen. Ik zie onze laatste soldaten met verbeten gezichten, gescheurde uniformen, moegestreden met ouderwetse wapens naar het front trekken. Zij zullen het niet lang meer kunnen houden en ik besef dat ik me moet haasten om dit interview te schrijven zodat de laatste Nederlanders dit voor het nakende einde nog kunnen lezen).

Door:
Erik60
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Toekomstinterview 2035

 1. Lis zegt:

  Wat een griezelig artikel, Erik. En wat hebt u de ‘mening’ van deze goedmenschen treffend verwoord. Ik hoop niet dat uw verhaal ooit werkelijkheid zal worden. Maar gezien de berichtgevingen her en der van de laatste maanden heb ik toch de hoop dat meer Nederlanders zich aan het verzetten zijn en dat meer mensen dan wij misschien denken bereid zullen zijn actief verzet te plegen, mocht het zover komen.

  Like

 2. peterselie1 zegt:

  “Ik besef: eens een goedmensch, altijd een goedmensch. De fout ligt nooit bij hen, maar altijd bij een ander. Jarenlang hebben ze weggekeken. Nu het geweld hen ook heeft bereikt, zijn ze bang, maar evengoed onverzettelijk in hun linkse gedachten.” Zeer treffend verwoord Erik60!

  Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Beste Erik
  Als je denkt een dergelijk interview in 2035 te kunnen houden heb je het heel erg mis. Tegen die tijd is Nederland al lang van de kaart geveegd. Al Qaida heeft de kernbom te pakken gekregen en GEBRUIKT.
  Er zijn slechts wat woestijnachtige nederzettingen in Australië overgebleven waar wat niet-moslims trachten te overleven maar met weinig vooruitzichten.
  U kunt het kladpapier waarop u uw interviews noteerde beter gebruiken als toiletpapier want ook daaraan zal het u ontbreken in de komende tijd.

  Like

 4. Driek zegt:

  Wat heeft u dat goed en treffend geschreven, het is beangstigend, maar ik ben er zeker van dat dit uiteindelijk onze toekomst gaat worden, tenzij we nu ingrijpen en de islam verbieden. Maar dat lukt natuurlijk nooit en te nimmer. Nee, we gaan er allemaal aan.

  Like

  • Joannes den Hollander zegt:

   Nee hoor, we gaan er helemaal niet aan. Als iedereen zo dacht als mij zouden we gezamenlijk er voor kunnen zorgen dat binnen drie maanden geen enkele moslim meer in Nederland is. Mogelijk dat ik het niet overleef, maar dat is dan de prijs die ik graag betaal voor het welzijn van onze nazaten.

   Like

 5. Pingback: Toekomstinterview 2035 | janrozema17

 6. Tom Hendrix zegt:

  Erik60, wederom puik verwoord. En de zin; HET MOEST VAN DE EU/ VAN EUROPA, staat als een huis. Maar de CRIMINELEN en GEKKEN van de POLITIEK, en de GOEDMENS zullen, deze VIJANDEN van de gehele mensheid blijven verdedigen! Zelfs als hun HOOFD AL OP HET HAKBLOK LIGT! We zijn alleen nog te redden door af te rekenen met de gehele ISLAM!

  Like

 7. Jean zegt:

  Het wordt hoogtijd dat wij burgers lafaards en verraders zelf gaan straffen want op rechtbanken moet niet meer gerekend worden, “vrienden onder elkaar krenken zich geen haar”.

  Like

 8. Anneke zegt:

  Erik, SUPER…..met dit artikel ‘sla je de spijker op de kop’. JAMMER dat velen nog steeds géén enkel besef hebben, wat een immens VERDERF de EU-landen hebben ‘binnengehaald’. Letterlijk verblind en verdoofd……zijn die zgn. goedmenschen. De slechterikken van de samenleving zijn zij, samen met de radicale mohammedanen. “Een grote pot nat,vol hyper-actieve verrottings-gassen…..is over Europa uitgegoten. Met alle vernietigende gevolgen van-dien”.

  Like

 9. Jade zegt:

  Goed artikel weer, Erik.
  Zo zal het helaas wel ongeveer gaan.

  Like

 10. Theresa Geissler zegt:

  Eerlijk gezegd heb ik nog wel griezeliger toekomstversies onder ogen gehad omdat er ondanks de noodlottige sfeer nog sprake is van één lichtpuntje: De objectieve pers schijnt hier op de valreep het pleit gewonnen te hebben en de goedmenschen moeten toegeven dat ze fout zaten al doen ze dat uiteraard niet van harte. Laat ik het zó zeggen: Op het moment dat dit verhaal zich afspeelt, heeft het REALISME althans weer vaste grond onder de voeten, belichaamd door de verslaggever die dat realisme vertegenwoordigt en die nadien dan ook met opgeheven hoofd naar buiten kan treden in tegenstelling tot…..
  Oh ja Erik60 klein kanttekeningetje: U spreekt aan het begin van ‘interviewers.’Strikt genomen moet dit zijn: ‘geïnterviewden;’ degenen die wórden geïnterviewd. Ik zeg het maar even omdat het woord bij mij persoonlijk aanvankelijk voor wat verwarring zorgde, die gaandeweg weer werd opgelost door verder te lezen. (Webmaster: inmiddels aangepast!)
  Verder mijn complimenten, hoor: In wezen wel een doemscenario, maar niet zonder ‘triomf van de rede.’ Dat is óók een benadering. De meesten die van tijd tot tijd met fictieve doemscenario’s komen, kwamen tot nu toe niet op dat idee, Proficiat!

  Like

 11. Bob Fleumer zegt:

  Het gebrek aan moed bij politieke leiders is schokkend, er komt spoedig een tijd dat woorden niet meer werken er er meer actieve maatregelen moeten worden genomen.
  De doofheid in Den Haag en Brussel verdraagt het zwijgen niet langer.
  Links beseft niet dat,wanneer wij geen gezag meer hebben en de islam het voor het zeggen heeft, de linkse hoofden het eerst worden afgehakt.

  Like

  • ieznogoud zegt:

   Gerechtigheid!
   De Nederlanders die niet directe schuldig zijn aan dit zo waarachtige toekomstbeeld hebben er weinig aan, maar een simpele pleister op de dodelijke wonde is wel dat de koppen van de linkse gutmenschen als eersten zullen rollen.

   Like

 12. tjonge zegt:

  @Erik60,

  hoewel in grote lijnen niet onrealistisch dit interview, geloof en hoop ik niet dat de eu in deze vorm nog 21 jaar kan door etteren.
  ik mag toch hopen dat die verrekte eu binnen 5 tot 10 jaar geploft is ???
  eenmaal de eu geploft komt de rest ook weer goed in ons nederland/europa.

  Like

 13. hans-e-pans zegt:

  Is dit artikel voortgekomen uit een slecht gevoel in de onderbuik.
  Voor mijn kinds kinderen zie ik het donker in.
  Mijn vader, overleden in 1968, zij vroeger al dat dat het gevaar voor Europa uit het oosten zou komen, niet Rusland en consorten maar het Midden-Oosten.
  Verdomt hij gaat gelijk krijgen.

  Like

 14. treintrien zegt:

  Goed geschreven man!
  Meer! Meer! Meer! 😉

  Poltici even veranderen in politicus?
  (Ik draai me om naar de enige politici in de kamer. De man wrijft koortsachtig in zijn handen en het huilen staat hem nader dan het lachen).

  (I know, letterneuker, ikke? Klein beetje maar)

  Like

 15. Avidia zegt:

  @Erik60, gefeliciteerd met dit mooie artikel. Ik woon in een mooie zeer oude stad. In de oude stad zijn alleen koophuizen, in de nieuwbouw meest huurhuizen. Wij hebben ook mensen uit allerlei landen, die er niet uit zien. Ze wonen gelukkig niet in het oude stadsgedeelte, maar ik zie ze lopen door onze stad, een plaatje wat helemaal niet past, gehuld in textiel, van boven tot onder, altijd vergezeld door hun man waar ze achteraan sjokken naar de grond kijkend. Wat moeten die mensen hier, dat is wat ik me afvraag, het wordt nooit iets met dat soort mensen, en ze krijgen allemaal een huis en uitkering. Het is gewoon onuitstaanbaar. Ik wil daar ook helemaal niet aan meebetalen, maar ze worden wel door ons onderhouden, zonder een poot uit te steken, je kunt van hen niets verwachten, ze hebben niets geleerd, ze hebben geen ambacht, ze hebben ons gewoon niets te geven, nou ja, last!

  Like

 16. Avidia zegt:

  Nog even dit, het is onbegrijpelijk dat de PVDA overal een vinger in de pap heeft, het is de PVDA die er voor zorgt dat Nederland naar de knoppen gaat. Het is in mijn stad ook zo, ik ben middenstander, heb een eigen zaak, ik betaal veel belasting waarvan een groot gedeelte naar die onrendabele gaat. Het is toch onuitstaanbaar!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s