Haatparolen en geweld tegen christenen in het Israëlische leger

Screenshot_3

(Vertaling: E.J. Bron)

Jonge christenen met Arabisch als moedertaal die vrijwillig aanmelden om dienst te doen in het Israëlische leger slaat van islamitische zijde haat en sinds kort ook openlijk geweld in het gezicht. Het Israëlische parlement heeft besloten de jonge christenen officiële oproepen toe te sturen om dienst te nemen. Daartegen vond gisteren een demonstratie plaats op het terrein van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem, geïnitieerd door de Arabische Balad-partij en radicale linkse Israëli´s.

Het duurde maar even of de demonstranten vielen hun tegenstanders aan, die zich inzetten voor de militaire dienst van christenen. Uiteindelijk moest de politie ingrijpen om de bedreigde studenten te beschermen.

Enkele dagen daarvoor had de politie een Arabisch-christelijke activist (44) uit Centraal-Israël gearresteerd en onder huisarrest geplaatst. Hij had in commentaren op Facebook de christeneni n het leger met geweld bedreigd. Volgens informatie van het Christelijke Legerforum had hij ertoe opgeroepen “soldaten van het bezettingsleger en het leger van het kruis te vermoorden.” Het forum benadrukte dat er met alle juridische middelen tegen diegenen wordt opgetreden die Israëlische soldaten lichamelijk of met woorden verwonden.

In het Christelijke Legerforum hebben zich christenen van verschillende geloofsrichtingen (orthodox, maronitisch, Aramees) aaneengesloten. Ze zijn afkomstig uit steden en dorpen in Noord-Israël, waarin Arabisch wordt gesproken. Maar zij zelf zijn geen Arabieren en moslims en worden als zelfstandige minderheid erkend. De orthodoxe priester Gabriel Nadaf had de jongeren ertoe opgeroepen loyaal te zijn tegenover de staat Israël en dienst te nemen in het leger. Per slot van rekening garandeert Israël hen godsdienstvrijheid zoals geen ander land in het Midden-Oosten.

De moslims beschuldigen Nadaf en het Legerforum ervan de Arabische samenleving in Israël te splijten. Nadaf kreeg daarom doodsbedreigingen, zijn jongste zoon werd in december in Nazareth door moslims in elkaar geslagen en moest in het ziekenhuis behandeld worden.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", antisemitisme, Arabieren, christenhaat, demoniseren, IDF, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Linkse joden, Moslims. Bookmark de permalink .

5 reacties op Haatparolen en geweld tegen christenen in het Israëlische leger

 1. baksteen zegt:

  Oppakken die gasten paspoort afnemen en over de grens naar de Gazastrook zetten lijkt me zo. wat een etterbakken zijn het toch die moslims, overal hetzelfde gezeik.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Tja, over de hele wereld heeft men telkens weer veel te veel coulantie met ze.
   God weet waarom, want het wordt nooit en nergens beantwoord.

   Like

 2. Als je jezelf verdedigt tegen geweld en doodsbedreigingen en je schiet met scherp op de aanvallende moslims dan zijn de moslims weer ineens erg zielig en zijn de Israëlieten de dictators met ongekende wreedheden. Let maar op mijn woorden!

  Like

 3. De Molay zegt:

  Eerlijk gezegd begrijp ik maar heel weinig van dit bericht.
  Hopelijk kan iemand mij hier duidelijkheid in verschaffen.

  Like

 4. jans zegt:

  Islamitische leugens tegen Israel en bondgenoten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s