In ieder land dat door de VS werd “bevrijd”, wordt de christenvervolging erger. Waarom?

Screenshot_33

Huichelaars…

(Door: Michael Snyder – Vertaling: E.J. Bron)

Je zou toch denken dat wanneer de VS een land militair “bevrijden” dit zou leiden tot meer vrijheid en vrede voor de mensen daar. In plaats daarvan is er sprake van precies het tegenovergestelde. Sinds 9/11 was het in ieder individueel geval waarin het Amerikaanse leger een natie “bevrijd” heeft, zo, dat de vervolging van de christenen in dit land duidelijk is toegenomen. We hebben honderden miljarden dollars uitgegeven en duizenden kostbare Amerikaanse levens opgeofferd, maar desondanks worden in deze regio´s regelmatig kerken gebombardeerd, christenen onthoofd en wetten aangenomen, die een overgang naar het christendom illegaal maken. Als we de mensen in deze naties niet eens kunnen voorzien van de eenvoudigste vrijheden, wat hebben we dan met onze poging om hen te “bevrijden” überhaupt bereikt?

Kijk alleen maar naar wat er in Afghanistan is gebeurd. Al meer dan 12 jaar zijn we in oorlog met Afghanistan, maar desondanks is de situatie voor de christenen in dit land zó erg dat er geen enkele kerk meer staat…

De door de VS ingezette regering Karzai is zogenaamd “gematigd”, desondanks zijn er nog veel draconische wetten van de Taliban van toepassing – bijvoorbeeld de wet over afvalligheid van de islam, die in strenge straffen voorziet voor iedereen die over wil gaan tot het christendom – en in 2011 werd onder het beschermheerschap van de VS door de regering de laatste kerk in Afghanistan vernietigd.

Zo ziet het er ook uit in Irak. Volgens schattingen woonden er voor de invasie tot 2 miljoen christenen in Irak. Nu zijn het nog 450.000 en hun aantal neemt snel af. De situatie voor de christelijke gemeenschap in Irak is zó erg, dat enkele Irakese kerkleiders er voor waarschuwen dat de christenen in dit land spoedig “uitgestorven” kunnen zijn…

De massale exodus van Irakese christenen gaat door, evenals de eisen dat omstandigheden beter worden voor diegenen die nog in het land blijven. Spoedig kan het een van de oudste christelijke gemeenschappen net zo vergaan als de oeroude joodse gemeenschap van Irak – ze kan ophouden te bestaan.
Het verdwijnen van de religieuze minderheden in Irak is een verontrustende trend, die sinds 2003 valt te registreren, toen een militair bondgenootschap onder leiding van de VS Irak binnenviel. De culturele verscheidenheid van Irak wordt door deze ontwikkeling bedreigd. Het geweld in het land neemt toe, de religieuze intolerantie stijgt. Veel christenen, Jezidi´sMandaeërs en andere minderheden trekken weg uit hun geboortestreek.
Verleden week stuurde het hoofd van de katholieke kerk in Irak een ontnuchterende waarschuwing: de al 2000 jaar in Irak bestaande christelijke gemeenschap staat op punt van verdwijnen, omdat steeds meer christenen in grote getale het land verlaten.

Volgens schattingen heeft de Irakoorlog de Amerikaanse belastingbetalers meer dan 2000 miljard dollar gekost. We hebben alleen al voor een voetbalveld meer dan 1 miljoen dollar uitgegeven (dat intussen overigens door stof is opgeslokt).

Wat hebben we dan uiteindelijk überhaupt bereikt?

De regering Obama pochte er graag op hoe ze Moammar Mohammed al-Qadhafi eruit gegooid en Libië “bevrijd” heeft, maar nu staan grote delen van het land onder controle van Al Qaida en voor de christenen is de situatie veel erger dan ooit tevoren…

Sinds terroristen, die gelieerd zijn aan Al Qaida, met behulp van de VS Al-Qadhafi ten val brachten, staan christenen – ook Amerikanen – in Libië bloot aan extreme vervolging. Kerken werden aangevallen met bommen, christenen werden gefolterd en gedood (ook, omdat zij weigerden zich tot de islam te bekeren), nonnen werden bedreigd.

In Syrië onderneemt de regering Obama zó wanhopig pogingen om het Assad-regime ten val te brengen, dat zij zelfs gemene zaak maakt met radicale Jihadisten van Al Qaida. Deze Jihadisten folteren en onthoofden christenen en kruisigen hen zelfs, maar de mainstream media in de VS oefenen zich in stilzwijgen.

Waarom zijn de media zo stil?

Omdat de regering Obama er heel slecht zou uitzien wanneer men zou onthullen wat daar gebeurt. Diegenen, die de vervolging van christenen in Syrië uitvoeren, krijgen rechtstreeks financiële middelen en hulpgoederen van de regeringen van de VS en Saoedi-Arabië. U kunt meer lezen over de gebeurtenissen in Syrië in mijn artikel “Waarom zwijgen de media over de kruisiging van christenen door radicale Jihadisten?” Natuurlijk worden christenen niet alleen in het Midden-Oosten vervolgd.

Toen Hillary Clinton nog minister van Buitenlandse Zaken was, weigerde het ministerie om Boko Haram als terroristische organisatie te kwalificeren. Maar nu praat de hele wereld over Boko Haram. Deze groepering heeft in de afgelopen zeven jaar meer dan 700 kerken in Nigeria aangevallen, wat geleid heeft tot een massaal vertrek van christenen uit het noorden van Nigeria naar het zuiden van het land.

In christelijke kringen wordt gezegd dat van de 4000 mensen die Boko Haram sinds 2009 heeft vermoord, een vierde deel christenen waren. De afgelopen zeven jaar werden er al meer dan 700 kerken aangevallen, deelt de katholieke bisschoppenconferentie van Nigeria mee. In het door onlusten geplaagde noordoosten zijn veel voormalige christelijke wijken intussen spooksteden, nadat tienduizenden naar het zuiden zijn gevlucht. Het is een van de grootste christelijke volksverhuizingen van de eeuw, maar deze blijft buiten Nigeria grotendeels onopgemerkt.

De wreedheid van Boko Haram is met geen pen te beschrijven. De “Telegraph” schreef onlangs met welke verbittering Boko Haram de christenen in het noorden van Nigeria vervolgt.

“Toen hij bij de Jozefkerk in Gashua kwam, wist vader John Bakeni dat hij een moeilijk ambt had overgenomen. Gashua is een nederzetting in het noorden van Nigeria, dichtbij de grens met Niger en midden in Boko-Haram gebied gelegen. De afgelopen drie jaar waren bijna alle 30000 christenen van zijn gemeente gevlucht.
Bakeni werd door zijn bisschop gestuurd als signaal dat het bisdom de stad niet had opgegeven. Het jaar daarna bestond zijn belangrijkste werk erin om de achtergebleven 200 gelovigen te overreden om te blijven. Maar iedere keer dat hij zijn parochiehuis verliet, werd hij er aan herinnerd hoe moeilijk zijn missie was. ´Meerdere keren per week vond ik een dood dier, dat men op mijn grondstuk had gegooid. Normaal gesproken een kip, een geit of een schaap, maar ook vaak dode katten´, zegt Bakeni (38). ´Bijna iedere dag wordt de kerk met stenen bekogeld, vaak bonzen er ook mensen op de deur die roepen: ´Ongelovige, we zullen je doden´.”

Waarom heeft de regering Obama er dus zoveel moeite mee om Boko Haram te veroordelen? De meeste Amerikanen zijn zich hiervan niet bewust, maar in het verleden heeft de regering Obama Boko Haram herhaaldelijk ondersteund. Obama heeft de Nigeriaanse regering in 2013 zelfs met economische sancties gedreigd om haar er aan te hinderen in te grijpen tegen Boko Haram. Wat in hemelsnaam heeft de regering Obama eigenlijk gedacht? Aan welke kant staat zij eigenlijk?

Wie opkomt voor vrede en vrijheid moet toch diep verontrust zijn wat betreft de instemming die groeperingen als Boko Haram krijgen. Kijk alleen maar naar wat er in delen van Afrika gebeurt, waarin de Jihadisten de controle hebben overgenomen. In Soedan werd onlangs een vrouw veroordeeld tot dood door ophanging, omdat zij met een christen was getrouwd…

Mariam Yahya Ibrahim is in Soedan ter dood veroordeeld. De misdaad van de 27-jarige: ze is van de islam overgaan tot het christendom. In het sowieso door sterke sociale onlusten geplaagde land heeft de zaak voor protesten gezorgd.
De rechtbank heeft Ibrahim opdracht gegeven het christelijke geloof weer af te zweren en terug te keren tot de islam. Toen rechter Abbas Khalifa Ibrahim vroeg of ze akkoord ging met een terugkeer, antwoordde de vrouw: “Ik ben christin.” Daarop werden ze volgens bronnen van de rechtbank schuldig bevonden aan afvalligheid van het ware geloof en ter dood veroordeeld.
“We hebben u drie dagen de tijd gegeven om op uw beslissing terug te komen, maar u staat er op niet tot de islam terug te keren. Ik veroordeel u daarom tot de dood door ophanging”, zei de rechter volgens het persbureau AFP.
Omdat ze met een christen was getrouwd, werd de vrouw bovendien aangeklaagd voor overspel. Ibrahim, een arts, is zwanger. Volgens de BBC wordt het vonnis pas voltrokken als het kind twee jaar oud is.

Zo´n tirannie mag in de huidige wereld niet getolereerd worden. Maar in plaats van er tegen op te treden, lijkt het erop dat de Amerikaanse regering eerder bijdraagt aan de verbreiding van deze tirannie.

Bron:
http://info.kopp-verlag.de
Auteur: Michael Snyder

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Afrika, Al Qaida, Appeasement, Barbarisme, Censuur, christenhaat, Christenvervolging, Desinformatie, Dhimmitude, Genocide, hersenspoeling, Hypocrisie, Islam, Islamisering, Islamofilie, Jihad, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Marxisme, Moslims, Nigeria, Obama, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

10 reacties op In ieder land dat door de VS werd “bevrijd”, wordt de christenvervolging erger. Waarom?

 1. sam zegt:

  Het is inderdaad heel verwonderlijk dat onder zogenaamde dictaturen er godsdienst vrijheid was In Irak, Syrië, Libye. Even verder terug in de tijd zie dan naar het voormalige Yougoslavië en tevens Turkye onder Ata Turk
  Zelf Iran heeft nog steeds een beperkte godsdienstvrijheid
  Toen de luchtaanvallen op Libye begonnen waren er overvloedig beelden op TV. De wegen die ik zag waren beter dan diegene die wij hebben, moderne ziekenhuizen, goede huisvesting enz.
  Wat ze uitsteken in Afrika is verschrikkelijk voor de gewone bevolking, maar daar speelt de clanmentaliteit een grote rol

  Like

 2. Charles Martel zegt:

  Het vreselijke is dat onze politici en linke pers doen alsof hun neus bloedt. Ze zijn medeschuldig aan de systematische afslachting van christenen in haast alle islamitische landen ter wereld. Ze kijken de andere kant op en zwijgen. Erger nog: ze strooien subsidies uit. Het zal ons duur te staan komen. De terreur heeft Brussel bereikt! Dit is het voorspel van de komende rotzooi. Met de zegen van onze vooruitziende leiders.

  Like

  • Syrier/assyrier zegt:

   U heeft de puzzel goed begrepen.
   Nu ik deze reactie schrijf denk ik aan de terreur en het verderf die de barbaren hebben gezaaid in Syrie,Irak en de rest van de wereld.En ook aan de pijn van de christenen en de martelaren.
   Ik denk aan onze 2 bischopen die langer dan een jaar ontvoerdt zijn door .

   Like

 3. Blood for oil! Omdat ze de olie nodig hebben zijn ze zo ‘democratisch’ bezig. De Amerikanen en Europeanen maken oorlog met de moslimwereld. Geweld lokt geweld uit. Wij leven in rijkdom en het oosten in armoede. Vind je het gek dat het Westen volstroomt met economische vluchtelingen?

  Like

  • Sylvia Groot zegt:

   In Noorwegen hebben ze zelf olie. Daar kennen ze het mohammedaanse probleem ook. Ik geloof er dus geen barst van dat het blood for oil is.
   We worden goed in de maling genomen door ‘de boven ons gestelden’.

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jack Terrible: 21.07. uur, op 25/5. Inderdaad Jack: OLIE,MACHT en GRONDSTOFFEN, daar draait het om. En van de verrader en moslim Obama verwacht ik niet anders, dan dat hij met behulp van de roden en de gutmenschen, deze vreselijke ideologie van de Islam, niets in de weg legt. En ook de christelijke partijen en kerken in Europa en de USA maken vuile zaak met de MOSLIMS!

   Like

 4. 4sjun zegt:

  In oude overgeleverde boeken staat reeds iets opgetekend dat ook in deze situatie maar zo van toepassing zou kunnen zijn:

  Lucas 11:24-26
  ‘Zodra de onreine geest van de mens is uitgevaren, gaat hij door dorre plaatsen om rust te zoeken, en als hij die niet vindt, zegt hij: Ik zal terugkeren naar mijn huis, waar ik ben uitgevaren. En als hij komt, vindt hij het geveegd en op orde. Dan trekt hij heen en neemt zeven andere geesten mede, bozer dan hij zelf; en zij komen binnen en wonen daar. En het wordt met die mens in het einde erger dan in het begin.

  Ook zo benieuwd hoe het in navolging van Libië met Bosnië, Kosovo en Afghanistan zal vergaan?

  Like

 5. Syrier/assyrier zegt:

  Ooit was Amerika symbool voor de vrijheid ,menselijkheid,beschaving,verlichting en de rest.
  Nu is zij symbool voor terreur,ondergang ,anarchie,dood en verderf.Deze elementen brengt zij mee in de veroverde landen.
  Ik ga voor Putin,hij is de Redder voor de christendom en dus mensheid.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  “Volgens schattingen heeft de Irakoorlog de Amerikaanse belastingbetalers meer dan 2000 miljard dollar gekost. We hebben alleen al voor een voetbalveld meer dan 1 miljoen dollar uitgegeven (dat intussen overigens door stof is opgeslokt).”
  Dit bedrag had de Amerikaanse economie een flinke push kunnen geven en heel wat Amerikanen aan een baan geholpen.
  Van je ‘eigen’ regering moet je het hebben !!

  Like

 7. lucky bee zegt:

  Alle landen dat na de 11/9 door de Amerikanen wordt befrijdt zijn moslim landen. Afghanistan, en daar na Iraq.Dat ze door Kafirs zijn befreidt, past niet bij de islam, zij zijn het die de Kafirs moeten veroveren. en niet omgekeerd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s