Marine Le Pen als identificatiefiguur van de EU-critici

Screenshot_18

(Vertaling: E.J. Bron)

In Brussel werd gisteren de angst van de gevestigde krachten voor het door de Europese verkiezingen veel sterker geworden patriottische kamp zichtbaar. In de grootste persconferentiezaal van het Europees Parlement zaten de journalisten zelfs in de gangen op de vloer. Tientallen cameramensen en fotografen richtten hun objectieven op de ingang, waar vijf maatgevende politici van de belangrijkste Europese vrijheidspartijen door naar binnen zouden komen: Marine Le Pen (Front National, Frankrijk), Geert Wilders (PVV, Nederland), Harald Vilimsky (FPÖ, Oostenrijk), Matteo Salvini (Lega Nord, Italië) en Gerolf Annemans (Vlaams Belang, België).

Voldoende potentiële bondgenoten voorhanden

Aangevoerd door de “identificatiefiguur van een nieuwe Europese koers” (Harald Vilimsky), de winnares van de Europese verkiezingen in Frankrijk, Marine Le Pen, maakten de vijf tot groot ongenoegen van een groot deel van de Brussel-journalisten bekend dat de koers voor een patriottische fractie in het Europees Parlement met succes was bepaald. De komende dagen tot maximaal weken (tot de 1e juli) dienen er meer partners gevonden worden om mee samen te werken. Potentiële bondgenoten zijn er genoeg, benadrukten Wilders & Co. Nadat er in het kader van de Europese verkiezingen ook enkele nieuwe partijen waren gekozen, wil men de tijd nemen om deze te beoordelen en de mate van overeenstemming controleren met de waarden, waarover de kern van de fractie het eens is geworden. In principe gaat het daarbij om het terughalen van nationale competenties uit de centralistische Brusselse moloch, om zelfbeschikking in immigratiekwesties en in de sociale politiek en om een afwending van de onvoorwaardelijke euroredding.

De samenwerking van de vijf partijen was geen sensatie, ze werd verwacht. Door een – wellicht slechts tijdelijke – terugtrekking van de ZwedenDemocraten en omdat de Slowaakse Nationale Partij geen zetel in het Europees Parlement krijgt, zijn er twee ingecalculeerde bondgenoten verdwenen. Daarom vinden er op dit moment oriënterende gesprekken in nog meer EU-landen plaats. Terwijl aan het minimum aantal afgevaardigden (25) ruimschoots is voldaan, zijn er op dit moment maar vijf van de zeven benodigde landen aan boord. Mogelijke partners zijn in veel andere lidstaten te vinden, bijvoorbeeld in Tsjechië, Bulgarije of Litouwen.

Fractie van Farage na de verkiezingen aangeslagen

Tegelijkertijd vecht een grote EU-sceptische verkiezingswinnaar om een fractie. Nigel Farage van de Britse UKIP voerde tot nu toe de fractie “Europa van de Vrijheid en Democratie” (EFD) aan, maar veel van zijn bondgenoten lukte het in hun landen niet om in het Europees Parlement terug te keren, waaronder ook de Oostenrijker Ewald Stadler. De Lega Nord keerde hem de rug toe en wisselde naar het kamp van Marine Le Pen. Behalve de UKIP van Farage zelf behoren de Deense Volkspartij en de Ware Finnen tot de sterkste krachten van deze fractie.

Farage sloeg tegenover Marine Le Pen tot nu toe harde tonen aan. Racisme en antisemitisme zouden “in het DNA” van het Front National zitten, zei hij ooit. Le Pen legde deze woorden gisteren tijdens de persconferentie niet op de weegschaal: “Farage is tacticus en chef van zijn fractie en wil dat ook vast en zeker graag blijven. Wij zullen in ieder geval onze fractie vormen, of Nigel dat wil of niet. En we kunnen het hem niet verhinderen zijn fractie te vormen.” Het is mogelijk dat de twee fracties een gezamenlijk front vormen. “Om de ergste gevolgen van de Europese Unie in te dammen”, duidde de cheffin van het Front National een samenwerking op vele terreinen aan met de groep rondom Nigel Farage.

Screenshot_15

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, dictatuur, EUSSR, FPÖ, Front National, Lega Nord, PVV, Vlaams Belang, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

11 reacties op Marine Le Pen als identificatiefiguur van de EU-critici

 1. Fred Weber zegt:

  Goed en evenwichtig gesproken door Marine Le Pen . Ongetwijfeld méér karakter dan de meelopers in het EU Parlement.

  Like

 2. Jade zegt:

  Mijn zegen hebben ze, en het zou mooi zijn als Farage ook
  eens over de streep kwam. Half Engeland zit namelijk
  inmiddels vol met lui met antisemitisme in het DNA…
  Eerst moet Brussel afgebroken worden tot de laatste steen.
  En dan kijken we wel weer verder.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Jade: 23.21. uur, op 29/5. Inderdaad, eerst moet gekeken worden de EU, terug in haar hok te krijgen. En laat Nigel Farage kijken, of hij op sommige punten niet mee kan stemmen met de genoemde fractie van Mw. Le Pen, Geert Wilders en de anderen.

   Like

 3. lucky bee zegt:

  Alleen in Nederland blijven wij gelijk ;Jammer , jammer jammer.

  Like

 4. Jan zegt:

  Van Rompuy: “Ik heb totaal schijt aan de verkiezingsuitslagen, wij hebben £500 miljoen nodig om de Oekraïne te steunen en EU-rijp te maken en het geld is nodig om de jeugdwerkeloosheid te bestrijden.”

  Brussels ignores anger at EU and demands Britain pays ANOTHER £500million despite damning election results, saying it needs it for Ukraine and youth unemployment
  The European Commission was accused of ‘living on a different planet’ after asking member countries for a £3.8billion cash increase to its budget.

  Around an eighth of this will come from UK pockets, with the cash going on projects to help drive down Europe’s chronic youth unemployment – as well as £200million for crisis-hit Ukraine including £60million from British taxpayers.
  The astonishing demand came just hours after Herman Van Rompuy, the President of the European Council, said EU leaders had agreed to ‘re-evaluate’ its agenda after voters ‘sent a strong message’ at the weekend.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2641817/Brussels-ignores-anger-EU-demands-Britain-pays-ANOTHER-500million-despite-damning-election-results.html

  Like

 5. Businessbear zegt:

  Aan Jace : prima gezegd. Gad het zelf niet beter kunnen verwoorden. Maar vergeet niet dat dit langzamerhand ook voor Nederland telt. Maatregels gaan niet helpen. Deporteren van asociale en gewelddadige elementen is op de langere termijn de enige oplossing. Let maar op…….

  Like

 6. GT zegt:

  Al die gene die Europa gebracht hebben tot wat het nu is voor een tribunaal, en jaren achter slot en grendel. Dit zijn zeer gevaarlijke facisten, komt er een revolutie ik ben er klaar voor want ik weet waar ze toe in staat zijn wat nu gebeurt staat ze niet aan. En je zal zien wie ze wie tegen wie opzetten.

  Like

 7. bobzelf zegt:

  heerlijk toch , jezus wat heerlijk !!
  dus nog een keer :

  LET THE GAMES BEGIN !!

  heerlijk

  gr.bob

  Like

 8. Yvonne van Cleef zegt:

  Ik kan niet wachten tot de Eu in elkaar stort,voorlopig rommelt het al stevig!En hoeveel achting ik ook heb voor Farrage,in deze vind ik zijn keuze onjuist;ook in Engeland zuchten heel veel Britten onder het juk van de hen opgedrongen islam,met alle gevolgen van dien!

  Like

 9. breget zegt:

  Dat alle zegen over deze actie van de anti Europa vruchtbaar mogen zijn .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s