Egyptische rechtbank verdedigt doodstraffen en noemt Morsi-aanhangers ‘Joodse demonen’

Screenshot_14

Leden van de Moslimbroederschap in kooien

37 radicale islamieten werden door de rechtbank ter dood veroordeeld, terwijl honderden levenslange gevangenisstraffen kregen, die ervan worden beschuldigd de Joodse Talmoed te prediken. Nadat Egyptische rechtbanken tientallen aanhangers van de afgezette president Mohamed Morsi ter dood veroordeelden en honderden tot levenslange gevangenisstraf, verdedigde de rechtbank zijn uitspraak door de mannen “demonen” te noemen die de Joodse Schrift predikten, volgens AFP. Eerder dit jaar veroordeelde de Egyptisch rechtbank 529 leden van de verboden Moslimbroederschap tot de doodstraf, veroordeeld voor de moord op een politieagent en andere strafbare feiten.

De rechtbank bevestigde uiteindelijk de doodvonnissen voor 37 van de islamitische verdachten terwijl de rest zijn straf omgezet zag worden in levenslange gevangenisstraf.

AFP citeerde de rechter die zondag verklaarde dat “de verdachten uit de diepten van de hel kwamen…om Egyptes rijkdommen te plunderen, de mensen te tiranniseren en de adjunct-commissaris te doden”, er aan toevoegend dat de mannen “vijanden van de natie” waren en moskeeën gebruikten om de leer van” hun heilige boek de Talmoed, een reeks van geschriften over de Joodse wet, te bevorderen”.

De in juli 2013 door militairen afgezette Morsi, na massale protesten tegen zijn regering en nadat de veiligheidstroepen een campagne tegen zijn aanhangers lanceerden, waarbij honderden mensen gedood en nog eens duizenden gearresteerd werden. Na de omverwerping van Morsi’s democratisch gekozen regering door het leger verklaarden de nieuwe militaire autoriteiten de Moslimbroederschap officieel tot terroristische organisatie i.v.m. de beschuldiging van het uitvoeren van een zelfmoordaanslag op een politiebureau waarbij 16 mensen om het leven kwamen.

In april gaf dezelfde rechter die 529 mensen ter dood veroordeelde de doodstraf aan 683 mensen, van wie gezegd werd dat het aanhangers van Morsi waren, volgens het bericht van AFP. De rechter beschuldigde van moord en poging tot moord op de agenten.

De rechters moeten deze maand de 683 doodstraffen nog bevestigen.

Bron via Tundra Tabloids:
www.jpost.com
Auteur: redactie van de Jerusalem Post

Vertaald uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Egypte, Jodenhaat, Moslimbroederschap. Bookmark de permalink .

2 reacties op Egyptische rechtbank verdedigt doodstraffen en noemt Morsi-aanhangers ‘Joodse demonen’

 1. paulzwueste zegt:

  Kijk, zo kan het ook. ik stel voor dat we een kamerdelegatie naar de pyramiden sturen om te leren
  hoe je met terroristen moet handelen.

  Like

 2. aquarius4422 zegt:

  Joodse demonen? Rare mening, het was juist Morsi die een nieuwe oorlog tegen Israël wilde beginnen zo gauw hij het land aan de Sharia onderworpen had.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s