De EU wil Zwitserland onderwerpen aan de Brusselse jurisdictie

Screenshot_30

(Vertaling: E.J. Bron)

De EU verlangt van Zwitserland dat het land het Europees Gerechtshof als hoogste juridische instantie erkent. Dat is de prijs voor een toetreding tot de EU-binnenmarkt. Maar het land verzet zich hiertegen. Het wil niet betutteld worden.

Ook op het terrein van bilaterale betrekkingen dient Brussel toonaangevend te worden. Om het effect van verdragen te garanderen, dient Zwitserland m.b.t. tot het zich houden aan deze verdragen gecontroleerd te worden. Als het land verdragsbreuk begaat, zal er sprake zijn van door de EU bepaalde sancties. De Europese Commissie is rechtstreeks verantwoordelijk voor deze controle, bericht 20min.ch.

Maar al deze eisen treden alleen in werking wanneer het land daadwerkelijk toetreedt tot de EU-binnenmarkt. De onderhandelingspositie van de Alpenrepubliek is zwakker dan die van de EU. Het land voelt zich betuttelt. Maar het heeft in het verleden zelf steeds opnieuw aanklachten bij het Europees Gerechtshof ingediend en hiervan geprofiteerd. De vonnissen van de EU-rechters werden alleen gewaardeerd als deze uitvielen in het voordeel van Zwitserland.

De betrekkingen tussen de EU en de Alpenrepubliek zijn sowieso belast. Zo zal Zwitserland in het studiejaar 214/2015 niet deelnemen aan het studentenuitwisselingsprogramma “Eramus”.

Dit bevestigde de Eurocommissaris Werkgelegenheid en Sociale Zaken, László Andor tijdens een debat in maart in het Europees Parlement. Veroorzaker van deze sanctie was het Zwitserse referendum tot beperking van de immigratie (meer hier). Daarvoor stopte de EU ook het onderzoeksverdrag met het land (meer hier).

Daarbij bezit het land economisch gezien veel meer concurrentievermogen dan de EU. Wat betreft concurrentievermogen is Zwitserland namelijk, na de VS, de nummer 2 in de wereld. (hier).

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door±
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, dictatuur, EUSSR, Hypocrisie, Justitie, kwaadaardige opzet, Rotzakken, Zwitserland. Bookmark de permalink .

23 reacties op De EU wil Zwitserland onderwerpen aan de Brusselse jurisdictie

 1. chris2 zegt:

  Kijk, zo kennen we de EU weer. Het ware gezicht. Linksom of rechtsom, je moet door de knieën. Pure machtspolitiek. Hoop de Zwitsers voet bij stuk houden.

  Like

 2. Monalisa zegt:

  Citaat van een zwitser: Albert Esser zegt:
  Je kunt zien dat het mogelijk is zonder de EU, Duitsland wahre zonder EU beter af, zelfs als we de politici wat anders vertellen.

  Like

 3. Hier wordt dus duidelijk dat de EU een fascistische organisatie is! Zwitserland is namelijk het grote voorbeeld van een economisch succesvol land dat NIET bij de EU is aangesloten! En nu dus op alle fronten door het dictatoriale EU-regiem wordt gechanteerd!

  Like

 4. Ze konden mijn rug op,als ik Zwitserland was!Wie heeft hier nou wie nodig?

  Like

 5. lucky bee zegt:

  Zwitserland is geen lid van de EU. Hoe willen ze dat in Brussel regelen? Door Zwitserland te veroveren?Dat hebben de Habsburgers al eens geprobeerd. Aangezien Zwitserland nog steeds bestaat was het mislukt geweest.

  Like

 6. Bob Fleumer zegt:

  Ik zou willen dat die Brusselaars van de EU in de stront zakten.

  Like

 7. Jade zegt:

  Zo werkt dat dus bij de elite, je wordt linksom
  of rechtsom toch in het keurslijf geperst.
  Onvoorstelbaar dat 13 satanische families het
  complete leven op aarde totaal verpesten.

  Like

  • ezra70 zegt:

   Helemaal waar Jade. Maar eens komt er een opstand en dan moeten ze weer van voren af aan beginnen. Ze kunnen het niet laten. Ik noem dat geen mensen maar reptielen…

   Like

 8. Jean zegt:

  Zwtserland rug rechthouden, please en nooit die troep erkennen want het is een gigantische politieke beerput.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Oh, Zwitserland houdt haar rug wel recht; daar heb ik alle vertrouwen in.
   Maar wat méér Mario Borghezio’s in het Europese Parlement zou bepaald geen overbodige luxe zijn!

   Like

 9. wouteenhoorn zegt:

  Als we niet de straat opgaan staat ons nog veel meer te wachten. Jammer dat Frik er niet meer is die wist wel hoe het moest.

  Like

 10. Rob van Marle zegt:

  Zwitsers willen referendum om macht banken te breken

  Xander 07-07-2014 17:22- in Algemeen Nieuws, Economie, Maatschappij, NWO-Complot

  Spotprentje op de banksters, die de hele samenleving in een wurggreep houden.

  Burgers in Zwitserland willen dat er een referendum wordt gehouden over de toekomst van het financiële (geld)systeem. Zo stellen ze voor dat alleen de Centrale Banken nog geld mogen creëren, en dat de zakenbanken voor ieder krediet dat ze verstrekken 100% reserve moeten houden. Daarmee hopen ze dat de macht van de banken wordt gebroken en nieuwe financiële zeepbellen, die enorme schade toebrengen aan de samenleving, worden voorkomen.

  Professor Economie Joseph Huber legt uit dat met het ‘volgeld’ initiatief enkel nog ‘geldig en bestendig geld’ in omloop mag worden gebracht, in tegenstelling tot het girale geld van en op de banken. Nu is het nog zo dat bij ieder krediet of iedere hypotheek die een zakenbank verleent met één druk op de knop nieuw (giraal) geld wordt geschapen. Dat geld is voor slechts 3% tot 6% gedekt bij de Centrale Banken.

  ‘Volgeld bestaat nu als contant geld (munten en bankbiljetten) en vooral als boekgeld bij de Centrale Bank (reserves). Zulke reserves bevinden zich echter uitsluitend op rekeningen van de banken bij de Centrale Bank, niet op de girorekeningen van de klanten van de banken,’ legt Huber uit.

  Juridisch gezien is giraal geld zelfs geen wettelijk betaalmiddel, maar een ‘aanspraak’ of ‘recht’ op contant geld. Alleen contant geld is een wettelijk betaalmiddel.

  ‘Kredietverlening door banken berust op bedrog’

  In buurland Oostenrijk heeft de Vereniging van Kredietslachtoffers banken aangeklaagd omdat de kredietverlening door banken op bedrog zou berusten. Het Zwitserse voorstel probeert juist door wetsverandering grip te krijgen op het totale financiële systeem.

  Zwitserse Frank kan meest stabiele ter wereld worden

  Ruim honderd jaar geleden werd het de Zwitserse banken nog verboden om papiergeld te drukken, omdat de overheid de controle over de geldproductie was kwijtgeraakt en de groei van de hoeveelheid geld compleet uit de hand liep. ‘Om dezelfde redenen moet nu de feitelijk onbegrensde productie van elektronisch geld door de banken worden gestopt,’ betogen de initiatiefnemers van het referendum.

  Zo’n nieuw ‘echt geld’ systeem heeft enorme voordelen. Financiële zeepbellen en inflatie kunnen worden voorkomen, en de creatie van geld komt weer ten goede aan de burgers, en niet langer uitsluitend aan de banken en speculanten. Als Zwitserland hiertoe overgaat wordt de Zwitserse Frank de meest stabiele munt ter wereld.

  Monetaire Modernisering

  Het initiatief komt voort uit de vereniging ‘Monetaire Modernisering’. Drie andere Zwitserse (emeritus-) professoren zitten in de wetenschappelijke adviesraad van deze vereniging. Professor Economie Hans Christoph Binswanger benadrukt nog eens dat het bestaande geldsysteem ‘uit zijn voegen is geraakt, omdat de Centrale Banken de controle over de geldhoeveelheid hebben verloren.’

  Binswanger vindt dat de groei van de geldhoeveelheid van een land gelijke tred moet houden met de economische groei. Dat is al heel lang niet meer het geval. Zo groeide de Duitse economie tussen 1993 en 2008 met 25%, maar de M1 geldhoeveelheid met 190%. In Zwitserland werd de hoeveelheid Franken in de afgelopen vijf jaar opgeblazen van 270 miljard naar 550 miljard.

  Het volgeld-initiatief moet in de komende anderhalf jaar minimaal 100.000 handtekeningen zien te verzamelen. Als dat lukt, dan moet er een referendum worden gehouden. Sinds de start van de campagne begin juni hebben al 68.000 mensen hun handtekening gezet.

  Xander

  (1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

  Like

 11. Jean zegt:

  Rob,
  Dat Zwitsers gedachtengoed betreffende de banken zou zeer welkom zijn in heel Europa maar helaas, dat zou goed zijn voor de burgers en dat is nu net niet de bedoeling van dat EU gespuis.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  Zolang de RODE PLOERTEN in hun DICTATUUR EUSSR hun gang kunnen gaan, zal alles nog veel erger worden! Deze SCHOFTEN der EUSSR gaan “over lijken”, daar ben ik van overtuigd! Aan de hoogste bomen moeten ze opgeknoopt worden, deze smerige VERRADERS! Zwitsers hou jullie rug recht! BUIG NIET VOOR HET GEDROCHT EU!!

  Like

 13. Avidia zegt:

  Yvonne van Cleef zegt:
  7 juli 2014 om 22:38

  Ik ben dus niet de enige die denkt dat dat “ongeluk”georganiseerd was! Het was te toevallig!

  Ik denk er ook zo over Yvonne!

  Like

 14. Pingback: EU probeert nu ook Zwitserland te annexeren | Lang Leve Europa!

 15. Pingback: De EU wil Zwitserland onderwerpen aan de Brusselse jurisdictie - JDreport.com

 16. aaegolius cs zegt:

  Dode bij schietpartij Zwitserse moskee

  Bij een schietpartij in een moskee in de Zwitserse stad St. Gallen is zeker een persoon om het leven gekomen.

  Dat heeft de politie bekendgemaakt, meldt de Zwitserse nieuwswebsite Blick vrijdag. Agenten hebben ter plaatse een verdachte……….

  http://www.nu.nl/buitenland/3858740/dode-bij-schietpartij-zwitserse-moskee.html

  Het Zwitserleven Gevoel is onderhavig aan het vrijdaggebed.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s