Frankrijk in de ban van Jodenhaat en islamitisch extremisme

Screenshot_3

Ze maken er geen geheim van over wat ze van plan zijn

(Door: Franklin ter Horst)

Opiniepeilingen in Frankrijk tonen aan dat meer dan 70% van de Fransen bang is dat Frankrijk zich aan de islam zal onderwerpen. Er wonen inmiddels meer dan 8 miljoen moslims in Frankrijk en dat aantal blijft gestaag toenemen. De Franse overheid publiceert al sinds 1996 een kaart waarop te zien is hoe honderden wijken in verschillende Franse steden door moslims zijn overgenomen en waar het Franse recht enkel nog op papier geldt, omdat verzekeraars de schade geleden in deze wijken niet meer vergoeden. Frankrijk kampt al vele jaren met moslimbendes die nauwelijks nog in de hand te houden zijn. In hun woonwijken zijn geweld en criminaliteit aan de orde van de dag. Ze proberen macht te verkrijgen door geweldpleging en angst te zaaien. De Franse politie durft nauwelijks nog tegen ze op te treden. Ze zijn bezig zichzelf totaal van de Franse maatschappij te isoleren. Hele wijken worden onder controle gehouden door islamitische predikers en kinderen bevinden zich steeds nadrukkelijker in een proces van radicalisering en terreur.

De Franse overheid kijkt de andere kant op alsof er niets aan de hand is. Overigens is dat in diverse andere Europese landen niet anders. Dat heeft alles te maken met het feit dat de leiders van diverse politieke partijen weten dat ze zonder de stem van moslims de verkiezingen niet kunnen winnen. De Franse overheid capituleert continu voor de druk vanuit islamitische hoek.

Robert Redeker, een Franse professor in de filosofie die in een artikel op de opiniepagina van de krant Le Figaro kritiek uitte op het moslimextremisme, werd prompt met de dood bedreigd. Op 19 september 2007 schreef hij: ,,Wat moet de vrije wereld doen tegen de intimidaties van de moslimextremisten?” Het was een vrij gematigd stuk, geschreven naar aanleiding van de ophef in de islamitische wereld over de citaten van de voormalige paus Benedictus XVI die op 12 september 2006 Paleologus citeerde die zei: ,,Toon me wat Mohammed aan vernieuwing heeft gebracht en alles wat u zult vinden zijn slechte en onmenselijke dingen, zoals zijn bevel zijn religie te verspreiden door het zwaard.” Redeker wees erop dat de islam, zeker in de begintijd, voornamelijk met het zwaard is verspreid. De dag na publicatie haalde een religieus commentator van de pro-Moslimbroederschap tv-zender Al Jazeera uit naar het artikel. In Tunesië werd de editie van Le Figaro in beslag genomen en verboden wegens ‘vooroordelen en beledigingen tegen de profeet, de islam en de moslims.’ Egypte volgde drie dagen later. Per e-mail en post werd Redeker met de dood bedreigd. Daarbij werden foto’s, adresgegevens en een routebeschrijving toegevoegd.

Niemand durft de toespraken van extremistische moslims te bekritiseren zoals die onder meer gehouden worden door Hani Ramadan. Tussen 18-21 april 2014 hield de Unie van Islamitische Organisaties van Frankrijk (UOIF), de Franse tak van de Europese Raad voor Fatwa en Onderzoek (onder voorzitterschap van Yusuf al Qaradawi), haar eenendertigste jaarlijkse conferentie in Le Bourget, ten noorden van Parijs. Zoals gebruikelijk werden jihadistische en antisemitische boeken aangeboden en deden haatpredikers hun uiterste best de aanwezigen te vermaken met vurige toespraken. In 2012 zou Qaradawi zelf de centrale gastspreker zijn, maar omdat Frankrijk geconfronteerd werd met protesten van de Joodse gemeenschap weigerde het land Qaradawi een visum. Hij werd vervangen door Tariq Ramadan, een Moslimbroederschap fanaat. Deze figuur wordt beschouwd als één van de gevaarlijkste islamitische leiders in het Westen. Hij geeft de indruk een ‘gematigde’ moslim te zijn, maar is verre van dat. Het gaat om een wolf in schaapskleren. Desondanks sjokken allerlei westerse hielenlikkers, en niet vergeten de media, achter hem aan alsof het om een soort heilige gaat.

Screenshot_1

Leugenaar Tariq Ramadan

Hij ontkent het bestaansrecht van Israël en rechtvaardigt het vermoorden van Israëlische burgers. Hij wordt beschouwd als een intellectueel, maar zodra hij met lastige vragen wordt geconfronteerd, vliegen de gefabriceerde leugens over tafel of ontvlucht hij de scene. Een van zijn leugens gaat over Mohammed toen deze in Medina arriveerde. Hier zou hij de Joodse inwoners hebben verwelkomd als onderdeel van de “Ummah” gemeenschap, maar daar klopt helemaal niets van. In werkelijkheid heeft hij alle mannen vermoord, hun bezittingen geroofd en vrouwen en kinderen tot slaven gemaakt. Ramadan verspreidde ook de leugen dat de moordpartij in Brussel op 24 mei 2014 zou zijn gepleegd door Joodse agentenMaar de dader was Mehdi Nemmouche, een Frans staatsburger en lid van de Soennitische terreurbeweging ISIS. Bij deze aanslag werden vier mensen vermoord waaronder het Israëlisch echtpaar Mira (53) en Emmanuel Riva (54). De wapens die hij tijdens de aanslag had gebruikt, waren bij zijn arrestatie in Marseille zelfs in een ISIS-vlag gewikkeld.

Deze Tariq Ramadan kreeg in 2006 op hoge kosten van de Nederlandse gemeenschap, namelijk 200.000 euro per jaar voor één dag per week en 400.000 euro extra voor debatten en wijkbezoeken, een gasthoogleraarschap aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en trad in dienst als adviseur integratie van de gemeente Rotterdam. Er bevinden zich tientallen boeken van deze haatprediker in alle grote boekhandels in Frankrijk.

Dit jaar (2014) maakte Tariq plaats voor zijn broer Hani Ramadan, de directeur van het Islamitische Centrum van Genève, dat in 1961 gesticht is door hun vader. Waar Tariq Ramadan weet hoe hij zijn extremisme moet verbergen, is zijn broer explicieter en direct. Zijn toespraak was gewijd aan ‘mondiale bedreigingen’ tegenover de islam; hij gaf aan dat die maar uit één bron voortkwamen: “het Joodse en zionistische barbarisme, een octopus die zich in de schaduw verbergt, een macht die de wereldwijde financiën en de media in bedwang houdt.” Hij riep de jonge Franse moslims op om ‘te vechten voor de islam’ en naar Syrië te gaan, waar enkele honderden Franse jongeren zich al hebben aangesloten bij Al-Qaida, al Nusra en de demonische barbaren van ISIS.

Screenshot_2

 Hani Ramadan roept islamitische jongeren op naar Syrië te vertrekken

De eerder genoemde UOIF is de toonaangevende Franse moslimorganisatie en de toespraak van Hani Ramadan, evenals die van Tariq Ramadan in 2012 en 2013, werd beluisterd door een publiek van 150.000 enthousiaste mensen en bekeken door honderdduizenden anderen op UOIF-TV. Op internet verspreiden ze rapmuziek, waarin jonge moslims worden opgeroepen zich aan te sluiten bij het Al-Qaida terreurnetwerk. De werving van nieuwe leden voor de terreurcellen vindt ondermeer plaats in moskeeën, islamitische culturele centra, migrantenbuurten en theehuizen. Parijs kent al een complete islamitische ‘vrijstaat’ waar de ronselaars ongestoord hun gang kunnen gaan. Iedere cel bestaat uit 30 tot 40 leden en de trainingen vinden plaats in zogenaamde ‘vakantiekampen’ in afgelegen gebieden ergens in Europa, o.a. in Bosnië, en in Pakistan onder het mom van sociale activiteiten. Vooral de goed opgeleide jonge moslims die de taal van Europa spreken en die extremistische opvattingen aanhangen, vormen het gevaar.

 In Parijs bezetten en blokkeren honderden moslims hele straten om er te gaan bidden, als een provocatieve demonstratie dat zij er nu de baas zijn. De Franse overheid heeft vanaf 23 september 2011 hier een verbod op ingesteld, maar daar blijken de moslims zich niets van aan te trekken. Zij worden zelfs door de gevestigde politiek -ook financieel- gesteund en grijpt de politie, ondanks het feit dat de Franse wet met voeten wordt getreden, niet in. Frankrijk heeft in 2011 een wet aangenomen dat vrouwen die op straat of in openbare gebouwen gezichtsverhullende kleding dragen een boete kunnen krijgen van 150 euro. Mannen riskeren een boete van maximaal 30.000 euro als zij een vrouw dwingen om een boerka of nikab te dragen. Een Franse moslima heeft het verbod aangevochten, omdat ze zich gediscrimineerd voelde maar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft het verbod gehandhaafd.

Het Antisemitisme neemt in Frankrijk extreme vormen aan

Het antisemitisch geweld wordt in Frankrijk met de dag brutaler. Zo werden er in 2013 maar liefst 116 geweldsdelicten tegen de Joodse gemeenschap gepleegd. Vooral na het begin van de “Tweede Intifada” in september 2000 wordt er een anti-Joodse hetze gevoerd die niet zonder gevolgen is gebleven voor de in Frankrijk wonende Joden. Ze worden voor “smerige Jood” uitgescholden, aangevallen in de bus en de metro, op weg naar school of in de trein. Behalve Joodse burgers moeten ook Joodse scholen, begraafplaatsen en synagogen het ontgelden. Op 25 september 2011 bestormden pro-PLO activisten op de Franse luchthaven Roissy de lobby van de Israëlische luchtvaartmaatschappij en schreeuwden luidkeels: ‘Dood aan Israël’ en ‘Dood aan de Joden’. Daarnaast werden passagiers lastig gevallen en bedreigd.

Op 19 maart 2012 opende de 23-jarige moslimextremist Mohamed Merah het vuur op een Joodse Ozar HaTorahschool school in de Zuid-Franse stad Toulouse, waarbij vier personen werden vermoord, waarvan drie kinderen. Onder de slachtoffers waren een 30-jarige docent en zijn twee zoons van drie en zes. Het vierde slachtoffer was een meisje van acht jaar oud. De moordenaar greep het meisje Miriam bij haar paardenstaart en schoot haar van dichtbij drie keer door haar hoofd. De zeventienjarig dochter van het schoolhoofd raakte bij de moordpartij ernstig gewond, maar overleed later op de dag van de aanslag in het ziekenhuis. De moordenaar reed op een gestolen scooter en had een videocamera om zijn buik gebonden om zijn beestachtige moordpartij te filmen. Hij werd gedood na een vuurgevecht met de politie tijdens een inval in zijn huis. Hierbij raakten verscheidene Franse politieagenten gewond. De Joodse slachtoffers zijn op 20 maart 2012 in Israël begraven.

De meeste scholen in Frankrijk hielden een minuut stilte voor de slachtoffers. Ook op de Gustave Flaubertschool in Rouen in Normandië verzocht Lorraine Collin, lerares Engels, de leerlingen van haar klas om een minuut stilte te houden voor de moordenaar. Diverse leerlingen besloten daarop uit protest de klas te verlaten. Anderen bleven zitten en gaven als commentaar dat de Joodse slachtoffers het hadden verdiend. Pakistaanse inlichtingendiensten melden op 24 maart 2012 dat tientallen Franse moslims in training zijn bij de Taliban in het noordwesten van Pakistan. Merah zou deel hebben uitgemaakt van een soortgelijke training. Hijzelf vertelde in 2011 naar Pakistan te zijn gereisd voor een training bij Al-Qaida in Waziristan. De broer van de Toulouse-moordenaar reageerde met: ‘Wij Arabieren worden geboren en getogen om Joden te haten.’

Screenshot_4

De moordenaar Mohammed Merah

Ariel Goldman, woordvoerder van de Joodse gemeenschap in Lyon, zei tegen Le Figaro dat het aantal antisemitische incidenten sterk is toegenomen na de terreurdaden van Mohammed Merah. Sinds de aanslag in Toulouse hebben er tientallen nieuwe aanslagen plaatsgevonden. In een geval werd een drieëntachtig jaar oude vrouw geslagen, verkracht en voor dood achtergelaten in een trappenhuis in Marseille. Joodse winkels en restaurants ontvangen regelmatig bedreigingen. Ramen worden ingegooid of beklad met beledigende graffiti. Het merendeel van de slachtoffers gaat niet eens naar de politie, omdat de kans groot is dat hun klacht niet zal worden gehonoreerd. Agenten zijn gefrustreerd, omdat gearresteerde moslims binnen de kortste keren door rechters worden vrijgelaten, zelfs als het aangedragen bewijs overweldigend is. Het gebeurt niet zelden dat het antisemitische boeventuig na hun vrijlating hun slachtoffers opzoeken om zich te wreken vanwege een ingediende aanklacht tegen hen. Ze weten dat de slachtoffers door niemand worden beschermd. Bij politici hoeven ze niet aan te kloppen, want die hebben zich onderworpen aan politieke correctheid. Zij noemen de schuldigen “slachtoffers van de samenleving.” Voor hen zijn moslims “slachtoffers van racisme”. Bijna niemand in Frankrijk durft daarom het woord “moslim” en “antisemiet” nog met elkaar in verband te brengen en diegenen die dat wel doen, lopen het risico beschuldigd te worden van “islamofobie” en mogelijk zelfs aangeklaagd.

Op 2 juni 2012 werden drie Joodse jongeren in Villeurbanne, een voorstad van de Franse stad Lyon, aangevallen door figuren van Noord-Afrikaanse afkomst. Eerst werden ze door drie onbekenden uitgescholden. Die kregen even later versterking van zo’n tien anderen, waarna de jongeren in de buurt van een Joodse school met een hamer en een ijzeren staaf werden geslagen. De jongens droegen een keppeltje. Een van hen liep een wond aan de schedel op, een meisje werd in haar hals geraakt. De derde jongen raakte lichtgewond aan zijn arm. Twee van de drie jongeren zijn korte tijd in het ziekenhuis opgenomen.

Op woensdag 4 juli 2012 werd een 17-jarige student van Ozar HaTorah school aangevallen in een station van Lyon en door twee Noord-Afrikaanse moslims bijna doodgeschopt, omdat hij een kettinkje met een Davidsster droeg. De politie nam echter niet eens de moeite de strafaangifte in behandeling te nemen. In maart 2013 overviel een bende van 15- tot 17-jarigen in Grigny, niet ver van Brétigny, een trein door aan de noodrem te trekken, waarna de reizigers onder bedreiging van geweld hun geld, smartphones en creditcards moesten afgeven. De rechtbank toonde echter vooral begrip voor de ‘sociale nood’ van de allochtonen en liet het bij enkel een waarschuwing. Toen op 28 april 2014, tijdens een ceremonie waarin eer werd betoond aan de Joden uit Frankrijk die naar Auschwitz waren gedeporteerd, Arno Klarsfeld, een lid van de Raad van State en de zoon van de nazi-jagers Serge en Beate Klarsfeld, zei dat “sommigen van de jeugd uit de voorsteden antisemitisch zijn”, werd hij onmiddellijk opgeroepen om voor een rechter te verschijnen.

Screenshot_5

Joodse kinderen staan stil bij de aanval op klasgenootjes

In Marseille ramde een ‘jongerenbende’ een Franse Jood in elkaar en verwoestte diens gezinswoning. Twee Joodse tieners van 14 en 15 jaar oud, diemet hun grootvader op weg waren naar de Lilac Synagoge in Parijs om er het Joodse feest van Tikkun Leil Shavuot bij te wonen, een traditie waarin de Joden de hele nacht Joodse geschriften studeren, beleefden de nachtmerrie van hun leven toen ze achterna werden gezeten door een met een bijl zwaaiende antisemitische gek van Arabische origine en drie kompanen. Ze konden ternauwernood ontkomen. De gebeurtenis deed zich voor op 4 juni 2014 in Romainville, een voorstad ten noordoosten van Parijs. Terwijl ze de markt in het stadje overstaken, merkten de twee jongens en hun grootvader, die allen keppeltjes droegen, dat ze gevolgd werden door een grote bebaarde man. In mei 2014 werden in de plaats Creteil, een voorstad van Parijs, twee Joden afgeranseld.

Op 12 juli 2013 beroofden circa 50 moslimjongeren treinreizigers nadat een Franse intercity met 140 kilometer per uur tegen een perron van het station Brétigny-sur-Orge, zo’n 40 kilometer ten zuiden van Parijs, was gebotst. Al snel waren er 300 brandweermannen en 20 artsen ter plekke om de slachtoffers te helpen. Eerst dacht men dat de moslimjongeren wilden helpen, maar tot verbijstering van de hulpverleners begonnen ze de tassen en bezittingen -zoals smartphones en portemonnees- van de verongelukte reizigers te roven. Toen de politie en brandweer de overvallers probeerden tegen te houden, werden ze met stenen bekogeld. Uiteindelijk moest de Mobiele Eenheid eraan te pas komen om de plunderaars te verjagen. Een woordvoerder van de politie noemde hun gedrag ‘ongehoord’ en ‘monsterlijk’. Zelfs de plaatselijke socialistische afgevaardigde noemde de plunderende jongeren ‘duistere, onmenselijke Kretins (gestoorden)’.Hoewel de socialistische minister van Verkeer, Frédéric Cuvillier, van een ”geïsoleerd incident’ sprak, zijn dit soort schokkende voorvallen beslist geen uitzondering meer.

Op 21 maart 2014 werd in Parijs een 59-jarige Joodse onderwijzer op zeer brute wijze door een groep moslims in elkaar geslagen. De aanvallers scholden hem uit voor “vuile jood” en “dood aan de Joden” en braken het slachtoffer vervolgens de neus en tekenden met een stift een hakenkruis op zijn borst na zijn shirt opengescheurd te hebben. Het slachtoffer vertelde de politie dat de mannen hem in het Arabisch en het Frans vervloekt hebben. Hij werd in een hinderlaag gelokt na het verlaten van een koosjer restaurant en hij droeg een keppeltje op het moment van de aanval. Ze riepen dat ze terug zouden komen om hun werk af te maken. Niemand werd gearresteerd. Wat er in Frankrijk gebeurt, vindt bijna overal in Europa plaats: Het jachtseizoen op Joden is kennelijk opnieuw geopend en dat niet alleen in Frankrijk.

Screenshot_8

De mishandelde joodse onderwijzer

En dan is daar nog de ongekende populariteit van de antisemitische en pro-islamitische Franse ‘grappenmaker’ Dieudonné M’bala M’bala in zijn shows ‘Le mur’. Uit de mond van deze antisemiet komen de meest gruwelijke uitlatingen ten aanzien van Joden. Niet dat de man echt geestig is, maar zijn haattirades over het Joodse volk werken op de lachspieren van zijn publiek. In zijn shows laat hij zien hoe wijdverbreid de anti-Joodse gevoelens in Frankrijk zijn. Zijn optredens zijn inmiddels verboden. Deze figuur is ook bekend van de ‘quenelles’ – de omgekeerde Hitlergroet.

Tijdens een interview met Alexandre Arcady, de regisseur van ‘Twenty Four Days’, een film over de moord op Ilan Halimi zeven jaar geleden -een jonge Franse Jood die werd gegijzeld en vermoord door jonge moslims uit de voorsteden van Parijs- probeerde tv-journalist Aymeric Caron uit te leggen dat de groei van de anti-Joodse haat in Frankrijk logisch is, omdat ‘Israëlische soldaten Palestijnse kinderen doden’. Een paar Joodse journalisten die hierop reageerden, werden vervolgens uit de bewerkte versie van de show geknipt.

Vanwege de toenemende Jodenhaat verkiezen steeds meer Franse Joden het land te verlaten en vertrekken overwegend naar Israël. Alleen al dit jaar (2014) zijn 5.000 Franse Joden naar Israël vertrokken, het hoogste aantal sinds het einde van de Zesdaagse Oorlog van juni 1967. Sinds 1990 emigreerden ruim 100.000 Joden uit het land. Zo is de helft van de Joodse families uit de Parijse voorstad Villepinte weggetrokken vanwege het groeiende antisemitisme en het feit dat ze worden lastig gevallen in het openbaar. Hetzelfde gebeurt in andere voorsteden van Noord-Parijs waar veel immigranten wonen. Steeds meer kinderen worden uit veiligheidsoverwegingen naar speciale Joodse scholen gestuurd. Uit een onderzoek onder 3833 Franse Joden van 17 april tot 16 mei 2014 is gebleken dat maar liefst 74,2% van de ondervraagden overwegen het land te verlaten. 95,2% noemt het alsmaar toenemende antisemitisme de oorzaak. 14,5% zegt persoonlijk met antisemitisme te maken hebben gekregen. 93% zegt dat de Franse staat niets onderneemt tegen dit fenomeen en ook niet tegen de pro-Palestijnse propaganda. Volgens 93,4% procent is de Franse media voor een belangrijk deel schuldig aan het antisemitische probleem. De Franse media zijn over het algemeen anti-Israël en duidelijk pro-Arabisch. De oorzaak ligt bij het Franse persbureau AFP, eigendom van de regering. Dit persbureau werkt ook voor de Arabische persorganen. Leugens, afkomstig uit de anti-Israëlische propagandamachines van het terreurbewind in Ramallah en uit landen uit het Midden Oosten, worden door het AFP klakkeloos overgenomen.

In 1999 zei een moslimleider tegen de katholieke aartsbisschop Giuseppe Bernardini dat ‘wij (de moslims) jullie dankzij jullie eigen democratische wetten zullen binnenvallen, en wij jullie dan dankzij onze religieuze wetten zullen overheersen.’ Sinds die belangrijke onthulling is de islam aan een enorme opmars bezig in Europa en zeker in Frankrijk. Het zijn echter niet alleen moslims die zich in Frankrijk schuldig maken aan antisemitisme, maar ook de Franse leiders doen er naar hartenlust aan mee. In het voorjaar van 2002 beweerde de voormalige Franse president ‘Jakkes’ Chirac nog in een interview met Olivier Guland, hoofdredacteur van Frankrijks belangrijkste Joodse krant “Tribune Juif”, dat er helemaal geen antisemitisme in Frankrijk bestaat. Later moest hij deze bewering intrekken, omdat het antisemitisme in Frankrijk is uitgegroeid tot het ergste in Europa.

De Franse geschiedenis kent trouwens een hele serie antisemieten, waaronder Voltaire. Deze schreef het volgende in één van zijn artikelen, “Tolerance”: ”Met spijt spreek ik over de Joden: dit volk is, in menig opzicht, het verwerpelijkste dat ooit de aarde heeft bevuild “. De Franse historicus Léon Poliakov noemt hem “de ergste Franse antisemiet van de 18de eeuw “. Praktisch alle Franse filosofen uit die tijd waren Jodenhaters. Bovendien maakt de Franse overheid zich al jaren schuldig aan het demoniseren van Israël. Het Franse Ministerie van Buitenlandse zaken zegt dat de Joodse dorpen in Samaria en Judea, het oostelijk deel van Jeruzalem en Golan hoogvlakte zijn gebouwd op door Israël bezet land, wat illegaal is volgens het internationaal recht. Mensen die dit soort bagger verspreiden, weten niets van de geschiedenis en niets van het internationaal recht in deze kwestie en doen ook geen enkele moeite zich hierin te verdiepen. De Franse regering waarschuwt haar inwoners niet te investeren in deze gebieden.

Van beste vriend van Israël in de beginjaren van het bestaan van Israël tot persoonlijke vriend van de voormalige terreurmiljardair Jasser Arafat. Een van de dieptepunten in de Frans-Israëlische betrekkingen werd bereikt toen Chirac in oktober 1996 (drie weken voor zijn bezoek aan Israël) Arafat belde en hem zijn steun aanbood nadat bekend was geworden dat de PLO-politie het vuur had geopend op Israëlische burgers en soldaten waarbij 16 Israëlische veiligheidsagenten werden gedood. Tijdens zijn bezoek aan Israël sprak Chirac wel met het terreurregime van Arafat, maar weigerde de Knesset te woord te staan. De Franse politiek is er altijd op gericht geweest haar oliebelangen en wapenmarkt veilig te stellen en te schitteren op het wereldtoneel. Om die idealen te bewerkstellingen, voert Frankrijk al meer dan dertig jaar een pro-PLO, pro-Arabische buitenlandse politiek. Een vriendelijke houding tegenover het PLO-bewind is immers een uitstekend visitekaartje bij de Arabische landen?

Screenshot_9

Chirac met zijn grote vriend Arafat

Arafat was ook al een persoonlijke vriend van de voormalige Franse president en 33° Vrijmetselaar (Grand Orient Lodge) Francois Mitterrand. Al in 1981 genoot het PLO-kantoor in Parijs officiële erkenning die grensde aan het niveau van een ambassade.

Diverse Franse hoogwaardigheidsbekleders behouden zich het recht voor antisemitische uitspraken te doen. Zo werd de voormalige Israëlische premier Ariel Sharon door de voormalige Franse ambassadeur in Tel Aviv, Gérard Araud, voor schoft uitgemaakt en kwam Israël weg met de kwalificatie “paranoïde”. De Franse ambassadeur in Londen, Daniël Bernard, noemde Israël al eens “een lullig klein schijtlandje dat de wereld naar het gevaar van een Derde Wereldoorlog voert.”

Na het overlijden van Arafat gaf de Franse regering een “politiek” overlijdenscertificaat van hem af met daarop Jeruzalem als de stad van zijn geboorte. Maar Arafat is op 4 augustus 1929 geboren en getogen in Cairo, Egypte. Zijn werkelijke naam is “Abd al Rachman abd al-Rauf Arafat al-Koed Al Hoesseini“. Chirac honoreerde deze crimineel door hem met een regeringsvliegtuig uit Amman op te halen om hem te laten behandelen door Franse artsen. Ze konden hem niet helpen in zijn eigen rijk waar slechts is gewerkt aan dood en vernietiging en waar kinderen worden gehersenspoeld om zelfmoordenaar te worden en zich op te blazen tussen onschuldige Israëlische burgers om vervolgens als helden te worden vereerd.

De voormalige Franse president Nicolas Paul Stéphane Sarközy de Nagy-Bosca (Nicolas Sarkozy) zei dat indien het ‘vredesproces’ mocht falen de verantwoordelijkheid daarvoor bij premier Benjamin Netanyahu gezocht moest worden. Hij beschuldigde de Israëlische regering ervan te weinig te doen aan het bevorderen van het ‘vredesproces’ door onder meer door te gaan met de uitbreiding van de woningbouw in wat hij volledig ten onrechte de ‘Palestijnse gebieden’ noemde. Er bestaan geen Palestijnse gebiedenOok de huidige Franse regering onder leiding van François Hollande, een stroman van de Bilderberg kliek, handhaaft dit beleid en doet in de praktijk nauwelijks iets om de Joden tegen de groeiende discriminatie en haat te beschermen.

Ook Frankrijk zal gaan ervaren dat het niet ongestraft Israël kan demoniseren en meehelpen het Bijbelse land te verkwanselen aan het stel landrovers in Ramallah en de doodscultuur in Gaza. De Bijbel zegt duidelijk – en de geschiedenis heeft deze waarheid ontelbare keren bewezen – wanneer een volk zich tegen de Joden verheft dat ernstige gevolgen heeft en dat zal ook voor Frankrijk niet uitblijven. Hoe dichter de wereld de eindfase van het huidige wereldbestel nadert, des te sterker zal de haat tegen het Joodse volk en de staat Israël toenemen. Zo is dat door de Bijbelse profeten voorzegd. Maar de Jood en de huidige staat Israël zijn het levende bewijs van Gods plan met dit land en volk en daarmee het geweten van de mensheid.

Screenshot_10

Walgelijk: de zgn. “quenelle” in Auschwitz

Door:
Franklin ter Horst

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Appeasement, Dhimmitude, Frankrijk, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, mainstream-media, Moslims, politici, Rotzakken, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

29 reacties op Frankrijk in de ban van Jodenhaat en islamitisch extremisme

 1. Tom Hendrix zegt:

  Beste Franklin ter Horst, een uitstekend artikel! En U noemt terecht de BILDERBERGKLIEK, maar ook de NWO en de EUSSR horen in het rijtje thuis! De Politiek heeft de bevolkingen van Europa verraden aan de MOSLIMS en hun NAZI IDEOLOGIE. Het grootste VERRAAD= DE RESOLUTIE VAN STRAATSBURG! En welke partijen waren daarvoor verantwoordelijk, de RODEN/SOCIALISTEN, LIBERALEN en CHRISTEN-DEMOCRATEN! In Nederland de VVD,CDA,PvdA en D66 en GL! En ook ik ben er gelukkig van overtuigd, dat de schoften der politiek, Israël en het Joodse Volk er niet onder zullen krijgen. DE WACHTER VAN ISRAËL SLAAPT NIET!

  Like

  • fleckie zegt:

   uit NIW 26.8.1983! …..’FRANSE SAMENWERKING MET NAZI’S TE BOEK GESTELD’.
   Hoe belangrijk de rol v.d.VICHY-regering en zijn voornaamste leiders was gedurende de deportatie van Franse joden in de tweede wereldoorlog, staat beschreven in het boek Vichy-Auschwitz van de Franse advocaat en nazi-speurder mr.Klarsfeld. Samen met zijn vrouw Beate slaagde hij erin KLAUS BARBIE op te sporen in BOLIVIA.
   Het boek bevat een hoeveelheid aan documenten,waarvan veel nog niet is gepubliceerd.Hieruit blijkt dat de eerste minister onder Petain, Pierre Laval, en Louis Darquier de Pellepoix zich schuldig hebben gemaakt aan collaboratie met de Duitsers.
   Darquier was destijds commissaris voor joodse zaken en was verantwoordelijk voor de deportatie van meer dan 75.000(vijfenzeventigduizend)joden naar de dodenkampen. In 1944 vluchtte hij van Frankrijk naar Spanje waar hij in 1980 stierf…………….Het boek geeft verder nog een uiteenzetting over de rol van de KATHOLIEKE kerk met betrekking tot .de jodenvervolgingen.Bijvoorbeeld de sterke oppositie van MONSEIGNEUR Gerlier,aartsbisschop en kardinaal van LYON tegen de arrestatie van joden.Maar ook de GROTE NALATIGHEID van PAUS PIUS Xll die NIETS heeft ONDERNOMEN om de deportaties tegen te gaan,komt gedetailleerd naar voren.
   #######################################################################

   Like

   • fleckie zegt:

    UIT NIW 28 SEPT.2012……….”HOLOCAUSTMUSEUM in het FRANSE DRANCY’.
    President Francois Hollande heeft vorige week in de Franse voorstad Drancy een nieuw Holocaustmuseum geopend. Het museum staat tegenover het doorgangskamp Drancy van waaruit een kleine 70.000 joden naar vernietingskampen zoals AUSCHWITZ werden gedeporteerd.Na het leggen van een krans sprak Hollande de hoop uit dat de gruwelijkheden v.d.oorlog zullen leiden tot waakzaamheid in HET HEDEN.
    De rol die de Franse overheid speelde bij de Jodenvervolging is lange tijd omstreden geweest in Frankrijk.Pas in het midden v.d.jaren 90 bood de Franse regering,bij monde van president Chirac,excuses aan voor haar rol in de deportaties.
    ######################################################################

    Like

   • fleckie zegt:

    NIW 27.7.2012…….’de RAZZIA van 16-17 JULI 1942 WERD UIT HET NATIONALE DISCOURS VERWIJDERD’………..De plek v.d.grootste WEST-EUROPESE RAZZIA tijdens de oorlog.Dat staat haaks op een FRANSE TRADITIE van VERDRINGING’.
    VAN DENIS MCSHANE /TED DE HOOG
    Maandag werd in het voormalige Franse doorgangskamp Drancy een herdenking gehouden van een massale razzia in de Franse hoofdstad, op 16-17 juli 1942,:13.152 Joden werden weggevoerd naar AUSCHWITZ,WAT MAAR ENKELE TIENTALLEN VAN HEN OVERLEEFDEN. De actie- bekend geworden als de Vel d’Hiv-razzia, naar “Velodrome d’Hiver,het wielerstadion waar de Joden de eerste vijf dagen onder erbarmelijke omstandigheden werden vastgehouden – werd uitgevoerd door de Franse politie onder de verantwoordelijkheid van het VICHY-REGIME, er kwam vrijwel geen Duitser aan te pas…………Ook president Hollande sprak maandag,wat niet iedereen hem in dank afnam.;hij wijkt duidelijk af v.d.lijn van Sarkozy,die het over dit thema niet wilde hebben.Deze historische schandvlek is goed verdrongen:volgens enquetes heeft tussen de 57 en 67 procent v.d.Fransen onder de 35 nooit van de razzia gehoord.Frankrijk gaat moeizaam om met het verleden:pas 50 jaar na de oorlog zei president Chirac dat de Franse staat ‘iets onomkeerbaars’ had gedaan. De collaboratie v.d.Vichy-regime ligt de Fransen nog altijd zwaar op de maag – voor zover ze er iets van afweten.
    Vel d’Hiv,…………OP 16 juli werden 13.000 Joden in hun Parijse huizen gewekt door Franse gendarmes.Ze werden in bussen en vrachtwagens gestouwd en naar het populaire Velodrome d’Hiver gereden,een ‘sportkathedraal’ in een arbeiderswijk. De duizenden Joden werden overgeleverd aan de zomerhitte,onder een glazen dak dat zwart was geverfd vanwege verduisteringseisen.Er was maar EEN kraan voor al die mensen;de kinderen werden gescheiden van hun ouders…………….Dit alles was een demonstratie van zuiver FRANS ANTISEMITISME,georganiseerd door de staat en uitgevoerd door zijn functionarissen.Dat is het historisch belang van Vel d’Hiv : deze orgie van haat werd geinitieerd door Franse burgers uit naam van Frankrijk…………….DAAROM werd die daad verwijderd uit de officiele Franse geschiedenis en daarom is het zo belangrijk dat Hollande zich zo vroeg in zijn mandaat uitspreekt. Want ook nu nog vinden de ernstigste antisemitische incidenten plaats in Frankrijk,waar de intellectuelen het woord ‘antisemitisme’ proberen te vermijden,als het om het verschijnsel te devalueren en onder de mat te schuiven. Jean-Marie Le Pen beschreef de Shoa als een ‘detail’ en het negationisme – het fenomeen van de shoa-ontkenning-werd door Frankrijk in de jaren 50 ontwikkeld…………….De slag rond de herdenking van Vel d’Hiv werd lang geleden’gewonnen’ ; deFranse politici verwijderden die daad simpel uit het nationale discours.De eigenaar van het velodrome was ook de man die de Tour de France organiseerde,maar de Tour organiseerder weigerde dit jaar om de zeventigste verjaardag v.d.razzia te herdenken,zoals de Britse politici weigeren om druk uit te oefenen op IOC-voorzitter Jacques Rogge. ……………Voor generaal De Gaulle – met zijn openlijke minachting voor de Joden als een ‘verwaand en dominant volk’- was het van vitaal belang om te claimen dat alleen hij,vanuit zijn Londense verbanning, de authentieke Franse staat vertegenwoordigde. Volgens de gaullisten waren de acties van Vichy illegaal en hadden de Franse Vierde (1945) en Vijfde Republiek (1958) geen verantwoordelijkheid voor de daden v.d.Franse (Vichy) – staat tijdens de oorlog…………….De opeenvolgende Franse presidenten handhaafden deze aangename fictie. Ze zagen niet de waarheid onder ogen dat in ieder bezet land loyale politiemensen en gemeenteambtenaren zich bezondigden aan het stelen van Joodse eigendommen en de deportatie van Joden naar concentratiekampen; ze schoven alle schuld op uit het buitenland afkomstig Kwaad. Sommige Poolse en Baltische politici voeren dit ‘beleid’ tot op vandaag.
    CHIRAC…..In 1995 was Cirac de eerste Franse president die de locatie van het velodrome bezocht (het stadion brandde in 1959 af en de resten werden gesloopt;nu staat daar het ministerie van Binnenlandse Zaken).Hij doorbrak het taboe door hardop te zeggen dat de razzia van 16-17 juli was uitgevoerd door Franse burgers in opdracht van de toenmalige staat…………….Hollande – in wiens regering meer Franse Joden zitten dan in welke Europese regering uit de geschiedenis ook – verklaarde zich maandag solidair met de slachtoffers van Vel d’Hiv. Zijn aanwezigheid in Drancy is onderdeel van een groeiende bewustwording van de gevaren die een minderheid kunnen bedreigen…………….De negationisten zwegen deze week,maar ze zullen weer van zich laten horen.#############################################################
    ……….Denis McShane is een Labour-parlementarier. Zijn stuk verscheen eerder in HA’ARETZ.
    #######################################################################

    Like

 2. koddebeier zegt:

  Zet het vreemdenlegioen in om Frankrijk schoon te vegen, die weten wel raad met moslims.

  Like

 3. Stradi zegt:

  Niet alleen in Frankrijk……
  Its pure unadulterated Jew-hatred. Europe is descending into madness …. again.
  A man was attacked by over ten people with iron pipes, who had also smashed his window. Savages…
  No one has been arrested and the police have not yet interviewed the victim. Shocking antisemitism.
  Increasingly we see that Hitler was not an aberration. The question regarding the Holocaust used to be, how did it happen? But the real question is, how does it not happen more often? Where are the good and the decent in Europe? They should take to the streets en masse.
  Europe has decided to rid the continent of its Jews, again
  – See more at:

  http://pamelageller.com/2014/07/malmo-man-beaten-iron-pipe-flying-israeli-flag.html/

  Like

  • fleckie zegt:

   ‘De JANUSKOP van Frankrijk’, In Frankrijk wonen een slordige zeshonderdduizend joden. Als je naar de geschiedenis kijkt,mag dat rustig een klein wonder heten.’Door Jaap Tania.in NIW 9 juli 1999!…………Bij de vorige eeuwwisseling – om precies te zijn 1898-was Frankrijk het toneel van grootschalige en gewelddadige antisemitische rellen. Niet alleen in Parijs,maar in tal van steden en dorpen werden bij joodse winkeliers de ruiten ingegooid en werd er geplunderd.Synagogen werden beklad en met stenen bekogeld,rabbijnen waren op straat hun leven niet zeker. Duizenden-soms tienduizenden – demonstranten liepen dagenlang door de straten leuzen te roepen als “weg met de joden” of “Dood aan de joden” en vochten met de politie.De kranten Libre Parole en Croix riepen op tot een boycot van joodse bedrijven en winkels……………Pierre `Birnbaum,hoogleraar aan de universiteit van Parijs,schetst in Le moment antisemite- Un tour de la France en 1898 de anitsemitische draaikolk waarin Frankrijk verzeild raakte,die hiervoor in lokale en regionale archieven uitgebreid onderzoek heeft verricht,draagt veel nieuw feitenmateriaal aan, vooral uit de provincie. Hij kleurt het anti-joodse klimaat zo feitelijk mogelijk in en spreekt van een ‘pogrom zonder slachtoffers’. Alleen in Algiers, de hoofdstad v.d.kolonie Algerije,vielen doden: bij de heftige rellen stierven 2 joden. Ook werden talloze winkels geplunderd.De Franse soldaten stonden erbij en keken er naar.
   Het jaar 1898 was het hoogtepunt v.d.DREYFUS-AFFAIRE. De jood Alfred Dreyfus,kapitein in het Franse leger,was al in 1894 ontslagen,veroordeeld wegens spionage en hoogverraad en gevangen gezet op Duivelseiland,maar zijn controversiele ontslag bleef de gemoederen in Frankrijk bezighouden.De publicatie v.d.open brief “J’ACCUSE’, waarin EMILE ZOLA het opnam voor Dreyfus en de militaire top gloedvol aan de schandpaal nagelde,was de directe aanleiding voor bovengenoemde rellen.
   Achteraf bezien was de Dreyfus-affaire een belangrijk keerpunt in de Franse geschiedenis.In de Derde Republiek verzamelden de royalisten,militaristen,nationalisten en klerikalen zich in het kamp tegen Dreyfus,terwijl republikeinen,socialisten en antiklerikalen zich tot “Dreyfusards’ begonnen te rekenen.De gevestigde conservatieve machten versus links en liberaal rechts…………..De Dreyfus-affaire kan echter ook worden gezien als een metafoor – en zelfs als een paradox – voor de positie v.d.joden in Frankrijk.Enerzijds was het antisemitisme er feller en openlijker dan in bijv.Duitsland.Anderzijds was in Duitsland een vergelijkbare affaire destijds zo goed als onmogelijk geweest. Veel meer dan in Duitsland hadden de joden destijds al toegang tot hoge banen en functies in het staatsapparaat, de rechterlijke macht en het leger. De tot 1894 succesvolle carriere v.Dreyfus was niet uniek. Veel Franse joden waren bezig met een lange mars door de instituties……………In een Engelstalig boek over de geschiedenis van joods Frankrijk betoogt Paula E.Hyman [hoogleraar moderne joodse geschiedenis a.d.Yale Universiteit] dat de controverses rond Dreyfus er niet toe leidden dat andere Franse joden in hun carriere werden geschaad.Hyman concludeert dat de Dreyfus-affaire twee dingen heeft laten zien. Ten eerste dat antisemitische vooroordelen niet verdwenen met de snelle emancipatie en acculturatie van joden in Frankrijk. Ten tweede dat de affaire paradoxaal genoeg geen langdurige impact had op de status van joden in de Franse samenleving……………In The Jews of Modern France behandelt Hyman tweehonderd jaar joodse geschiedenis in Frankrijk. In de tijd v.d.Franse revolutie was er nog geen sprake van een gemeenschap. Er leefden in die tijd zo’n veertigduizend joden in het land,met name in de periferie,maar die waren verdeeld in gescheiden groepen. Er was de Sefardische gemeenschap in Bordeaux en Bayonne van voornamelijk kooplieden.Dan had je de “Pauselijke’ joden in Provencaalse steden als Avignon en Carpentras[ tussen de 13e eeuw en 1791 viel de Provence onder het wereldlijk gezag v.d.paus].Verder was er een gemeenschap van Jiddisch-sprekende joden in de Elzas en Lotharingen. En er woonde een handjevol joden in de hoofdstad Parijs……………Frankrijk
   was het eerste land in Europa waar de joden gelijke burgerrechten verwierven. In 1791 werd zonder veel debat de humanistische doctrine v.d.revolutie van toepassing verklaard op de joden…………….Hyman schetst de aanvankelijk aarzelende,maar gaandeweg steeds snellere acculturatie van joden in het negentiende-eeuwse Frankrijk :reeds in het midden v.d.vorige eeuw was het gewoon om Frans te spreken en werden de kinderen in groten getale naar Franse scholen gestuurd. In de laatste helft v.d.negentiende eeuw en de eerste helft v.d.twintigste eeuw groeit de gemeenschap sterk door toenemende immigratie,vooral uit 00ST-EUROPA. Tussen 1881 en 1918 bedraagt het aantal joodse nieuwkomers alleen al in Parijs 44.000 zielen…………….Hyman wijdt in haar zeer leesbare The Jews of Modern France aparte hoofdstukken aan het Interbellum,de holocaust en de naoorlogse periode. De SJOA is natuurlijk het grootste drama;een kwart v.d.Franse joden komt om,niet in de laatste plaats d.d.hand-en spandiensten van het Vichy-regime aan de Duitse bezetter. Maar toch is de joodse gemeenschap in Frankrijk deze eeuw zeer sterk gegroeid.Als geen ander land in West-Europa is Frankrijk een immigratieland,dat is het altijd geweest en gebleven.Door de komst van bijna een kwart miljoen Noord-Afrikaanse joden tussen 1944 en 1960 verdubbelde joods Frankrijk.
   Het land had een Januskop en heeft dat nog steeds.Honderd jaar na Dreyfus en vijftig jaar na Vichy kent de politiek nog steeds een stevige antisemitische traditie. Kijk naar Jean-Marie Le Pen, kijk naar de miljoenen-aanhang v.h.Front National.Maar als je koel naar de cijfers kijkt is Frankrijk tegelijkertijd nog steeds een v.d.meest open en gastvrije landen van Europa.#####################################################
   Pierre Birnbaum:Le Moment antisemite-Un tour de la France en 1898′.Uitg.Fayard,Parijs,1998. isbn 2-213-60227-1. Importeur Nilsson & Lamm, WEESP.
   adviesprijs F 67,95…………….Paula E.Hyman:The Jews of Modern France’,uitg. University of CaliforniaPress, Berkeley,1998,isbn 0-520-20925-7……importeur Roodveldt.A’dam advies f48,75.##########################################################

   Like

 4. Theodoor zegt:

  De liegende politici spreken altijd dat de EU, de basis van het kwaad in deze, oorlogen buitenspel zetten. Maar tzt zal er een oorlog plaatsvinden die zijn gelijke niet kent. Alle ingrediënten zijn al aanwezig, het wachten is nog op de binnensluipende armoede en dan………

  Like

 5. VarAway zegt:

  Dank, Franklin ter Horst, DANK!
  Prima en duidelijk artikel en geplaatst op een zeer goed moment. Juist als je de Staatsomroep
  en de hele RTL kliek + BNR radio gedurende de morgen kan horen praten over de aanvallen van ISRAEL op Gaza, terloops even opmerkende dat de, zich Palestijnen noemende, ARABIEREN ook wel raketten afvuren op Israel….guttegut…het waren er sinds begin dit jaar 450 stuks als ik goed heb geteld. Laat dit even doordringen VIERHONDERD50….
  Stel je eens voor dat de Polen dat zouden doen op Rusland, de Mexicanen op de VS,
  Argentinië op Uruguay, N.Korea op Zuid Korea? Je had een wereldoorlog ontketend!
  De Israelische luchtmacht belt nog even op naar de Hamas huizen bewoners dat ze beter kunnen vertrekken want de raketten komen er aan!!! JUIST om zo min mogelijk burgerslachtoffers te maken.
  Wat een “volk” die arabieren, schieten en naderhand klagen als er eindelijk maatregelen worden genomen.
  Dat gaat dus NOOIT lukken, die z.g. 2 staten oplossing. NOOIT!
  In Frankrijk gaat dus eens de geest uit de fles en worden de Fransen wakker, kan nog even duren,
  maar ALS het gaat gebeuren dan kunnen onze Islamisten maar beter snel de boot nemen naar de
  Maghreb ( N.Afrika ), ze zullen een warm welkom krijgen van hun broeders in die zandbak!

  Like

 6. Eu brengt blijvende vrede??????Ja,ja,dat zien we!Er zijn oorlogen gaande en ook hier is de dreiging aanwezig!Koddebeier :het vreemdelingenlegioen zou dat kunnen maar wie zet hun in?Geen enkele regering is nog voor het volk,integendeel:hoe meer moslims en islam,hoe liever het hun is!Halsema heeft heel veel ellende op haar geweten,zo ze dat al heeft!En zolang het merendeel van de verschillende Europese volkeren hun ogen en oren sluiten voor dat wat gaande is en nog op ons afkomt,zolang kunnen we dit niet keren.En nog even,dan kunnen we het nooit meer keren,want dan wordt inderdaad dat EU-leger tegen ons ingezet!En wat kan een gewone,onbewapende burger daar nog tegen doen?Niks!Tijd is nu kostbaar;we moeten een of ander verzet opzetten.Waar blijft Wilders,in deze?

  Like

  • Willie zegt:

   Yvonne , als de mannen van t vreemdelingenlegioen BALLEN hadden dan veegden ze gewoon hun kloten aan de Franse overheid en kuisten idd Frankrijk proper , beter dan je te laten kisten door die smeerlappen

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Yvonne van Cleef: 12.42. uur. Inderdaad Yvonne, ook onze VERRADER KLIEK VVD/PVDA regering, zit er NIET VOOR ONS! En laten we niet vergeten, Yvonne, welke VERRADERS mee hebben gestemd met de MOTIE van de smerige VERRAADSTER HALALSEMA, ALLE PARTIJEN VAN LINKS TOT RECHTS, behalve de SGP en de PVV.

   Like

 7. Giny zegt:

  Een heel indrukwekkend verhaal, waar je kippenvel van krijgt!
  Als ik de naar foto van Auschwitz kijk, zie ik het beeld van de SPer Harry van Bommel voor mij en hoor ik hem schreeuwen “Hamas, Hamas, alle Joden aan het gas”
  Zou hij daar weleens zijn geweest?
  Vreselijk wat zich daar allemaal heeft afgespeeld, ik ben er een week heel naar van geweest!
  Maar ja, bij deze overheid is dat heel normaal, minder, minder is een doodzonde!!!

  Like

  • fleckie zegt:

   OORLOGSLESSEN, Hoe de oorlog terugkeert in het onderwijs. NIW 17.12.2010.
   In Oorlogslessen,Onderwijs over de oorlog sinds 1945,toont auteur en historica Dienke Hondius aan dat Nederland nog steeds worstelt met de Duitse bezetting.
   Wanya F.Kruyer :’In mei 1945 was Nederland v.d.Duitse bezetter af. Het land lag in puin en honderdduizenden waren omgekomen door bombardementen of vermoord omdat ze niet in het Duitse plaatje pasten v.d.ideale mens. Het land moest worden opgebouwd en de kinderen naar school. Wat geef je kinderen mee van die vijf afschuwelijke jaren?
   De overheid worstelde ermee want de nationale trots was ernstig aangetast. Het leger was in luttele dagen verslagen en de bevrijder kwam uit verre buitenlanden. Het onderwijs was in de oorlog doorgegaan met DUITS als verplicht vak. Schoolboeken moesten passages over onwelgevallige theorieen,over het HUIS van ORANJE en van Joodse auteurs en ‘zogenaamde emigranten’ verwijderen.Ervoor in de plaats kwamen schoolboeken en films uit het BERLIJNSE HOOFDKWARTIER die het met Duitsland gedeelde erfgoed en vooral het gedeelde ‘GERMAANSE RAS’ benadrukten.
   Niet zo gek dat de eerste jaren na de oorlog de nationale trots hersteld moest worden en de kinderen weerbaar gemaakt tegen het Duitse ‘virus’.Ze moesten immuun worden voor het gif van NATIONAALSOCIALISME. Het ‘vaccin’ werd vaderlandsliefde.Men leerde over de lange geschiedenis v.d.Nederlandse natiestaat en het machtige koloniale rijk: precies die elementen waarin de Duitsers werden afgetroefd.Nederland werd neergezet als een klein maar dapper land en het voormalig verzet en de overheid deden hun best om het dappere onder de aandacht te brengen.Helden vond men in de moedige Koningin en de Soldaat van Oranje. Men was ervan overtuigd dat 90% van de Nederlanders goed was,zoals H.G.H.Wigman schrijft in zijn GESCHIEDENIS der MENSHEID, een schoolboek uit 1961. De Jodenvervolging ontbreekt tot 1975 in de schoolboeken of wordt behandeld als onderdeel v.d.Duitse geschiedenis………..NEDERLAND’DEPORTATIELAND……………..Deze nationale consensus hield stand tot ver in de jaren tachtig als langzaam het besef doordringt dat Nederlanders niet massaal dapper waren maar zich aanpasten aan de Duitse bezetter en velen meehielpen bij het apart zetten en verwijderen van die anderen uit de samenleving. Het besef dat Nederland misschien wel meer een ‘deportatieland’ was dan een ‘verzetsland’ leidde ertoe dat scholieren op grote schaal tentoonstellingen en herdenkingsplaatsen bezochten en dat scholen ooggetuigen als gastsprekers uitnodigden.Eerst werd van gastsprekers verwacht dat ze hun eigen ervaringen ondergeschikt maakten aan een allesomvattende les over de oorlog.Tien jaar later is het andersom:de geschiedenisleraar geeft de feiten en de gastspreker vertelt alleen het eigen verhaal waarbij emotie niet mag worden geschuwd………..Pas in 1991 is de Jodenvervolging een apart onderwerp bij het centraal schriftelijk examen geschiedenis.En dat is meteen het laatste jaar waarin ‘de oorlog’ een verplicht onderdeel is van het examen………..In het boek OORLOGSLESSEN van Dienke Hondius is het onderwijs meer een aanleiding voor al die verschillende manieren waarop de oorlog in de loop der decennia wordt verwerkt. Zo zien we de laatste jaren een opleving in aandacht voor militaire geschiedenis,van veteranendagen tot games waarin veldslagen tot in detail worden nagespeeld,en zoekt het onderwijs naar wegen om kennis over de Jodenvervolging over te brengen aan een klas vol immigrantenkinderen.
   OORLOGSLESSEN……De historica Hondius werd in 1990 bekend met haar onderzoek TERUGKEER, over het antisemitisme in Nederland rond de bevrijding. Dat boek ging over de beroerde opvang van de Joden die verzwakt en berooid de oorlog overleefden. Het boek bevatte verhalen over buren die bewaarde spullen niet wilden teruggeven,over overheidsinstanties die Joden niet als bijzonder getroffenen wilden zien en verzekeringsmaatschappijen die levensverzekeringen weigerden uit te betalen wegens ontbrekende overlijdenaktes. TERUGKEER werd de aanleiding voor een groot onderzoek naar de opvang v.d.Joden in naoorlogs Nederland en de vele onderzoeken die daarop volgden naar de roof van Joodse eigendommen. Daaruit ontstond weer Maror,het compensatiefonds waaruit de Joodse gemeenschap nu enige ondersteuning ondervindt…….OORLOGSLESSEN is eigenlijk een te kleine titel voor een boek dat laat zien hoe Nederland al 65 jaar worstelt met de Duitse bezetting die het land voorgoed veranderde.Het boek kan ertoe bijdragen dat de oorlog weer een verplicht onderdeel wordt v.d.eindexamens. En tot het besef dat we er nog lang niet vanaf zijn, van die vijf destructieve jaren.
   Dienke Hondius:Oologslessen,Onderwijs over de oorlog sinds 1945.Uitg.Bert Bakker, isbn 9789035135796.paperback.prijs eu 24,95#####
   ##################################################################
   NIW 20 mrt.1998. ……..’..De NEDERLANDSCHE BANK’.
   De Nederlandsche Bank heeft besloten 250.000 gulden uit te keren aan de Bibliotheek Rosenthaliana v.d.Universiteit van Amsterdam en de Commissie v.d.geschiedenis en cultuur v.d.joden in Nederland ten gunste van speciale projecten. De bank doet dit als goedmaker voor ONZUIVERE transacties tijdens de Tweede Wereldoorlog.
   De Nederlandsche Bank kocht in 1944 een van Joden gestolen collectie munten v.d.ROOFBANK Lippmann-Rosenthal. Een deel v.d.collectie werd na de oorlog doorverkocht,hoewel de bank zich had verplicht om aan rechtsherstel mee te werken, Slechts een klein aantal munten ging terug naar de oorspronkelijke eigenaren,die daarvoor weer moesten betalen.De hedendaagse waarde v.d.collectie is naar schatting een kwart miljoen gulden.Bij wijze van schadevergoeding zal de bank tevens de Stichting Joods Maatschappelijk Werk helpen bij het waar mogelijk alsnog traceren van rechthebbenden…………Aanleiding voor de bank om een onderzoekscommissie (bestaande uit de hoogleraren M.M.G.Fase en J.Th.de Smidt) in de archieven te laten duiken,was een artikel in het weekblad Vrij Nederland van 13 december 1997,waarin de aankoop v.d.munten door de Nederlandsche Bank destijds werd onthuld.Vrij Nederland kwam op het spoor daarvan na bestudering van zojuist teruggevonden LIRO-KAARTEN. Fase en Smidt stellen dat de munten-aankoop destijds werd aangemoedigd door het toenmalige directielid v.d.Nederlandsche Bank mr.J.Robertson,een NSB’ER. Volgens de onderzoeken was de aankoop uit bankbelang onnodig,en nam de Nederlandsche Bank na de oorlog een afwachtende houding aan in het rechtsherstel rond de munten. De commissie Scholten,die het naoorlogse rechtsherstel bij banken en verzekeringsmaatschappijen…onderzoekt,heeft het rapport van Fase en Smidt ontvangen. (EB) .###########
   ####################################################################

   Like

   • fleckie zegt:

    NIW 23.1.1998…………..PARLEMENTAIRE ENQUETE……………Amsterdam- Moet er een parlementaire enquete komen n.a.v. de LIRO-affaire? Het Nederlands Auschwitz Comite vindt van wel…………….De recente onthullingen over de houding v.d.Nederlandse overheid jegens de JOODSE tegoeden,tijdens en na de Tweede Wereldoorlog,moeten straks niet weer worden vergeten luidt de motivatie.Het Comite stuurde de Tweede Kamer er vrijdag 16 januari een brief over………..Voorzitter J.Grishaver en secretaris H.Sarfatij namens het Comite:”Het gaat niet om het vaststellen van politieke verantwoordelijkheden of het aanwijzen van individuele misstanden,maar om een grondig maatschappelijk zelfonderzoek”………..Zo’n zelfonderzoek zou volgens hen kunnen uitmonden in een openbare verontschuldiging v.d.Nederlandse Staat voor de medewerking ..van..zijn.. functionarissen aan het leed van de Joden in de Tweede Wereldoorlog en de harteloze houding jegens de Joden vlak na de oorlog.PvdA-Kamerlid B.Middel sluit de mogelijkheid van een parlementaire enquete niet uit.In het Parool van 19 december vroeg hij om “diepgaand onderzoek naar de vraag hoe te verklaren valt dat een samenleving die pretendeert alles te weten van goed en fout,zo kil kon zijn”.##########################################################################################################################################
    NIW 6.2.1998,…………..SPEUREN naar KIST ALMELO……………DE AMSTERDAMSE HOOFDCOMMISSARIS van politie E.Nordholt is in ALMELO op zoek naar een ‘joodse schat’. Het onderzoek behelst gesprekken met Almeloers, het vergelijken van getuigenissen, het fotograferen van gebouwen en een reis naar Canada. Nordholt wordt door twee Amsterdamse oud-rechercheurs geholpen. ……….Bij de bevrijding van Almelo in april 1945 vond de Canadese militair R.Blight een kist in het voormalige hoofdkwartier v.d.Gestapo. De kist bevatte munten en joodse religieuze voorwerpen zoals gebedsrollen en kandelaars.In samenwerking met de politie droeg Blight de kist over aan het toenmalig Agentschap van De NEDERLANDSCHE BANK in Almelo……….Begin jaren negentig vroeg de Canadees de NEDERLANDSCHE BANK in Amsterdam per brief hoe het met de voorwerpen was afgelopen. Aanleiding voor speurwerk in de archieven. Wat bleek:van kist en inhoud was in de annalen geen spoor te vinden. Historica C.van Renselaar van de Nederlandsche Bank:”Het dossier bleef jarenlang sudderen. We correspondeerden erover met Blight.We hebben alleen een politierapport van de vondst destijds,maar de opsomming van de voorwerpen in dat rapport is volgens de ex-militair onvolledig”.
    Naar aanleiding van de onthullingen rond het LIRO-archief bleek onlangs dat De Nederlandsche Bank in februari 1944 duizenden verzamelmunten van Lippmann,Rosenthal & Co kocht. De bank is een onderzoek gestart,waarvan de resultaten binnenkort overgedragen aan de commissie-Scholten die het rechtsherstel na de Tweede Wereldoorlog in kaart brengt.Hierdoor kwam ook het dossier-Almelo weer ter sprake. Van Renselaar:”De president van de Nederlandsche Bank vond het ontbreken van resultaten in het dossier-Almelo onbevredigend en stelde een politieonderzoek voor. Het drietal is daar nu mee bezig”.Volgens een Amsterdamse politiewoordvoerder is geen tijdslimiet gesteld aan het onderzoek.Over de herkomst van de kist is nog niets bekend.Dat de kist bezit was van de JOODSE GEMEENTE ALMELO lijkt onwaarschijnlijk,daar deze na de oorlog haar bezittingen terugkreeg.#########
    #######################################################################
    #######################################################################

    Like

   • fleckie zegt:

    ingezonden brief in het NIW 27.3.1998. ……….MUNTEN DNB…………..De Nederlandsche Bank heeft in 1944 een van joden gestolen muntencollectie gekocht. In 1998 stelt zij vast dat dat niet netjes was en…..schenkt de huidige waarde van die munten (f 250.000) aan twee in de periferie van joods Nederland opererende organisaties: de Bibliotheca Rosenthaliana en de Commissie van de geschiedenis en cultuur van de joden in Nederland…………….Het teruggeven van de geheelde spullen is prima.Maar de waarde van die spullen moet terug naar de joodse gemeenschap,die zelf wel kan uitmaken hoe dat geld wordt besteed. De Nederlandsche Bank mag geen SINTERKLAAS spelen met GEJAT en GEHEELD bezit.############
    #######################################################################

    Like

   • fleckie zegt:

    tijdens het typen, viel me in naam in ‘Duisenberg'(de echtgenoot van een mevrouw!…) was toch ook …..van De Ned.Bank??)

    Like

 8. Tempelier. zegt:

  De complete geldstroom naar deze gebieden stopzetten, ze zien maar hoe ze aan hun (vr)eten komen, of zet er een groot hek omheen.

  Like

 9. fleckie zegt:

  ………….’..DE RADICALE ISLAM’, uit niw 7.5.2004, , van RACHEL LEVY.
  Het conflict tussen joden en arabieren gaat niet om grondgebied,maar is een botsing van CULTUREN en RELIGIES. Het ISLAMITISCHE ANTISEMITISME vertoont overeenkomsten met dat van de NAZI’S. Dat constateert prof.Robert S.Wistrich,hoogleraar moderne Europese geschiedenis aan het Vidal Sassoon-centrum voor de bestudering v.h.antisemitisme aan de Hebreeuwse Universiteit in Jerusalem………..Wistrich woonde op de Stadscampus in Antwerpen een congres bij over Theodor Herzl,die een eeuw geleden over leed.Daar was het ‘Midden-Oosten’ niet geagendeerd,maar dat wil niet zeggen dat het onbesproken bleef.Wistrich draagt bij met uitspraken over ‘islamitische judeofobie’…………….”De meeste mensen,ook die in Israel,achten de strijd om het grondgebied de essentie v.h.conflict.Ik denk dat de besis ligt in de botsing tussen de joodse en palestijnse mationale bewegingen.Het gaat niet om een paar vierkante kilometer meer of minder grond,of het opgeven van meer of minder nederzettingen.Het gaat om het bestaansrecht van Israel.Heeft Israel bestaansrecht,en zo ja waar?……………Onder palestijnen is het heel gewoon om te beweren dat er nooit joodse tempels op de TEMPELBERG hebben gestaan. Daarmee ontken je de joodse geschiedenis,de historische band v.d.joden met Israel,en zeg je dat die joden geen zelfbeschikkingsrecht hebben en dat Israel geen bestaansrecht heeft.De antizionistische stemmen in de Arabische wereld,en bij sommige joden ontkennen de boodschap van Herz eind negentiende eeuw: dat de joden een volk MET GELIJKE RECHTEN ZIJN”…………….Wistrich geldt als belangrijk denker over moslimfundamentalisme.Eind 2003 vroeg een Britse parlementscommissie hem meer informatie te verschaffen over ‘ISLAMITISCHE JUDEOFOBIE’.In artikelen in wetenschappelijke bladen en de media zet hij zijn theorie uiteen.Voorzichtig precies noemt hij het ISLAMITISCHE ANTISEMITISME en dat van de NAZI’S IDENTIEK.Ook idealen hebben overeenkomsten………..Wistrich put voor zijn kennis uit Arabische en islamitische bronnen,televisieprogramma’s,kranten,literatuur en uitspraken van regeringsleiders en geestelijken. Wat opvalt zijn de grondigheid en de rustige toon. Dat hij tegelijkertijd het Oslo-proces een ‘noodzakelijke poging tot verzoening noemt’ en hoopt dat Israel en de palestijnen het proces alsnog voltooien,maakt hem nog geloofwaardiger……………”Antizionisten beweren dat het zionisme een negentiede-eeuwse imperialistische koloniale beweging is.Ze ontkennen DRIEDUIZEND JAAR joodse gescchiedenis. Denk aan het feit dat wat nu in Israel is,het joodse KONINKRIJK JUDEA lag lang voordat de islam zelfs maar bestond.Toen Herzl actief was,begreep Europa waarover hij sprak.Men las de bijbel en wist dat Herzl’s boodschap op waarheid berustte:de onlosmakende band tussen de joden en het LAND ISRAEL. Die wetenschap vormde,ook toen Israel nog maar kort bestond,een belangrijk ASPECT van het Europese Midden-Oostenbeleid,dat neutraal of steunend was…………….”Dat uitgangspunt bestaat nu alleen nog in Amerika waar religie nog steeds een belangrijk deel v.h.dagelijks leven is.Als je tegen Amerikaanse christenen zegt dat het zionisme een moderne koloniale beweging is,lachen ze je uit.Europeanen vinden dat fanatiek……………….”Zeker,twee volken willen hetzelfde grondgebied.Dat probleem moet worden opgelost.Maar de richting waarin het conflict wordt geleid,wordt inmiddels bepaald door een steeds radicaler wordende islam,die het steeds lastiger maakt het conflict te beeindigen met verdeling van grond…………….”Ik waarschuwde meteen na de Islamitische Revolutie in Iran voor de groeiende impact v.d.islamitische JIHAD.De gewapende strijd wordt nu ook BUITEN ISRAEL gevoerd-getuige New York en Madrid. De zelfmoordterreur tegen de Israeli’s geldt voor deze islamisten slechts als voorbode v.d.strijd tegen de WERELD om de ALLEENHEERSCHAPPIJ. Al beweren BUSH en BLAIR van niet,het gaat om een botsing TUSSEN het WESTEN en de ISLAM. De JIHAD wordt gevoerd tegen de joden,het ZIONISME, het WESTEN,het LIBERALISME, en arabische leiders die islamisten bestrijden,omdat zij lakeien van het Westen ‘en verraders’ zijn. De Iraanse Revolutie was niet het historische begin v.d.trend,maar luidde het revolutionaire tijdperk in…………….”DE JIHAD-LITERATUUR vertelt dat men streeft naar HERSTEL v.h.KALIFAAT.Het KALIFAAT werd in 1922 afgeschaft,toen de Britten en Fransen in het Midden-Oosten kwamen.Het is niet toevallig dat de GEWAPENDE STRIJD tegen dat WESTEN wordt gevoerd. In zo’n MOSLIMKALIFAAT past GEEN staat van joden,de ketters,al helemaal niet op grondgebied dat WAKF ofwel eeuwig islamitisch erfgoed is, omdat moslims het OOIT VEROVERDEN.Het idee dat joden op WAKFGEBIED over moslims regeren,is de ULTIEME VERNEDERING. De TOLERANTIE jegens joden en christenen is namelijk NIET ONVOORWAARDELIJK. DEZE DHIMMI’S worden alleen getolereerd in een samenleving waar de moslims het REGIME vormen…………….”De palestijnen zijn,mede onder invloed v.d.Islamitische Revolutie,steeds meer geislamiseerd.Zelfs de van oorsprong seculiere FATACH stelt zich nu achter islamitische principes op. De terreur raakt niet alleen Israel en het Westen,maar ook de islam zeldf. De gematigde islam is gemarginaliseerd.Angst speelt een rol.Ik denk dat dit niet altijd zo blijft,maar ik denk dat voooral de islam zelf deze radicalisering kan stoppen”.
  ##############################################################################

  Like

  • fleckie zegt:

   ……….NIW 27.8.2010. ……..’JODEN HEBBEN HISTORIE in het MIDDEN-OOSTEN’.
   DE PLO GAF deze week vanuit haar kantoor in WASHINGTON een verklaring uit over de visie v.d.organisatie op de joodse aanwezigheid in het Midden-Oosten.Daarin werden eerdere uitspraken herhaald die president ABBAS in juni deed tijdens een meeting met Joodse leiders.”Niemand ontkent de Joodse geschiedenis in het Midden-Oosten.Een derde van onze heilige koran gaat over de joden in deze regio.Aan onze kant zal niemand ontkennen dat de Joden daar hebben geleefd”,aldus de PLO-VERKLARING.
   Deze verklaring was een reactie op een brief van 22 juli,waarin een groep palestijnse intellectuelen Abbas ervan betichtte dat hij een ;exclusieve Joodse claim op PALESTINA heeft aanvaard’. Volgens de PLO herhaalt Abbas alleen maar feiten die algemeen bekend zijn.Suggesties dat er sprake zou zijn van een Joodse claim ‘zaait slechts tweedracht binnen het palestijnse volk’,aldus de verklaring.
   #######################################################################

   Like

  • fleckie zegt:

   Uit NIW 27.8.2010………..’IRAANSE BOMMENWERPER’
   President AHMADINEJAD ONTHULDE zondag de eerste bommenwerper van IRAANSE bodem. De KARAR bleek een ONBEMANDE DRONE die 2 bommen van 250 pond of een enkele preciesiebom van 500 pond kan vervoeren. “Dit toestel is een ambassadeur van de dood voor de vijanden der mensheid,maar brengt ook een boodschap van vrede en vriendschap”,aldus de voormalige burgemeester van Teheran.Het eerste deel van zijn heilswens sloeg op ISRAEL,terwijl de betekenis van de rest ietwat duister moest blijven. Het voornaamste doel v.d.nieuwe vredesduif -weer wat praktischer – was om ‘agressie tegen de ISLAMITISCHE REPUBLIEK’ te voorkomen. De onthulling kwam een dag nadat in de nieuwe reactor in Bushehr uranium werd geladen.
   #######################################################################

   Like

  • fleckie zegt:

   correctie;van ‘tijdens het typen van viel mij een naam in, ‘-Duisenberg’, moet zijn: onlangs overleden echtgenoot van een mevrouw Duisenberg,was een hoge baas bij de NDB?

   Like

 10. Theresa Geissler zegt:

  Uitstekend artikel! Alleen had U er volledigheidshalve bij kunnen vermelden, dat Tariq Ramadan intussen ook de Erasmus Universiteit weer uitgetrapt is, zodra zijn ‘dubbele agenda’ en ‘gespleten tong’ aan het licht kwamen.
  Nederland was inderdaad zo dwaas om hem aan te stellen, en tegen een krankzinnig honorarium, maar gekke Gerrit zijn we toch nog steeds niet. Dat had nog wel even benadrukt mogen worden!

  Like

 11. bigljohn zegt:

  Als Frankrijk (70% van de Fransen denkt het) al voorgoed verloren is aan de Islam, wat voor zin heeft het dan dat Marine le Pen nog eens presidente van Frankrijk word ? Frankrijk is net zo rot als een rotte appel, en daar kan ook zij niets meer aan veranderen. De enige oplossing zou zijn het massaal terugsturen van alle Moslims richting hun thuislanden. Maar dat krijgt zij niet meer voor elkaar. Het idee alleen al, dat er luttele kilometers verder op een enorme Moslim staat aanwezig is, eentje die voorheen Frankrijk heette. Hetzelfde liedje geldt voor Engeland, Duitsland en Zweden, zodat wij langzaam maar zeker ingesloten raken, totdat wij aan de beurt zijn. Hup PVV, op naar 78 Kamerzetels. Maar ook dat zal een illusie blijken, zodat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen zeggen dat ons lot ook bezegeld is !

  Like

 12. paulzwueste zegt:

  Inderdaad! Je ziet het bijzonder duidelijk als je de foto bekijkt van dit stuk ongedierte… Moordenaar Mohammed Merah!
  Die moslims zijn allemaal verwekkers en afstammelingen van geiten!
  De nood wordt steeds hoger! Als we nog even wachten kunnen de Franse autoriteiten civiel-rechterlijk de situatie niet meer controleren in Frankrijk! Wat dan? Ik ben benieuwd!

  Like

 13. windwens zegt:

  Ter Horst een overweldigend stuk. Echt mijn hart slaat 100 slagen p/m extra en komt het stoom uit mijn oren en wordt ik telkens weer zeer verdrietig hoe meer ik bemerk dat we in de uitverkoop staan binnen Europa en hoe onze Joodse medemens wederom het kind van de rekening is. Hoe is het mogelijk dat men nog steeds van elke Europa burger verwacht zeer tolerante te zijn ten opzichte van onze islamitische mede mens te staan. Zij die ons dood wensen en met alle liefde ons om zouden brengen omdat wij het nirt waard zijn om op deze bol rond te lopen, omdat wij niet op de knieën gaan voor wat hun waarheid is. Hoe ziek .

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @windwens: 18.31. uur, op 8/7. Precies windwens. En het ergste is nog, dat de zgn. Kerken, meedoen met de islam, te weten de RK,PKN in Nederland, en de zgn. Wereldraad van Kerken in Geneve. Ook onze zgn. christelijke politici hoor ik vrijwel nooit OVER de MOORDEN, de VERKRACHTINGEN en de AGRESSIE der MOSLIMS. Wat vreemd dat veel mensen het gehad hebben, met de kerken! Ze maken er het naar! NSB ers waren nog niet zo erg als deze verraders!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s