Wat even doorgraven op één videootje kan opleveren…

Screenshot_3

Saba Ahmed & Brigitte Gabriel

(Door: Treintrien)

Iedereen heeft natuurlijk dat filmpje gezien. Dat filmpje waar Brigitte Gabriel op onnavolgbare wijze een moslima van repliek dient. Een moslima die een debat over Bhengazi probeerde te ontregelen. Nou ja, iedereen… ik dus niet. Ik had denkelijk een paar dagen Bron gemist. Vandaar dat ik vanmiddag aan het linktippen ging. Helemaal blij: ik heb ook eens iets. Het leek me wel netjes om even op te zoeken wie er figureerden in dat filmpje, ik bedoel, je kan de heer Bron niet alles alleen laten doen, toch?

Met wat hulp van meneer Treintrien de naam op het bordje ontcijferd en het ging om mevrouw Brigitte Gabriel. Die was vrij helder in de Google results. Ze is oprichter van Act for America, dat ze startte na 9/11 om haar nieuwe thuisland te beschermen tegen terrorisme. Als geboren Libanese weet ze alles van terrorisme. Haar halve jeugd speelt zich af in de schuilkelder van het platgebombardeerde huis van hun ouders. Ze wordt door google search in verband gebracht met onder andere onze allereigenste Ome Geert en Tante Ayaan. Ze is vrij uitgesproken in haar mening over de islam.

Het googelen op mevrouw Gabriel leverde me ook de naam van haar opponente op: op een presenteerblaadje, als het ware. Terwijl ik even niet oplette, had het halve internet zich al uitgelaten over deze persoon, zo leek het wel. Alsof ik ergens onder een hele grote steen had gelegen. Saba Ahmed. Zo heet ze. Nou is dat net zoiets als Marietje Jansen bij ons, maar deze had al meerdere keren van zich doen spreken, zo bleek. Controversieel is zacht uitgedrukt.

Ik kwam een heleboel fraais tegen, maar dit vatte het allemaal wel aardig samen:

Waar die Saba Ahmed nu weer opduikt!

Het was geen verrassing dat ze weer zou opduiken. Deze keer in Washington DC, waar ze een rel veroorzaakte bij een Heritage bijeenkomst (die niet echt gesponsord werd door Heritage, maar dat is het verhaal dat de MSM wel goed uitkomt):

” Saba Ahmed, een AU Rechtenstudente, liet zich horen vanuit een hoek van de ruimte en vroeg met zachte stem: ´We portretteren de islam en alle mohammedanen steeds als het kwaad, maar er zijn 1,8 miljard moslims. We zijn met meer dan acht miljoen islamitische Amerikanen en ik zie niet dat ze hier vertegenwoordigd worden’, zei ze tegen de panelleden.”

Oregon Tea Party leden herkennen Saba Ahmed waarschijnlijk, omdat ze vaak heeft opgetreden op Occupy Portland manifestaties. Ook stond zij bekend om het binnenvallen op Tea Party bijeenkomsten. Daar werd ze weggestuurd toen bleek dat ze TeaParty leden ervan beschuldigde doodsbedreigeingen naar haar te sturen. Ze zouden dit doen om te voorkomen dat zij een evenement voor moslims zou kunnen organiseren. Dit evenement bleek later niet echt te bestaan. Natuurlijk werd dit niet rechtgezet in de media.

Dit alles speelde zich af in 2011. In die tijd probeerde ze twee keer om een zetel in de Senaat van Oregon te krijgen. Toen ze bij de Democraten niet de benodigde halve procent van de stemmen kreeg, besloot ze het nog een keer te proberen… bij de Republikeinen.

Mooi om te zien dat ze de lokale reporter vertelde dat ze 26 was, maar dat de stemlijsten haar opvoerden als 29. Niet dat dit rare gedrag nieuw is. Op dit blog is hier al uitgebreid melding van gemaakt:

“Ahmed is geestelijk niet in orde. Ze stalkt Republikeinse en conservatieve bijeenkomsten en websites. Toen Osama Bin Laden stierf in mei stelde Ahmed dat ze een al georganiseerde islamitische bijeenkomst in Pioneer Court House moest afgelasten, omdat ze doodsbedreigingen zou ontvangen via de Tea Party Facebookpagina. Dit bleek een leugen. Er was nooit zelfs maar geadverteerd voor het evenement.”

Onderzoek op het internet levert inderdaad op dat Saba Ahmed verschillende keren is gearresteerd en op zijn minst een keer is opgenomen in een psychiatrische inrichting. Uit een lokale krant:

“Ahmed werkte bij Intel, ze studeert nu voor een MBA en een rechtenbul. Ze is op verschillende manieren opmerkelijk. In 2004 studeerde ze af met een dubbele majo in electrical engineering and physics at Portland State University. Ze is al enige jaren actief bij de Democraten. Ze deed vrijwilligersprojecten en nam deel aan een trainingsprogramma voor vrouwen die de politiek in willen. Ze liep stage bij toenmalig Democratische gouverneurs Ted Kulongoski en Earl Blumenauer in Oregon. Ze werd meermaals geïnterviewd als vriend van de familie van de Somalisch-Amerikaanse Mohamed Mohamed, die in 2010 probeerde een bom af te steken bij het aansteken van de kerstboom in Portland.

In januari 2011 wordt ze vermist. Haar familie meldt dat ze gediagnosticeerd is en geestelijk ziek is. Ze is verdwenen op weg naar het Providence St. Vincent Medical Center. Ahmed zegt in een interview dat dit niet waar is, dat er alleen een meningsverschil was in de familie. Mijn vragen lijken haar te hebben aangespoord tot het schrijven van een lange blogpost, die het verhaal verteld. Het is een erg gecompliceerd verhaal, met een potentiële geliefde in Florida, een oneigenlijke aanhouding voor stalking in die staat en dat ze vastzat in een huis van een andere man die daar twee vrouwen had.”

Saba Ahmed trok de aandacht toen ze vrienden bleek te zijn met de Portland Christmas Tree Bomber: ze werd verwijderd tijdens de rechtzaak, omdat ze geen respect toonde voor het hof. Een 9-11 truther, ze gelooft echt dat de aanslagen gepland waren. Ze zal iedere mogelijkheid aangrijpen om voor een camera conservatieve denkbeelden te ondermijnen. Ze is verwijderd op vele evenementen vanwege haar dubbele agenda.

Het is dus geen verrassing dat ze, als de ene deur zich sluit, ze via een andere weer opduikt. Zoals bijvoorbeeld op Occupy Portland:

 

En dan nu als bonus: Het tv-debat tussen Brigitte en Saba:

 

Door:
Treintrien
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, Moslims, propaganda, Rotzakken, Taqiyya, VS. Bookmark de permalink .

18 reacties op Wat even doorgraven op één videootje kan opleveren…

 1. Pingback: Wat even doorgraven op één videootje kan opleveren… | Nikontino's Blog

 2. Jan zegt:

  Dat wijf wil cliëntelisme om zo de staat te ondermijnen.

  Van haar is bekend dat zij voor 100% achter de sharia staat met als argument dat ook andere politieke systemen zijn tekortkomingen heeft, dat Israël door oorzaak is van alle ellende in het MO (argument van Samsom en Timmermans), dat Amerikaanse soldaten moordenaars en terroristen zijn en dat zij Amerika heeft gedreigd met islamitische terreur. Verder bezoekt zij de afsplitsingen van de Moslimbroederschap: CAIR en ISNA, beide notoir, antisemitisch, anti-westers en voorstander van destructie van de VS.

  Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Een hoop geschreeuw over en weer. Als je zonder nadenken deze twee dames bezig ziet zou je denken dat Saba gelijk zou kunnen hebben, gelet op de rust die ze uitstraalt.
  Verkeerd gegokt. Brigitte Gabriel komt over als een standje noga maar ze komt met de FEITEN en dat liegt er niet om. Saba is een rustige STOORZENDER. Heel gevaarlijk.
  Waren er maar mensen als Brigitte Gabriel die poogt de ogen te openen voor de gruwelijke gevaren van de islam.

  Like

  • treintrien zegt:

   Ik vond die Saba letterlijk draaierig overkomen op de video’s. Dat ogenspel kwam op mij ég onbetrouwbaar over. Ook steeds wegdraaien lichaam. En dat islamlachje (heb er geen ander woord voor, maar ik zie dit lachje alleen bij gelovigen die geloofsdogma’s verkondigen).

   Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Prima werk, Treintrien; uitstekende research!
  Alles bij elkaar kun jeje het dus wel zó samenvatten: Die Saba Ahmed is controversieel, opportunistisch, een intrigante, een infiltrante, gecompliceerd en geestelijk labiel.Kortom: Een MOSLIMA.
  Moslima’sleggen zichzelf nu eenmaal op, een ideologie te volgen, die tegen hun eigen natuurlijke belangen ingaat. Dan krijg je zoiets verknipts.
  Maar als het zó lag is het duidelijk, dat Brigitte Gabriel zich wel degelijk realiseerde met wie ze te doen had; dat verklaart meteen, althans ten dele, de trefzekerheid van haar reactie.
  Altijd handig om duidelijkheid te hebben in dat opzicht.

  Like

  • treintrien zegt:

   Die Gabriel wist inderdaad precies wie ze voor zich had. Jammer dat ze die info niet gewoon op tafel smeet. Als ik niet had gegoogeld had ik nog steeds niet geweten wie die Saba was.

   Ik vond trouwens die interviewer ook goed. Liet zich niet van de wijs brengen. Ook nog nooit van gehoord. Islamwatcher van niks, ben ik 😉

   Like

 5. Jan zegt:

  Volledig profiel van de zogenaamde studente: http://www.linkedin.com/in/saba1

  JUST SAY NO TO ~ Saba Ahmed, Candidate for United States Congress
  http://loganswarning.com/2011/08/17/just-say-no-to-saba-ahmed-candidate-for-united-states-congress/

  Saba Ahmed is een ziekelijke leugenaar, zoals alle moslims:
  Local Muslim Group to Calls off Rally it Never Planned in Portland (Or). News Media Fall for It. Tea Party Blamed (of course).
  http://victoriataftkpam.blogspot.nl/2011/05/local-muslim-group-to-calls-off-rally.html

  Like

  • treintrien zegt:

   die derde link had ik gemist gisteren.
   Bedankt voor de aanvulling.

   De linked-in had ik wel gevonden maar aangezien die wordt gevuld door de persoon zelf vond ik dat geen goede bron.

   De tweede link was het artikel dat ik oorspronkelijk wilde vertalen, maar ’t artikel wat ’t is geworden gaf een betere samenvatting.

   Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Lekkere tante deze moslima. En het liegen en bedriegen, heeft ze uit het GRUWELBOEK KORAN!

  Like

 7. Prachtig! die gestoorde Saba is nu net de verkeerde vrouw tegengekomen, die haar al lang door heeft en die haar publiekelijk volkomen voor paal heeft gezet!

  Like

 8. Vederso zegt:

  Bedankt voor deze speurtocht. Het vult een paar lege plekken in.

  Like

  • treintrien zegt:

   En dan nog blijven er plekken open: zo vond ik maar heel weinig info over de periode 2011-2014. Dit gaf mij de indruk dat er meer achter deze dame zit. Alsof ze in die periode heel bewust buiten het voetlicht is gehouden. (door wie/wat\waarom? geen idee)
   Maar zoals gezegd, geen bronnen… dus geen verhaal. Jammer.

   Like

 9. louis-portugal zegt:

  Ik ben nog een beetje verder gaan kijken naar wat videotjes van die dame.
  Idd. een lekkere tante.
  Ik vind het jammer dat Gabrielle haar te weinig kans geeft om nog wat meer idioterie te verbreiden door haar wat meer te laten praten zodat nog duidelijker wordt hoe zij is.

  Like

 10. tjonge zegt:

  hoewel ik 100% achter Gabrielle sta, zou ze toch wat minder heftig in “discussie” moeten gaan tegen haar gesprekspartner, dit is geen discussie meer maar een monoloog.

  beetje jammer.

  Like

 11. treintrien zegt:

  Heer Bron, bedankt voor het plaatsen.
  Lezers, bedankt voor jullie tijd en aanmerkingen.

  Dit was weer zo’n te mooi om waar te wezen verhaal, net als toen dat met nina hagen en afghanistan. Als ik weer zo een kadootje tegenkom, zijn jullie weer de eersten die het horen 😉
  Beloofd!

  Like

 12. paulzwueste zegt:

  Die Saba Ahmed is gewoon een islamitische opblaaspop waarvan het ventiel, denk ik, enigszins verstopt is, gezien het feit dat ze niet na 3 seconden al volledig doordraaide! Goed zo Brigitte!
  De enige juiste manier om met dit soort ingepakte opblaaspoppen in debat te gaan is te voorkomen dat ze dat ingeplakte bandje met leugens kunnen afdraaien, maar luidkeels hun leugens verkondigen! Wat een griezel die Saba, en dàt mag in het Westen gewoon haar terroristische activiteiten uitvoeren? Zoveelste bewijs dat linkse getinte democratie niet màg en kàn bestaan omdat ze haar kiezers niet kan behoeden voor rampen!

  Like

  • treintrien zegt:

   Zélfs bij de Democrats kreeg geen half procent van de stemmen 🙂
   Vond ik toch nog wel een geruststelling: lefty looneys, maar zó looney toch nog net niet!

   Like

 13. obermeijermiranda zegt:

  Mooi om te zien dat hier mensen vol opduiken en zaken verduidelijken voor anderen.

  @E.J. Bron, Pennings, treintrien, Wons Harst of weet ik veel hoe iedereen zich noemt….
  Veel dank voor jullie tijd en energie wat jullie hierin steken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s