Turkse schlager sloerie hitst tegen Israël op

Screenshot_4

(Vertaling: E.J. Bron)

Yildiz Tilbe (op de foto links) is de bekendste schlagerzangeres van Turkije. Nu gebruikte de Koerdische schoolverlater haar populariteit om tegen Israël op te hitsen. En wel op een manier, die anders alleen maar in Salafistische kringen gebruikelijk is (foto rechts).

De “Frankfurter Rundschau” citeert Tilbe met de woorden:

“Als Allah het wil, zullen het opnieuw de moslims zijn die het einde van deze Joden bewerkstelligen, het is dichtbij. De Joden zijn tegen Allah en alle profeten, inclusief hun eigen profeet Mozes. Moge Allah Hitler zegenen, hij deed zelfs minder dan nodig geweest zou zijn.” (…)

Yildiz Tilbe, die Koerdische wortels heeft, wier carrière begon in 1991 en die ook liedjes componeerde voor de Turkse popster Tarkan, twitterde intussen dat ze geen racist is: “Overal in de wereld worden moslims onderdrukt. Bestaat er een Amerikaan of een Jood, die afgeslacht wordt, wiens land gebombardeerd wordt en wiens mensen worden vermoord?”

Uit de gelederen van de regeringspartij AKP kwam applaus:

Yildiz Tilbe kreeg zelfs rugdekking van de meest prominente twitteraar van de AKP, namelijk van de burgemeester van de Turkse hoofdstad Ankara Melih Gökcek. Met uitzondering van de opmerking over Hitler zijn de tweets van de zangeres “uitermate intelligent”, schreef hij: “Ik applaudisseer voor je, Yildiz Tilbe, voor je boodschappen die je aan je collega´s en in het bijzonder aan de Turkse natie doorgeeft.”

De vis begint, zoals bekend, bij de kop te stinken:

Intussen beschuldigde de Turkse minister-president Israël van een oneerlijke houding: “Hun leven is op leugens opgebouwd, ze zijn niet eerlijk”, zei Recep Tayyip Erdogan zaterdag tegenover aan hangers in Istanboel. De minister-president staat erom bekend dat hij zelf tot anti-Israëlische en anti-Joodse uitvallen neigt.

De “Frankfurter Rundschau” dicht Turkije een uitgesproken antisemitisme toe:

De joodse gemeenschap in Turkije, die ongeveer 15.000 leden telt, veroordeelde de uitlatingen en appelleerde aan de autoriteiten een onderzoek tegen de zangers in te stellen wegens haatboodschappen. “Diep geschokt veroordelen wij de racistische en van haat vervulde woorden van Yildiz Tilbe”, schreef de gemeenschap in een standpuntbepaling. “We gaan er van uit dat het openbaar ministerie onmiddellijk een onderzoek instelt volgens de paragraaf tegen haatmisdaden in het wetboek van strafrecht.” Maar tot nu toe heeft justitie blijkbaar geen actie ondernomen. Integendeel, op het Turkse internet worden voortdurend meer van haat vervulde antisemitische commentaren geplaatst, hoe langer het Israëlische bombardement op de Gazastrook aanhoudt. (…)

De minister-president staat erom bekend dat hij zelf tot anti-Israëlische en anti-Joodse uitvallen neigt. In augustus 2013 hadden zich daarom 46 Amerikaanse afgevaardigden met een brief tot de Turkse president Abdullah Gül gericht, enkele van de verklaringen van Erdoğan antisemitische genoemd en de president ertoe opgeroepen de “antisemitische retoriek” van regeringsvertegenwoordigers openlijk te veroordelen. Ze verwezen o.a. naar de opmerking van Erdoğan dat zionisme een “misdaad tegen de mensheid” is en zijn beschuldiging dat een een “internationale rentelobby” achter de protesten in het Gezipark zitten, evenals de opmerking van vicepremier Besir Atalay, die de “Joodse diaspora” de schuld had gegeven van de onlusten. Het appèl haalde niets uit.

Terwijl Turkije een serieus antisemitismeprobleem heeft. In mei van dit jaar publiceerde de joodse Anti Defamation League (ADL) uit New York de tot nu toe wereldwijd grootste studie over de verbreiding van anti-Joods ressentiment, volgens welke de meerderheid van de Turken het met zulke opvattingen eens is. Uit het onderzoek bleek dat gemiddeld één op de vier mensen in de wereld er antisemitisch vooroordelen op nahoudt, maar in Turkije is dit percentage bijna driemaal zo hoog. Op het antisemitismeranglijst staat Turkije op de 17e plaats van de 102 landen. In Turkije antwoordde 69% van de ondervraagden op het grootste deel van de antisemitische stereotypen dat deze “vermoedelijk juist” of “beslist juist” zijn.

Hoe kan dat nu allemaal! Onze aardige Turken zijn zelf het slachtoffer van discriminatie, racisme, vervolging, ontbrekende deelname, enz. … Dat vertellen ze ons iedere dag. Turkije is een open, naar de wereld gericht, tolerant land, waarin de mensen van alle religies hartelijk welkom zijn. Wie iets anders beweert, is een nazi!

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Islam, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Moslims, Racisme, Rotzakken, Turken, Turkije. Bookmark de permalink .

24 reacties op Turkse schlager sloerie hitst tegen Israël op

 1. ruud beijer zegt:

  Ach ja Turkije,een leuk vriendelijk land totdat die gek aan de macht kwam die gek heet Erdogan.Nu ga ik niet meer op vakantie in dat land.

  Like

  • Trucker zegt:

   Ieder zijn meug maar mijn inziens was je beter nooit naar daar op vakantie geweest want weet zeker dat je met je reisbestemming islamietenland turkije het islamitische wereldwijde terrorisme hebt gesponserd.
   Je hoeft mij niet te geloven (en ik lig er niet wakker van of je dat doet/of niet) maar dat strookt allesbehalve met islamofoob zijn en is het soort gedrag dat ik nou laat ik het zonder omwegen schrijven de pest aan heb.
   Ik zal beleefd blijven en me van verdere commentaar onthouden maar lees dit : wie op vakantie gaat naar islamietenlanden en in dezelfde moeite tegen islamieten terrorisme is is een psychotisch wezen is en laat dat voor vandaag zeer vriendelijke tgetypeerd zijn. Principes jongen the most important in man’s life.

   Like

   • Driek zegt:

    @Trucker zegt: Principes jongen the most important in man’s life.

    Beste Trucker, ik ben het helemaal met je eens, wij hebben niks te zoeken in die islamitische pestlanden, want die mohammedanen zijn overal hetzelfde, het is eerste klas tuig van de richel. We moeten die landen links laten liggen.

    Like

 2. Tempelier. zegt:

  Een Koerdische die dit zegt, ze is zeker vergeten hoe haar eigen volk is behandeld, dom wicht.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Je kunt op de pathetische vraag van die trut best een wedervraag stellen:
  “Bestaat er een moslim, die afslacht, wiens land raketten op het buurland afvuurt en wiens mensen anderen vermoorden?”
  Het was immers de bedoeling, dat háár vraag drie keer met nee beantwoord werd. Nu, déze kan drie keer met “ja” beantwoord worden. Heel eenvoudig.

  Like

 4. rs zegt:

  Ik snap niet dat een Europeaan nog naar een Islamitisch land gaat…………..Boycotten die landen!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nou…..La Halsema -het famke Femke, zo U wilt- zoekt er met hele cameraploegen naar de zegeningen van de islam, alsmede de sprookjes van 1001 nacht.

   Like

 5. Cathja zegt:

  Ongelóóflijk dit: “Overal in de wereld worden moslims onderdrukt. Bestaat er een Amerikaan of een Jood, die afgeslacht wordt…..?”, enz. Oh, zéker bestaan die!! Moslims wereldwijd hebben zeer veel bloedvergieten op hun geweten, en niet alleen m.b.t. Joden, maar wat denkt deze trut van de onschuldige vermoorde christenen? Waren dat geen moslims soms die dit op hun geweten hebben? Wie worden er nu eigenlijk afgeslacht? Vuile sloerie!

  Het is een teken aan de wand dat Justitie in Turkije nog geen reactie heeft gegeven n.a.v. de aanklacht vanuit de Joodse gemeenschap. Ik verwacht niet dat ze er haast mee maken, want als ik lees dat een burgemeester applaudiseert voor iemand die er zulke smerige teksten uitgooit, dan valt er van Justitie ook weinig goeds te verwachten.

  En Turkije mag absoluut nooit bij de EU komen! Laten ze maar aansluiting zoeken bij hun moslimvrienden in de Arabische wereld.

  Like

 6. de 13de imam zegt:

  Het wordt stilaan hoog tijd dat Israël haar kernwapenarsenaal eens flink uitbreidt. Potentiële doelwitten genoeg lijkt me.

  Like

 7. HUUBSAN zegt:

  ging zo al zo niet naar dat soort landen ,besteed mijn geld wel hier ,emnsen die naar die landen gaan hebben boter op hun hoofd

  Like

 8. Johan zegt:

  Ach ja, het is toch bekend dat moslims ( niet alle, een paar goede daargelaten ) altijd de schuld aan anderen geven en het liefst aan de joden. En het onderwerp of wat dan ook doet er niet toe. Maar geweld en afschuifsysteem zit bij deze mensen in de genen!!
  Het is jammer dat dit gebeurt, maar men laat zich ophitsen door een paar extreem gelovige RANDDEBIELEN!! Moorden uit de naam van Allah, en maar roepen : oh wat zijn wij vredelievende mensen….. Moet je eens zien hoe zij in Europa tekeer gaan tegen Christenen en vrouwen, trouwens niet alleen in Europa, kijk maar eens in Syrie wat daar gebeurt als je toevallig niet bij de goede stroming behoort, want dan krijg je een kogel in je nek!

  Like

  • Driek zegt:

   @Johan zegt:Ach ja, het is toch bekend dat moslims ( niet alle, een paar goede daargelaten )

   Ja hoor, meneer Johan, “JE HEBT ER OOK GOEIE TUSSEN EN ZE ZIJN NIET ALLEMAAL ZO”.

   Schiet toch op, zolang mensen dat hardnekkig blijven roepen, raken we nooit van dat tuig verlost. Er zijn geen goeie moslims, want als het moment daar is, gaat uw hoofd eraf, want ze moeten gehoorzamen aan de koran en hun haatbaardenvriendjes. Het zijn lieden die we moeten minachten en uit de weg gaan. Ze brengen alleen maar ellende.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Inderdaad, Driek: Ik zet nu net de laptop aan, ik stuit als eerste op de woorden van deze Johan en hetgeen jij naar voren brengt, borrelde ook meteen in MIJ omhoog.
    De goeien? De goeien, die bij escalaties de andere kant op kijken, zeker!
    Want dat is hooguit, wat die ‘goeien’ zullen doen!
    En mocht het verder gaan en ze keren zich tóch tegen je, dan leggen ze je beleefd uit ‘dat ze uiteindelijk als moslim toch niet anders kunnen doen.’
    Wat zijn ‘de goeien?’ Islam=islam.

    Like

  • Trucker zegt:

   “…niet alle, een paar goede daargelaten …”

   Yep en die “goede” is je buurman en je collega denk ik zo.
   Er zijn GEEN “goede” of andere islamieten, als je buurman of wie dan ook die jij als “goede” duid een fatwa krijgt om jouw hoofd er af te snijden gebeurd dat, ook al kent die “goede” islamiet je al veertig jaar.
   Wordt wakker en geloof in Sinterklaas (ik nog altijd) maar niet in de FUCKING gematigde islamiet want die bestaat NIET of jij hebt hem uitgevonden.

   Like

 9. peterselie1 zegt:

  Zo als Wilders een heeft gezegd: daar komt de islamitische aap uit de mouw , waarop gelijk de ruggengraatloze premier Rutte zei dat zo niet over de premier van Turkije gepraat diende te worden. >>>

  Bestand? Israël voorkomt grote terreuraanslag Hamas; grondoperatie nabij
  Europa en speciale afgevaardige Kwartet Midden Oosten (Tony Blair) houden uitschakelen top Hamas tegen – Egypte legt schuld van Palestijnse doden bij Hamas
  Egypte is boos op Hamas, omdat het niets doet om de Palestijnse burgers te beschermen.

  De internationale media meldden vandaag dat de strijdende partijen in Caïro een permanent bestand zijn overeengekomen. Niet waar, zeggen Israëlische officials, waaronder minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman (3). Niet alleen zijn de eisen van Hamas veel te hoog (2), maar ook probeerden tientallen Palestijnse terroristen vanochtend via een geheime tunnel in Israël te komen om een grote terreuraanslag te plegen. Een grote Israëlische grondoperatie lijkt daarom alsnog nabij.

  Israël en Egypte zouden wel akkoord zijn gegaan met de eis van Hamas om de Rafah-grensovergang (met Egypte) te openen, en Hamasleden vrij toegang te geven tot de Palestijnse gebieden in Judea en Samaria. Het opnieuw vrijlaten van onlangs vastgezette terroristen weigert Israël echter.

  Egypte gefrustreerd over Hamas

  De Egyptische oud-minister van Buitenlandse Zaken Mohammed Al-Arabi legt de schuld van de circa 200 Palestijnse doden –waarvan ongeveer de helft terroristen- geheel bij Hamas. ‘Hamas wil niet dat Egypte zijn plicht vervuld als bemiddelaar,’ zei hij. ‘Dat doen zij ten koste van het bloed van onschuldige Palestijnen’ (4). Zijn opvolger, minister Sameh Shukri, uitte zijn frustratie over de ‘Palestijnse partijen’, die ‘duidelijk niet onze wens om de Palestijnse mensen in Gaza te beschermen delen.’ (3)

  Bestand gelijk gebroken

  De Palestijnen zouden de Palestijnen niet zijn als ze niet kort na het ingang van het ‘humanitaire bestand’ toch nog enkele mortiergranaten op Israël afvuurden. Ondanks dat Israël van tevoren had gedreigd iedere bestandsbreuk krachtig te beantwoorden, werd er deze keer geen vergeldingsaanval op Gaza uitgevoerd.

  Terreuraanslag voorkomen

  Vanochtend probeerden tussen de 13 en 30 Hamascommando’s vanuit Gaza via een tunnel onder de grens in Israël te komen. Deze geheime tunnels worden altijd gebruikt voor ontvoeringen of het plegen van terreuraanslagen. De eenheid werd echter vrijwel onmiddellijk ontdekt door het Israëlische leger, dat het vuur opende. Enkele terroristen werden gedood; anderen vluchtten terug de tunnel in, die vervolgens door helikopters werd gebombardeerd.

  Ondergrondse ‘war room’ Hamas in tact gelaten

  De kans dat er een Israëlische grondoperatie komt is groter dan dat er toch nog een bestand kan worden gesloten, schrijven de inlichtingenexperts van DEBKAfile. Zij vragen zich tegelijkertijd af waarom het leger nog altijd niet zeer goed uitgeruste ondergrondse ‘war room’ in Gaza heeft vernietigd. Hamas heeft zijn belangrijkste leiders, materieel en apparatuur in dit grote complex diep onder Gaza verborgen, waardoor de terreurorganisatie ondanks alle Israëlische vergeldingsaanvallen nog recht overeind staat.

  Voormalig commandant van de luchtmacht majoor-generaal Ido Nehushtan, die onder andere een eventuele aanval op Iran voorbereidde, zei deze week dat als de luchtmacht in staat is de ondergrondse nucleaire installaties in Fordo te vernietigen, dat zeker moet lukken met het ondergrondse commandocentrum van Hamas.

  Europa houdt uitschakelen Hamastop tegen

  Het lijkt er echter sterk op dat Europa dit voorkomt. Europese minister van Buitenlandse Zaken, en ook de speciale afgevaardigde van het Kwartet voor het Midden Oosten Tony Blair, zouden er bij Israël op hebben aangedrongen om de in het ondergrondse complex verblijvende Hamasleiders ongemoeid te laten. Hun redenatie: als die worden uitgeschakeld, is er in Gaza niemand meer over om mee te onderhandelen. (1)

  8000 extra reservisten opgeroepen

  Al met al is een grondoperatie de enige oplossing om Hamas echt hard te raken en de ondergrondse terreurtunnels te vinden en te vernietigen. Juist voor dat doel riep premier Netanyahu gisteren nog eens 8000 reservisten op, waardoor het totaal op 48.000 komt. Desondanks wacht de wereld gespannen af of er vandaag alsnog overeenstemming wordt bereikt over een bestand. >>>

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/07/Bestand-Isral-voorkomt-grote-terreuraanslag-Hamas-grondoperatie-nabij

  Like

 10. Mr Talkie zegt:

  Yildiz Tilbe de nieuwe hoer van Babylon ( Openbaring ) In haar hand had ze een beker, al haar onreinheden hoererijen en gruwelijkheden, en op haar voorhoofd stond een naam met een geheime betekenis: ‘Het grote Babylon, moeder van alle ontuchtige (oude bijbel) en van alle gruwelijkheden ter wereld’”

  Like

 11. Driek zegt:

  Ik lees zojuist op de site van de telegraaf:
  Bij het huis van de opperrabbijn van Nederland in Amersfoort is donderdagochtend vroeg een ruit ingegooid. Dat heeft opperrabbijn Binyomin Jacobs bevestigd. Jacobs zegt dat hij aangifte heeft gedaan bij de politie. „Ik ga het recht niet in eigen hand nemen. De overheid moet mij beschermen. Ik val niemand lastig, ik heb het recht hier te leven. Het enige probleem is kennelijk dat ik joods ben, maar dat probleem aanvaard ik met liefde.”

  Wat een verschrikkelijk land is dit geworden, we moeten ons werkelijk doodschamen. Ik wens opperrabbijn Binyomin Jacobs veel sterkte toe.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   WE moeten ons schamen? Alsjeblieft Driek!
   Ik verwed er wat onder dat het weer een moslim geweest is.

   Like

   • Driek zegt:

    @Theresa Geissler, dat het een moslim is geweest daar is geen twijfel over mogelijk, maar ik bedoel dat wij, Nederlanders, het zover hebben laten komen, dat in Nederland bij een Joodse burger de ruit aan gruzelementen gaat, straks krijgen we hier ook nog een Kristalnacht.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ja, nou- Daarom zeggen WIJ als realisten en volgelingen van Wilders -nu wil ik dus best van ‘wij’ spreken- dan ook al sinds jaar en dag: Gooi dat tuig er uit. Dat verdomt het goedmenselijk deel van de samenleving met dit soort dingen als gevolg; daar kunnen wij verder ook niets aan doen. Dan moet de rst maar nemen wat er op zit. Sneu woor die opperrabbijn, maar ik verdom het op mijn beurt om me er collectief voor te gaan schamen, sorry. Dan had de politiek maar beter naar Geert moeten luisteren; WIJ doen dat nu al.

    Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  Ach, Turkije – eens een seculiere staat, dankzij Kemal Mustafa Atatürk- nu overgeleverd aan de GEK ERDOGAN, een extreme islam aanhanger! De enige hoop voor redelijke Turken= INGRIJPEN VAN HET TURKSE LEGER! Dat leger heeft altijd de ERFENIS van Atatürk beschermd!

  Like

 13. alidas1 zegt:

  Misschien krijgt die Koerdische van haar eigen achterban wel een paar blauwe ogen of nog meer

  Like

 14. Mr Talkie, wat een mooie vergelijking!!!

  Like

 15. Kraftavilqa zegt:

  Nou,nou ze durft wel die yildiz tilbe muziek is toch ook zeer haram en kan ze zomaar optreden zonder begeleiding door een mannelijk familielid (=eigenaar) de slet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s