Aanvallen van ISIS op christelijke stad Karakosh in Noord-Irak

Screenshot_5

Christelijke kerk in Karakosh

(Vertaling: E.J. Bron)

Meer dan 50.000 Irakezen, de meesten van hen christenen, werden in de nacht naar donderdag uit de stad Karakosh in de Ninive-vlakte gedreven. Karakosh ligt ongeveer 15 kilometer ten oosten van de op één na grootste stad van Irak, Mosoel. De oorzaak van de massale vlucht was een artilleriebeschieting door soennitische extremisten van de terreurorganisatie “Islamitische Staat in Irak en Syrië” (ISIS). Ook de inwoners van de naburige gemeentes Kermles en Bartella, net als Karakosh historische christelijke plaatsen, zijn op de vlucht.

Enkele honderden oudere inwoners werden achtergelaten, met een onzeker lot. Na de ineenstorting van het Irakese leger in Mosoel begin juni 2014 waren alleen nog de Koerdische Peshmarga-strijders als verdedigers van de christelijke plaatsen overgebleven. Een team van CSI bevindt zich op dit moment in het Koerdengebied en ondersteunt de hulp aan de verdrevenen. Volgens de mensenrechtenorganisatie “Hammurabi”, waarmee CSI al jarenlang samenwerkt, betekent de ISIS-aanval op Karakosh “een humanitaire catastrofe voor alle mensen in de Ninive-vlakte, de veroorzaker van een desastreuze emigratiegolf van de Irakese christenheid.”Diegenen die een voertuig bezaten, vluchtten weg”, bericht een autochtone christen, “alle anderen sloegen te voet op de vlucht.”

Veel verdrevenen proberen in kerken en kloosters in de door de Koerden gecontroleerde gebieden een veilige schuilplaats te vinden. Hulporganisaties en de lokale autoriteiten stuitten darbij op hun grenzen, omdat de opnamecapaciteit van het gebied al na de val van Mosoel op 11 juni al uitgeput was. Destijds hadden de ISIS-extremisten naar eigen zeggen eerst 1700 sjiieten in de stad geëxecuteerd. Korte tijd later onderbraken ze de stroom- en watervoorziening voor Karakosh en omgeving en maakten het leven van de daar wonende mensen ondraaglijk.

ISIS bedreigt niet alleen de christenen in de Irakese provincie Ninive. Ook Jesiden, sjiieten en liberale moslims worden door ISIS als “ongelovigen” en daarmee als legitieme doelen beschouwd.

De uit het Al Qaida van Osama Bin Laden voortgekomen terreurorganisatie ISIS beheerst al meer dan een jaar lang grote gebieden in het oosten van Syrië. In de maand mei breidden ISIS-strijders hun invloedgebied uit tot bijna het hele noorden van Irak. Sindsdien verwoesten ze kerken, executeren ze leden van religieuze minderheden, ontvoeren en vermoorden ze priesters en plaatsen christenen voor de keuze om zich tot de islam te bekeren of de djizja te betalen. Het alternatief is “het zwaard”.

Sinds het begin van de Amerikaanse militaire actie in Irak in het jaar 2003 is al meer dan twee derde deel van de Irakese christenen na ontvoeringen, doelgerichte moorden en aanslagen op kerken gevlucht. Veel van diegenen die in Irak bleven, konden tot voor kort toevlucht zoeken in de Ninive-vlakte, in Karakosh en de omringende historisch christelijke plaatsen. “Nu echter, nadat ISIS ook nog de laatste overgebleven toevluchtsoorden aanvalt, is het christendom in Irak dichterbij zijn definitieve vernietiging dan ooit tevoren”, schrijft de Midden-Oostendeskundige van CSI uit Irak, Dr. John Eibner.

Screenshot_6

Bron:
www.csi-schweiz.ch
Auteur: Benjamin Doberstein

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, christenhaat, Christenvervolging, Irak, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Koerden, Krankzinnigheid, Mensenrechten, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, sjiieten, soennieten, Terrorisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Aanvallen van ISIS op christelijke stad Karakosh in Noord-Irak

 1. Marc Bouwman zegt:

  Alle christenen ten strijde tegen de onmenselijke islamitische ongelovigen!

  Like

 2. Charles Martel zegt:

  De religie van het onreine varken laat haar ware gelaat weer eens zien: haat, moord, slachterij, onmenselijkheid. Waar is uw drieste empatie met christenen, heer Van Ag? Er is maar een weg naar de vrede op deze wereld, namelijk een algeheel verbod op de verspreiding van deze psychotische ideologie, die de mensheid alleen maar miserie bezorgt.

  Like

 3. Roger Catrysse zegt:

  De christelijke doden en de vluchtelingen veroorzaakt door de Isis dat is niet belangrijk zeker niet voor de linkse pers maar dat Geert Wilders minder, minder Marokkanen vraagt dat is wereld nieuws

  Like

 4. realist zegt:

  ” onderbraken ze de stroom- en watervoorziening”,zelfs israel doet dit niet met de palestijnen.
  en de wereld stond erbij en keek er politiek correct naar?

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Waar blijven nu de KAMERVRAGEN van het CDA, de CU en de SGP? Iemand? Neen, ze verloochenen onze medemensen met gemak, vakantie vieren is dus belangrijker hé schijnchristenen! Ik ben klaar met ALLE CHRISTELIJKE partijen! In wezen is de PVV meer christelijk, dan deze lafaard-partijen! Over de RODEN niet te spreken!

  Like

 6. Tempelier. zegt:

  Nou weer hartelijk bedankt Obama, prutser.

  Like

 7. lucky bee zegt:

  Ik neem aan dat wij de Caldeze Christenen bij ons zullen opnemen, geen conflikt wordt met onze God.
  Maar of ze nog steeds de zelfde God als wij aanbidden , overlaat ik liever de Goede Herder.Hij weet hoe mensen werkelijk denken.

  Like

 8. Pingback: “ISIS produceert chemische wapens” | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s