“ISIS produceert chemische wapens”

Screenshot_19

In hun “bliksemsnelle, ongelooflijk wendbare Toyota-pickups”  verovert ISIS de steden – de schrijver Bruno Schirra kon ternauwernood aan hen ontsnappen

(Door: Viktoria Dümer – Vertaling: E.J. Bron)

Massale executies – markten voor seksslavinnen – kleine kinderen die aan pedofielen worden verkocht – een terreurbeweging die chemische strijdmiddelen ontwikkelt; als een van de eerste Duitse journalisten maakte hij de gewelddadig en meedogenloze ISIS-veldtocht mee: in maart, juni, juli en augustus 2014 reisde Bruno Schirra (56) naar Syrië en Irak, zak de gevolgen van het terreurregime, sprak met de slachtoffers en met diegenen die voor het leed verantwoordelijk zijn.

Onlangs is zijn boek “ISIS – de globale jihad” verschenen. Daarin beschrijft hij zijn indrukken uit de crisisregio en de gruweldaden die de islamitische terreurmilitie daar dagelijks pleegt. Wat hij precies gezien heeft, vertelt terrorismedeskundige Bruno Schirra in een interview met “BILD”.

BILD: Met uw reis hebt u zich in een gebied gewaagd dat erom bekend staat dat ISIS daar westerse journalisten ontvoert en vermoordt. Waarom hebt u dat risico genomen?

Bruno Schirra: “Ik was niet voor het eerst in een crisisgebied, ik vertrouw na een risicoanalyse altijd op mijn gevoel. In de zomer zei de Jordaanse geheime dienst GID in Amman tegen me dat het nóg te verdedigen is om naar de regio te gaan. Mijn chauffeur, een Koerd, heeft dat eveneens zo ingeschat. Dus zijn we vertrokken.”

BILD: En werd toch door ISIS verrast. . .

Bruno Schirra: Ja, de dingen ontwikkelden zich toch sneller dan verwacht. ISIS kwam uit Mosul, maar ook van andere kanten, met hun bliksemsnelle, ongelooflijk wendbare Toyota-pickups. Wij zijn richting Tikrit gereden, dat volgens onze plaatselijke contacten al helemaal was veroverd door ISIS. De strijders hebben zich toen echter – om onverklaarbare redenen – weer uit delen van Tikrit teruggetrokken. Daarom reden we er naartoe en kwamen bij toeval Zaynab tegen.

BILD: Wie is Zaynab?

Bruno Schirra: Zaynab is een sjiitische vrouw. Ik heb haar naam veranderd. Ze was in Tikrit om een soennitische vriendin te bezoeken. De twee kennen elkaar sinds de universiteit en zijn – ondanks de religieus gebonden haat tussen soennieten en sjiieten – vriendinnen. Toen ISIS, dat zichzelf als “vertegenwoordiger” van de soennieten beschouwt, Tikrit binnenviel, herkenden ze in Zaynab onmiddellijk een sjiitische vrouwe. Ze pakten haar 2-jarige zoontje bij zijn benen vast en sloegen hem voor haar ogen net zo lang tegen de muur van een huis aan dat hij dood was. Daarna hebben ze Zaynab verkracht. Dat was een gangbang in de meest walgelijke zin van het woord. Ze deden het openlijk, ze hebben het gevierd. Daarna trokken de 150 mannen zich plotseling terug. Drie uur later kwamen wij in de stad aan.

BILD: Wie heeft Zaynab verkracht?

Bruno Schirra: Dat waren vooral Europese ISIS-strijders. Ze spraken Engels, Frans, Duits, Nederlands. Dat vertelden mensen me die de verkrachting van Zaynab hadden gezien. Ik vroeg hen: “Waarom hebben jullie haar niet geholpen?” Ze zeiden: “Ben je gek? Ze waren bewapend en tot alles in staat. Dat waren moordenaars.” Tarek, mijn chauffeur, zei dat we het kind zouden moeten begraven. Maar op een soennitische begraafplaats is dat natuurlijk niet mogelijk, dus hebben we op een andere plek een gat gegraven en het kind volgens de rituelen begraven. Zaynab kon het niet. Ze stond er alleen maar als in shock bij te kijken.”

BILD: Wat gebeurde er daarna met haar?

Bruno Schirra: Na de begrafenis zeiden de mensen tegen ons: “Jullie kunnen hier niet lang meer blijven. ISIS zal terugkomen en dan zullen ze Zaynab vermoorden.” We brachten haar naar Kerbela, waar ze woonde. De hele rit keek Zaynab achterin recht voor zich uit te staren en zei geen woord. Kort na onze aankomst zei ze tegen mijn chauffeur en mij in het Engels: “Jullie zullen hier niet over praten.” Je moet namelijk weten: verkrachte vrouwen hebben hun eer verloren. Ze worden in deze culturen uitgesloten, zijn in feite dood.

Screenshot_30

Na de verovering van Tikrit dreven de ISIS-terroristen de Irakese soldaten bijeen en schoten hen dood

BILD: Niet alleen sjiieten zijn slachtoffers van ISIS, maar ook aanhangers van andere religies. U hebt een christelijke vrouw ontmoet die door terroristen werd ontvoerd

Bruno Schirra: Mariam woonde in Karakosh, de grootste christelijke stad in Irak. Toen ISIS de stad in augustus veroverde, selecteerden de terroristen de mensen: de jonge mannen, die al schaamhaar hadden, werden onmiddellijk doodgeschoten, onthoofd of doodgeslagen. De vrouwen werden op uiterlijk en leeftijd geselecteerd. Men heeft hen naar Mosul gebracht, naar de markt voor seksslavinnen. Mariam zag hoe haar broers werden doodgeschoten. Daarna werd ze door de ISIS-milities verkracht, wat haar verkoopprijs deed dalen, omdat ze geen maagd meer was. Uiteindelijk kwam ze aan in Mosul, geboeid, met een prijskaartje op haar borst. Ze kostte omgerekend € 76,- Ze zegt dat ze gekocht werd door een man die ouder was dan 70 jaar en die haar iedere dag verkrachtte. Met hulp van een soenniet, die weliswaar blij was met de ISIS-bezetting van Mosul, maar hun misdaden niet met zijn geloof kon verenigen, lukte het haar tenslotte te vluchten.

BILD: Wat doet ISIS met de kinderen?

Bruno Schirra: In de Verenigde Arabische Emiraten bestaat een heel grote kring van afnemers – dat zijn pedofiele bastaards met heel veel geld. Die sturen hun “makelaars” naar de slavenmarkten van ISIS om twee- tot driejarige jongen en meisjes te kopen om ze als seksspeeltjes te gebruiken. Als ze geen zin meer in hen hebben, worden ze vermoord. In zijn gebied heeft ISIS deze markt gevestigd, rooft kleine kinderen van Jezidi en christenen om ze door te verkopen aan de onderhandelaars uit de Golfregio. Dat is goede handel voor hen. Toen ik er was, kon je een kleine jongen voor omgerekend € 570,- kopen. Jongens tot acht jaar worden naar deze landen verkocht om daar, onder gebruikmaking van foltering, gedrilld te worden kameeljockeys. Kamelenwedstrijden zijn zeer populair in de golfregio, de opgeleide kinderen zijn heel veel geld waard. Als ze te oud, te groot en te zwaar worden, worden ze vermoord.

Screenshot_31

Dit document toont volgens “Iraqi News” de door ISIS vastgestelde prijzen voor slavinnen

BILD: Wat zijn dat voor mensen, die uit het Westen komen en zich aansluiten bij ISIS om zulke misdaden te plegen?

Bruno Schirra: Er bestaat geen patroon dat erop wijst dat een mens tot zulke daden neigt. Enkele zijn zeer zeker sociaal depressief, derde generatie migranten, niet geïntegreerd, mislukt op school, kleine criminelen, drugsverslaafd en vinden zichzelf op een bepaald punt in hun leven terug als “herboren moslim”. Dit proces van radicalisering duurt bij de meeste van hen slechts enkele weken, verloopt via de jihadistische, salafistische scene in hun desbetreffende landen.

BILD: Maar dit patroon is lang niet op alle Jihadisten van toepassing. . .

Bruno Schirra: Nee, er zijn minstens zoveel van hen die uit seculiere, islamitische gezinnen uit de middenklasse komen. Zij zijn goed opgeleid en bezitten een afgesloten studie. Dat zijn diegenen, die geen, zoals de strijders uit “eenvoudigere” omstandigheden, kanonnenvoer en voetvolk zijn, maar als academici naar Syrië of Irak gaan. Dat zijn de werkelijk gevaarlijke. . .

BILD: Waarom?

Bruno Schirra: Omdat deze mannen uit Duitsland, Frankrijk, Engeland niet dromen van 72 maagden in het paradijs. Zij willen niet als martelaren sterven. Nee, die gaan daar naartoe om zich te laten opleiden, te vechten en daarna naar hun landen van herkomst terug te keren. Abu Bakr al-Baghdadi heeft twee doelen: 1. Een kalifaat oprichten in de regio. 2. Wraak nemen op het Westen.

BILD: In de vorm van aanslagen?

Bruno Schirra: Precies. Ik heb twee Duitse ISIS-strijders in de buurt van Gwer in Irak ontmoet, midden in het door ISIS veroverde gebied. Een van hen, Abu Ibrahim, zei tijdens het gesprek geen woord. Hij behoorde duidelijk tot de categorie “kanonnenvoer”.

BILD: U schrijft in uw boek dat hij zichzelf enkele dagen na uw ontmoeting met hem wellicht heeft opgeblazen bij een aanslag in Irak

Bruno Schirra: Ja, dat denk ik nog steeds. Daarvan bestaat echter geen officiële bevestiging.

BILD: Die andere heeft over ISIS verteld. . .

Bruno Schirra: Abu Hamza komt uit de Duitse middenklasse, zijn ouders gaan hoogstens eenmaal per jaar naar de moskee. Hij deed examen, studeerde in Duitsland en Groot-Brittannië scheikunde. Daarna werkte hij als chemicus, verdiende geld – en besloot op zeker moment dat dit niet alles was. Hij is een gelovig moslim en sloot zich via Duitse contacten aan bij ISIS: vanuit Zwaben in het zuidwesten van Duitsland vertrok hij naar Wenen, van daar naar Sarajevo, daarna naar Turkije en verder naar Syrië.

Screenshot_32

ISIS verkoopt de kinderen van Jezidi en christenen o.a. naar Qatar, waar ze, met gebruikmaking van foltering, tot kamelenjockeys worden gedrilld

BILD: Wat doet een academicus uit Zwaben bij ISIS?

Bruno Schirra: Hij heeft zich laten opleiden. Hij heeft ook gevochten en gedood. Hij heeft echter vooral over één ding gesproken: het is zijn doel om voor ISIS chemische strijdmiddelen te maken. Tijdens ons gesprek heeft hij in het zand formules getekend voor het dodelijke zenuwgas Sarin.

BILD: Hoe realistisch is het dat het hem lukt zoiets te maken?

Bruno Schirra: Abu Hamza is een goed opgeleid chemicus. Bovendien heeft ISIS volgens informatie van de Koerdische geheime dienst minstens twaalf ervaren chemici uit Pakistan ingehuurd: die bevinden zich in de chemische laboratoria van de universiteit van Mosul en in de chemische fabrieken in de stad om chemische strijdmiddelen te ontwikkelen. Abu Hamza heeft me deze laboratoria op zijn smartphone laten zien.

BILD: Het probleem is toch echter het transport van deze strijdmiddelen. . .

Bruno Schirra: Dat dacht ik ook. Het enige probleem bij Sarin is echter, zo werd mij verteld door VN-inspecteurs die werken op het terrein van chemische wapens, dat men het houdbaar moet maken. Als men hiervoor een technische oplossing vindt, dan kan men het transporteren. Vanuit Mosul hoeft men het dan alleen nog maar over de Syrisch-Turkse grens brengen, dan naar Griekenland en het is al in Schengen-gebied – en zou men het in Europa kunnen inzetten. Bijvoorbeeld in een metro.

BILD: Gebruikt u de metro nog?

Brubno Schirra: Natuurlijk. De waarschijnlijkheid om te sterven bij een terreuraanslag in Europa is immers veel geringer dan te sterven bij een auto-ongeluk. Hier is geen paniekzaaierij nodig.

BILD: Hoe wist u dat Abu Hamza u niet voor ISIS zou ontvoeren?

Bruno Schirra: Ik had langer dan een jaar contact met hem, voordat ik naar Irak ben vertrokken. Hij zei van tevoren tegen me: “Er zal je niets overkomen. Vertrouw me of laat maar zitten.”

BILD: U was niet bang?

Bruno Schirra: Jawel, ik was bang. Toen hij over James Foley begon te vertellen, die hij kende, was ik er niet meer zo zeker van dat ik het er heelhuids vanaf zou brengen.

BILD: Als hij James Foley en de andere gijzelaars kende, dan moet hij ook de ISIS-beul Jihadi John kennen. . .

Bruno Schirra: toen ik hem naar Jihadi John vroeg, heeft hij hartelijk gelachen. Het zou niet om één Brit gaan, zei hij, het zouden steeds anderen zijn die de executies zouden uitvoeren.

Screenshot_33BILD: Waarom heeft Abu Hamza met u gepraat?

Bruno Schirra: Om het in zijn eigen woorden te zeggen: omdat ik een nuttige idioot ben en zijn boodschap voor hem verbreid.

BILD: Zouden de media dan helemaal niet meer over ISIS moeten berichten?

Bruno Schirra: Dat is een vraag die ik mezelf tijdens het schrijven van mijn boek steeds opnieuw gesteld heb. Ik heb er geen antwoord op. Maar als we besluiten om er niet meer over te berichten, dus de misdaden te verzwijgen, dan zijn de terroristen in iets anders geslaagd: onze vrijheid van meningsuiting en persvrijheid te beperken, hun gruweldaden te versluieren. En niemand zou zulke lotgevallen zoals die van Mariam en Zaynab te weten komen.

Bron:
www.bild.de
Interview: Viktoria Dümer

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

(h/t “Tinie”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Europa, ISIS, Islam, islam-nazisme, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Terrorisme, Vrijheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op “ISIS produceert chemische wapens”

 1. windwens zegt:

  Dan te bedenken dat we door dit soort walgelijke volk omgeven zijn. Hoeveel van deze zieke geesten lopen er hier rond, die tot op heden te laf zijn met hun ziekelijke mentaliteit af te reizen naar het kalifaat. Er lopen duizenden van deze gedrochten rond met even zieke idealen die elk moment op barsten staan en de overheid de boel maar laten indutten tot zo gedrocht van zich laat horen. Een verbod op Islam is geen misdaad het toestaan is een misdaad tegen de menselijkheid in ons landje.
  Er worden teveel woorden vuil gemaakt aan dit walgelijke geloof, afschaffen en verbieden beste remedie.
  Niet mee eens opzouten naar een land waar ze je wel tolereren met je ziekelijke geloof.
  Door heel de geschiedenis der mensheid heen is het altijd op momenten toegestaan geweest zaken te verbieden op geloofsgebied, terecht of onterecht dat is nu om het even. Op dit moment is het terecht dit barbaarse geloof in de ban te doen.

  Like

  • Driek zegt:

   “In de Verenigde Arabische Emiraten bestaat een heel grote kring van afnemers – dat zijn pedofiele bastaards met heel veel geld. Die sturen hun “makelaars” naar de slavenmarkten van ISIS om twee- tot driejarige jongen en meisjes te kopen om ze als seksspeeltjes te gebruiken. Als ze geen zin meer in hen hebben, worden ze vermoord.”

   En moeten we nu werkelijk nog langer aarzelen met het verbieden van de islam? De stroom asielzoekers die er dit soort ideeën op na houdt, kunnen we straks onmogelijk nog de baas, trouwens nu al niet meer. Wat hebben we ons toch een verschrikking op de hals gehaald, en onze onnozele bewindslieden gaan hier gewoon mee door, ons land komt hier niet meer overheen. Wij zijn niet weerbaar, en we hebben geen leger.

   Like

 2. Sjaak zegt:

  BILD: Wat doet een academicus uit Zwaben bij ISIS?

  Bruno Schirra: Hij heeft zich laten opleiden. Hij heeft ook gevochten en gedood. Hij heeft echter vooral over één ding gesproken: het is zijn doel om voor ISIS chemische strijdmiddelen te maken. Tijdens ons gesprek heeft hij in het zand formules getekend voor het dodelijke zenuwgas Sarin.

  ERGO !
  We halen middels hulp van de debiele linkse vaderlandverraders
  de nooit en te nimmer vertrouwende tapijtenvretende
  moslimmassenmoordenaars in het land en geven ook nog
  onderwijs voor de komende massa-genocide op Europees grondgebiet !

  Like

 3. win zegt:

  een doodeng verhaal. hoop wel dat het snel in zoveel mogelijk talen vertaald wordt

  Like

 4. Jaantje zegt:

  De rode lijn ….
  Die gifgas aanval in die betegelde ruimte waarvan men Assad toen beschuldigden en waar Nederlandse Marokkanen in actie te zien en te horen waren wat heeft men hun best gedaan om Assad te beschuldigen die de gestelde rode lijn zou zijn overtreden opdat men los kon gaan daar.
  Ze hebben dus 2jaar de terroristen hun gang laten gaan en nu komt men met dit bericht als zijnde een nieuw gegeven.

  Like

 5. D.DAY zegt:

  En dit moslimtuig is al vele jaren bezig met voorbereidingen om hun doel te realiseren, zijnde in het Westen een islamitisch kalifaat te stichten. Hiervoor hanteren zij het principe: het doel heiligt ALLE middelen.

  Like

 6. D.DAY zegt:

  Je zou kunnen stellen, dat een moslim die in een westers land moslim wil blijven, hij niet inpasbaar is in de westerse samenleving en daarom zijn er maar twee opties mogelijk: hier blijven en afvallige worden of ophoepelen naar één van die fijne islamitische landen. Het is inmiddels bewezen dat het risico te groot is om moslims tussen ons te laten wonen, omdat zij onze maatschappij van binnenuit zullen ondermijnen ter meerdere glorie van hun islamitische heilstaat.

  Like

 7. duinsnip zegt:

  De politici die dit heus wel weten zijn veel grotere misdadigers. Leugen en bedrog verkopen ze onder het mom van vrijheid van godsdienst. Alsof de vrijheid van meningsuiting iemand het recht geeft om anti-joodse nazi-propaganda uit te dragen en de moord op hen te legaliseren.
  De duivel bestaat evengoed als God de Schepper, en beiden kunnen mensen inspireren.
  In de bijbel vind men de boodschap van de onzichtbare Schepper, in de Koran de boodschap van iemand die de duivel tot vader heeft, en vele bijbelse gegevens heeft gecorrumpeerd om er een
  antichristelijk en anti-joods en pro-Arabische sadistische boodschap van te maken.

  Like

 8. luckybee zegt:

  Dat krijg je als je moslims kinderen chemie bij ons mogen leren; Wij weten dat ze alles tot wapens tegen Kafirs gebruiken.

  Like

 9. Identitair Verzet Limburg zegt:

  Dit is op Identitair Verzet Limburg  herblogd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s