COMMENTAAR: De strijd van Israël (2)

Screenshot_4

(Door: Robert Kern)

Goedemiddag beste lezers. Een zeer warme zaterdag in juli 2014. U bent vast van plan om een terrasje te pikken in uw woonplaats. Maar de Israëli’s hebben andere zorgen.

Zuid –Israël, de nacht van gisteren en vanmorgen, 18-07-2014 en 19-07-2014:

Alarm Darom (waarschuwing voor een komende raketinslag) Alarm Nahal Oz 00.32.13 Alarm Ashdod, Bne Darom, Neve Herzorg, Yavne,Nitzan, Nitzanim 2:56.01AlarmYad Mordechai, Netiv haasara 06:33.40

Om 10:15 meldt Israël dat er vanaf het begin van Protective Edge 1663 raketten door Hamas zijn afgeschoten op Israël. Besprekingen in Cairo over de beëindiging van het conflict worden tot twee keer toe afgebroken door Hamas en de heersers van Gaza gaan door met de rakettenaanvallen.

Grondoffensief

Israël kan het zich niet permitteren om de bevolking nog langer bloot te stellen aan deze aanvallen. De economie lijdt eronder. Mensen raken gedemoraliseerd en het gehele volk wordt getraumatiseerd. Na vele waarschuwingen aan Hamas beslist men grondtroepen in zetten. Vanuit de lucht is het onmogelijk om de raketinstallaties te vernietigen zonder veel burgerslachtoffers te maken.

Op het Israëlische televisiestation Arutz 2 legt een deskundige uit hoe de IDF(Israël Defense Forces) binnen de ruimte handelt die het internationale oorlogsrecht biedt ter bestrijding van terrorisme.

1. Vaststellen dat de vijand een  terrorist is. Dan is het volgens het internationaal oorlogsrecht een legitieme doel.
2. Er moet vastgesteld worden of zich burgers in de buurt bevinden.
3. Waarschuwing:  de burgers dienen gewaarschuwd worden over de toekomstige actie

Israël probeert te handelen binnen deze regels volgens deze deskundige. Volgens Bill Clinton in een interview in India maakt Hamas zich schuldig aan twee oorlogsmisdaden. Men schiet raketten af op burgers en men stelt haar eigen burgers op als menselijke schild. Niettemin maken de VS, dus Obama, en de VN zich zorgen over een verdere escalatie van het conflict in het Midden-Oosten nu Israël heeft gedreigd het offensief in Gaza aanzienlijk uit te breiden. Het land krijgt internationaal veel kritiek. Bondgenoot Amerika maakt zich zorgen over burgerslachtoffers.(teletekst pagina 127 19-7)

ISIS

En de alinea eronder, pagina 130. Christenen vluchten voor ISIS. Christenen in de Irakese stad Mosoel zijn op de vlucht geslagen voor de Islamitische terreurbeweging ISIS. De extremistische moslims hadden de christenen een ultimatum gesteld dat vandaag afloopt. Zij konden zich bekeren tot de islam of de helft van hun inkomen afstaan voor bescherming door ISIS. De christenen die daar niet aan wilden meewerken zouden gedood worden. In Mosoel woonden tijdens het bewind van Saddam Hussein tienduizenden christenen. Inmiddels zijn ze bijna allemaal gevlucht. ISIS veroverde Mosoel in juni dit jaar. Hier maakt zich echter niemand zorgen over. Niet de VN ,Obama niet en zeker Timmermans ook niet. In Nederland is demonstreren voor ISIS toegestaan met ISIS-vlaggen en opruiende teksten. En anti-Israëldemonstraties worden druk bezocht door vele Gutmenschen.

Kunt U dit nog volgen ? Wel, ik niet.

(Lees hier deel 1 van “De strijd om Israël”)

Door:
Robert Kern
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël. Bookmark de permalink .

8 reacties op COMMENTAAR: De strijd van Israël (2)

 1. Duinsnip zegt:

  Nu niet meer stoppen, je niets aantrekken van de wolven in het bos, en rustig aan elke vierkante kilometer uitkammen. En vooral permanent een strook tussen Egypte en de Gazastrook bezetten. Er is nergens zoveel respect voor dan voor mensen die weten wat ze willen en dan ook uitvoeren.
  Zet hem op Israël, maak de klus in Godsnaam nu een keer af.

  Like

 2. Infidel Pride zegt:

  “Kunt U dit nog volgen ?”

  Je moet er wel wat moeite voor doen maar uiteindelijk gaat het lukken.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Belangrijke toespraak gehouden voor de Veiligheidsraad door de Israëlische ambassadeur bij de V.N.. Nooit iets van gehoord of gezien bij de Nederlandse kwaliteitsmedia. Mag ook niet want hierin wordt de humaniteit van Israël benoemd en de in-humaniteit van Hamas en haar aanhangers.

  Like

 4. lucky bee zegt:

  De beste mannier om Israel te helpen is om in Holland langzamerhand de moslims; er leven ongeveer 1,5 Millioenen van ze bij ons , binnen gelaten door Marxisten, ook Joden, en Jesuiten.te bestrijden,liefs uit onze land te verjagen.Maar dat doet geloof ik de Goede Herder voor ons.Tenminste zo staat het in de Bijbel.

  Like

 5. johannes zegt:

  de Goede Herder om een zegen vragen over je gewas is een goeie beslissing,
  onkruid weg halen moet je zelf doen

  Like

 6. jitskesez zegt:

  Dit is op My Blog herblogd.

  Like

 7. Jan zegt:

  Shalom Eisner, de luitenant kolonel die een handlanger van terroristen een klap in het gezicht gaf door de staat verdedigd. Justitie erkend dat het fout heeft gehandeld door hem te vervolgen*

  Het voorval met de terroristen die dit uitlokten

  http://israelmatzav.blogspot.co.il/2013/12/which-political-party-will-have-courage.html

  * IDF realizes it made a mistake with Lt. Col. Shalom Eisner
  http://israelmatzav.blogspot.nl/2014/09/idf-realizes-it-made-mistake-with-lt.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s