Filippijnen: Duitse gegijzelden smeken om hulp

Screenshot 12

(Vertaling: E.J. Bron)

Twee Duitse gegijzelden op de Filippijnen hebben via de radio om hulp gesmeekt. Hun ontvoerders van de islamitische terreurbeweging Abu Sayyaf hadden een radiozender opgebeld. Ze eisen omgerekend 4 miljoen euro losgeld. Het ultimatum loopt weldra af.

Twee met de dood bedreigde gegijzelden op de Filippijnen hebben via de radio om hulp gesmeekt. Hun ontvoerders van de islamitische terreurbeweging Abu Sayyaf belden maandag de radiozender DXRZ in Zamboanga City in het islamitische zuiden van het land op en lieten de beide gegijzelden aan het woord komen.

“We appelleren aan de Duitse en Filippijnse regering om alles te doen wat in hun macht ligt. We zitten in een moeilijke situatie”, zei de 55-jarige vrouw. Haar begeleider zei: “Ik vrees voor mijn leven.” De 74-jarige zei dat hij dokter is. Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een crisisstaf ingesteld. Het geeft geen details.

Het Filippijnse leger had vorig weekend uit bezorgdheid over de toenemende invloed van de in Syrië en Irak actieve islamitische terreurmilitie “Islamitische Staat” (IS) meerdere duizenden extra soldaten naar het zuiden verplaatst. De zoektocht naar de Duitse gegijzelden draait op volle toeren, garanderen de veiligheidstroepen.

Men vermoedt dat ze zich in de provincie Sulu bevinden, een bolwerk van de islamitische separatisten. Abu Sayyaf vecht op de overwegend katholieke Filippijnen voor een eigen staat.

Een woordvoerder van Abu Sayyaf bevestigde een vorige week middels een video geuite bedreiging dat een van de beide gegijzelden onthoofd zal worden als er niet tot 10 oktober omgerekend 4 miljoen euro als losgeld wordt betaald.

Bovendien moet Duitsland stoppen met het ondersteunen van de strijd tegen de IS-terreurmilities, zei de woordvoerder – die zich Abu Ramin noemde – tegen de radiozender. “als niet wordt voldaan aan de eisen, zullen we over het lot van een van de beide gegijzelden beslissen”, zei hij.

De beide Duitsers werden in april van hun zeiljacht ten oosten van de Filippijnen ontvoerd. De ontvoerders toonden de beide in de zomer op foto´s, omringd door gewapende en gemaskerde strijders.

“De situatie hier is heel stressig”, zei de vrouw tegenover de radiozender. “We weten niet hoe lang we het nog volhouden. De jungle is heel gevaarlijk.” De man zei dat hij niet gezond is. Sinds hun gevangenneming hadden ze op de vochtige grond moeten slapen.

Bron:
www.handelsblatt.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Duitsland, Filippijnen, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Moslims, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

32 reacties op Filippijnen: Duitse gegijzelden smeken om hulp

 1. Sjaak zegt:

  TE LAAT !

  Like

  • Sjaak zegt:

   Maar het blijft de vraag open waarom moet je uitgerekend
   in het vaarwater van de Fillippijnen waar ook nog zo een
   slordige 200 millioen Indonezie-sche moslims voor de
   huisdeur wonen met je bootje varen ????

   Like

 2. aquarius4422 zegt:

  Wanneer beseft de wereld dat de islam met wortel en tak uitgeroeid moet worden.

  Like

 3. ZILVERMEEUW zegt:

  Het klinkt wellicht hard maar deze mensen hebben dit over zichzelf afgeroepen door de ‘barmhartige samaritaan” te gaan spelen in MOSLIM-gebied!! Hoewel dit voor deze slachtoffers dus niet geldt – omdat ze van hun zeiljacht zijn ontverd – hadden ze zich niet in deze wateren moeten begeven. Ik vrees dat er nog heel veel meer slachtoffers de rij passeren voordat bij de Ned. regering de ogen open gaan, dat elke ontvoering, onthoofding etc. te maken heeft met de ISLAM.DIE VERVLOEKTE ideologie, NOG ERGER DAN HET NAZISME!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Zilvermeeuw: 13.32. uur. Ik sta volledig achter uw reactie.

   Like

   • Maria zegt:

    begrijp dat ook niet wat mensen in godsnaam nog zoeken in islamistische landen…na al die onthoofdingen hoe gestoord ben je dan om daar nog iets te gaan zoeken??? Voor die mensen is het te laat.. binnenkort zien we de beelden van onthoofding…. @ zilvermeeuw nu is het bewijs geleverd hé, socialisme en islam = het nazisme indien niet bleven ze niet lullen dat het niets met de islam heeft te maken…. Onvoorstelbaar wat die socialist blijft beweren doen en de verdediging blijft opnemen voor die islam, ik denk persoonlijk dat die rijkelijk worden betaald door saudi arabie.. een andere uitleg is daar niet voor… Oorlogstribunaal voor alle socialisten hier, dat is het enige wat zij verdienen en dan de doodstraf! zo uw eigen volk verraden aan een moordende religie… nooit in de geschiedenis heeft dit volksverraad door eigen politiek plaatsgevonden NOOIT

    Like

  • Driek zegt:

   Ja, zilvermeeuw, maar die onschuldige mensen zijn waarschijnlijk naïef, misschien niet goed opgelet, niet naar het nieuws geluisterd. Het zijn zeezeilers, die mensen bemoeien zich niet met politieke toestanden, ik vind het vreselijk zielig, die arme mensen worden straks koelbloedig onthoofd, dat is toch niet normaal meer? Dat niet de hele wereld in opstand komt tegen die barbaren, tegen dat rot schorem, ik vind het meer dan erg. En die smeerlappen lopen hier ook rond. Wanneer gaan onze regeringsleiders eens goed nadenken, hun hersens gebruiken, over wat ze hebben aangehaald met die islam. En iedereen heeft hier makkelijk praten, ja, dan moet je maar niet maar die landen gaan. Maar wij staan nog veilig aan wal. Ik denk, als het zo doorgaat, ook niet lang meer.

   Like

   • Zilvermeeuw zegt:

    Driek, natuurlijk hebben wij hier makkelijk praten, dat ben ik helemaal met u eens. Maar deze islam ellende is niet van vandaag of gisteren en iedereen kan dat weten. Het niet daarvan op de hoogte zijn is voor mij een teken van naïviteit, ongeïnteresseerd zijn etc. etc. Voor de betroffen slachtoffers en hun dierbaren is het natuurlijk heel, heel verschrikkelijk. Het zullen je ouders of andere familieleden maar zijn die daar door die monsters worden vastgehouden.
    Maar heus, ik kan mij daar echt niet druk om maken want er zijn talloze slachtoffers – zonder naam – die onthoofd, gemarteld enz. worden. Ik ben ook maar een mens en kan niet de ellende van de hele wereld op mij nemen. En/of mij daarin verdiepen want dat heeft geen enkele zin.
    In mijn kleine omgeving – als je ouder wordt vallen er zovelen om je heen weg – probeer ik ogen te openen voor de islam. Sommige ogen zijn al geopend en de anderen vinden het “geen onderwerp om je druk over te maken”. En ja, dan houdt het wel op.

    Like

 4. luckybee zegt:

  Wij hebben genoeg gewaarschuwd om niet in door moslims beheerste gebieden te reisen. Zuid Phillipijnen is zo’n gebied dat door de Moro wordt beheerst; namelijk het eiland Mindanau en omgeving.
  Generaal Pershing heeft ze eens vreedzaam gemaakt door ze met varkens bloed gedoopte kogels en met varkensbloed besmeurte graven waar ze in worden gepleurt begraven worden. en eentje teruggestuurd zo dat hij de anderen berichten kan,mischien moeten deze voor beeld weer gaan na doen?Toen was er in de Fillipijnen per direct vrede.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  SPELREGELS :
  1. Ga niet naar islamitische landen op vakantie ! (Ook niet omdat het zo lekker goedkoop is).
  2. Ga er ook niet heen als hulpverlener, dokter. verpleger(ster) ed., ze zijn Uw hulp niet waard !!
  3. Ga er niet werken !! Ook niet voor een multinational.
  Kort om mijdt islamitisch landen of terreurlanden (meestal zijn daar ook moslims bij betrokken)
  alsof er cholera of de zwarte pest heerst !!
  Doet U dat niet, jammer dan, eigenschuld dikke bult en verwacht niet dat uw overheid of anderen voor u in de bres springen !!
  Als U Uw kop verliest…………had je niet moeten gaan he.

  Like

  • ZILVERMEEUW zegt:

   HULDE voor uw opsomming. Prachtig geformuleerd en 100% WAAR! De hersenlozen die naar moslimlanden op vakantie gaan SPOREN NIET! Met elke euro die ze daaraan besteden SPONSOREN ze de islam!! Maar elk kwaad straft zichzelf, zodra er in Nederland bomaanslagen komen zullen die idiote vakantiegangers zich – HOPELIJK – eens achter de oren gaan krabben! Hadden ze zich maar eerder in die vervloekte ideologie moeten verdiepen – gewoon dat haatboek lezen (dat kan zelfs gratis op internet) i.p.v. zich alleen om hun portemonnaie te bekommeren. Ik ga nog niet naar een moslimland al was het GRATIS EN zelfs niet al kreeg ik geld TOE!! Gewoon lekker thuis blijven (in mijn geval dan samen met mijn 2 hondjes, 3 Japanse kwarteltjes en 3 Chabo-krielkipjes) !! Maar ook als je alleen maar een balconnetje hebt, dat kun je net zo goed gezellig maken: planten in bakken, tafeltje en stoeltjes en last but not least, de koelkast bij de hand EN s avonds in je eigen bed slapen, zonder bedwantsen en allerlei ander ongedierte! Om het over wat je in islam landen tegenkomt maar niet te spreken. Dat hebben we in Nederland volop: 2 miljoen!!! Dagje Amsterdam, Den Haag of Rotterdam is volop moslim “folklore” en voor een minimum-prijsje.! WANNEER WORDT NEDERLAND WAKKER???

   Like

   • koddebeier zegt:

    Volkomen gelijk Zilvermeeuw, al was alles gratis in de landen van deze barbaren zou ik er nog niet heengaan !!

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik vrees anders wel, dat dit precies is, wat er met deze mensen gaat gebeuren!

   Like

 6. Willie zegt:

  En wanneer gaan wij al die smeerlappen omver knallen ???? Of een leuke a-bom op hun verdoemenis gooien ????? Tegen dat zij ons uitgeroeid hebben zeker ???????

  Like

 7. Paul Jansen zegt:

  Inderdaad moeten we al onze mensen uit al die landen terugtrekken en ze zoeken het zelf maar uit. Ik hoop dat onze F-16’s daar in Irak goed werk kunnen doen en dat ze heelhuids terugkeren. V.w.b. de Filipijnen; Daar weet ik weinig van. Maar nooit toegeven aan eisen van die extremisten in elk geval! Dat schiet niet op en ze ontvoeren dan nog veel meer mensen voor losgeld.

  Like

  • ZILVERMEEUW zegt:

   Als het toch eens tot de mensheid doordrong dat de islam zich helemaal niets aantrekt van wat dan ook. OMDAT de islam SATANISCH is en NIETS menselijks in zich heeft. De islam – EN HAAR VOLGERS – komen regelrecht uit de HEL en hun aanvoerder is
   Satan. .
   De persoon die nu op het ISIS-lijstje staat om geslacht te worden heeft zich zelfs tot de islam “bekeerd”, waarschijnlijk om te proberen zijn leven te redden (maar dat zal tevergeefs zijn). Net zoals de smeekbede van de vrouw van de man die gisteren geslacht is.
   Islamieten krijgen het SLACHTEN van weerloze lammetjes al met de paplepel ingegoten dus alles wat weerloos is – MENS EN DIER – is hun prooi.!
   Een ieder die denkt dat islamieten “medelijden” (voor wat of wie dan ook !) kennen wens ik welterusten. Er bestaat geen hartelozer volk op aarde!

   Like

 8. Leo zegt:

  Als onze politici nog langer blijven wegkijken en werkelijkheid van deze totaal verrotte volksaard op laffe wijze blijft verheerlijken, niet naar hun volk luistert en niet adequaat INGRIJPT, dan is de tijd zeer nabij wanneer hier in ONS land ook mensen in busjes worden getrokken, gegijzeld, c.q. gemarteld ,om het afdwingen van zaken, van welke vorm dan ook en op barbaarse wijze vlak onder hun strottenhoofd in naam van allaa zullen worden “besneden ” indien “hun eisen “? niet worden ingewilligd.

  Hou je maar vast Den Haag
  Passief optreden leidt tot meer, meer, meer. van dit soort spelletjes,overal.
  Totdat het volk het ECHT zat is, dan zijn de rapen gaar, ook voor jullie.
  Als dat gebeurt dan heeft dat NIETS, maar dan ook NIETS met islam te maken.

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Ik tel de moslims niet meer bij het MENSDOM. Het zijn ONMENSEN, nog erger dan de SS moordbrigades van Heinrich Himmler! En dat wil wat zeggen. Ik ben klaar met deze PRIMATEN, en ook ik verdom het OOIT naar een Islamland te gaan! Maar wat nog het ergste is, deze RATTEN hebben ze massaal toegelaten tot Nederland en Europa! STERF vuile politieke kliek, die hiervoor aansprakelijk zijn!

  Like

  • koddebeier zegt:

   Het is te hopen Tom, dat de veroorzakers de eerste slachtoffers zullen zijn !!

   Like

   • Maria zegt:

    ik blijf het herhalen er komt een moment dat wij originele bevolkingen gaan exploderen… de politiek kan het niet blijven verkopen, overal waar ik kom is de haat zo aan het groeien tegen dat socialisme dat het zo’n grote proporties aanneemt dat het kwestie van tijd is en zelf gaan opstaan en die politiekers gaan lynchen… erg dat ik dit schrijf sorry ervoor maar de maat is vol!!!! 1 aanslag op de EU en dan explodeert alles!!!

    Like

   • Willie zegt:

    Toch niet Kodde , WIJ zullen t worden , de ”veroorzakers” zullen dan al lang gevloden zijn

    Like

  • Driek zegt:

   Nou denk ik niet, beste meneer Hendrix, dat u, gezien uw leeftijd, want u bent ook niet meer een van de jongste, dacht ik, dat u niet zo snel meer uw koffer pakt om op reis te gaan. En zeker niet naar een islamitisch land.

   Maar, ik ben eind jaren zestig, met een vriendin naar Sousse geweest, aan de Tunesische kust. We hebben er een prettig verblijf gehad. De mensen waren vriendelijk en vooral erg gastvrij. In het hotel werd gewoon royaal varkensvlees uitgeserveerd, dat moest wel, want er logeerden veel Duitsers. Er werd zelfs een groot zwijn aan het spit geroosterd, en niemand van die Tunesische lieden nam daar enige aanstoot aan.
   Vlak bij het hotel stond een moskee, die heb ik toen bezichtigd. Fanatieke moslims heb ik in heel Tunesië – en nu praat ik over de zestiger jaren – niet gezien. Ongetwijfeld zullen ze er wel geweest zijn. Alleen kon mijn vriendin niet alleen over straat. Vrouwen werden er doorlopend lastig gevallen.

   Er waren veel Engelse dames, die voor een paar weken een mooie jonge Tunesiër huurden. Voor de lusten. En nogal wat homo’s, die wekenlang rondsjouwden met allerlei Arabische jongetjes. Dat kon in die tijd allemaal nog. Maar ik heb van dat overdreven religieuze moslimgedrag, zoals we nu hier zien, niets gemerkt. Er werd ook niet vier keer per dag naar Mekka gebogen.

   De ellende is begonnen met de gastarbeiders. De gezinshereniging. En er was in die tijd ook nog geen sprake een Europese richtlijn uit 1975 waar Pamela Hemelrijk onlangs een artikel aan wijdde. Terugziend, waren het de mooiste jaren, niks geen gesodemieter met islam, moskeeën, protestdemonstraties en Jodenhaat.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Driek: 20.38. uur, op 4/10. Inderdaad beste Driek, als ik U zo mag noemen. De ellende begon vanaf 1972, toen het kabinet Den Uyl aantrad. Den Uyl, onder invloed van NIEUW LINKS, had het euvele lef, Turkse-en Marokkaanse ” GASTARBEIDERS”, – let U even op het woord “GASTARBEIDERS”- royaal toe te staan, om in NEDERLAND te blijven, ondanks dat hun AANWEZIGHEID hier te lande niet meer nodig was. Ik denk dat de “oude Drees”, al in de gaten had, dat de PvdA volledig de verkeerde weg insloeg, onder invloed van de marxistische NIEUW LINKSERS. Dus bleven deze Turken en Marokkanen allemaal hier, en tot overmaat van deze ramp, mochten ze hun vrouw, kinderen, en de halve stam ook hierheen halen! Maar ook het CDA, en de VVD en D66, zijn na de val van het kabinet Den Uyl, doorgegaan met het toelaten van “Jan en alleman”. En door de RESOLUTIE VAN STRAATSBURG, is het nog veel erger geworden. Toen werd de poort van Nederland compleet opengezet voor de ISLAM/MOSLIMS! Maar van dat alles mochten WIJ niets weten! Dat werd door de RODE PERS en de RODE OMROEPEN VERZWEGEN! En ook de werkgevers, dragen SCHULD, samen met de kabinetten van CDA/VVD, hebben ook zij meegeholpen Nederland te laten volstromen: DE MASSA-IMMIGRATIE! Hierover is veel terug te vinden in het boek: ” De schijn-elite van de Valsemunters”, geschreven door Martin Bosma, kamerlid van de PVV.

    Like

 10. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Wat zou het fijn zijn, als wij voor iedere gijzelaarssituatie door Moslims, een Moslim gezin hier mochten doden. Oog om oog, tand om tand.

  Like

  • Maria zegt:

   ik zou eerder ganse wijk laten executeren bij ieder slachtoffer dat ze maken, dat zou meer indruk maken alle taliban uitzienden want dat zijn de radicalen en terroristen executeren… eens zien of ze dan nog gaan onthoofden en ons afdreigen om ons om te brengen…
   Door links die nu openlijk bullshit verkoopt dat het geen islam is lachen zij zich krom ginder en slachten een voor een alles en iedereen uit daar! De gefliptheid alleen al socialisten die op tv openlijk het opnemen voor die jhihdisten, en terug naar hier willen (ah ja dat is hun kiesvee dat ze nu niet meer hebben als stem om verkozen te worden daarom willen ze hen terug) .
   ik zou die politiekers op een vliegtuig zetten richting ISIS hen met paraschut uit het vliegtuig gooien recht bij die ISIS kunnen ze zelf lekker onthoofd worden! en dan aan de families van hen hier nog een keer gaan vragen of IS nu islam is of niet!
   of mss moeten wij massaal vanuit de EU vertrekken mannen vrouwen Rusland vragen om ons te bewapenen en IS, Al Qaida, Al NUsra, moslimbrotherhood, daar ombrengen zoals ze de Christenen aan het uitroeien zijn?
   als moslims van hier mogen vertrekken om de christnenen daar uit te roeien mogen wij ook vertrekken naar daar om de moslims uit te roeien en onze mede christenen te beschermen niet? Fair is Fair nietwaar?

   Geliked door 1 persoon

 11. Pieter zegt:

  Duitse terreurgijzelaars… dat waren jaren geleden linkse cluppies zoals RAF
  Ik neem aan dat u duitse terreurGEGIJZELDEN bedoeld, waarde heer Bron 😉

  Like

 12. Jean zegt:

  Ik blijf het zeggen, “blijf weg uit moslimlanden want het brengt alleen maar veel ellende” laat ze hun eigen rotzooi opruimen.

  Like

  • Maria zegt:

   zou de ironie niet in dit verhaal zijn dat het net de socialisten zijn die daar gaan helpen humanitaire hulp enzo? Ik zie geen andere normale mens van hier vertrekken buiten socialisten die daar hen gaat helpen, in een normale wereld trek je alle hulpverleners terug van daar maar dat doen die organisaties niet ook niet na de onthoofdingen nu; en opnieuw hebben ze er ene laten zien dat ze gaan onthoofden, trek iedereen terug van ginder en nuke het daar, probleem opgelost! niets anders dan miserie en last met islam je roeit de ene terroristengroep uit, 5 min later staat daar een andere bende gekken die het overnemen nog gruwelijker, zo’n soort volk heeft geen recht om op onze aarde te leven

   Like

 13. Avidia zegt:

  Wie gaat er in Godsnaam nu naar een islamland??? Dan ben je toch gestoord? Ik ben naar diverse islamlanden geweest, toen was er nog respect, nu zou ik er nooit meer naar toegaan, alles is veranderd, het is gadver geworden. Ze zijn met z’n allen gek geworden, er is geen beschaving meer er is niets meer, oprotten allemaal, weg er mee.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s