Venetië: De drang naar onafhankelijkheid neemt toe

Screenshot_23

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Het noorden van Italië is al geruime tijd behoorlijk kritisch wat betreft de Italiaanse staat en de regering in Rome. Na de online-peiling in het voorjaar, waarbij het grootste deel van de inwoners van de regio Venetië zich had uitgesproken voor de afscheiding van Rome, is de rugwind voor de organisatoren sterker geworden. Hoge belastingen en de heersende recessie in Italië doen de rest.

Protesten van de bevolking tegen de zware belastingdruk, het verspillende Rome en het “luie zuiden” behoren in Italië inmiddels min of meer al tot het dagelijks leven. Het productieve noorden voelt zich de melkkoe van de natie, wat gezien de binnenlandse Italiaanse herverdeling wel degelijk klopt. Maar de ondernemingen hebben in toenemende mate te lijden onder de belastingen en de bureaucratie, die de internationale concurrentiepositie steeds verder verzwakken.

Het niet bindende referendum van maart stuitte op enorme belangstelling. Van de ongeveer drie vierde deel van de totale bevolking van de regio die er aan deelnam, sprak het grootste deel zich voor de onafhankelijkheid van Italië uit. En de druk van de bevolking en de regionaal verwortelde ondernemingen op de initiatiefnemers en organisatoren neemt toe. Italië zit midden in een recessie, die ook niet stopt voor het behoorlijk welgestelde noorden. Daarmee neemt de ontevredenheid met de Italiaanse staats steeds verder toe.

Ook al voorziet de Italiaanse grondwet niet in de afsplitsing van regio´s, dan wijzen de separatisten op het volkerenrecht, dat boven nationaal recht staat. Men zou de wil van het volk niet kunnen negeren, zelfs een rechtbank niet, aldus de organisatoren. Daarom zijn zij ook kritisch over de houding van het Spaanse constitutioneel gerechtshof, dat een referendum voor onafhankelijkheid in Catalonië verbood.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Italië, soevereiniteit, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

6 reacties op Venetië: De drang naar onafhankelijkheid neemt toe

  1. Maria zegt:

    zoals ik al tig van keren schreef, de EU gaat nu pas wat meemaken!!! Italie, Spanje, Oostenrijk, Kroatië, Tjechie, Slovakije, griekenland HONGARIJE die gaan nu pas verzet voeren tegen dat fascisitische brussel, wij bevolkingen moeten oekraine betalen qua gas en rest wat verklootzak; om van te balen en rest aandeden? wel ze gaan nu de furie meemaken van die landen want die landen KREGEN NIET DE STEUN_ OEKRAINE WAS NOG GEENEENS LID VAN DE EU NAVO EN REST, GELOOF ME AUB DIE LANDEN GAAN NU WREED OPSTAAN TEGEN DE EU EN ISLAM !!!! EN DIE DENKEN ECHT VANDE LAATSTE EUROCENT UIT TE PERSEN EN DE VS GAAT NU LOPEN TERWIJL DE VS DIT DE EUROPEANEN HEEFT AANGEDAAN,,,
    WOU DAT IK EEN VLIEG WAS OM DE MEGAPANIEK TE ZIEN VAN DE ELITE NU;;

    Like

    • Tom Hendrix zegt:

      @Maria: 22.07. uur, op 19/10. Inderdaad Maria, dit is nu het gevolg van de communistische EUSSR. Ons is NIETS gevraagd geworden! In 2005 flikte Balkenende het, om ONS NEEN, tegen de Europese Grondwet, in Lissabon te veranderen in een JA.

      Like

  2. aquarius4422 zegt:

    Het begint steeds meer te rommelen in Europa en de EU is de grote splijtzwam.

    Like

  3. Ze willen niet voor niets nergens een referendum.En als ze er dan echt niet meer onderuit kunnen ,krijgen de mensen een niet-bindend referendum;waardeloos,dus!

    Like

  4. luckybee zegt:

    Venetie was al altijd een vrije zelfstandige staat,voor dat Italie was opgericht, door Badoglio, maar ook een zoort piraten nest.

    Like

  5. Republikein zegt:

    Ja mensen, kijk ook eens naar Vranckx, ciao futuro.
    Heel gewoon hoor.

    Like

Plaats een reactie