Venetië: 89% tegen Italië, de EU en de NAVO

Screenshot_3

De bewoners van Venetië ondersteunen in een onofficieel referendum de onafhankelijkheid van Italië. De organisatoren maakten na het tellen van de stemmen bekend dat een duidelijke meerderheid van de stemgerechtigde Venetianen voor het herstel van de onafhankelijke Republiek Venetië gestemd zou hebben.

In de Italiaanse regio Venetië hebben de inwoners zich in een online-referendum merendeels voor de afsplitsing van Italië en de oprichting van een onafhankelijke staat uitgesproken. Meer dan 2 miljoen deelnemers brachten van 16 tot 21 maart hun stem uit.

Activisten dringen erop aan om van de Italiaanse regio Venetië een onafhankelijk land te maken en geven aan dat meer dan 2 miljoen inwoners hun eis ondersteunen. Hoewel een juridische basis ontbreekt, heeft volgens informatie van de organisatoren meer dan 56% van alle geregistreerde kiezers, wat een duidelijke meerderheid betekent, voor het herstel van de onafhankelijke Republiek Venetië gestemd, die de Middellandse Zee eeuwenlang domineerde, totdat deze door Napoleon werd bezet.

Screenshot_4

Het resultaat werd onder applaus van fans op een Piazza in Trevisolate vrijdag na een week van stemmen bekendgemaakt. “Het is groot feest hier, het is net een weerzien”, zei Christiano Zanin, een van de organisatoren van de peiling, die online en via de stembureaus van de lokale gemeentebesturen in de regio werd gehouden.

De organisatoren verklaarden dat van de 2,36 miljoen uitgebrachte stemmen van de in totaal 3,7 miljoen stemgerechtigden 2,1 miljoen voor onafhankelijkheid gestemd zouden hebben. Dat betekent dat 89% voor de onafhankelijkheid heeft gestemd.

De uitslag van het referendum werd vrijdag in Padua bekendgemaakt. Aanhangers van de onafhankelijkheidsbeweging zwaaiden met Venetiaanse vlaggen. Na de bekendmaking van het resultaat barstten ze in gejuich los.

Nu moeten er grote manifestaties in de Italiaanse steden Venetië en Vicenza ter ondersteuning van de Krim plaatsvinden. Dat heeft een zekere explosiviteit, want in Vicenza bevindt zich een groot Amerikaans militair steunpunt. De Amerikaanse soldaten zouden vermoedelijk hun basis moeten verlaten, mocht de wens naar onafhankelijkheid van de inwoners van Venetië een feit worden.

Screenshot_5

Bron:
www.schweizmagazin.ch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, EUSSR, Italië, NAVO, Vrijheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Venetië: 89% tegen Italië, de EU en de NAVO

  1. Sjaak zegt:

    DIT RESULTAAT KRIJG JE IN HEEL EUROPA BIJ EEN
    REFERENDUM ! HET IS DE INDIKATOR DAARVOOR
    HOE SPUUGZAT WE VAN DEZE BRUSSELER EU
    PARASITEN ZIJN ! ZE IGNOREREN DE VOLKSWIL
    EN GAAN ONGENEERD HUN GANG !
    MAAR ZE VOELEN DE HETE ADEM IN HUN NEK
    DIE OP 22 EN 25 MEI KOMT ! DAT IS EENDUIDIG
    TE MERKEN AAN DE RARE SPRONGEN EN DE
    ONGEKONTROLEERDE MILLIARDENUITGAVE
    DIE ZE ONGEVRAAGT DOORRAMMEN !
    MAY-DAY=PAY-DAY ! FUCK THE EU !

    Like

  2. lucky bee zegt:

    Venetie als rovers hol onder de Doge is natuurlijk atractiever als Venetie nu.Niet vergeten dat onder leiding van de Venetianen Constantinopel door de Kruisridders geplunderd wordt.In de piaca de San Marco de buit uit Constantinopel nog steeds te bewonderen zijn.

    Like

  3. Tom Hendrix zegt:

    Zou dat het begin kunnen zijn van de ontmanteling van een communistisch gedrocht EUSSR?
    Ik mag het hopen.

    Like

  4. Pingback: Iedereen wil weg… | E.J. Bron

  5. Pingback: Ook Sardinië wil een internetreferendum m.b.t. de onafhankelijkheid van Italië | E.J. Bron

  6. Pingback: Europese verkiezingen: Zeven regio´s in Europa willen zelfstandig en onafhankelijk zijn | E.J. Bron

  7. Pingback: Venetië: De drang naar onafhankelijkheid neemt toe | E.J. Bron

Plaats een reactie