Venetië stemt over onafhankelijkheid van Italië, de EU en de NAVO

Screenshot_2

De vlag van Venetië

Vanaf vandaag tot donderdag stemmen Venetië en de Venetianen over de onafhankelijkheid van Italië. Tegelijkertijd wordt daarmee beslist over het lidmaatschap van de EU en de NAVO. “Onafhankelijkheid of de dood”, dat is het motto van de initiatiefnemers van het referendum.

Naar het voorbeeld van Kosovo eisen de Catalanen, Schotten, Basken en de Venetianen hun onafhankelijkheid. De roep van de volkeren naar vrijheid en zelfbeschikking gaat door heel Europa en zal weldra overal te horen zijn. De weg naar een onafhankelijkheid is gemakkelijk te begaan. Volgens internationale toestemming is hiervoor slechts de toestemming van de meerderheid van de bewoners van een regio of stad nodig.

Vanaf vandaag tot donderdag willen de burgers van de stad Venetië en van de provincie Venetië stemmen over de onafhankelijkheid van Italië, evenals over de daarmee verbonden EU-uittreding en het lidmaatschap van de NAVO. De wet over het referendum werd al in 2006 aangenomen door de lokale autoriteiten. Duitstalige media hebben een nieuwsblokkade over dit referendum opgelegd. Men vreest hiermee de “doos van Pandora” te openen, zodat de vonk van de vrijheid en de vrijheidsdrang op de volkeren van Europa, vooral op de Duitsers, Zwitsers en Oostenrijkers, overspringt. Alleen Britse kranten berichten hierover.

68% van de 6 miljoen Venetianen en de bewoners van aangrenzende gebieden (viermaal zoveel inwoners als de Krim) zou voor onafhankelijkheid zijn. Uit een enquête, die door het dagblad “Corriere della Sera” in september 2012 werd uitgevoerd, bleek dit percentage zelfs 80% te zijn.

De vraag van het referendum luidt: “Wilt u dat de regio Venetië een onafhankelijke en soevereine republiek wordt?”

Als het referendum wordt aangenomen, dan willen de aanhangers van de onafhankelijkheid onmiddellijk na het einde van het referendum geen belastingen meer afdragen aan Rome.

Het eindresultaat op donderdag wordt met spanning verwacht. Waar moeten de Venetianen rekening mee houden? Zullen de Amerikanen gevechtsvliegtuigen in Oostenrijk en Albanië stationeren of vanaf het grootste militaire Amerikaanse steunpunt in het buitenland, in Kosovo, Venetië aanvallen en bombarderen? Zal de EU er opnieuw massaal politici op uitsturen en ze op het Mercato de Rialto ophitsen tot een staatsgreep?

Wordt het referendum, net zoals op de Krim, onwettig verklaard en komt de VN-veiligheidsraad bijeen? En waar is überhaupt de OVSE om te ijken of het referendum wel goed wordt uitgevoerd?

Rome heeft al aangekondigd het referendum en het zelfbeschikkingsrecht van de volkeren niet te erkennen en gedreigd met consequenties. Zal Poetin dan hulp sturen en de nieuwe Republiek Venetië bescherming aanbieden net zoals aan de bevolking op de Krim?

Het worden spannende dagen. En we kijken allemaal niet meer naar de Krim, maar naar Venetië, een van de mooiste steden ter wereld.

Bron:
www.schweizmagazin.ch

Hier voor de zekerheid nog enkele links naar andere sites, aangezien bovenstaande link nogal instabiel is:
http://eussner.blogspot.nl
www.scotsman.com
www.bbc.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Italië, NAVO, Vrijheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Venetië stemt over onafhankelijkheid van Italië, de EU en de NAVO

 1. Die Venetianen hebben natuurlijk gelijk om zich niet langer door de EU en Rome de pis lauw te laten maken. Het riekt ook bij de Venetiaanse actie naar een typisch geval van te lang doorgesudderde solidariteitsovervraging. Eens zien waar de volksraadpleging op uitloopt en tot welke volksraadplegingen dit nog meer gaat leiden. Een onafhankelijk Bavaria, Vlaanderen, Catalonië en Baskenland, een uittocht uit de veel te kostspelige EU?

  Ik ga er maar eens goed voor zitten…

  Like

  • lucky bee zegt:

   Onafhankelijke Nederland , dan zijn wij weer daar terecht in de Geuzen republiek onafhankelijk en onoverwinnelijk.Dat klink heel goed.En toch de groote handels Natie van Europa.Zonder gestoort te worden door achterlijke moslims.

   Like

 2. Henk der Niederländer zegt:

  Ik ga niet zeggen dat het artikel niet klopt maar het lijkt me wel een beetje vreemd dat een stad of gemeente zichzelf onafhankelijk kan verklaren tov de nationale regering.

  Like

 3. Luchtpint zegt:

  De Venetiaanse staat onder leiding van de doge was per definitie een aparte handeldrijvende stadsstaat gedurende een groot deel van zijn geschiedenis, en nog wel een republiek, die op grond van zijn handelsakkoorden met buitenlandse mogendheden sterk onafhankelijk was ten opzichte van de centrale autoriteit van het Vaticaan mbt geloofszaken, e.d. Waardoor het dus ook ongegeneerd handel dreef met o.a. protestantse mogendheden in het algemeen en orthodoxe christenen op de Balkan. Ook de Italiaanse Inquisitie kon hierdoor zijn invloed hier niet laten gelden zoals op het vasteland, en Venetië had veel ambassades van niet-katholieke mogendheden, waaronder de Anglicaanse Engelsen e.d. (uit pragmatische overwegingen werd de Italiaanse Inquisitie dus gezien als ongewenst in de republiek)

  Eigenaardig toch hoe regionale verschillen en een bepaalde visie op regionale autonomie, gegrond in geschiedenis, vandaag nog altijd de kop opsteken. Wat volgens mij wel toe te juichen valt. Zeker als het over EU bemoeienis gaat.

  Like

 4. Ron V zegt:

  De link naar de bron in het artikel werkt niet meer.

  Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  Laat dat het begin van het einde van de KOTS EUSSR zijn!

  Like

 6. Ekster zegt:

  Fantastisch nieuws. Is dit het begin van het einde voor de EU? Nu de Schotten, de Basken enzovoorts totdat de EU kapot is.

  Like

 7. Pingback: Na referendum voor onafhankelijkheid van Venetië: “Geen cent belastinggeld naar Rome” | E.J. Bron

 8. Pingback: Venetië: 89% tegen Italië, de EU en de NAVO | E.J. Bron

 9. Ghesboro zegt:

  Het is geen officieel referendum, wel een stap er naar. Vooralsnog een informele peiling door de Lega Nord!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s