Protestantse kerken steunen anti-Israëlische herdenking

Screenshot_14

In de nacht van 9 op 10 november 1938 vernielden de nazi’s in Duitsland en Oostenrijk meer dan 1.000 synagogen en meer dan 7.000 Joodse winkels en andere bedrijven. Alleen al in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen werden meer dan 70 synagogen tot de grond toe afgebrand.

Meer dan 90 Duitse Joden werden koelbloedig vermoord, 30.000 Joden werden opgesloten in concentratiekampen. Binnen drie maanden stierven in die kampen meer dan 2.000 Joden door honger, uitputting en mishandeling. Dit was dus al in 1938, voor het begin van de Tweede Wereldoorlog.

Bovenstaande plundertocht, die bekend kwam te staan als de Kristallnacht, wordt door veel Joden en historici beschouwd als de start van de massale Jodenvervolging door de nazi’s. Die uiteindelijk resulteerde in de moord op meer dan 6 miljoen Joden.

(Lees eveneens: http://tora-yeshua.nl)

Lees verder>>>
LIKOED

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", antisemitisme, Barbarisme, demoniseren, Desinformatie, Geschiedvervalsing, hersenspoeling, Holocaust, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, Linkse Kerk, Marxisme, Nederland, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op Protestantse kerken steunen anti-Israëlische herdenking

  1. Tom Hendrix. zegt:

    Schandalig van de PKN en “Kerk in Actie”. De “kerk in actie”, heb ik al weggestreept uit mijn boekje, en ik twijfel steeds meer aan mijn intrede in de PKN. Ik moet eens diep gaan nadenken.

    Like

    • pieter zegt:

      afgelopen zondag was er bij ons in de dienst ook collecte voor Kerk-in-actie, sinds een goed jaar gaat dat zakje regelrecht door naar de buren, nog niet een eurocent daarin!
      En inderdaad… ook wij heroverwegen ons lidmaatschap van de pkn….

      Like

      • Jan zegt:

        Je slaat dan wel die collecte over, maar hoe hou je het vol als er gepreekt wordt en gerefereerd wordt aan iets politiek actueels zoals de Gazaoorlog? Dan moet je je toch opvreten en geneigd zijn weg te lopen? Ik zou mij nooit thuis kunnen voelen in een kerk.

        Like

    • Jan zegt:

      Als lid van een kerk krijg je toch ook te maken met huisbezoek van ouderlingen die praten over je instelling tot het Christendom, je bijdrage (geld) enz. Dat moet dan toch wringen met je instelling mbt Israël? In de ogen van jouw kerk moet je inmiddels doorgaan voor halve ketter.

      Like

      • pieter zegt:

        Een stukje gewetensnood begint inderdaad steeds meer op te spelen, in hoeverre kun je nog lid blijven van een kerkgenootschap dat in daad een onchristelijke organisatie blijkt te zijn? ( Retorische vraag)
        Ik heb een email geschreven naar de kerkeraad met de vraag of zij zich hiervan distantieren en hoe ze dat kenbaar gaan maken.
        Perslot van rekening kon er ook een protestbrief af na de uitspraken van de PKN voorzitster betreffende de geloofsuitingen van Willem-Pils-Alexander en die vond ik nou niet zo nodig.
        Onze eigen predikant denkt en preekt redelijk in mijn straatje, dus naar die diensten blijf ik wel gaan, maar of dat als gast of als lid is, dat hangt aan een zijden draadje en eigenlijk is mijn beslissing al genomen…..

        Like

  2. Rick zegt:

    Nu maar hopen, dat het “geloof” Uw “nadenken” niet ál te veel in de weg zit…

    Like

  3. Vindt u het gek dat ik mijn geloof aan de kapstok heb gehangen???

    Like

  4. Taljaard zegt:

    @Tom
    Die hele PKN-fusiekerk is in 2003/2004 opgezet om mogelijke kritiek vanuit het gereformeerd-protestante volksdeel op het het beleid van de overheid en de cultureel marxistische elite de mond te snoeren. Men was/is namelijk vuurbang voor mensen die God meer gehoorzamen dan mensen en die zich in de eerste plaats laten leiden door Zijn Woord in plaats van door de uitgangspunten van het socialisme en het liberalisme.
    Dat had ik in 2004 al door en daarom overgegaan naar de Hersteld Hervormde Kerk.

    Like

    • Tom Hendrix. zegt:

      @ Taljaard: 01.26. uur. Dat begint bij mij ook steeds meer door te dringen, Taljaard. Van geboorte af was ik verbonden aan de RK kerk, ik ben pas in 2007 overgegaan naar het protestantisme. En de protestantse gemeente in mijn woonplaats was op dat moment de “enige optie”. Inmiddels zijn er binnen mijn woonplaats mogelijkheden gekomen waardoor ik nog kan overstappen. En daar ben ik hard over aan het denken. Bedankt voor de reactie, Taljaard.

      Like

  5. Jan zegt:

    Ik denk dat de meeste mensen die naar een kerk gaan het niets interesseerde dat zij zich verenigden tot de PKN, geen weet hadden/hebben wat het inhoudt en niet weten wat zij allemaal doen, met wie zij zich inlaten. Alles gebeurt onder het mom van ‘humanitaire actie’ of iets dergelijks.

    Bij leden van een politieke partij zie je hetzelfde. De meesten gaan niet naar de congressen, lezen het clubblad niet, hebben geen benul van de acties en samenwerkingen maar staan er wel vierkant achter want ‘er dient nu toch echt iets aan de onderdrukking van het ‘palestijnse’ volk gedaan te worden.’ Wat de consequenties zijn van bewusteloze steun aan de partij beseffen zij geen moment.

    De enige, echte Christelijke partij is de SGP, de anderen zijn socialistische met een Christelijk sausje.

    Dus: voor de Christen op dit blog: zoek een andere kerk of ga naar de sjoel dat lost een deel van de problemen op.

    Like

  6. alidas1 zegt:

    Jullie moeten maar zo denken hun kop gaat er het eerst af.

    Like

  7. likoednederland zegt:

    Plaisier ziet zijn fout in, hij trekt zich terug als spreker bij de alternatieve herdenking en zal als gast bij de officiele herdenking aanwezig zijn.

    Like

  8. koddebeier zegt:

    De meesten kerken zitten op zondag vol met NEP christenen, zitten op zondag met hun uitgestreken muilen in de kerk en de rest van de week weten ze niet meer wat daar gezegd is.
    Min volkje, Bah !!

    Like

  9. fleckie zegt:

    BIJEENKOMST ZONDAGMIDDAG 16 november 2014…… ‘BEWUSTWORDING EN WEERBAARHEID’…..NASLEEP MIDDEN-OOSTEN crisis in Nederland.
    De ongerustheid tijdens de antisemitische golf de afgelopen zomer ,binnen de Joodse gemeenschap was groot. Wat kan je zelf doen om deze gevoelens van bezorgdheid te beteugelen?……….Zondagmiddag 16 november 2014 van 13.00 tot 17.00 uur
    Locatie..De Burcht,Henri Polaklaan 9, A’Dam, Entree @20,-( nu €15.-) aan de zaal of via iDeal http://www.joodseactiviteiten.nl …….aanmelden tot 10 november 2014 via info@ joodseactiviteiten.nl
    ..of 0205776566…….. 13.00.,zaal open……….13.30..lezingen,: Ferry Biedermann,voormalig Mi.-Oosten correspondent o-a voor de Volkskrant,FINANCIAL Times en Elsevier, Israel’in het Mi-Oosten : een verhaal van polarisatie………Remco Ensel:antroloog en historicus:De geschiedenis van het antisemitisme in de 21 e eeuw………..WORKSHOPS: weerbaarheid in het gesprek:Meer regie over jezelf en het gesprek…………….WEERBAAR WORDEN MET DE PEN:HET AANLEREN VAN TECHNIEKEN OM JE ( ingezonden) brief geplaatst te krijgen,……….MENTALE WEERBAARHEID:Training om je primaire bezorgdheid onder controle te krijgen.
    16.00 uur AFS.uiting programma……………Voor iedereen met een Joodse achtergrond en eventuele partners.##############################################################

    Like

  10. fleckie zegt:

    …….’THE STORY OF THEJEWS’, NW.ISR.WEEKBLAD 7.11.2014…. Filmmarathon 7 december
    Theater BELLEVUE,, Leidsekade 90 Amsterdam. …De hele serie in …een…dag.
    In een vijfdelige documentaire reeks die is geproduceerd door de BBC , be
    Icht de prominente Britse historicus Schama de geschiedenis van. Het Jodendom v.d.oorsprong
    Tot de 21 e eeuw. Zijn reis voert van New York tot Odessa en van. Berlijn tot Jerusalem. Gaandeweg wordt de invloed v.h.Jodendom op de omringende samenleving steedsduidelijker.
    Tijd..zondag7 december 2014 van 10.00 tot 17.00 uur, zaklopen 9.30 uur. Locatie..Theater Bellevue 90, A’dam, halte Leidsepleon, tram 1,2 en 5. Entree €25.- teserverenvia 0205776566 Of info@ joodseactiviteiten.nl. .. Betalen via iDeal of opreknr.NL57INGB0003794313 o.v.v.filmmarathon………09.30.. zaal open, 10.00 start deel 1, 11.00..deel2, 12.00 lunch( eigen rekening) 13.00. Deel 3,14.00.. Deel 4. ,15.00 Thee met latkes ,15.30 Deel 5 laatste deel
    ..16.30 Einde.################################################################

    Like

Plaats een reactie