Groot-Brittannië zal niet ‘ten koste van alles’ in Europa blijven, zegt David Cameron

Screenshot_42

(Door: Steven Swinford – Vertaling: Wachteres & Henk V.)

De minister-president zegt in een toespraak tot de Confederatie van de Britse Industrie dat Europa moet luisteren naar de zorgen van het Britse publiek. Groot-Brittannië is niet bereid om ‘ten koste van alles’ in Europa te blijven en Brussel moet zich bezighouden met de zorgen die de mensen hebben over immigratie, heeft David Cameron gezegd. De minister-president zei dat de ‘juiste’ controlemaatregelen op immigratie nodig zijn, waaronder hervormingen van de mobiliteit binnen de Europese Unie. Hij zei dat Groot-Brittannië niet “de wet zal worden voorgeschreven” door andere Europese landen in de gemeenschappelijke muntunie. 

Hij zei tegen de Confederatie van de Britse industrie: “Groot-Brittannië zal alleen succes hebben in Europa als we economisch sterk zijn. Veel van uw economische kracht komt voort uit uw vermogen tot internationale betrokkenheid. Als men in het leven verder wil komen, dan moet men een duidelijke strategie en een plan hebben. Eerlijk gezegd, de toekomst van Groot-Brittannië in Europa is belangrijk voor ons land, maar op dit ogenblik levert het ons niets op en daarom moeten we veranderingen aanbrengen. We willen deel uit maken van een Europa dat zich bezighoudt met de zorgen die mensen hebben, met inbegrip van hun bezorgdheid over de immigratieaanpak. Gewoon hier staan en zeggen dat ik in Europa zal blijven en dat zal blijven doen wat er ook gebeurt, is niet strategisch, dat laat geen [uitgewerkt] plan zien en dat zal [dus] niet werken.”

Over de immigratie voegde hij eraan toe: “We moeten een goede controle hebben op de immigratie. We moeten meer doen, zowel buiten de Europese Unie als, eerlijk gezegd, ook binnen de Europese Unie. Maar de keerzijde van de medaille van immigratie is een sociale zekerheidsstelsel dat werken beloont en een onderwijsstelsel dat mensen aflevert met de vaardigheden die nodig zijn om de banen in te vullen die we nu in ons land creëren. Geen immigratiebeleid zal slagen, tenzij het gepaard gaat met die sociale zekerheid en ook met die hervorming van het onderwijs”.

Bron:
www.telegraph.co.uk
Auteur: Steven Winford

Vertaald uit het Engels door:
Wachteres & Henk V.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Groot-Brittannië. Bookmark de permalink .

17 reacties op Groot-Brittannië zal niet ‘ten koste van alles’ in Europa blijven, zegt David Cameron

 1. E.J. Bron zegt:

  Verkiezingsretoriek. . . hij voelt de hete adem van Farage in zijn nek!

  Like

  • Wachteres zegt:

   Precies, @ E.J. En tussen de regels door kun je lezen dat hij helemaal niet uit de EU wil.

   Nu maar hopen dat de Britten niet in zijn praatjes tuinen.

   De Engelsen moeten toch een keer leren dat ze bedrogen worden.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Uiteraard! Ik zie uitgerekend dít kereltje niet zomaar uit de EU stappen.

   Like

 2. Tistochwat zegt:

  Het gaat natuurlijk alleen maar weer om de stemmen…

  Like

 3. Sjaak zegt:

  Merk je wat ? De wind in zijn vlaggetje word op baantjeskoers gezet !
  Pat Condell geeft deze armoedezaaier ook nog wat op vieze smoel !

  Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  Ook ik vrees, dat Cameron zich een “grote broek”, aantrekt, om de Britse kiezers te paaien. Nooit zal de EUSSR toegeven aan de wensen van Cameron, en, dat weet hij zelf verrekte goed.

  Like

 5. sam zegt:

  Inderdaad, zoals webmaster terecht opmerkt, zit UKIP hun hete adem hem in de nek. Zullen waarschijnlijk weer ergens tussen-verkiezingen aankomen. Bla-bla verkopen en ondertussen op zijn reet blijven zitten, is voor Cameron de norm.

  Like

 6. wouteenhoorn zegt:

  Ik geloof die vent voor geen cent meer. Die huichelaar lult maar wat om aan de macht te blijven. De Engelsen zullen hem zo langzamerhand wel doorhebben. Ik hoop het toch.

  Like

 7. Sjaak zegt:

  Langzaam komt er beweging in !!!!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @ Sjaak: 19.38. uur, op 11/11. Deze man spreekt heel juiste woorden, Sjaak! Wat een spreker is die man! Geweldig hoe hij de filosoof Cato citeert!

   Like

 8. Henk.V zegt:

  Je zou bijna denken dat Cameron echt overweegt Engeland uit de EU te laten vertrekken indien aan bepaalde Britse voorwaarden niet wordt voldaan.
  Door de opmars van UKIP wordt hij gedwongen tot een soort gespierde taal richting de EU. De UKIP is de enige grotere partij in opmars wil simpelweg uit dit machtsblok en die gedachte krijgt steeds meer aanhang.

  De Britse socialisten zijn bij monde van Ed Milliband op de pro-Europese tour gegaan, maar daarmee plaatst Labour zich in een bijna kansloze positie tijdens verkiezingen.
  Alleen de stem van UKIP slaat tot nutoe duidelijk aan, dus is het enige wat de Conservatieven nog rest de suggestie wekken dat zij in hun mening een beetje richting UKIP zijn opgeschoven.

  De punten die Cameron aanroert snijden natuurlijk wel degelijk hout, maar wij herinneren ons dat in het laatste gesprek met Angela Merkel ,waarin Cameron er bij haar op aan drong, dat de EU meer rekening met de Britse verlangens en gevoeligheden zo houden kreeg hij van de Duitse Bondskanselier op bijna botte wijze te horen dat daar onmogelijk sprake van kon zijn

  Een tweetal weken geleden deed zij het nog eens dunnetjes over door in een interview te stellen dat de Britten maar moesten overwegen op te stappen uit de EU.

  Met zijn toespraak schiet Cameron weer de bal richting Merkel, maar eerlijk gezegd denk ik, dat hij het gewoon niet aan durft de EU te verlaten, want het Britse zakenleven ziet de samenwerking met de EU als noodzakelijk..

  Het wordt nu voor deze geslepen politicus buigen of barsten.
  Als hij alsnog toegeeft richting Brussel dan moet men niet verbaasd zijn, dat UKIP een ravage gaat aanrichten onder de grote politiek correcte partijen.

  DAT ZOU NOG EENS WAT ZIJN!

  Like

 9. riet-1 zegt:

  een paar weken geleden stond Cameron nog boos op een lessenaar te beuken, want hij zou de Brusselse naheffing NIET betalen….en raad eens wat……..
  ..
  Dus wie Cameron nog op zijn woord gelooft is een “beetje dom”.. en helemaal niet als het immigratie betreft……..

  Want de hel breekt los.

  Like

 10. Taljaard zegt:

  De instorting van de EU komt uit Parijs of uit London.

  Like

 11. Avidia zegt:

  En waar blijven wij??? Wij moeten ook een enorm bedrag overmaken aan Europa, ik vraag mij af wat doen ze er mee??? Wat doen ze met al dat geld dat maar overgemaakt moet worden, zijn wij er ooit iets mee opgeschoten, wat is er in Godsnaam beter geworden in ons land ten opzichte van eerder, toen er nog geen EU was??? We werken ons een schompus, en wat krijgen we terug??? Geboden en Verboden, we zijn gevangenen in ons eigen land, de EU beslist, dan weer dit dan weer dat, het zijn allemaal HITLERS, macht bezeten mensen. Ze zitten thuis te glunderen van trots dat ze weer een gebod of verbod hebben verzonnen. Ze gaan straks ten onder in hun eigen hoogwaardigheids- complex.
  Het slechtste besluit ooit was lid te worden van de EU. Geestgestoorden zitten daar, ze moeten opgenomen worden.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @ Avidia: 04.20. uur. De hele EU, is de voortzetting van het DERDE RIJK, van de bloksnor Hitler. In die zin, heeft U volkomen gelijk met uw reactie. de EU is het VIERDE RIJK.

   Like

 12. Jan zegt:

  Het schoothondje van Merkel

  Like

 13. Theodoor zegt:

  Zorgvuldig geschreven speech, slap geouwehoer, zegt helemaal niet over wat hij wil en ook niet het publiek.
  Publiek, sinds wanneer luistert een politieker naar het publiek buiten de verkiezingstijd om.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s