Niger: Islamitische demonstranten steken kerken in brand

Screenshot_28

Islamitische demonstranten in Niamey

(Vertaling: E.J. Bron)

Ook vandaag weer demonstreerden er in Niger duizenden islamieten tegen de Mohammed-karikaturen van “Charlie Hebdo”. Woedende demonstranten vielen ook kerken aan.

Tijdens protesten tegen de Mohammed-karikaturen van “Charlie Hebdo” hebben demonstranten in de hoofdstad van Niger, Niamey, minstens zeven kerken in brand gestoken, waaronder de grootste protestantse kerk. In één kerk zou een dode zijn gevonden. Meer dan honderd politieagenten moesten de kathedraal beschermen tegen jongeren die met stenen gooiden. Voor de grote moskee gingen minstens twee politiewagens in vlammen op. Sinds vrijdag zouden er in Zinder, in het zuiden van het land, en in de hoofdstad minstens vijf mensen om het leven zijn gekomen, meer dan 50 raakten gewond.

In verschillende stadsdelen van Niamey kwam het tot protesten. Daarvoor was de politie met traangas tegen ongeveer duizend, deels met ijzeren staven en knuppels bewapende, demonstranten opgetreden. Door de autoriteiten was een centrale manifestatie tegen de karikaturen verboden. De Franse ambassade in Niamey adviseerde alle Fransen thuis te blijven.

Vrijdag al waren er in de op één na grootste stad van Niger, Zinder, zware onlusten uitgebroken uit protest tegen de karikaturen en speciaal vanwege de titelpagina van de actuele editie van “Charlie Hebdo”. Op protestborden stond te lezen: “Ik ben Mohammed, niet Charlie”. Een Frans cultureel centrum ging in vlammen op.

“Dit is een zwarte vrijdag”, zei een medewerkers van het stadsbestuur van Zinder. “zoiets is hier nog nooit gebeurd.” Na het vrijdagsgebed zou er een massa mensen uit de moskeeën zijn gestroomd, bericht de journalist Amadou Mamane. Behalve het cultureel centrum gingen er twee katholieke en een evangelische kerk, een partijbureau en meerdere bars in vlammen op.

Ook in andere voormalige Franse koloniën zoals Mali, Senegal en Mauritanië waren er protesten tegen “Charlie Hebdo”, die echter vreedzaam verliepen. De Franse president François Hollande riep ertoe op om de vrijheid van meningsuiting ook in andere landen te respecteren. Er zouden spanningen zijn in landen, waarin de mensen Frankrijk´s verbondenheid met dit fundamentele recht niet zouden begrijpen.

Bron:
www.zeit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Blasfemie", "Religie van de vrede", Barbarisme, christenhaat, Frankrijk, hersenspoeling, Indoctrinatie, Islam, islamitische ideologie, Islamkritiek, Krankzinnigheid, Moslims, Niger, Religie, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

18 reacties op Niger: Islamitische demonstranten steken kerken in brand

 1. Theresa Geissler zegt:

  Wat een giller: Alsof Hollande die vrijheid van meningsuiting zelf zo respecteert!
  Dat hebben we alweer kunnen zien aan die afgelaste demonstratie van 18 Januari “omdat die van 11 Januari zo ’n succes was!”
  Goeie God, wat een huichelaar, die vent!

  Like

 2. Frans de Wit zegt:

  Ja de 1 doet wat, uit frustratie doen ze dan maar een ander wat aan, is bij al die mensen die een bepaalde “human” hersencel mist. Domme mensen daar bestaan er helaas veel te veel van in de wereld. Ach ze krijgen weer de nodige aandacht he?

  Like

 3. Spanningen?Laat me niet lachen,dat is verdomme geen excuus voor al die misdaden die uit naam van de islam gepleegd worden!Als ik gespannen ben sla ik ook niet aan het affikken van andermans spul en ook niet aan het moorden!

  Like

 4. beatsme zegt:

  Dat krijg je hier ook binnenkort.

  Aboutaleb, moslim, PVDA, burgemeester van Rotterdam laat christelijke Syriërs in de kou staan, die klagen over islamitische haatpredikers daar:
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2015/01/aboutaleb-spreekt-met-dubbele-tong/

  Levensgevaarlijk natuurlijk dat hij die haatimams in bescherming neemt natuurlijk door er niets aan te doen.

  Like

  • Zijn volgende stap is;het is de schuld van de Syrische christenen!Hadden ze maar niet moeten klagen;dat recht is alleen voorbehouden aan mossels!

   Like

  • Wat een kut marokaan.In plaats dat hij zijn verontschuldiging aanbied vanwege het geweld van wat zijn landgenoten ontschuldige mensen hebben aangedaan,doet hij dat.
   Jammer dat hij niet mijn burgermeester is,ik zou hem een les beschaving bijbrengen.

   Like

  • Wachteres zegt:

   Dat geeft meteen aan waar hij voor staat @Beatsme

   Ik word niet goed als ik lees over al dat moslimgeweld in ik-weet-niet-hoeveel landen.

   En ik word doodziek als ik merk dat onze ‘elites’ rustig door blijven gaan met de instroom van de islam.

   Waarschijnlijk denken ze dat de fundies, zodra zij onze grens oversteken, onze opvattingen over vrijheid en democratie overnemen.

   Zo simpel moeten hun gedachtengangen wel zijn, want anders zou ik moeten veronderstellen dat zij uit pure kwaadaardigheid onze landen laten overstromen met aanhangers van deze verderfelijke ideologie.

   Zo misdadig slecht kunnen onze leiders niet zijn, toch?

   Like

   • Anneke zegt:

    Ja Wachteres, zo misdadig en slecht zijn onze leiders, zij doen dit met een bedoeling. En….wij hebben allang geen vrijheid en democratie meer. Wij kunnen hier op deze site onze frustratie’s neerschrijven, maar je kunt er bijna met niemand over praten of in discussie gaan, je wordt direct als nazi, racist neergezet of je begrijpt het niet en je ziet het verkeerd. Nou ik zeg wat ik wil, want wat ik zie is niet fraai……

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Tistochwat: 13.11. uur. Prachtig, ik lach me te barsten!

    Like

 5. kraftavilqa zegt:

  Lang geleden waren die nikkertjes gewone wilden, toen kwam de pislam er overheen om te zorgen dat ze nimmer het niveau van barbarij zouden kunnen ontstijgen.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Ze leven met ons in een oorlogstoestand ; en het zal eerst ophouden als ze de hele wereld voor hun Allah hebben veroverd.Soera 8 Hayat 39. Oooooooooooof ons lukt het ze uitteroeien.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Zo en waar blijven de Kamervragen van CDA,CU,SGP? En heeft de HOFNAR der RK uit Rome al geprotesteerd, en heeft de PKN al geprotesteerd? Iemand?…… Ik denk dat de doodse stilte vanuit deze PARTIJEN en INSTITUTEN HET BEWIJS ZIJN, van hun VERRAAD aan hun SCHAAPJES, en hun leden. Vuile HUICHELKLIEK! En hier potverdomme vragen de BAARDAPEN bescherming voor hun HAATHUTTEN!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Tom Hendrix 18 januari 2015 om 08:22

   Kalm Tom, kalm!

   Nee hoor, je hebt groot gelijk, beste Tom! Ik denk er precies hetzelfde over.
   Stel huichelaars; hoe DURVEN ze ‘hun eigen’ God nog onder ogen te komen!!!!!

   Like

 8. Tistochwat zegt:

  Het is de schuld van Geert Wilders, dat spreekt.
  Kijk, het is toch logisch dat er af en toe wat kerkjes door de moslim in de hens worden gezet; dat moet kunnen hoor. Die mensen moeten zich toch érgens op afreageren? Ze hébben het in het ‘vrije’ westen tóch al zo zwaar!

  Mocht er nu ooit weer een moskee in de fik gaan, dan stel ik voor dat we dit hoogstaande muziekwerkje op straat vlakbij die moskee afspelen.
  Het kan zijn dat heer Bronmaster het nummer afkeurt en censuur toepast, maar daar heb ik dan alle begrip voor. Even voor de goede orde: het linkje heb ik ooit van iemand toegestuurd gekregen; zelf zoek ik nooit naar een dergelijk genre.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s