Wie vermoordde Boris Nemtsov? (deel 2): Vlucht MH 17

Screenshot_5

(Door: Oleg Atbashian – Vertaling: “Vederso”)

(Vederso: Ik dacht nog wel de tijd te hebben om het gedeelte over de mediapropaganda over MH 17 te vertalen. De afwezigheid van Poetin in de openbaarheid maakt het echter actueel. Achteraf zal het wel of niet duidelijk worden of het Poetin alleen maar in de rug was geschoten of dat hij een hardnekkige verkoudheid had opgelopen en er niks aan de hand was. Het eindrapport van de Onderzoeksraad  voor Veiligheid verschijnt in de maand augustus en tot dat tijdstip hebben de deskundologen en complottheoretici de gelegenheid om naar hartenlust tekeer te gaan en na het verschijnen zullen ze vooral het rapport aanvallen. Als nauwelijks geïnteresseerde niet-deskundige weet ik alleen maar dat het een kwestie is waar nogal wat mensen zich druk over schijnen te maken. Het lijkt vaak wel of het aanwijzen van een schuldige dader een grotere rol speelt dan de arme slachtoffers zelf. De door het Kremlin gecontroleerde media spelen ook hier de van hun verwachte rol en Atbashian geeft daarover zijn mening):

American Thinker: … De in eerste instantie verbijsterende ontkenning van feiten werd gevolgd door een onmiddellijke beschuldiging van een samenzwering over het neerschieten van Poetin’s vliegtuig, al snel vergezeld door een lading concurrerende theorieën die Rusland allemaal vrijpleiten van enig vergrijp. De scenario’s werden steeds meer curieus totdat het hele medialandschap op een psychedelische scène begon te lijken uit de laatste verfilming van Alice in Wonderland met Johnny Depp als een beminnelijke Russische president die helpt om het bewind van terreur in het buurland Oekraïne te beëindigen. Nogmaals ontbreekt veelzeggend in dat script de betrokkenheid van het Kremlin, samen met eventuele gevoelens van schaamte of empathie:

 1. Volgens de eerste berichten hebben heldhaftige pro-Russische milities een Oekraïens militair transportvliegtuig neergeschoten; alle geruchten over een neergestort Maleisisch vliegtuig moeten een vijandige provocatie zijn (was er serieus een plan om de plek van de crash op te ruimen en te doen alsof er niets gebeurd is?)
 2. De Oekraïners waren van plan om Poetin te vermoorden door zijn presidentiële vliegtuig neer te schieten, maar vergisten zich in het vliegtuig. Het bewijs was dat de foto van Poetin´s vliegtuig enigszins vergelijkbaar was met het Maleisische vliegtuig, hoewel Poetin die dag niet in de buurt van Oekraïne was.
 3. De bloeddorstige Oekraïense junta wilde passagiers van een Russische luchtvaartmaatschappij vermoorden, maar in plaats daarvan werden 298 buitenlandse burgers gedood. De SBU (Oekraïense Nationale Veiligheidsdienst) wist zijn [eigen] sporen uit door het doden van de bemanning van het Buk-raketsysteem.
 4. Oekraïense luchtverkeersleiders stuurden bewust het Maleisische vliegtuig naar het oorlogsgebied en verlaagden de te vliegen hoogte als onderdeel van Kiev’s plan om Rusland er slecht te laten uitzien.
 5. Een Oekraïense straaljager viel vlucht MH17 van achter aan, besproeide het met kogels, keerde daarna om en lanceerde een hittezoekende raket. Dit werd bewezen door een satellietbeeld en een erkenning door een Oekraïense piloot die beide bleken nep te zijn.
 6. Een Spaanse luchtverkeersleider beweerde dat hij twee Oekraïense straaljagers zag die de Maleisische Boeing volgden (een rapport dat later werd ingetrokken, omdat het bleek dat het foutief was).
 7. Een anonieme overloper uit Oekraïne, sprekend met een goed Russische accent, beweert dat hij op de dag van het drama getuige was van de start van een Oekraïense militaire jet uitgerust met lucht-lucht-raketten. De jet keerde later zonder de raketten terug waarbij een zichtbaar geschokte piloot zei: “Het was het verkeerde vliegtuig.”
 8. Vlucht MH17 bevatte dode lichamen die in formaldehyde gedrenkt waren en het rook binnen enkele minuten na de crash naar ontbindende lichamen. De meeste lichamen waren naakt, met vergeelde huid en bevatten geen bloed. De bagage was vol winterkleren ook al was het zomer. Het was duidelijk dat de lichamen van een andere Maleisische vliegtuig afkomstig waren die door de Amerikanen was neergeschoten en deze op een Amerikaanse luchtmachtbasis verborgen waren gehouden. De Amerikanen vervoerden daarop in het geheim de bewaarde lichamen naar Amsterdam, laadden ze in de Boeing en stuurden het op een onbemande vlucht over het oosten van Oekraïne in een complot om de Russische separatisten te framen. Deze uitgebreide samenzwering onthult hoe wanhopig de westerse regeringen zijn geworden om de reputatie van Rusland als een vreedzame macht te ondermijnen.

Zijn Russische journalisten echt zo’n stelletje onhandelbare en nutteloze roddelaars? Dat zou het geval kunnen zijn als ze ook niet zo gedisciplineerd dezelfde manoeuvre uitvoerden elke keer dat Poetin wordt betrapt met zijn hand in de koekjestrommel. Dan verliezen ze net als weerwolven bij volle maan hun menselijke gedaante, “serieuze” pro-Kremlin-journalisten en -redacteuren laten plotseling hun masker vallen en beginnen zich te gedragen als door samenzweringen geobsedeerde gekken.

Als gevolg hiervan geloofde, volgens een onderzoek een week na de crash uitgevoerd door het Levada Instituut, 80% van de Russen dat de Boeing werd neergeschoten door de Oekraïense militairen tegenover slechts 3% die de door het Kremlin gecontroleerde separatisten beschuldigden. Deze cijfers zijn nog steeds zo en zullen niet snel veranderen. Verwacht een vergelijkbaar resultaat in de berichtgeving over de moord op Boris Nemtsov, met een gelijk gebrek aan schaamte of empathie voor het slachtoffer.

Wordt vervolgd.

Lees hier deel 1 van “Wie vermoordde Boris Nemstsov?”

Bron:
www.americanthinker.com
Auteur: Oleg Atbashian

Vertaald uit het Engels door:
“Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Rusland. Bookmark de permalink .

7 reacties op Wie vermoordde Boris Nemtsov? (deel 2): Vlucht MH 17

 1. lucky bee zegt:

  De Russen zullen wel op den duur er achterkomen denk ik.

  Like

 2. Jaantje zegt:

  Broodje aap.

  Like

 3. Nemesis zegt:

  Heb hier nog een video gevonden, nee niet van of over Nemstov,maar wel over Donbass. Vond het wel de moeite waard jullie dit te laten zien. Het begin is een stukje niet ondertiteld, maar de rest wel in het Engels in behoorlijk grote letters. Video duur ongeveer een uur.

  A special film for Europe Poroshenko kills the people at the Donbass! with sign language

  Like

 4. Benesha zegt:

  ‘American thinker’? Zegt genoeg natuurlijk. Draai alles 180° om en je zit al een pak dichter tegen de waarheid. Trouwens… veel van die zgn Kremlin theorieën of verklaringen komen van bloggers en dan nog veelal Westerse. Propaganda artikel. Bah.

  Like

 5. duinsnip zegt:

  MH 17
  1. Zou Putin werkelijk zo stom zijn om te geloven dat hij kan wegkomen met massamoord?
  2. Als westerse regeringen absoluut bewijs tegen Rusland hebben, waarom dan dat gedraai?
  3. Kan het zijn dat beide partijen belang hebben bij het verzwijgen van de waarheid?
  4. Als er uiteindelijk een verklaring komt, waarom daar dan wel geloof aan hechten?
  Conclusie: bijna 300 slachtoffers van machtswaanzin, en de daders op het kerkhof.

  Like

 6. Jan zegt:

  De dader is Putin want dat is een psychopaat met het bloed van duizenden doden aan zijn handen.

  Hoe geschift dat kleine ventje is blijkt ook nu weer namelijk dat hij bereidt is/was om kernwapens in te zetten om de Krim te behouden
  http://www.themoscowtimes.com/news/article/putin-russia-prepared-raising-nuclear-readiness-over-crimea/517435.html

  Like

 7. Pingback: Wie vermoordde Boris Nemtsov? (deel 3): Vermoord door het moederland | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s