“De vijand is onbekend”: de VS willen in de hele wereld troepen stationeren

Screenshot_12

De hele wereld als vijandbeeld: het Amerikaanse leger heeft een nieuwe militaire doctrine ontwikkeld, die de Amerikaanse regering in staat moet stellen in korte tijd wereldwijd militair actief te worden.

(Vertaling: E.J. Bron)

De nieuwe, door de VS uitgewerkte militaire doctrine neemt afscheid van het klassieke vriend-vijand beeld. In een document staat: “De vijand is onbekend, de geografie is onbekend en de coalities zijn onbekend.” Het antwoord zou de wereldwijde aanwezigheid van Amerikaanse troepen moeten zijn.

De VS willen in de toekomst een absoluut flexibele vriend-vijand-politiek in de hele wereld volgen. Het leger moet in de hele wereld soldaten en oorlogsmaterieel kunnen stationeren om zo snel mogelijk op mogelijke vijanden te kunnen reageren. De VS willen op deze manier i.v.m. de veranderde geopolitieke omstandigheden hun positie als wereldmacht behouden.

Met dit doel werkt de Amerikaanse militaire leiding aan een nieuwe doctrine, die er in principe van uitgaat dat de in 2001 gestarte oorlog tegen de terreur voor onbepaalde wereldwijd gevoerd moet worden. Onlangs was in de VS een heftige controverse ontstaan over het feit of de Amerikaanse president de legitimiteit zou bezitten om met de aanwijzing naar een mogelijk verband met 9/11 ieder willekeurig land en iedere willekeurige groepering militair te bestrijden.

Met de uitbreiding van de actuele praktijk wordt duidelijk dat ook de lopende opleidingsmissie van de 173ste Amerikaanse luchtlandingsbrigade in de Oekraïne geen op zichzelf staand geval is, maar behoort tot een grotere, nieuwe strategie.

De basiselementen van de nieuwe militaire doctrine zijn te vinden in het door het Amerikaanse leger opgestelde document “Win in a Complex World 2020-2040”. Het basisconcept gaat uit van constant veranderende variabelen. “De vijand is onbekend, de geografie is onbekend en de coalities zijn onbekend”, staat er in het document. De VS willen in het kader van de 21ste eeuw alleen nog inzetten op tijdelijke bondgenoten. Iedere vriend kan een vijand worden. Vrienden en vijanden kunnen naar believen gewisseld worden.

“Verschillende vijanden zullen traditionele, onconventionele en hybride strategieën inzetten om de nationale veiligheid en de belangen van de VS te bedreigen. Bedreigingen kunnen uitgaan van naties, spelers die niet tot een staat behoren, transnationale terroristen, opstandelingen en criminele organisaties”, staat er in het document. Voor toekomstige militaire successen zou met meerdere principes rekening moeten worden gehouden. Het Amerikaanse leger zou actief moeten worden op de sociale media en het publieke idee van conflicten moeten controleren. Dat is inclusief de vaardigheid om aanvallen van hackers tegen te gaan. De verbreiding van massavernietigingswapens zou voorkomen moeten worden.

Het document stelt vast dat tot het jaar 2030 60% van de wereldbevolking in miljoenensteden zal wonen. Daarom zou de “vijand” het op metropolen hebben voorzien. Talrijke stadsbesturen zouden niet in staat zijn om de steden adequaat te leiden. Investeringen in de infrastructuren en in de veiligheid in samenhang met hoge werkloosheid en een snelle bevolkingsgroei zouden de steden kwetsbaarder maken. De Amerikaanse veiligheidstroepen zouden in de steden decentraal moeten handelen. Daarbij gaat het om gewapende teams en commando-eenheden.

De Amerikaanse voorbereidende denkers zien in China een bijzondere bedreiging. Smeulende conflicten met Taiwan, Japan, de Filippijnen, Maleisië, Vietnam en India doen de Chinezen als latent gevaarlijk overkomen. Met al deze landen hebben de VS hun militaire en economische betrekkingen de afgelopen jaren uitgebreid. Dit heeft ertoe geleid dat de Chinezen zich van hun kant door de Amerikanen bedreigd voelen. Want in de Aziatisch-Pacifische regio bevinden zich op dit moment acht Amerikaanse militaire steunpunten.

Rusland wordt als tweede grote tegenstander gekwalificeerd. In het Oekraïne-conflict en in het kader van de annexatie van de Krim zouden de Russen hebben laten zien hoe belangrijk grondtroepen voor hun land zouden zijn. Daarop zou de kracht van het Russische leger gebaseerd zijn. Al langere tijd bewonderen de Amerikaanse geheime diensten en NAVO-officieren heel openlijk de hybride oorlogvoering van de Russische president Vladimir Poetin en willen hier nu eindelijk iets bruikbaars tegenover zetten.

Iran en Noord-Korea worden als regionale machten gekwalificeerd, die de VS eveneens zouden kunnen schaden.

Het hele Amerikaanse concept is erop gebaseerd om al voor een mogelijk uitbreken van een conflict wereldwijd met troepen aanwezig te zijn. Dat betekent dat de VS hun troepen over de hele wereld sturen en wapens verbergen en in steunpunten opslaan om in geval van oorlog mogelijk snel te kunnen reageren. De stationering van Amerikaanse soldaten en oorlogsmaterieel in Oost-Europa in het kader van het militaire programma “Atlantic Resolve” dient in dit verband te worden gezien.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken stuurde verleden jaar 500 militaire agenten naar het buitenland. De agenten zouden werken voor de militaire geheime dienst Defense Intelligence Agency. Tot nu toe bezat de CIA het privilege voor acties in het buitenland.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

14 reacties op “De vijand is onbekend”: de VS willen in de hele wereld troepen stationeren

 1. koddebeier zegt:

  Amerikaanse schizofrenie !!! Ga maar ergens ander bezettertje spelen !!

  Like

 2. Philippine zegt:

  Niemand stopt de VS.
  Deprimerend.

  Like

 3. Henk.V zegt:

  Amerika wordt op deze manier levensgevaarlijk en dat onder de regie van een even gevaarlijk ongeleid projectiel als Obama, de man die de Nobelprijs voor de VREDE ontving, nog voor hij ook maar een vredebevorderend initiatief had genomen.

  Een punt van grote aandacht:
  ”De VS willen in de toekomst een absoluut flexibele vriend-vijand-politiek in de hele wereld volgen…”

  Dit betekent:

  Nu eens is Amerika uw vriend, dan weer uw vijand!
  Het laatste is het geval wanneer een land niet doet wat Amerika van dat land eist.
  ZIE DE AMERIKAANSE HOUDING TEN OPZICHTE VAN ISRAËL.

  The world must not belong to those who cooperate with this kind of politics…

  Like

 4. oud-marinier zegt:

  Er is voor zover ik het kan beoordelen maar 1 vijand ….en dat zijn de Verenigde Staten die nu behoorlijk paranoia aan het worden zijn.

  Like

 5. Pingback: “De vijand is onbekend”: de VS willen in de hele wereld troepen stationeren |

 6. M. Devrindt zegt:

  Als niet duidelijk is wie vriend is en wie de vijand, dan zullen de Amerikaanse troepen zich nog op een dag tegen de V.S. zelf richten

  Like

 7. koloth zegt:

  Gaat goed zo, kost bakken met geld, des te eerder zijn ze failliet.

  Like

 8. Mike zegt:

  USA – vs – IS…zoek de verschillen.

  Like

 9. oud-marinier zegt:

  Met deze strategie en taktiek , door overal ter wereld kleinere militaire eenheden te stationeren , zullen de USA snel te gronde gericht zijn , wanneer AL deze “buitenlandse vrienden” zich plots TEGEN de USA keren. De krijgsmacht van de USA is dan ZO verdeeld over TE veel gebieden , dat hun generale staff NIET meer zou weten WAAR men zou moeten ondersteunen . Daarnaast lijkt het me ook vrij moeilijk om ergens doorgang te verkrijgen door territoriale wateren indien men de marine ergens naar toe wil sturen als ondersteuning. Niet zo’n pienter idee …!!!

  Like

 10. Anna zegt:

  Obama lijkt wel krankzinnig. Hij ziet overal vijanden maar zelf is hij het grootste gevaar voor de wereldvrede. Overal een beetje Amerikaanse troepen dat zijn schietschijven voor de islamisten. Mogelijk is dat de wens, van HET ongeleide projectiel in het Witte Huis ; uitverkoop van zijn land en zijn eigen landgenoten” AMERIKA PLEEGT ZELFMOORD MET DEZE PRESIDENT.
  Obama maakt van Amerika een rotte appel die straks gretig vertrapt zal worden door de islam.
  De moslimbroeders in zijn administratie doen het heel goed.

  Like

 11. Jan zegt:

  En daar begint de volgende oorlog weer, nu tegen Wit-Rusland. Russische imperialisten: “Wit-Rusland is een nepstaat, het gebid is van ons”
  http://www.jamestown.org/regions/europe/single/?tx_ttnews%5Btt_news%5D=43842&tx_ttnews%5BbackPid%5D=51&cHash=89560201405d88134f30317575d2d741#.VUMK4sauTsE

  Like

 12. luckybee zegt:

  Met een moslim als president? Dat gaat mis lopen .Mischien moet eerst Sarah Palin president worden?Dan loopt alles aan rolletjes.

  Like

 13. Jan zegt:

  Susan Rice (black trash-categorie) dreigt Israël:

  “President Obama has made clear that we need to take a hard look at our approach to the conflict, and that resolving it is in the national security interest of the United States,” Rice said Wednesday at the annual meeting of the Arab American Institute.

  “We look to the next Israeli government and the Palestinian Authority to demonstrate — through policies and actions — a genuine commitment to a two-state solution,” she said.

  http://www.timesofisrael.com/washington-seeks-genuine-israeli-commitment-to-2-states/

  Israël een bedreiging voor de veiligheid van de VS????????????????????????????? Socialisten zijn idioten, dat is zeker.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s