De volgende narrenschepen

Screenshot_24

De “Marianne van Gotenburg”

(Door: Alex Feuerherdt – Vertaling: E.J. Bron)

Voor de derde maal binnen vijf jaar zijn anti-Israëlische organisaties uit verschillende landen van plan om de Israëlische zeeblokkade van de Gazastrook met een scheepskonvooi te doorbreken. De eerste poging in zijn soort eindigde op 31 mei 2010 in de wateren voor de kust van de Gazastrook. Een Israëlische speciale eenheid stopte destijds de Gaza-flottielje”, op wiens grootste schip, de “Mavi Marmara”, zich behalve meerdere tientallen gewelddadige radicale islamieten ook anti-Israëlische “vredesactivisten” uit Europa bevonden, waaronder de politici van de Duitse partij “Die Linke” Inge Höger, Annette Groth en Norman Paech. Bij het enteren werden de Israëlische soldaten door de radicale islamieten met messen, bijlen en ijzeren stangen aangevallen. De daaruit voortkomende gevechten eindigden met negen dode activisten en meerdere gewonden. De tweede poging, bijna een jaar later, mislukte  doordat de Griekse kustwacht de schepen verhinderde te vertrekken.

Nu is een eerste schip van de “Vrijheidsvloot III” vanuit Gotenburg vertrokken: de “Marianne van Gotenburg” (foto boven), genoemd naar de in mei 2014 overleden Israël-vijandige Zweedse activiste Marianne Skoog. Aan boord bevinden zich volgens informatie van de organisatoren vijf bemanningsleden – daar komen later nog meer passagiers bij –, allemaal anti-Israëlische activisten uit Zweden. De bekendste van hen is vermoedelijk Dror Feiler, een uit Israël afkomstige componist en musicus, die al heeft deelgenomen aan de eerste “Gaza-flottielje”. Op weg naar Gaza zal het schip eerst aanleggen in Helsingborg, Malmö en Kopenhagen en daarna nog in andere Europese havens. “Men is van plan om rondom de Middellandse Zee in veel havensteden manifestaties te houden, waarop Israël als volkeren moordende, wetten misachtende, illegale staat moet worden voorgesteld”, berichtte Gaston Kirsche in de “Jungle World”.

Aan de “Freedom Flotilla Coalition”, die het nieuwe konvooi organiseert, nemen volgens eigen informatie groeperingen uit Canada, Griekenland, Italië, Noorwegen, Zuid-Afrika, Spanje, Zweden en Turkije deel. De grootste en belangrijkste is de Turkse IHH, een als humanitaire organisatie gecamoufleerde radicaalislamitische vereniging met nauwe contacten tot Hamas en andere Jihadisten. Zij was al verantwoordelijk voor de “Mavi Marmara”, chartert ook deze keer schepen en was bovendien gastvrouw van de ontmoeting van de coalitie waarop het besluit van een flottielje dit jaar werd genomen. Voor de rest moet de tocht zo breed mogelijk gefinancierd worden door middel van Crowdfunding. De Israëlische regering heeft al aangekondigd geen doorbraak van de zeeblokkade te dulden. “Als het de zogenaamde hulp-flottielje daadwerkelijk om het welzijn van de bevolking van Gaza zou gaan, dan zouden zijn verantwoordelijken de hulpgoederen via Israël daar naartoe sturen”, zei een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

In werkelijkheid gaat het opnieuw om niets anders dan het demoniseren en het delegitimeren van Israël. De zeeblokkade voor de Gazastrook is volkomen legaal – dat kon zelfs de VN in haar rapport over de eerste “Gaza-flottielje” van september 2011 niet ontkennen. Wie de zeeblokkade probeert te doorbreken, handelt niet uit civiele en humanitaire, maar uit militaire bedoelingen en moet rekening houden met desbetreffende consequenties – dat was onlangs ook de inschatting van de hoofdofficier van justitie van het Duitse Bundesgerichtshof. Dat de levering van (zogenaamde)  hulpgoederen aan noodlijdende Palestijnen sowieso slechts een middel voor propagandistische doeleinden is, hebben ook de organisatoren van de eerste “vredes-flottielje” al onomwonden toegegeven. Dienovereenkomstig hadden ze niet in de laatste plaats waardeloze troep zoals verlopen medicijnen en tweedehands kleding in het schip gestouwd, en dat ook nog compleet ondeskundig.

Destijds was het doel van de flottielje om Israël te dwingen tot een gewelddadige ruzie, om zich daarna te kunnen voordoen als het slachtoffer van een brute militaire machinerie en zodoende de isolering en delegitimering van Israël te bespoedigen. Ook de organisatoren en deelnemers van de huidige “vredesflottielje” hebben niets anders in de zin. In het Engels noemt men deze planmatig bedreven criminalisering van de Israëlische zelfverdediging “Lawfare”, die een voortzetting van de oorlogvoering (“Warfare”) tegen de joodse staat, waarbij misbruik wordt gemaakt van de mensenrechten en het humanitaire volkerenrecht door hiernaar te verwijzen. Deze “Lawfare” wordt op allerlei mogelijke niveaus bedreven door Israëls vijanden en tegenstanders: voor nationale en internationale rechtbanken, in parlementen, bij de VN en diens sub-organisaties en commissies, op zelf geïnstalleerde tribunalen, op NGO-conferenties, in de media.

Behalve juridisch heeft de “Lawfare” vooral ook een propagandistische functie: alle handelingen van de joodse staat moeten niet alleen als illegaal gebrandmerkt worden, maar als de grootst mogelijke misdaad; Israël moet neergezet worden als permanente wetsovertreder, als staat die zichzelf buiten recht en orde plaatst en daarom per se illegitiem is. Als de aanklacht tegen de joodse staat dan geen succes heeft, dan is dit voor de aanklagers alleen maar een bevestiging hoe onmetelijk groot Israëls invloed is en hoe onrechtvaardig het in de wereld onder de knoet van de Zionisten toegaat. Stof voor de volgende campagne dus. Of voor de daaropvolgende “vrijheidsflottielje”.

Bron:
http://lizaswelt.net
Auteur: Alex Feuerherdt

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", achterlijkheid, antisemitisme, antizionisme, Appeasement, Barbarisme, Censuur, demoniseren, Desinformatie, Gazastrook, Hamas, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Racisme, Rotzakken, Socialisten, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

21 reacties op De volgende narrenschepen

 1. Johan zegt:

  Zo snel mogelijk afzinken, dat zootje ongeregeld.

  Like

 2. Tempelier zegt:

  Enteren en afslepen, paar dagen cel en dan weer uitzetten , bootje laten zinken . En weer op naar de volgende.

  Like

 3. hans-e-pans zegt:

  Van het zelfde laken weer een pak.

  Like

 4. Als ze omkomen in een gevecht,moet er nadien niet over geklaagd worden:ze verdienen het!

  Like

 5. Boorzalf zegt:

  Gewoon somalische piraten op af sturen, en roepen boys gratis eten.🍰

  Like

 6. Fred zegt:

  Maar over IS niets dan goeds.
  Wie, o, wie, verlost ons van deze idioten?

  Like

 7. dgneree zegt:

  crowdfunding my ass!
  Door wie worden al die personen en anti-Israël betaald?
  Dit zijn organisaties die blijkbaar wereldwijd opereren. Dat doe je niet zonder financiering.

  Hier zien we de heilloze samenwerking tussen de linkse goedmensch en de radicale islam.

  Like

 8. De omgekeerde wereld! Volkeren die de economie en de civilisatie kunnen bevorderen worden geweerd en groepen (dobbernegers) die het westen compleet degenereren en leegzuigen worden hier met open armen ontvangen! Wanneer is eigenlijk die waanzin-epidemie begonnen?

  Like

 9. Um Shmum zegt:

  Naar de bodem van de zee ermee!
  Nuttig werk aan de winkel voor kapitein Schettini. Zijn specialiteit: boten op de klippen laten lopen

  Like

 10. Nemesis zegt:

  Een paar stille onderzeeërs doen ook goed werk.

  Like

 11. tijluylenspiegel zegt:

  Kunnen we van Agt, Greetje Duisenberg, Harry van Bomgordel en nog wat andere gerenommeerde “anti-zionisten” niet meesturen en dan het hele zootje laten afzinken op volle zee? Dan heeft het voor ons ook nog zin gehad.

  Like

 12. luckybee zegt:

  Wat is om deze schepen gewoon te torpederen? zulke wapens hebben de Israeli’s beslist no in voor raad.

  Like

 13. Stomme kinderen die met een scheermes op de schommel zitten te jengelen. Oplossing:1 heli met wat napalm ( o, we dachten dat het de vlag was voor heb je wat brandstof) en een vlammenwerper ( o, we dachten dat het de vlag was voor heb je een vuurtje). Sorrie zeggen en klaar is de jas.

  Like

 14. Andre L zegt:

  “Vredesaktivisten” daar is alles alweer mee gezegd………kelderen.

  Like

 15. jakleinoonk zegt:

  “Das narrenschiff” door Reinhard Mey https://youtu.be/8Lz_qPvKCsg

  Like

 16. paulzwueste zegt:

  Schip slopen en als oudijzer aan China verkopen.
  Voor het geld wapens kopen. Alles wat Israël bedreigt afknallen ermee.

  Like

 17. Jan zegt:

  In a letter to Prime Minister Benjamin Netanyahu and Defense Minister Moshe Ya’alon, Ghattas writes that he intends to be part of the flotilla and does not fear the consequences of such an act, according to Ynet.

  In the missive, Ghattas reportedly warns Netanyahu and Ya’alon to instruct security forces to let the flotilla through and not intercept it lest Israel get involved “in yet another international diplomatic crisis that you and your government will have been responsible for.”

  http://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/arab-mk-to-join-gaza-flotilla/

  Aan een grote bek ontbreekt het dit holenvolk niet. Nu hopen dat hij het niet overleefd, is de Knesset direct van hem af.

  Like

 18. Jan zegt:

  De ‘hulpgoederen’ op de boot die in beslag werd genomen:
  * 1 zonnepaneel
  * 1 inhaleerder voor 1 astmapatiënt

  The ‘humanitarian aid’ aboard a recent flotilla to Gaza fit in two cardboard boxes
  http://www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/2015/07/01/did-the-flotilla-to-gaza-have-humanitarian-aid-aboard-or-not/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s