Dreiging aan noordgrens Israël neemt toe door Syrische burgeroorlog

Screenshot_57

Soldaat IDF elite Alpine eenheid bij de berg Hermon op de grens met Syrie

(Door: Yochanan Visser)

Yochanan Visser doet verslag vanuit het noorden van Israël.

Noord-Israël is binnen twee jaar veranderd in een frontlinie. Vanaf Rosh Hanikra aan de Middellandse Zee tot aan de berg Hermon was de grens altijd al een kruitvat waar ieder moment een oorlog zou kunnen uitbreken door de aanwezigheid van Hezbollah en haar 120.000 op Israël gerichte raketten.

Nu is ook de Golan Hoogvlakte verandert in een frontlinie, met dit verschil dat de vijand aan de andere kant van het nieuwe elektronische grenshek bestaat uit “diverse tinten zwart” en niet uit een regulier leger of een terreurorganisatie, zoals een officier van de IDF het onlangs duidde.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Arabieren, Golanhoogte, IDF, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Jihad, Jodenhaat, Moslims, Rotzakken, Syrië, Terrorisme. Bookmark de permalink .

4 reacties op Dreiging aan noordgrens Israël neemt toe door Syrische burgeroorlog

 1. Marc zegt:

  Ik ben toch echt benieuwd hoe dit zich verder ontwikkeld. Iran en Hezbollah blijven zich uiten in anti-Israel retoriek. Maar zoals bovenstaande analyse aantoont, zal Assad zich terugtrekken op West-Syrië, en in Libanon de Bakaavallei het zuiden van het land. Zouden hij en Hezbollah dan gebaat zijn bij een strijd tegen Israel?

  Al eerder sloot ik de mogelijkheid van een verbond tussen Israel en sjiieten niet uit, ondanks de antisemitische retoriek. Zo was een klacht van soennitische strijders over sjiieten en Alevieten dat zij niets voor Hamas deden. En inderdaad, gezien de gevechtskracht van Hezbollah in Syrië, waarom hebben ze Israel niet eerder aangevallen?

  Natuurlijk, Iran heeft de tunnels voor Hamas gefinancierd. Maar zal het dat blijven doen als isis ook Damascus, Riyad en Bagdad heeft veroverd? Zal het niet ter elfder ure in Israel een nieuwe bondgenoot zoeken?

  Ik zeg niet dat het zo zal gaan, maar de geschiedenis heeft eerder zulke wisselingen van partij meegemaakt, wo die van Italië tijdens WO I, het instappen van het Ottomaanse Rijk en de VS tijdens diezelfde oorlog.

  Het kan natuurlijk ook dat Jeruzalem in Riyad een bondgenoot blijft vinden, zolang dat land erin slaagt isis van het lijf te houden.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Arsenaal
  Juist dit weekeinde liet Hezbollah toe dat de Libanese nieuwssite as-Safir foto’s publiceerde van de enorme nieuwe tunnelcomplexen die de organisatie heeft gebouwd in Libanese dorpen nabij de grens met Israël. De complexen bevatten bunkers, raketlanceerinstallaties en commandocentra.
  Gebouwd met geld van de Europese Unie, betaald door het braafste jongetje van de klas, Nederland………………Van Uw en mijn belasting euro’s !!
  Het verraad begint in Den Haag !!

  Like

  • Marc zegt:

   En toch vraag ik me af of het inderdaad zo zal lopen. Assad en Hezbollah kunnen nu echt geen extra oorlog gebruiken. Hetzelfde geldt voor Iran. Maar natuurlijk ook voor Saoedi-Arabië.

   Like

 3. luckybee zegt:

  Geen angest de God van Abraham garandeerd de joden het bestaan van ze in Kanaan , waar ze thuis zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s