’Op een islamitische school kun je jezelf zijn’

Screenshot_10

Islamitische basisschool Noen in Rotterdam

(Door: Julia Broos en Ellen van Galen)

Het vaak bekritiseerde islamitisch basisonderwijs in Nederland groeit uit zijn jas. Het aantal leerlingen is de laatste 5 jaar met ruim 22% toegenomen. Hoewel het totale aantal basisschoolleerlingen in Nederland terugloopt, gaat een groeiende groep kinderen naar moslimscholen. In 2010 zaten zo’n 9000 kinderen op deze scholen, vorig jaar groeide het aantal naar bijna 11.000.

“Door het huidige klimaat in Nederland zoeken moslims elkaar steeds meer op”, zegt Abdelsadek Maas, directeur van een snel groeiende islamitische basisschool in Den Haag. “Als je een hoofddoek draagt, word je met de nek aangekeken. Op een islamitische school kunnen de kinderen zichzelf zijn.”

Kwaliteit

Ouders zien daarbij graag dat de kinderen hun religieuze identiteit in de basis meekrijgen, constateert directeur Yusuf Altuntas van de ISBO, een overkoepelende stichting voor islamitische schoolbesturen.  Waar moslimouders voorheen kozen voor een openbare basisschool, prefereren zij nu islamitisch onderwijs.

De kwaliteit van het onderwijs speelt daarin zeker een rol, zegt onderwijssocioloog Jaap Dronkers van de Universiteit van Maastricht. ,,Islamitische scholen doen het over het algemeen beter dan openbare scholen met dezelfde lage sociaal-economische samenstelling.”

De afgelopen jaren was er veel kritiek op moslimscholen vanwege lage cito-resultaten. Maar de Onderwijsinspectie ziet de kwaliteit van het onderwijs verbeteren. Er zijn nu 49 islamitische basisscholen in Nederland.

Verkeerde kop

(Commentaar: Harry la Croix)

Hoera, steeds meer kinderen naar de islamitische basisschool. Leuke foto, van een Nederlands uitziend meisje, de suggestie wekkend dat ook steeds meer Nederlandse kinderen naar islamitische scholen gaan. Dan de mededeling dat je op deze scholen pas jezelf kan zijn. Natuurlijk, het kind heeft zelf gewild een hoofddoekje te dragen, geen dwang hoor, dat komt uit henzelf, nietwaar? Elk islamitisch kind zeurt immers om de koran te mogen leren en alles van Mohammed af te weten, Arabisch te leren. Allereerst zou de kop van het artikel moeten luiden: “Het aantal islamitische kinderen dat wordt geboren in Nederland groeit”. Niks nieuws. “De vrouwen zijn de baarmoeder van de islam”, zoals Khadaffi het uitdrukte. Anticonceptie, bah. Dat er dus meer kinderen naar een islamitische basisschool gaan, is dan ook niet verwonderlijk als er meer worden geboren. En we laten steeds meer moslims toe, ze komen nu zelfs al in gammele bootjes. Dus wordt er meer gekeesd, om te vangen: hoge kinderbijslag en zijn de vrouwen thuisgebonden door het kinderaantal. Wel beangstigend! “Islamitische scholen doen het over het algemeen beter dan openbare scholen met dezelfde lage sociaaleconomische samenstelling.” Goedemorgen, hier zegt Jaap Dronkers dat de islamitische scholen een “lage sociaal-economische samenstelling hebben”, maar ze doen het nog steeds beter dan hetzelfde openbaar onderwijs. Maar ook dat wisten we al, omdat we ook de reden weten, nl. aanpassing aan het niveau van de leerlingen (veelal niet uit Nederland afkomstig). Wat zijn nu de gevolgen?

Voortgezet onderwijs

En dan gaan de islamitische kinderen naar het voortgezet onderwijs. Taalachterstand om te beginnen, rekenen, ho maar, kennis van de geschiedenis buitengewoon weinig, behalve die van Mohammed en zijn kornuiten, gelukkig is de koran erin geramd en ze spreken vloeiend Arabisch. Het merendeel gaat naar laagdrempelig voortgezet onderwijs, waar vooral de jongens voortijdig afhaken om diverse redenen. Lessen en instructie worden aangepast aan het niveau van de leerlingen en. . . ze krijgen zowat allemaal een diploma. Fantastische medewerkers straks in het bedrijfsleven.

Wat moet ik met u?

Het bedrijfsleven staat te wachten op goed opgeleide jongeren. Bijvoorbeeld zij die van lager voortgezet onderwijs komen. Na een goed sollicitatiegesprek, de minister heeft immers gezegd wat meer buitenlanders aan te nemen, stelt de werkgever vast dat taalgebruik een ramp is, het rekenen onvoldoende en dat de koran kan worden opgezegd uit het hoofd. Direct doemt de vraag op: “Wat moet ik met u?” In het achterhoofd: ik zal straks gebedsruimte moeten maken, ze willen vrij tijdens islamitische feesten en tijdens de ramadan komt er niets uit hun vingers. Sollicitatie beëindigd en weer een reden om de werkgevers discriminatie aan te wrijven.

Screenshot_11

Door:
Harry la Croix
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, cultuurrelativisme, Demografie, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op ’Op een islamitische school kun je jezelf zijn’

 1. Theresa Geissler zegt:

  Och, wat dat laatste betreft:
  Ze doen maar! Wat dat “discriminatie aanwrijven” betreft, daar is óók ooit de rek uit en op deze manier lopen ze vanzelf massaal vàst. Dan komt de onvrede en daarop volgen de uitbarstingen en, hoe cru ook, dat is dé manier om de samenleving ervan bewust te maken, dat er iets heel erg mis gaat!
  Ik geloof alles bij elkaar niet, dat het een slechte zaak hoeft te zijn, dat dat islamitische onderwijs mislukt. Integendeel.

  Like

 2. Jaantje zegt:

  Jezelf zijn is op deze manier wel erg breed…
  Moet natuurlijk zijn: Op een Islamitische school kan ik Islamitisch zijn.
  Ongestoord de Islam opnemen met behoud van cultuur en taal.
  Ongeacht of dit voor de autochtonen grievend en beledigend is en haaks staat op staat en kerk gescheiden en sociale en maatschappelijke toestanden teweeg brengt.

  Like

 3. hans zegt:

  Zij geven de Nederlanders JUIST het gevoel zichzelf niet te kunnen zijn in eigen land! Eigenlijk te belachelijk om op te reageren, maar ja.
  Alles omdraaien hè?
  Wat veel zorgelijker is: dat er totaal geen tegengas komt vanuit Nederlanders naar die lui en dat dit natuurlijk wordt versterkt doordat ze segregeren, d.w.z. alleen verkeren in eigen groep – niet dat dit erg is – maar wel als de mix onwetendheid en arrogantie zich er parallel aan ontwikkelen! Het niet weten wat wij als autochtone burgers over ze denken. Dan kan woede, agressie en oproer alle kanten opslaan zonder dat er een logische reden voor is.

  Like

 4. boorzalf zegt:

  https://fubarbaar.files.wordpress.com/2015/01/b6segb6igaepol6.jpg?w=350&h=200&crop=1
  zocht een hele leuke passende cartoon, kan hem niet meer vinden, dan deze maar.

  Like

 5. Thoth zegt:

  “Als je een hoofddoek draagt, word je met de nek aangekeken…”

  Tuurlijk, gewoon niet integreren. Alleen de moslim(a) op school. Waar de koran, allah en mo de belangrijkste wetten hebben geschreven, die uiteraard boven de wetten staan van het land waarin ze wonen. Met een fijne sharia doelstelling. Waar een hoofddoek en sekte zwemkleding normaal wordt gevonden. Waar iedereen weet wanneer ze aan de macht komen, de christenen, boeddhisten, atheïsten, agnosten, etc., het zullen afleggen. Vind je het gek dat de mensen hun van een achterlijke barbarij beschuldigen? Ik in ieder geval niet. Die gasten krijgen nooit een goede baan en blijven tot hun 67e jaar in de bijstand. En dan maar zeggen, discriminatie, islamofoob tegen de werkgevers. Het beste is als ze gewoon uit Nederland en Europa gaan vertrekken. Ga naar Saoedië-Arabië, etc. Lekker dicht bij Mekka.

  Like

 6. bigljohn zegt:

  Op een islamitische school kun je jezelf zijn. Hoelang kunnen wij ons zelf nog zijn ???

  Like

 7. ron zegt:

  Moet je op die islamitische scholen vragen of de kinderen kerstliedjes, verjaardagen en sinterklaasliedjes kunnen leren en de bijbel mag meenemen…..Dus hoezo kun je jezelf zijn.

  Like

 8. luckybee zegt:

  In een Islamistische school leer je klip en klaar dat de Profeet Mohammed ,een gangster is die anderen beroofd en onthoofd heeft. Ik wordt er misselijk van, anderen schijnbaar van niet.

  Like

 9. hendrikush zegt:

  Jezelf zijn? Wat is dat?? Hoe kun je jezelf zijn als je jezelf nog moet vormen???
  Moet je niet je hele leven bezig zijn om jezelf te (her)vormen?
  Of is de permanente educatie ondertussen achterhaald en afgeschaft?

  Like

 10. boorzalf zegt:


  Engelse les, nou kindertjes zeg me na…

  Like

 11. Republikein zegt:

  Geloof hoort achter de woondeur, daar doe je maar waar je zin in hebt.
  Scheiding van kerk en staat, alleen zit het ego dwars.
  Ego zit in het hoofd, en is je aangepraat, eerst door vader en moeder, wat later door school.
  Islamitische school is gek, Islamitische Hogeschool nog gekker, en gekker dan gek de Islamitische Universiteit.
  Hoe is dat toch zo gekomen, met die scholen die een geloof aanhangen?
  Denk door voortzetting van traditie’s o.i.d.!
  De mond tot mond reclame doet al 2000 jaar opgang.
  Er zijn wel teksten van ver voor Christus die zijn geboorte hebben aangekondigd.
  In het jaar 0 waren er meer analfabeten en/of laaggeletterden, de mensen namen al snel iets aan van een wijs man of vrouw., dachten dat het waar was.
  En geld blijft een hoofdmoot, lekker de mensen dom houden en vooral beletten dat ze niet zelf gaan nadenken, de dominee en zijn handlanger, de zakenpief.
  Nou ga ik niet beweren dat God niet bestaat, ik zou niet durven.
  Wetenschappelijk bewijs van zijn bestaan werd echter nog nooit bewezen, misschien zit het ego hier ook dwars.
  Als we het hoofd uitschakelen is er geen sprake van ego, en wat moeten we er dan van maken?
  We hebben ook nog een hart, en dat fluistert me soms in dat er meer moet zijn tussen hemel en aarde, iets waar mijn hoofd niet bij kan, het is te groot.
  Sommigen noemen het Het Al.
  Geloven doe je in kerk, je brengt God lof toe die Hem toekomt. maar als je niet gelooft weet je het misschien zeker, niet in je hoofd maar in je hart, het geloof wordt dan een aan zekerheid grenzend waarschijnlijkheid van je reden tot bestaan, ik ben dus besta, halleluja!
  Het blijkt te groot voor ieder mens, is er een zombie in de zaal?
  Of heeft iemand bezoek gehad van Michaël, Gabriël, Rafaël of Uriël?
  Vertel het ons hier op deze site svp.
  Ik wacht het af.
  Voor de rest mensen, ik kap met dit relaas, teveel geluld!
  Mooi broddelwerk weer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s