Dewsbury – een stad in islamitische handen

Screenshot_24

(Vertaling: E.J. Bron)

Dit verhaal uit Groot-Brittannië laat ons heel duidelijk zien wat ons te wachten staat als onze politici de deur blijven openhouden voor de islam.

Jean Wood is vastbesloten de rest van haar leven in het district Savile Town door te brengen, een kleine enclave in de ooit beroemde wolstad Dewsbury in Yorkshire. Hier is ze opgegroeid, hier is ze naar school gegaan en is ze getrouwd in de dichtbij gelegen kerk. De weduwe houdt van haar tuin, gaat graag op bezoek bij haar kleinkinderen en denkt aan de tijd toen de cricketclub de trots van de stad was.

Er wonen nog maar enkele familieleden en vrienden van haar in deze wijk. Ze is inmiddels een van de in totaal 48 Britten, de andere 4.033 inwoners hebben een Pakistaanse of Indische achtergrond. Hun voorouders werkten sinds de jaren-50 in de wolindustrie. Ze kochten snel huizen, bouwden moskeeën, openden winkels, waarin ze boerka´s, parfums zonder alcohol en gebedskleedjes verkochten, alles in de zin van de koran.

“De verandering ging zo snel”, vertelt Jean nu. “De ene dag was iedereen nog blank, de volgende dag was iedereen Aziaat.”

De 75-jarige kan zich nog heel goed herinneren dat de eerste Aziatische familie naar Savile Town kwam en ging wonen in de straat waarin zij was opgegroeid. Haar vader werkte bij het energiebedrijf, haar moeder was huisvrouw en zij een teenager. “We staarden hen aan en zij staarden terug”, vertelt ze tijdens een kopje thee. “We hadden nog nooit mensen zoals hen gezien en omgekeerd was dat vermoedelijk ook zo. Het was geen vooringenomenheid, alleen maar nieuwsgierigheid.”

Sinds die tijd is de relatie tussen de twee gemeenschappen dramatisch slechter geworden. Dewsbury was ooit beroemd vanwege zijn wollen stoffen, er werden ook jassen voor Britse soldaten gemaakt.

Tegenwoordig is de stad opnieuw beroemd, deze keer echter vanwege het feit dat de aanvoerder van de aanslagen op de metro in Londen op 7 juli 2005 hier vandaan komt. Intussen kan Dewsbury erop pochen dat de onlangs gearresteerde terrorist hier vandaan komt. Hammaad Munshi werd in 2006 op 16-jarige leeftijd gearresteerd, toen hij met het materiaal voor een bomvest werd betrapt. Bij hem thuis vond de politie handleidingen voor explosieven en aantekeningen over de islamitische martelaarsdood.

In april sloten de jongste broer van Munshi en een buurjongen, beide nog maar 17 jaar oud, zich aan bij de “Islamitische Staat”. Afgelopen weekend pleegde hij met anderen een aanslag in Irak, waarbij 11 mensen om het leven kwamen, en hij gaat nu als jongste Britse zelfmoorddader de geschiedenis van de Jihad in.

De ouders van de beide jongens weten precies wie schuldig is aan de moorddadige weg die hun kinderen zijn ingeslagen, het internet en de sociale netwerken!

Anderen denken eerder dat het de in Savile Town geleefde islam is die een gevaarlijke invloed op de jonge mannen had, die alles wat westers en het Westen is, haten.

In de stad lijkt inmiddels iedereen tot de islam te behoren. Zelfs de ijsjesverkoopster in haar is bijna volledig versluierd, alleen haar ogen zijn nog te zien.

Ieder meisje op straat is zonder uitzondering in islamitische correcte gewaden gehuld, zelfs kinderen van 5 tot 7 jaar oud.

Een sharia-rechtbank heerst over de gemeenschap, de stad heeft meerdere islamscholen, waarin de jongens (vaak ook enkele meisjes) de koran leren.

Screenshot_25

Er bestaan nog maar twee, van de vroeger negen, pubs die geopend zijn. De anderen werden verwoest en in moskeeën veranderd. Boven alles verheft zich de gigantische Markazi-moskee, die in 1980 gebouwd werd met geld uit Saoedi-Arabië, op het terrein waarop vroeger de autochtone bevolking bowling speelde. Nu staat hier het hoofdkwartier van de wereldwijd islamitisch actieve beweging Tablighi Jamaat, die een ultraconservatieve interpretatie van de islam vertegenwoordigt en van mening is dat de Britse waarden een bedreiging voor moslims zijn.

Een van haar leiders, Ebrahim Rangooni, heeft verkondigd dat het doel van de vereniging zou zijn de moslims te redden voor de cultuur en de beschaving van de Joden, christenen en andere vijanden van de islam.

Een van de getuigen van de ontwikkeling in de wijk is de 56-jarige Danny Lockwood, een schrijver en krantenverslaggever, die zijn hele leven hier heeft doorgebracht. “De eerste generatie van de immigranten die hier aankwamen, hebben van de stad een centrum van beddenproductie gemaakt. Ze kwamen met een ongelooflijke arbeidmoraal, de wil tot succes en een sterke religieuze traditie. Maar de latere immigranten waren steeds minder geïnteresseerd in hard werken en werden door de moskeeën beïnvloed.” Danny geeft ook de schuld aan de linkse politici, die jarenlang aan het multiculti-dogma knutselden, voor de huidige toestand. “Ze hebben niet geëist dat de immigranten de Britse respectievelijk westerse levenswijze accepteerden, maar hen erin aangemoedigd volgens hun eigen cultuur te leven.”

Hij haalt het voorbeeld van twee linkse stadspolitici aan, die de bouw van de Markazi-moskee ondersteunden door het historische cricketterrein voor de periode van 999 jaar aan de islamitische gemeenschap te verpachten.

Een gepland zomerfeest moest worden afgezegd, omdat er bier geschonken zou worden. Dat zou men de moslims niet aan kunnen doen, werd er gezegd. In het ziekenhuis staan de bedden inmiddels richting Mekka opgesteld, opdat de patiënten islamitisch correct kunnen bidden.

De 53-jarige Lorraine Matthews is pas vier jaar geleden naar haar geboortestad teruggekeerd en gelooft haar ogen niet. “Ik ga ´s avonds niet meer de straat op. Iedereen weet dat dit voor niet-moslims gevaarlijk is. Mijn zoon werd door een groep Aziaten aangevallen toen hij met zijn motor hun weg kruiste. Ook hij durft niet meer naar buiten”, vertelt de moeder van vier zoons.

Ook Jean Wood kan zulke verhalen vertellen. Toen ze vier jaar geleden van een door de kerkgemeente georganiseerd uitstapje terugkwam, werd de bus door jongeren met stenen bekogeld.

Tijdens een bezoek aan de South Street, waar Jean meer dan 20 jaar niet was geweest, wordt ze door volledig versluierde vrouwen aangestaard. Een waterpijp tabak rokende winkeleigenaar spreekt haar aan en nodigt haar uit. Al snel komt het gesprek op de “vreselijke jonge mannen” die afkomstig zijn uit de stad.

“Wij zeggen tegen hen niet in de Jihad te trekken”, zegt de 44-jarige. “Maar wie weet wat er daarna gebeurt?”

Deze vraag kan niemand, moslim of niet, beantwoorden.

Screenshot_26

Bron:
www.pi-news.net

Bron oorspronkelijk artikel:
www.dailymail.co.uk
Auteur: Sue Reid

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Eurabië, Groot-Brittannië, Immigratie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, Rotzakken, sharia, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

26 reacties op Dewsbury – een stad in islamitische handen

 1. Frans de Wit zegt:

  Het ligt echt aan al die plaatselijke politici en aan de regering. Iets overkomt ons, wat onze andere mensen toe laten hoor. Wij hadden het idee, als gastheer, wel wat dankbaarheid verwacht, als welwillend en gezond denkend mens. Maar mijn Oma krijgt gelijk, je geeft ze 1 hand en ze nemen het hele land. Weet je wat ik zo raar vind, eerst ontvluchten ze een land met al hun cultuur en gewoontes wat hun dus niet bevalt, om vervolgens elders asiel aan te vragen. Zijn ze geholpen dan creëren ze gewoon de zelfde ellende maar dan in onze landen ??? Snap er echt helemaal niets van, jullie wel? Direct is elk land het zelfde met die islam gewoonten, wat ze dus eerder niet bevielen en dan kunnen ze dus helemaal nergens meer heen. Overal waait dat onkruid heen, kan er misschien een soort islam kippen ziekte ontstaan aub? Want die mogen gewoon afgemaakt worden.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Daarom zou men ook veel terughoudender moeten reageren op de door hen aangevoerde beweegredenen:
   Gevlucht? Waarom blijven ze dan ijskoud de gewoonten aanhouden van het land, waaruit ze gevlucht zijn? Waarom blijven de wijven zichzelf en hun dochtertjes vanaf drie(!) jaar totaal in kopvodden en vaatdoeken wikkelen en ga zo maar door? Liepen ze daar wel echt gevaar? Is het niet meer een drogreden om zich hier in het westen te kunnen vestigen en alles hier te islamiseren? Dàt is volgens de koran hun opdracht! Wie weet welke taqiyya ze aanwenden om dat doel te bereiken! Met dat soort dingen zou veel meer rekening gehouden moeten worden.

   Like

   • Frans de Wit zegt:

    Wij als anders gelovige of geen geloof hebbende, waren altijd wel goed genoeg om die gasten hier op te vangen, maar als ze eenmaal geholpen zijn en ze kunnen weer wat betekenen voor de maatschappij, krijgen ze ineens praatjes en gaan ons de les lezen. Dat zijn van zo’n ondankbare reacties van die gasten. Als je een land ontvlucht waarom kan je dan wel ineens op vakantie daar naar terug gaan? Er zijn er bij, die zelfs met behoud van uitkering daar weer zijn gaan wonen.
    Ineens deugd er niets aan de Westerse landen, nou dan moeten ze gewoon oprotten die gasten.
    Ik had vroeger vriendschap met een Spaanse familie die waren hier ook gastarbeider, wij hadden buren van Indische kom af nooit geen last van gehad. En ik heb ze ook nooit als uitvreters gezien maar gewoon als mens. Maar deze zultkoppen gaat ik steeds meer haten!

    Like

 2. Driek zegt:

  Dat het heel erg was wist ik. Maar dat het zo erg was! Nee, dit is gewoon bizar, ik ben werkelijk verbijsterd. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk, dat onze westerse, en veelal ook nog christelijke regeringen, dit primitieve achterlijke gedoe toestaan. En straks, binnen afzienbare tijd, als we onze bewindslieden hun gang laten gaan, en de Nederlandse burgers op die Nationaal Socialistische partijen blijven stemmen, zullen ook onze mooie Nederlandse steden en dorpen veranderen in zulke afgrijselijke moslimgebieden. Dan gaan wij werkelijk de afgrond in. Zoals het is geschreven in het Boek Job.

  Uit de stad stijgt het gekerm van stervenden op
  en roept de ziel van gewonden om hulp.
  Job 24,12

  Ik behoor weliswaar tot de oude lieden, doch ik klamp mij nog als een drenkeling vast aan het leven. Maar als ik dit zie en lees, zinkt de moed en lust mij in de schoenen. Dit hoef ik niet mee te maken. Ik vind die Westermoskee in Amsterdam West al een ware nachtmerrie. En er zijn er nog meer. De eens zo mooie stad Amsterdam is nog slechts een herinnering aan vroeger jaren, toen je ’s avonds laat nog met je vriendin over straat kon lopen. Je kon nog gerust naar een nachtvoorstelling. Dat hoef je nu niet meer te doen. Wat een verschrikkelijk tijd is dit. Onvoorstelbaar, dat we dit hebben toegelaten. En het einde is nog lang niet in zicht.

  Like

 3. Jade zegt:

  Ok, onthouden dus: Dewsbury, een voorbeeld hoe het elke stad,
  elk dorp in Europa zal vergaan, als we die klootzakken niet stoppen.

  Like

 4. delamontagne zegt:

  Je zult als ouder je kind maar naar zo,n spook voor een ijsje moeten sturen, verschrikkelijk, haast niet te geloven.
  De moslima in kwestie, is trouwens in overtreding.
  Volgens de moslim-geleerden is Micky Mouse “haram”; mag dus nie.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Tijdens het debat over de regeringsverklaring diende Femke Hallalsema (GroenLinks) een motie in over islamisering, die was geschreven door Tofik Dibi.
   …………..
   Kern van het verzoek aan de regering: ‘in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van ISLAMISERING
   geen doelstelling van beleid is’. De motie werd, behalve door de oppositie, gesteund door regeringspartijen VVD en CDA. De PVV was tegen.

   Like

 5. tijluylenspiegel zegt:

  Zo triest en zo herkenbaar als inwoner van Den Haag.
  Misschien dat mensen uit de provincie het zich niet voor kunnen stellen maar sinds kort geven zelfs de autoriteiten het toe; autochtonen in Den Haag zijn in de minderheid.
  Als je dan weet dat de derde generatie allochtonen door de boven ons gestelden, de zogenaamde “volksvertegenwoordigers”, geteld worden als autochtoon dan hoeft het volgens mij weinig uitleg dat de dagelijkse realiteit is dat 75% of meer niet-Nederlands is.
  Een middagje naar de stad is als een bezoek aan de Toren van Babel en voor een geboren en getogen Hagenaar een martelgang.

  Like

 6. lucky bee zegt:

  En mensen oppassen het is de maand Ramadan; de moordenaars van Allah zijn onderwegs,denk aan Theo van Gogh hij was ook in de maand Ramadan afgeslacht., Een kleine stoos gebed voor dat je je huis verlaat, is geloof ik op zijn plaats.

  Like

 7. M.A.L. Sion zegt:

  Over enkele jaren kan voor de naam Dewsbury willekeuirg een aantal Nederlandse plaatsnamen ingevuld worden. Voor het verhaal komen dan andere namen en het zal om andere jongeren gaan die afreizen naar Syrië of er net van terug zijn. Het is ‘misschien’ nu nog te voorkomen maar dan moeten we wel opschieten met ons verzet tegen de islamisering.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 8. Jan zegt:

  Michelle Obama op bezoek in Pakistan. Herstel, moet Londen zijn, Tower Hamlets

  De volgende burgemeester van dit kalifaat zou best eens Galloway kunnen worden:
  http://www.ibtimes.co.uk/george-galloway-may-stand-mayor-tower-hamlets-mayor-london-1498322

  Like

 9. delamontagne zegt:

  En dan heb je ook nog eens de “typische” gewoontes van vervoer

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Met dank aan de linkse en gutmensch landverraders !! Staat ons dit ook te wachten ??
  Waarschijnlijk wel want er zijn genoeg verradelijke partijen in Nederland, als goed beschouwd is alleen de PVV voor de autochtone Nederlander, de rest heult met onze vijanden !!

  Like

 11. Doornroosje zegt:

  Dat is toch niet te geloven. Hoe is het mogelijk. Getver, getver. En Rutte en zootje blijven lachen.

  Like

 12. Pingback: Dewsbury – een stad in islamitische handen |

 13. BertG. zegt:

  Een 14-jarig meisje is op 7 april zwaar mishandeld nadat ze drie andere meisjes aansprak op hun gedrag.
  Het slachtoffer staat op de bewuste dag in de rij bij een bakker aan de Nieuwendijk in het Centrum. Drie jongen vrouwen komen ook de zaak binnen en proberen direct voor te dringen. Wanneer het 14-jarige meisje de drie aanspreek op hun gedag beginnen ze te schelden. Het meisje besluit het erbij te laten zitten en de vrouwen voor te laten.
  http://www.at5.nl/artikelen/144344/14-jarig-meisje-neergeslagen-en-in-gezicht-getrapt-na-voordringen

  Like

 14. André Hofman zegt:

  Het is inmiddels wel duidelijk, we hebben allemaal commentaar maar er tegen in actie komen is iets anders! Feit is dat iedereen denkt ” ik kan er toch niets tegen doen in mijn ééntje” , maar er zijn zoveel mensen die zo denken. Misschien maar eens contact met elkaar leggen om te kijken hoeveel mensen we bij elkaar kunnen krijgen? Met 1000 of 10000 mensen doe je een hoop meer!! En dan kunnen we wel de LINKSE RAKKERS en ramadan-fans aanpakken en wel op hun eigen manier….Verandering moet toch ergens beginnen, of gaan we afwachten tot onze kinderen geen normaal leven meer kunnen leiden?

  Like

 15. Bulckaert zegt:

  De diversiteit evolueert in snel tempo tot gewilde apartheid. Tot het keerpunt bereikt is en de Aborinals in reservaten geparkeerd worden, die snel zullen krimpen.

  Like

 16. infinitely ignorant. zegt:

  Soms lijkt het er wel een beetje op alsof men zegt, iedereen heeft het recht zijn eigen cultuur te behouden, de Aziaten ,de Afrikanen ,de moslims. Op het moment dat je dan bij de westerse cultuur aankomt blijkt dat dat de enige cultuur is die onderhevig is aan stevige relativisme, de westerse cultuur is de enige die schijnbaar geen bestaansrecht meer heeft., In de ogen van sommige mensen is het nu eenmaal zo dat alles wat fout is in het wereld de schuld is van het westen.

  Een overtrokken reactie op een bevlekte geschiedenis. Wat men even vergeet is de geschiedenis die ons leert dat vrijwel elke bevolkingsgroep een geschiedenis heeft van geweld en oorlog. Het is alleen het westen dat verantwoordelijkheid heeft genomen voor hun geschiedenis en de consequentie is dat we een soort intrinsiek schuldgevoel lijken te hebben waardoor niemand nog durft te zeggen dat we best trots mogen zijn op de ontwikkeling van de westerse beschaving. Waar kregen vrouwen al eerste gelijke rechten ,en waar werd slavernij als eerste afgeschaft? Ik stel dat de morele ontwikkeling in de afgelopen eeuwen in het westen elke beschaving overstemt ,dat neemt niet weg dat er nog steeds vooruitgang valt te boeken maar de mensheid is dynamisch en ik geloof dat door educatie en het liberale gedachtegoed het westen een voorsprong heeft genomen op de meeste andere culturen.
  Ik denk dat deze ontwikkelingen in het voordeel van het westen spreken ,ondanks de geschiedenis die overigens niemand ontkent.

  Neem bijvoorbeeld de slavernij, het westen wordt constant aangesproken op deze zwarte bladzijde in de geschiedenis. Je vraagt je af waarom men niet diezelfde wrok koestert tegenover de Ottomanen en Arabieren die al lang voor de Europeanen een grote slavenhandel hadden opgezet, met medewerking van de Afrikanen zelf overigens( mag ik dat zeggen?), hoor jij wel eens over reparatie of eisen van schadevergoeding in die landen ? Nee, en zelfs voor erkenning van schuld moet je diep zoeken. Het westen is een makkelijk slachtoffer die gedrenkt in schuldgevoel een antwoord schuldig blijft wanneer geconfronteerd met het verleden, dit wordt dan ook uitgemolken tot we een ons wegen. Het is een vorm van selectieve verontwaardigen die maar weer eens laat zien dat vele mensen een dubbele moraal hebben.

  Jazeker valt er ook genoeg kritiek te leveren op ontwikkelingen in het westen maar vergeet niet dat het ook het westen is waar je dit soort kritiek (nog) constant wordt besproken, dit is in vele andere culturen ondenkbaar zonder te vrezen voor je leven. Misschien is dit wel een van de redenen dat zoveel mensen schreeuwen als het westen weer eens iets verkeerd heeft gedaan ,maar diezelfde mensen zijn vreselijk stil zijn als het gaat om de dagelijkse gruwelijkheden die begaan worden in landen waar dit soort vrijheden niet bestaan.
  Toch denk ik dat Europa er genoeg van heeft op een gegeven moment ,en hopelijk breekt dan niet de pleuris uit.

  De tijd zal het leren.

  Like

 17. Kraftavilqa zegt:

  Vreselijk! Maar niet verrassend, we weten natuurlijk al heel lang dat ’t de gezworen plicht van ’t linksisme is om de beschaving te vernietigen geheel naar de marxistische principes verelendung – zusammenbruch – revolutie – stichting socialistische heilstaat op de rokende puinhopen. Alleen die heilstaat gaat er niet komen omdat men gekozen heeft voor ’t importeren van de pislam als instrument om de beschaving te vernietigen. Pislam heeft inderdaad een bewezen trackrecord van het vernietigen van beschavingen maar heeft nooit iets anders daarvoor in de plaats gebracht dan dystopische fascistoïde mullahcratie die geen ruimte laat voor iets anders en al helemaal niet voor zoïets onpislamitisch als linksisme. Daar heeft het linksistische habbezakkervolk en lelijke misrekening gemaakt die het duur te staan zal komen (gniffel). Ironisch hoe het linksistische habbezakkervolk in z’n antifascistische kramp juist voor hyperfascisme gekozen heeft om z’n doelen te bereiken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s