Zondebok Angela Merkel

Screenshot_7

(Door: M. Sattler – Vertaling: E.J. Bron)

De “euro-redding” wordt meer en meer het project van Angela Merkel. Net zoals ooit de Führer in zijn bunker fantaseerde over niet meer aanwezige legers, probeert Angela Merkel met niet meer aanwezige miljarden een land voor de insolventie te redden dat niet te redden is. Nog volgen de Duitsers haar, maar ze zullen in deze blinde trouw teleurgesteld worden. Als ze hun ogen openen, zullen ze zich afvragen welke puinhopen deze vrouw nog meer heeft nagelaten. En de volledige politieke klasse zal dankbaar zijn in haar een zondebok te hebben om af te leiden van de eigen medeverantwoordelijkheid.

De ambtstijd van Angela Merkel kan worden samengevat met drie trefwoorden: euro-redding, energie-ommekeer, asielzoekersstroom. Net zoals de projecten van de Führer gaan al deze projecten gepaard met enorme kosten, ze verlangen grote offers, zijn echter uiteindelijk nutteloos. Alle projecten van Angela Merkel zijn tot mislukken gedoemd.

Griekenland is een insolvent land, waarin men niet eindeloos geld kan pompen zonder dat het een keer opvalt dat het weg sijpelt. Uiteindelijk zal men inzien dat al het vele geld niets heeft opgeleverd. Dit moment van het bittere besef komt onophoudelijk dichterbij. De CDU is Angela Merkel vijf jaar lang gevolgd, maar ze zal haar niet nog eens vijf jaar volgen. Ze zal zich in plaats daarvan met de vraag bezighouden hoe zij in een periode na Merkel politiek kan overleven als zij door Angela Merkel het stempel van een mislukte “euroredding” opgedrukt krijgt. Deze vraag zal ze heel eenvoudig beantwoorden: ze zal zich op tijd distantiëren van Angela Merkel en haar financieel-politieke escapades. Men zal de schuld van de verpatste miljarden alleen haar in de schoenen schuiven: was zij het niet die afgevaardigden in de Duitse Bondsdag voor iedere stemming met haar bliksemacties heeft overrompeld? Had zij niet meerdere malen aan de Bondsdag beloofd bij onderhandelingen de rode grens te bewaken? Dan is er snel iets te vinden wat men uit de kist met smerige spullen kan trekken om zichzelf voor de kiezers met een wit vest te presenteren. En deze kiezers zullen gewillig volgen: de kiezers zullen heel snel vergeten dat zij driemaal op Angela Merkel hebben gestemd. Achteraf zal het weer niemand geweest zijn.

Angela Merkel´s energie-ommekeer is eveneens tot mislukken gedoemd. De uitbreiding van de windenergie stuit nu al aan haar grenzen. De mensen zullen op zeker moment beginnen om uit te rekenen dat het aandeel van de windenergie aan de energieopwekking nog steeds te verwaarlozen gering zal zijn, zelfs wanneer men heel Duitsland met windmolens heeft volgestouwd. Men zal dan nog steeds atoomstroom uit Tsjechië en Frankrijk moeten inkopen, maar heeft het hele land mismaakt. Net zoals de euroredding is ook de energieommekeer een hectisch, ondoordacht, duur, nutteloos project, een echt Angela Merkel-project: we kunnen ons nog heel goed herinneren hoe ze helemaal alleen de totale ommekeer uitriep  en de hele CDU haar  – Führer beveel, we volgen je – tandenknarsend op deze verkeerde weg volgde. Deze pijnlijke zelfvernedering zijn juist in de CDU velen niet vergeten, en wraak is zoet.

De asielzoekerstroom – in 2016 worden 1,1 miljoen “vluchtelingen” verwacht, dat zijn tweemaal zoveel als dit jaar en 20 maal zoveel als onder Helmut Kohl – is eveneens een Angela Merkel-project. Weliswaar heeft ze zich nooit direct over dit thema uitgesproken – op de vluchtelingen-kerkdag in Stuttgart bazelde ze demonstratief aan het thema voorbij over computerdata – maar het is exact dit veelzeggende zwijgen dat men zal gebruiken als het er om gaat haar de verantwoordelijkheid in de schoenen te schuiven. Angela Merkel´s zwijgen over de asielzoekerstroom gedurende haar ambtstijd, haar heel bewuste passiviteit gezien deze unieke ontwikkeling, is een uitdrukking van haar stilzwijgende instemming met de manier waarop de asielzoekerstroom over ons heen klotst: duur, chaotisch en grotendeels rechtsvrij, maar ideologisch politiek correct. Uiteindelijk zal ook het project “Vluchtelingen” mislukken, net zoals alle andere grote Merkel-projecten, omdat het noch financieel nog bouwtechnisch mogelijk is om ieder jaar een miljoen of nog meer Afrikanen in Duitsland op te nemen. Tenzij men ermee begint deze “vluchtelingen” eerst vrijwillig en daarna gedwongen in privéwoningen in te kwartieren. Dat zal de politiek ook doen, omdat er niets anders voor haar op zit, maar op een bepaald moment zullen de Duitsers begrijpen dat Afrika nog steeds bitter arm zal zijn, zelfs wanneer in iedere Duitse woning een Afrikaan werd ingekwartierd. Op een bepaald moment zullen daarom ook de meest goede van de goedmenschen de buik vol hebben van dit project en een schuldige voor de misère zoeken. Dan zullen ze Angela Merkel vinden, die destijds, toen de chaos begon, niets beters te doen had dan over computerdata te bazelen.

De Duitsers zullen in het verloop van de tijd inzien dat de regeringstijd van Angela Merkel een tijd van zeer idealistische, maar dure en uiteindelijk nutteloze onzin was. Geen enkel project van Merkel heeft uitzicht op duurzaam succes. Daarom zal ook geen enkele politicus aan de zijde van Merkel duurzaam succesvol kunnen zijn. Je kunt de klok erop gelijk zetten wanneer de eerste ratten het zinkende schip zullen verlaten. Velen hebben nog een appeltje te schillen met Angela Merkel. De eersten die de staf over haar zullen breken, zullen diegenen zijn die op dit moment het hardst voor haar klappen.

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: M. Sattler

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Hypocrisie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Zondebok Angela Merkel

  1. Jaan zegt:

    Het kan allemaal best waar zijn, maar haar opvolgers zullen zeker zo blind zijn als zij nu is.
    Reddeloos verloren is reddeloos verloren.

    Like

    • bigljohn zegt:

      Gelijk de Titanic. Die was ook reddeloos verloren, maar het scheepsorkest bleef maar door spelen als of er niets aan de hand was. Europa is allang reddeloos verloren, verpatst aan de moslims. Angela Merkel zal ook wel eens een keer opkrassen, net als Rutte. Maar dan komt er weer een andere rotzak voor in de plaats die mogelijk nog erger is. En anders zullen de Europese kiezers er wel voor gaan zorgen dat alles weer bij het oude blijft !

      Like

  2. Vederso zegt:

    OT en ook weer niet: Daily Mail

    And unless David Cameron and the European Union start to take it seriously — as opposed to tinkering around the edges — its effect will shatter the EU in a manner that would make a Greek or British exit look like a mild disagreement at a vicar’s tea party.

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-3141005/Tidal-wave-migrants-biggest-threat-Europe-war.html#ixzz3eI6WuzmH

    Like

  3. Willem zegt:

    Met een ander dan Merkel, was het nog slechter.

    Like

  4. Hendrik M. zegt:

    Het Merkel zwijn presteerde het om in een moslim demonstratie tegen PEGIDA te protesteren.
    PEGIDA, een organisatie die voor Duitsland en de Duitsers is.
    Protesteren tegen de mensen die de belastingen opbrengen om aan haar strapatsen te voldoen.
    Lijkt verdorie Nederland wel.

    Like

    • jungleelephant zegt:

      Soms denk ik dat het beter was geweest als die muur nooit was afgebroken;was zij in ieder geval niet hier geweest om de Duitsers een oor aan te naaien mat die lelijke hondenkop van haar!

      Like

  5. lucky bee zegt:

    Ze was in de DDR opgegroeid , en is een ware internationalist?

    Like

  6. Aegolius cs zegt:

    Mooie foto van de Engel, Angela, die bidt tot haar drie-eenheid dat het nog goed mag komen.
    Goed artikel!

    Like

  7. Jan zegt:

    Merkel tegen homohuwelijk.

    Reactie Rode Taliban:
    https://twitter.com/beethetranny/status/621368591066243073

    Links noemt zich ‘beschaafd’

    Like

  8. Aegolius cs zegt:

    So viel verdienen Bundestagsabgeordnete nebenher

    Seit der Wahl verdienten sich Bundestagsabgeordnete mehr als elf Millionen Euro durch Nebentätigkeiten dazu. Politiker zweier Parteien verdienten dabei besonders gut, Top-Verdiener ist ein Bayer.

    Die Abgeordneten des Bundestags haben seit der letzten Wahl mindestens 11,6 Millionen Euro durch Nebentätigkeiten verdient. Diese Berechnung veröffentlichte die Transparenzorganisation abgeordnetenwatch.de am Montag. Die erfolgreichsten Nebenverdiener sind demnach Parlamentarier von CDU und CSU.

    http://www.n24.de/n24/Nachrichten/Politik/d/7083574/so-viel-verdienen-bundestagsabgeordnete-nebenher.html

    Alleen zó houdt je “deskundigheid“ in eigen land. Stel je toch eens voor: naar het EU parlement waar je niets te zeggen hebt.

    Like

    • jungleelephant zegt:

      Leuk om te lezen als je zelf iedere dag je boodschappen briefje versiert door dingen te moeten doorstrepen!Dat wijf is ,al is het op een andere manier,misschien net zo erg,zo niet erger als Hitler!

      Like

Plaats een reactie