Hoe de leugens in elkaar zitten

Screenshot_16

(Door: D.G. Neree)

Nederlandse kranten en televisie brengen geen nieuws meer, maar subjectief en politiek gekleurde leugens. Het nieuws dient niet meer het inlichten en voorlichten over actuele zaken, maar is een instrument geworden om de mening van de consumenten van dat nieuws (u en ik) te manipuleren en een bepaald wereldbeeld in te prenten. Dat wereldbeeld wordt niet overgebracht door middel van feiten, maar door de onderhuidse teneur van de berichtgevingen. Het maakt niet meer uit wat het onderwerp is van de berichten, maar vooral alles wat een politieke lading heeft (en dat is bijna alles) wordt op zo’n manier gebracht, dat er impliciet een gekleurd beeld wordt opgeroepen met een subjectieve lading. Dit is de verloedering en corrumpering van de journalistiek, die een propaganda-instrument is geworden, al of niet bewust.

Het voorgaande is makkelijk gezegd, maar lastiger aan te tonen. Om dat laatste te doen heb ik een willekeurig artikel uit de Volkskrant genomen en zal dat hieronder gedeeltelijk close readen.

De titel is: “Oud-premier wil regime Oekraïne ten val brengen.”

Lees verder>>>
(h/t “Vederso”)
DVC

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in betutteling, Censuur, Desinformatie, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, mainstream-media, meningsdictatuur, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Hoe de leugens in elkaar zitten

 1. Hendrik M. zegt:

  Kijk, dat is nu eens een goeie leesles!
  M’n dank!

  Like

 2. leefbarbaar zegt:

  Uitstekend artikel, dank hiervoor.
  Ook de foto’s die het journaille bij hun stukjes plaatsen, spreken boekdelen. Wat fout is brengt men fout in beeld. Helaas natuurlijk alleen gezien door de bril (en portemonnee) van de inktridders zelf. Kijk BV eens naar de foto van meneer Trump in de Televaag. Hoe kinderachtig en achterbaks, dat flikken ze meneer Samson niet.
  Lokaal nieuws is ook erg. Probeer op een forum eens iets geplaatst te krijgen wat niet policor is en het wordt meteen verwijderd. Je-suis Charlie? Nooit van gehoord. Alles voor de centen en alles voor de subsidie.

  Like

  • Hendrik M. zegt:

   Die fora zijn politiek correct!
   Heb een IP ban op GeenStijl, PowNews, Nu.nl, SpitsNieuws, allen fora die selecteren op wat hun welgevallig is.
   Niet naar hun mond schrijven = permaban.
   Kijk, als je een keer iets te heftig reageert of antwoord geeft en de reactie wordt verwijderd heb ik geen moeite mee, ook met een week straf niet, doch een ban betekent gewoon dat ze een bepaald hun welgevallig publiek van reaguurders selecteren.
   Bij de Telegraaf is het ook moeilijk door de moderatie te komen, doch je krijgt geen ban en kunt in lauwere bewoordingen vaak toch geplaatst worden.
   Gelukkig hebben we E.J. Bron, waar je gewoon je mening kunt geven!

   Like

   • Heb zelf al zeven keer een permaban gekregen op nujij.nl.
    Elke keer i.z. een topic gerelateerd aan Israël, de Joden of topics over de islam.
    En al zeven keer kom ik via een omweggetje weer terug op die linkse nieuwssite/forum.
    Waarom al die moeite toch?
    Niet dat ik de illusie heb dat door mijn schrijven mensen op een andere gedachten komen maar veel schunnige reacties, hele leugens en halve waarheden omtrent dit soort topics verdienen een weerwoord.
    Maar ook de berichtgeving van nu.nl zelf val ik aan als zij weer eens komen aanzetten met berichten over ‘bezette gebieden’ of ‘illegale dit of dat’.
    Ik geef mijn mening niet maar sla ze met de realiteit om de oren. Ik laat mijn onderbuik niet spreken maar het geldende internationale recht.
    ‘Die waarheid’ wordt niet geaccepteerd daar op dat linkse forum.
    Maar daar lopen nog genoeg reaguurders rond die historisch gezien geen ene reet begrijpen van de situatie daar. Zowel i.z. Israël als ook de islam.
    Het is de ijdele hoop dat je dat soort figuren nog ergens op kunt wijzen, iets kunt voorleggen waar ze over na gaan denken.

    Daarom al die moeite voor dat k-t forum.
    Moet er even bij vermelden; + de mogelijkheid om sommige artikelen van o.a. deze site door te plaatsen zodat meerderen het kunnen lezen.

    Like

 3. Jean zegt:

  Lieve medestrijders tegen het kwaad, “koop geen kranten en kijk niet naar de NOS, BRT en dergelijke linkse smeerlapperij”, jaag moslims weg uit jllie omgeving, weiger ze de toegang in restaurants, pak de laffe politiekers aan die ons opzadelen met dat gespuis en vooral “laat niets in jullie woning toe” kwestie van bescherming van eigen leven familie en goederen.
  Noteer tijd en plaats van elk vreemd kenteken en elke vreemde smoel want dat dient een goed doel.

  Like

 4. Thank God we’ve internet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s