Interview met Viktor Orbán: Daarom bouwt Hongarije een hek tegen vluchtelingen

Screenshot_15

Hard, harder, Orbán: de Hongaarse minister-president Viktor Orbán (52)

(Door: Dora Varro & Hans-jörg Vehlewald – Vertaling: E.J. Bron)

In de vluchtelingencrisis is hij op dit moment de boeman van Europa: de Hongaarse conservatieve minister-president Viktor Orbán (52) wil zijn land hermetisch afsluiten tegen immigratie, hij liet langs de grens met Servië zelfs een hek met prikkeldaad oprichten. “BILD” zocht Orbán op in zijn regeringszetel in Boedapest en nam voor hem een speld van de grote BILD-vluchtelingenactie “Wij helpen” mee. De minister-president bedankte in naam van zijn vrouw, die vluchtelingen ondersteunt: “Mijn vrouw zal hier heel blij mee zijn.”

BILD: Meneer de minister-president, wat voelde u toen u de foto van het dode vluchtelingenjongetje op het strand van Bodrum in de kranten zag staan?

Viktor Orbán: “Ik was geschokt, ieder verloren leven is een tragedie. Ik dacht echter ook aan de ouders van de jongen: ze vertrokken vanuit een veilig vluchtelingenkamp buiten Syrië en hebben hun leven en dat van hun kinderen op het spel gezet. Men moet hen duidelijk maken dat de gevaren, die loeren op de weg naar Europa, niet door ons teniet gedaan kunnen worden. Daarom zou het beter zijn als ze niet zouden komen.”

BILD: Hebt u medelijden met de vluchtelingen?

Orbán: “Jazeker, iedere christen voelt dan medelijden. Maar medeleven is niet genoeg. We moeten handelen.”

Screenshot_16

In het kantoor van de minister-president: Orbán met de BILD-journalisten Dora Varro en Hans-Jörg Vehlewald

BILD: U zegt dat de vluchtelingencrisis een “Duits probleem” zou zijn – wat doet volgens u bondskanselier Merkel verkeerd?

Orbán: “De Duitse bondskanselier doet altijd alles goed – dat is Artikel 1 in de Hongaarse grondwet . . . (lacht)

Maar we moeten het serieus hebben over de gevolgen van de Duitse beslissing om de migranten Duitsland binnen te laten. Deze aankondiging heeft in Hongarije een opstand veroorzaakt. Migranten zijn uit hun onderkomens uitgebroken, hebben politieagenten aangevallen. Ze weigeren zich te laten registreren, zoals voorgeschreven is door het EU-recht. Daarvoor hadden onze autoriteiten – zij het met moeite – de situatie onder controle. Pas toen de Duitse regering aankondigde om “tijdelijk” EU-regels buiten werking te stellen, brak bij ons de chaos uit. Zoiets gebeurt, als men zich niet aan de regels houdt.”

BILD: In 1989 heeft Hongarije minder op regels gepocht: Duizenden DDR-burgers mochten vertrekken naar Oostenrijk, het IJzeren Gordijn viel. Waarom is dat nu niet mogelijk?

Orbán: “Er bestaat een groot verschil: De DDR-vluchtelingen waren hier niet illegaal, ze werden heel officieel ondergebracht in de Duitse ambassade. Daar werden ze verzorgd en moesten ze wachten. Zij hadden geen lak aan de Hongaarse wetten. Daarna hebben de Hongaren hun eigen grenzen opgeheven. Nu zijn het vreemdelingen die door onze grenzen heen breken. Het hek van het communisme was tegen ons gericht. Het hek dat wij nu bouwen, is voor ons.”

BILD: Hoe voelt men zich als de opperschurk van Europa – wilt u zich nog steeds verzetten tegen de rest van het continent?

Orbán: “Ik kan alleen maar zeggen: Hier sta ik en ik kan niet anders. Wij Hongaren zijn Europeanen, wij hebben een verdrag gesloten met Europa, wij garanderen dat de Europeanen zich vrij kunnen bewegen en dat hun grenzen beschermd worden. Daar hebben wij ons altijd aan gehouden.

De mensen die naar ons toekomen, worden tweemaal bedrogen: door de mensensmokkelaars en door EU-politici. Beide beloven hen een beter leven en dat ze bij ons kunnen blijven – ook wanneer er weer vrede heerst in hun thuisland. Maar ze zullen er achter komen dat de honing, die in Duitsland stroomt, minder zoet is dan ze denken. Want een goed leven is een kwestie van inspanning en niet van aanspraken.”

Screenshot_17

Sceptische blik: Orbán wil de BILD-button “Wij helpen” niet opspelden. . .

BILD: Hebt u met eigen ogen de ellende hier in Boedapest op Station-Oost gezien?

Orbán: “Ik was er, maar ben niet naar binnen gegaan…”

BILD: Een selfie met vluchtelingen, zoals bondskanselier Merkel onlangs in een onderkomen in Berlijn gedaan heeft, zou hier niet mogelijk zijn?

Orbán: “Nou ja, ik ben op dit moment waarschijnlijk niet de lieveling van alle migranten. Maar ik meet mijn politiek ook niet af aan de tijdelijke horizon van een foto.”

BILD: Zou u zelf een vluchtelingenfamilie opnemen?

Orbán: “Ja, als het door de migranten niet als aanmoediging begrepen zou worden om naar Europa te komen. Dat zou op dit moment niet raadzaam zijn. Anderzijds: Mijn vrouw en mijn kinderen zijn zeer betrokken en helpen.”

Screenshot_18

Betrokken: Orbán´s echtgenote Anikó Lévai helpt vluchtelingen in Hongarije

BILD: Vanaf aanstaande dinsdag zijn de Hongaarse grenzen gesloten. Waar moeten al die vluchtelingen dan naartoe?

 Orbán: “Terug.”

BILD: Waar naartoe terug?

Orbán: “Daar naartoe waar ze vandaan kwamen. Deze migranten komen immers niet vanuit het crisisgebied naar ons toe, maar uit kampen in de buurlanden van Syrië: uit Libanon, Jordanië, Turkije. Daar waren ze veilig. Deze mensen vluchten dus niet voor gevaar, ze zijn al gevlucht en hoefden niet meer voor hun leven te vrezen. Deze mensen komen niet naar Europa, omdat zij veiligheid zoeken, maar ze willen een beter leven dan in de kampen. Ze willen een Duits leven, misschien een Zweeds. De levensomstandigheden in Griekenland, Macedonië, Servië, Hongarije en Oostenrijk vinden zij niet voldoende. Persoonlijk kan ik dat begrijpen. Maar één ding staat vast: er bestaat geen fundamenteel recht op een beter leven, alleen maar een recht op veiligheid en menswaardigheid.”

BILD: Veel regeringschefs willen desondanks vluchtelingen opnemen…

Orbán: “De Europese toppolitici leven op dit moment in een droomwereld. Ze hebben geen idee van het werkelijke gevaar dat de migranten voor ons betekenen. Ook niet van de omvang van het probleem: we hebben het hier over tig miljoen mensen. De bevoorrading is eindeloos: uit Pakistan, Bangladesh, Mali, Ethiopië, Nigeria. Als wij die allemaal binnenlaten, gaat Europa te gronde.”

BILD: Wat moet Europa dus doen?

Orbán: “Wij hebben een plan, dat ik bij de volgende ontmoeting zal voorleggen aan de andere ministers-presidenten van de EU. Daartoe behoort dat wij de buurlanden van Syrië financieel enorm ondersteunen. Daartoe behoren Turkije, Libanon, Jordanië. Alleen Turkije levert al langere tijd enorme prestaties in de vluchtelingenkwestie. Wij Europeanen zouden eigenlijk iedere week een mis voor president Erdoğan moeten lezen, onafhankelijk van verschillende politieke opvattingen. Wij mogen landen als Turkije niet in de steek laten en daarbij mogen we niet gierig zijn.”

Screenshot_19

Omstreden: 3800 Hongaarse militairen worden ingezet bij de bouw van het 175 kilometer lange hek langs de grens met Servië

BILD: Wat betekent dat precies?

Orbán: “Ik stel voor dat ieder land één procent extra aan de begroting van de Eu betaalt. Tegelijkertijd verlagen we de uitgaven voor andere doelen met een procent. Dat levert ongeveer drie miljard op, waarmee we de buurlanden van Syrië kunnen ondersteunen. En als er meer geld nodig is, verhogen we de hulp – net zolang tot de vluchtelingenstroom opdroogt. Dit proces verhindert dat wij onderling eindeloos discussiëren over begrotingskwesties. Want nu is snelle hulp geboden.”

BILD: En hoe zit het met de vluchtelingen die al in Europa zijn?

Orbán: “We mogen onszelf niets wijsmaken: niemand van hen wil meer teruggaan. Ik vrees dat ze hier allemaal blijven.”

BILD: Wat is er dan op tegen om deze mensen, die al bij ons zijn, door middel van een quotaregeling rechtvaardig over de landen van de EU te verdelen?

Orbán: “Twee punten spreken hiertegen. Ten eerste: Een quotum heeft pas zin wanneer onze grenzen gesloten zijn. Tot dat moment weet geen enkele regering om hoeveel mensen het concreet gaat. Want het worden steeds meer. Ten tweede: Kunnen wij migranten er werkelijk aan hinderen om daar naartoe te gaan waar ze heen willen? Moeten we ze in Europese hoofdsteden vastbinden, opdat ze niet terugkeren naar Duitland? Wie kan ze in Estland, Slovenië of Portugal houden als ze naar Duitsland willen? Dat is een illusie.”

BILD: Blijft u ook bij dit NEE tegen quota als de EU dreigt met boetes of sancties?

Orbán: “Ik bekijk dat gelaten. Er werd nog niemand bestraft, omdat hij EU-recht heeft opgevolgd. In plaats van over quota na te denken, kan Brussel beter de druk op Griekenland verhogen. Want daar worden de buitengrenzen van de EU sinds jaren al niet meer beveiligd. Als Griekenland haar verplichtingen zou nakomen, zouden we de hele vluchtelingencrisis niet hebben. Noch in Berlijn noch in Boedapest. Maar zo zijn wij Europeanen nu eenmaal: we zouden zo graag goede mensen willen zijn. Tegenover de arme Grieken en de vele vluchtelingen. Alleen de consequenties willen we niet zien.”

Screenshot_20

Orbán – hier voor zijn ambtszetel in Boedapest – wordt internationaal voor zijn rechts-populistische politiek bekritiseerd

BILD: Behoort een “islamisering” tot de gevaren voor Europa waarvoor u waarschuwt?

Orbán: “Ik persoonlijk ben een bewonderaar van de islam. Zonder de filosofie van de islam zou een deel van de wereld al lang tot barbarij zijn vervallen. Maar ook hier mogen we onszelf niets wijsmaken: door immigratie zullen moslims binnen afzienbare tijd in Europa in de meerderheid zijn. Als Europa een gevecht van de culturen toestaat, dan zullen de christenen verliezen. Dat zijn de feiten. De enige uitweg voor diegenen die Europa als christelijke cultuurkring willen behouden, is: niet steeds meer moslims binnenlaten! Maar daarover spreken Europa´s toppolitici niet graag.”

BILD: Ziet u een kans om de oorzaak van de vluchtelingencrisis op te heffen: de burgeroorlog in Syrië?

Orbán: “Aan het uitbreken van deze oorlog is het Westen net zo schuldig als de Arabische wereld en andere landen. En ook een oplossing van het conflict zal alleen maar lukken als alle partijen er aan meewerken de barbarij van deze oorlog te stoppen. Vooral de “grote jongens” moeten oproepen tot deze alliantie: Amerika en Rusland. Maar ook Europa, de Arabische landen en zelfs China zullen meepraten.”

Bron:
www.bild.de
Interview door: Dora Varro & Hans-jörg Vehlewald

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t Martha N.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Appeasement, asielwaanzin, Christendom, cultuurrelativisme, Europa, EUSSR, Genocide, gezond realisme, Hongarije, Immigratie, Islamisering. Bookmark de permalink .

47 reacties op Interview met Viktor Orbán: Daarom bouwt Hongarije een hek tegen vluchtelingen

 1. Pingback: Interview met Viktor Orbán: Daarom bouwt Hongarije een hek tegen vluchtelingen |

 2. Jan zegt:

  Polen: asielleugenaars verzetten zich tegen registratie

  Like

 3. Gedeeltelijk ben ik het met hem eens,maar:een vereerder van de islam????En:een mis lezen voor Erdogan????Die zoveel mogelijk Koerden laar vermoorden en de hele wereld wil islamiseren?Nou,dat gaat me toch een stap,nee een hele ladder,te ver!

  Like

 4. Hendrik M. zegt:

  Kan niet anders dan Orbán gewoon weer gelijk geven; het is niet anders…

  Like

 5. Johan zegt:

  Deze man heeft het allemaal heel goed gezien. Hij is de enige regeringsleider met gezond verstand op dit moment. Dit interview is verplichte leeskost voor alle wegkijkende politici van Nederland.

  Like

 6. De ENIGE leider met hersencellen en beschermer van zijn eigen volk!

  Like

 7. GT zegt:

  Orbán, nu gelijk heb je de oplossing zal op wereld niveau moeten plaats vinden, maar ik vrees dat het te laat is Merkel om te beginnen afzetten uit haar ambt.Ik denk dat we op de rand van een Wereld oorlog afstevenen, weet u nog met hun Arabische lente je ziet wat het gebracht heeft!
  Nu vele dictators zijn vermoord, maar we hebben er een terug hoor Europa (Brussel) als denktank).
  De nieuwe dictators die ons Europese burgers als tweederangs in de afgrond duwen, en zo is het.
  Nu, moeten we straks voor onze vrijheid vechten op wat voor manier ook want reken maar dat er nog wat op ons afkomt, grenzen dicht Oostenrijk, Duitsland, dan zal deze stroom richting België, Nederland gaan, want ook hier kunnen ze het niet meer aan, we worden besodemieterd waar we bij staan. En linkse fascisten, nu ben je toch zo begaan met deze mensen, maar jullie zijn straks de eerste die lopen te jammeren, en dan zijn je nog niet klaar hoor je zullen het weten ook!

  Like

 8. R.Kroonenberg zegt:

  .
  diep respect voor deze man
  ( zolang ik dit nog zeggen kan…!)
  .
  Jasterke
  .

  Like

 9. VarAway zegt:

  Sterke man, deze V.Orban.
  Alleen gaat hij helemaal in de fout met zijn quote:

  Ik ben een VEREERDER van de Islam!!
  Zonder de filosofie v.d. Islam zou een deel v.d.
  wereld tot barbarij zijn vervallen….?

  Man, o man. JUIST door de Islam is het hele Midden
  Oosten tot een echte barbarij vervallen.
  De barbarij BEGINT met de Islam.

  Foutje Hr. Oban.
  Zou hij niet goed gekwoot of vertaald zijn?

  Like

 10. kraftavilqa zegt:

  “Zonder de filosofie van de islam zou een deel van de wereld al lang tot barbarij zijn vervallen.” Maar m’n beste Viktor hoe kun je dat nu zeggen, pislam is barbarij het is dankzij pislam dat beschaving in Arabië nooit heeft kunnen ontstaan.

  Like

 11. Theresa Geissler zegt:

  Orbàn: “Ik persoonlijk ben een vereerder van de islam. Zonder de filosofie van de islam zou een deel van de wereld al lang tot Barbarij zijn vervallen”
  Een diplomatiek antwoord. Bij het lezen ervan voel je alweer een golf van verontwaardiging opkomen, tot je het even hebt laten bezinken.
  Een déél van de wereld, inderdaad. Maar niet óns deel van de wereld. Europa heeft die filosofie van de islam nóóit nodig gehad en zàl dat nooit hebben!
  Dat is dan ook de reden, dat de islam in hún contreien thuishoort en niet in de onze: In de Arabische woestijn is de islam misschien nog een element van ordening en Filosofie; bij óns zéker niet.
  Maar om het nut ervan voor de Arabische wereld toe te geven, hoef je nog geen “vereerder van de islam” te zijn . Mij moet van het hart, dat me dàt weer onaangenaam in de oren klinkt.
  Het is niet Orbàns wereld, dus heeft hij geen reden om de islam, nota bene, te veréren. Nogmaals, laten we het op diplomatie houden, maar ik vind de manier van uitdrukken knap hielenlikkerig overkomen, excusez-le mot!
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 12. daiyu-ninja zegt:

  Orbán: “Ik persoonlijk ben een vereerder van de islam. Zonder de filosofie van de islam zou een deel van de wereld al lang tot barbarij zijn vervallen????????????????

  Liggen de zaken niet zo dat de westerse wereld zich JUIST ZONDER de moslims heeft kunnen ontwikkelen tot een veilig en beschaafd continent?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Natuurlijk is dat zo! Als hij mocht bedoelen, zoals ik al om 18.37u. suggereerde, dat de islam in het ARABISCHE deel van de wereld enige stabiliteit heeft gebracht, het zij zo, maar dat zou hij dan beter moeten benadrukken, want dít is geen gezegde!
   Ik geef zonder meer toe, dat het m i j niet lekker zit.
   http://depatriotten.weebly.com/

   Like

   • daiyu-ninja zegt:

    Het zit mij ook niet lekker. Hij zou op zijn minst hebben kunnen aangeven over welk deel van de wereld hij het heeft.
    Altijd als er gezegd wordt dat de islam ons kunst, wetenschap en beschaving gebracht heeft en dat wij daar dankbaar voor moeten zijn omdat wij anders nog in holen geleefd zouden hebben, vlieg ik door het plafon.

    Like

 13. Pieter zegt:

  vandaag burgemeesterverkiezingen in Duitsland. In ons stadje vanaf heden geen CDU bergemeester meer!! Een lid van een lokale partij word het nu.
  benieuwd of het plaatselijk is of dat de mensen hiermee Frau Merkel een signaal willen geven….

  Like

 14. tjonge zegt:

  heeft de vertaler van dit interview de hr Orbán deze woorden persoonlijk horen zeggen: “Ik persoonlijk ben een vereerder van de islam. Zonder de filosofie van de islam zou een deel van de wereld al lang tot barbarij zijn vervallen” ??
  en een mis opdragen aan aapje erdogan ??
  .
  het strookt namelijk helemaal niet met zijn verzet tegen de islam ?
  .
  dus ik vraag mij ten zeerste af of het interview wel goed op papier is gezet, of dat de juiste context zoek is…

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   @tjonge

   Originele tekst in het interview met BILD: “Ich persönlich bin ein Verehrer des Islam. Ohne die Philosophie des Islam wäre ein Teil der Welt längst der Barbarei verfallen”

   Dat heb ik als volgt vertaald: “Ik persoonlijk ben een bewonderaar van de islam. Zonder de filosofie van de islam zou een deel van de wereld al lang tot barbarij zijn vervallen.”

   Mocht u een betere vertaling weten, dan houd ik mij ten zeerste aanbevolen! (per slot van rekening vertaal ik ook bijna nooit iets uit het Duits . . .)

   Webmaster

   Like

 15. Marc zegt:

  Nou, op zich wel blij met het praktisch handelen van Orban. Ook zijn motivatie om, als christen, zijn wereld te beschermen is eenvoudig te begrijpen.

  Maar dan zijn ophemeling van de islam? Inderdaad, hij spreekt over een deel van de wereld waarvoor het een vooruitgang zou zijn geweest, zoals Theresa opmerkt, de Arabische wereld. Hoewel, als Orban dat al bedoelde, hierop het nodige af te dingen zou zijn (zoals dat vele delen in de wereld er zo uitzagen als de Arabische voor de komst van de islam, en er dus niet noodzakelijkerwijs uit zou kunnen volgen dat de islam de beste oplossing voor pre-islamitische problemen zou zijn geweest!!!), speelt echter dat Erdogan allerminst begaan is met het lot van de Syriërs. In plaats van voluit isis te bombarderen en zijn leger stuurt om de Koerden daar uit hun netelige posities te bevrijden, kiest die hufter ervoor voluit zijn leger tegen de PKK te laten optreden, de oorlog tegen zijn eigen volk (want Koerden zijn staatsrechtelijk Turken!!) opnieuw leven in te blazen. Ik zou dit feit niet, zoals Orban doet, zomaar een meningsverschilletje willen noemen: Erdogan is willens en wetens bezig de oorlog in het Midden-Oosten zo op te blazen dat Europa erbij betrokken wordt. Daarom hebben we te maken met die grote kolonistenstroom.

  Juist met het oog op dit laatste gegeven is het dan ook volkomen ten onrechte dat Orban de Grieken hierop aanvalt: wat is nou makkelijk te surveilleren: de honderden grotere en kleinere eilandjes van de Grieken, of die ene Turkse kust? Want dat is waar er nou eigenlijk niet wordt gepatrouilleerd?

  Dus ik ben blij met het praktisch handelen van Orban, zijn inzichten in het falen van de Duitse en Europese politiek, maar ben het hartgrondig oneens met zijn hekelen van de Grieken en zijn volstrekt onterechte ophemeling van oorlogsmisdadiger Erdogan!

  Like

 16. Republikein zegt:

  Als je kutvragen stelt krijg je kutantwoorden.
  Het artikel geheel gesteld in richting goedmens, beetje gehersenspoeld. als je het niet door hebt.
  Ik ga er 100% vanuit dat de lezers hiero dat beamen.
  Ik vind het dan ook een slap kutverhaal.
  Die vraagstelling was te verwachten.

  Like

 17. wassup! zegt:

  druppel op de loeihete gloeiend hete plaat en rookgordijntje dat de ware gebeurtenissen verhuld. Ook in deze landen worden “””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””migranten”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””” opgenomen. Sprak laatst een kennis in Slowakije, ja juist als U heeft opgelet was ik het die vorige keer ook wat nieuwtjes over de situatie daar vertelde, en ik kreeg te horen dat ze “””migranten”””(okay, de hoeveelheid aanhalingstekens zijn nu wel duidelijk) gaan plaatsen in de Hoge Tatra. Even voor de duidelijkheid, dit is het enige rijke en toeristische gebied van het land in de zin van dat de modale Slowaak zijn vakantiegeld daar gaat uitgeven en onder meer was het populairste ski- en wandelgebied ten tijden van de sovjetunie. Er staan een hoop mooie chalets en het is een van de beste gebieden van het land om je te vertoeven. Als je nú nog steeds niet gelooft dat het allemaal gepland is om het (omwille van een diplomatieke omschrijving: ons) uit te roeien dan kan niks je meer overtuigen. Waarom juist dáár?? Waarom zouden ze die gasten nou precies daar willen zetten en niet tussen de zigeuners in Roznava bv? Nou… DAAROM!! Misschien een waardevol ‘echt’ nieuwsbericht dat ik heb meegenomen uit Slowakije en je nooitentenimmernooitniet in de media zult horen.

  Like

 18. Hans zegt:

  Orban:

  Three days ago Viktor Orbán delivered another speech, this time to Arab bankers who gathered in Budapest for their yearly general meeting. The prime minister, who has been spreading fear of alien cultures from faraway places, spoke to these men as someone who is a great admirer of Islamic culture and the Arab way of life. He indicated in several ways that Christian culture as it exists in the West is inferior to the teachings of the Koran.

  About a year ago one could read in the Hungarian media that “if Arabs receive permission to conduct banking activities in Hungary, businessmen suffering from a lack of capital could receive an infusion of money without paying interest.”

  In Hungary the “culture of respect” is still thriving, and they can rest assured that “those who arrive here from the Islamic world will be welcome and respected. Hungarians think highly of the Islamic civilization … and welcome people of Islam as representatives of a high civilization.”

  “So I can assure you that in Hungary nobody will lecture anyone on the benefits of democracy or human rights, simply because it would be disrespectful toward those who respect us with their presence.”

  http://hungarianspectrum.org/2015/06/12/pope-of-the-christians-and-other-gems-from-viktor-orban/

  Viktor Orbán’s speech to the annual meeting of the Association of Arab Banks

  I would like to reassure you and to ensure, first, that everyone here will give honor to the Islamic world also came to accept the honor. In Islam, your civilization roots in highly appreciate what we regard it as a great spiritual and intellectual structures, without which no peace in that part of the world, neither happiness nor balanced human life would not exist. Therefore, people came to us in the Islamic world is not a threat, but as representatives of a high civilization welcome them, and I’m not ashamed at times did not learn from them.

  Therefore, we Hungarians believe that the world of you, with the Arab world and political cooperation one of the keys to our success. And you might also say that if you want to be successful, or at least they want to achieve success in Europe, it will not be possible without the cooperation of the Central European region. So I am confident that the Arab world can contribute to what our success….
  https://translate.google.nl/translate?sl=hu&tl=en&js=y&prev=_t&hl=nl&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.miniszterelnok.hu%2Fbeszed%2Forban_viktor_beszede_az_arab_bankok_szovetsegenek_eves_kozgyulesen&edit-text=

  Like

  • Marc zegt:

   @Hans

   Het zal natuurlijk waar zijn dat Orban dit allemaal gezegd heeft, maar hoe is dat te rijmen met zijn weigering moslims in zijn land op te nemen omdat hun cultuur niet past bij die van Hongarije?

   Zie https://ejbron.wordpress.com/2015/09/06/hongarije-orban-wil-geen-moslims-opnemen/

   Like

  • Republikein zegt:

   Als dit gezegd is neem ik mijn bewering van slap kutverhaal terug.
   Speelt dus onder één hoedje met de tegenstander.
   Dat maakt zijn antwoorden op de suggestieve vragen bedroevend en hemeltergend.
   Dus pleite met die vent.
   Nou, dat moeten de Hongaren zelf maar uitzoeken, Orban exit.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Het is iets, wat je op deze site -en ongetwijfeld op andere- wel vaker ziet:
    Zodra een regeringsleider/ politicus iets zegt/doet wat wel op onze lijn LIJKT te liggen, is hij voor sommigen hier meteen dé man!
    Dan is het onmiddellijk wat-een-kerel en hadden-wij-maar-zo-iemand.
    Ook met Poetin was dat zo. Omdat hij zo op het óóg de islam buiten de deur houdt.
    Dat-ie qua buitenlands beleid deals met Iran maakt en qua binnenlands beleid een bewind voert, dat in onze westerse optiek niet zou kúnnen, wil men dan al niet meer zíen. -Trouwens ook niet, dat hij zich binnenslands helemaal niet zo anti-islam opstelt als het naar buiten toe schijnt, zoals een ooggetuige aldaar, die hier sporadisch reageert, ons eens wist te vertellen.
    En nu komen we dit te weten van Orbàn. Verbaast het ons?
    Nou, mij niet eens, eerlijk gezegd:
    Politiek is gecompliceerd: Men moet vaak uitersten met elkaar zien te verenigen.
    Als Orbàn bepaalde maatregelen, zoals de immigratiestop en het sluiten van de grenzen níet neemt, krijgt hij het Hongaarse volk tegen zich. En daarmee loopt hij méér risico dan Rutte bij óns zou lopen, met “dank” aan ons poldermodel.
    Maar dat impliceert niet automatisch, dat hij negatief tegenover de islam zou staan.
    En dat hij dat uiteindelijk niet doet, dat hij daarin niet minder blind is, dan de meeste staatshoofden….Wel, dat vernemen we hierbij.
    Confused? Ik zeg het nog eens: I k eerlijk gezegd niet.
    Onthoud: Het gras van de buren lijkt snel groener.
    Als we ons dan tóch aan iemand moeten vastklampen, laten we dat dan liever aan Geert doen, van wie we althans w e t e n wat we er aan hebben!
    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

 19. Republikein zegt:

  George Soros, geboren als György Schwartz (Boedapest, 12 augustus 1930), is een Hongaars-Amerikaans zakenman, filantroop en publicist van Joods-Hongaarse afkomst.

  Hij verwierf een enorm vermogen met beursspeculaties, geld dat hij is gaan gebruiken voor het realiseren van zijn filosofische en politieke idealen. Aanvankelijk door het ondersteunen van democratische ontwikkelingen in Oost-Europa, afgelopen jaren ook door het subsidiëren van oppositie tegen oud-president Bush jr. Soros is goed voor zo’n 22 miljard dollar. Op de lijst van Forbes van rijkste mensen ter wereld bezet hij de 46e plek sinds september 2011.

  Tot zover wiki.

  Filantroop, zit overal waar heibel is, wit, zwart, maakt hem niks uit.
  Financier van vluchtelingenstromen, verdeel, schep chaos en heers.
  Zal wel bevriend zijn met Orban, dus Bilderberger=NWO.
  He, heb de koets nog niet zien rollen, maar gerold hebben ze ons al.
  http://www.geennieuws.com/2011/03/de-duistere-wegen-van-mabel/

  Like

 20. Republikein zegt:

  Nou, dit plaatje kan ook bij:
  https://ejbron.wordpress.com/2015/09/14/wat-we-hebben-geleerd-sinds-911/#comment-364252
  Maar plak het hier, mijn verhaaltje over Orban en de verdachte Soros=Bilderberg.
  Zie het comment niet meer, verdwenen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s