Brutale manipulatie: Amerikaanse tv-zender doet alsof Russische aanvallen Amerikaanse luchtaanvallen zijn

Screenshot_21

(Vertaling: E.J. Bron)

 Dat is brutaal: al meer dan een jaar lang vecht en door de VS aangevoerde coalitie tegen de terreurmilitie “Islamitische Staat” (IS) – echter zonder noemenswaardige successen. Buitengewoon effectief bleken daarentegen de voortdurende aanvallen van de Russische luchtmacht sinds 30 september te zijn. Dar was voor de Amerikaanse mediamakers blijkbaar een reden om kortweg een stuk van het Russische succes af te snijden en op de revers van de eigen luchtmacht te prikken.

De in Arlington, Virginia, gevestigde Amerikaanse tv-zender PBS gebruikte nu een Russische video van actuele luchtaanvallen op tankwagens van de IS brutaal als opnames van een Amerikaanse luchtaanval. Dat ligt wellicht mede aan het feit dat de Amerikaanse strijdkrachten tot nu toe geen video´s of beelden van eigen aanvallen publiceerden.

Maar nu beweert het Amerikaanse leger dat de getoonde luchtaanvallen op tankwagens door het Amerikaanse leger zouden zijn uitgevoerd – dat beweert in ieder geval de Amerikaanse zender “Public Broadcasting Service” (PBS). Het Pentagon had op 16 november verklaard dat Amerikaanse gevechtsvliegtuigen voor het eerst meer dan 100 tankwagen van de IS zouden hebben vernietigd. Omdat hiervoor echter geen video- of fotobewijzen bestonden, gebruikte de redactie van PBS kortweg het door de Russen gemaakte videomateriaal. De manipulatie werd door de watchdog-site “Moon of Alabama” ontdekt en openbaar gemaakt.

Achtergrond van de luchtaanvallen op tankwagens van de IS is het feit dat de IS ondanks de voortdurende verliezen door de Russische luchtaanvallen nog steeds aanzienlijke inkomsten heeft uit de illegale verkoop van Irakese olie. De Russische president Poetin had op de G-20 top in Antalya vorige week daarom aangespoord tot het bombarderen van tankwagens en had de dag daarna opdracht gegeven aan de Russische luchtmacht om deze aan te vallen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, ISIS, mainstream-media, Rotzakken, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

10 reacties op Brutale manipulatie: Amerikaanse tv-zender doet alsof Russische aanvallen Amerikaanse luchtaanvallen zijn

 1. tjonge zegt:

  “nog steeds aanzienlijke inkomsten heeft uit de illegale verkoop van Irakese olie”
  .
  kan iemand mij uitleggen waarom die bankrekeningen van is niet bevroren worden ?
  of lopen ze met vrachtwagens vol met cash geld te slepen oid ?

  Like

 2. Tistochwat zegt:

  Misschien heb ik het bij het verkeerde eind, maar ik heb steeds gezegd dat Oboemba die moslimzooi alleen maar (zogenaamd) ‘bombardeert’ voor de ‘Bühne’. Hij wil z’n islamitische broeders toch immers geen kwaad doen?!

  Like

 3. Cathja zegt:

  Wat een geniepige streek van de TV-zender PBS! Goed dat deze manipulatie door “Moon of Alabama’ openbaar is gemaakt.
  Het zijn de Russen, en niet de Amerikanen, die succes na succes boeken.
  Ere wie ere toekomt.

  Like

 4. jungleelephant zegt:

  Absurd;zij moeten toch ook weten dat er,en al veel eerder,op internet heel iets anders staat!En nog dom ook:hiermee solliciteren ze naar aanslagen!

  Like

 5. Janchik zegt:

  De Amerikanen zijn anders meesters in het bombarderen van lege gebouwen, zodat het net lijkt of ze erg hun best doen in de vernietiging van IS, maar het tegendeel is waar en zoals altijd,
  “Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel.”
  Die neger in Washington denkt zeker dat wij slapen, net zo als zijn broeders in Afrika, waar dit een levensbeschouwing is.

  Like

 6. Jan zegt:

  Let op de Cyrillische letters links en rechts van het vizier. Dat de Amerikanen het bestaan om dit aan eigen volk te verkopen laat toch wel zien uit wat voor debielen de kliek in Washington bestaat.

  Het klopt dus wat Krauthammer zegt, de juntaleider zit zijn tijd uit en weigert iets te ondernemen en meent vervolgens dat hij dezelfde onzin kan verkopen als 6 jaar terug toen hij een nepgeboortebewijs toonde. Liegen, manipuleren, grote bek opzetten, dat is het enige wat hij kan en de Republikeinen houden hun mond dicht omdat zij net zo rot zijn als de Democeaten.

  Krauthammer: Obama’s ISIS strategy is ‘a farce, and it’s working precisely as designed’
  ..
  “It’s clear that Obama had a simple strategy for ISIS, which is to do nothing until he leaves office,” Krauthammer, a syndicated columnist and Fox News contributor said.

  “He got bamboozled, pushed into making his speech… in which he said we are going to degrade and destroy, because people demanded he say the words. He never meant it.”

  http://www.foxnews.com/politics/2015/09/16/krauthammer-obama-isis-strategy-is-farce-and-it-working-precisely-as-designed.html

  Like

 7. Dee zegt:

  Ik zie ze er al jaren liegen en bedriegen, het enige wat is respecteer is dat vele het patriotisme waar zij mee opgroeien onvervalst uitdragen, heb wel graag dat zij zich bezig houden met hun eigen land en niet overal binnen vallen en niets dan ellende veroorzaken. Want dat doen ze!!!

  Like

 8. exmarineman zegt:

  Het moge toch inmiddels wel duidelijk zijn dat Obama als moslimbroeder zijnde uit is op de islamisering van zowel de USA alsook Europa. En daarvoor kan en mag hij alles doen: liegen, bedriegen, schijnvertoningen, enz enz. Publiekelijk moet hij iets zeggen o.a. dat hij tegen terrorisme is en de terroristen zal vernietigen enz enz. Maar ondertussen gebeurt er vrijwel niets, ISIS breidt verder uit. Hij is soenniet dus zijn belangen liggen bij Saoedi-Arabië en de andere landen aldaar zoals Qatar (alle kopstukken van de moslimbroeders wonen daar in grote rijkdom evenals de kopstukken/leiders van de Palestijnse terroristen), VAE, A.D. enz. De soennieten willen (net zoals de sjiieten trouwens) wereldoverheersing door de islam, maar de soennieten willen de vernietiging van de sjiietische tak. Van daar dat Assad in Syrië moet verdwijnen. Je hoort ook alleen maar wat van het M.O. maar wie doet iets aan Boko Haram? In Jemen is S.A. bezig om de sjiietische rebellen te doden en ga zo maar dood. Libanon wordt door Hezbollah (sjiieten) “bezet” en die moeten er dus ook aan geloven en ISIS is al actief in Egypte…..ziet u ook de omsingeling van Israël door de soennietische moslims en het uiteindelijke doel van Obama en zijn trawanten (w.o. dus OOK de EC/EU/Nederland en Turkije/Erdogan) is de vernietiging van Israël. Hoe anders kan het dan zijn dat Israël en USA zeer grote vrienden waren en uitstekende contacten hadden die onder het bewind van Obama op een zeer laag pitje staan nu en Israël niet langer een echte vriend is. De contacten tussen Obama/Kerry en Netanyahu zijn op zijn zachtst gezegd niet bepaald vriendelijk meer. Maar Abbas wordt met alle egards door de Westerse landen (EC-EU/USA) ontvangen en kan zelfs zonder enig kritisch geluid in de VN zeggen dat er helemaal geen bestaansrecht is voor Israël. Dat ook dat stuk land door de Joden is bezet…….en niemand tijdens die toespraak onderbreekt hem of antwoord erop na zijn toespraak. Dat het Palestijnse volk tot pakweg 1960 nooit heeft bestaan dat vergeet men maar even gemakshalve. En ik vond het wel een mooie opmerking die een EU-ambassadeur onlangs maakte richting Israël over die zgn bezette gebieden: het ARABISCHE Palestijnse volk ….enz enz enz. Men weet dus in het westen precies hoe de vork echt aan de steel zit maar die EU-buitenlandvertegenwoordigster – die Italiaanse communiste – weet dat ook. Trouwens hoe is het toch mogelijk dat er in die EC zoveel ONGEKOZEN socialisten en (ex)communisten zitten en ook de voorzitter van het EP is een (ex)communist uit Oost-Duitsland, evenals Frau Merkel……………

  Like

 9. Guardiacivil zegt:

  Een half jaar geleden begon ik al genoeg te krijgen van de Amerikanen, ze hebben alles verspeeld als een recidieve gokker in Las Vegas

  Like

 10. Jan zegt:

  Doctors Without Borders Say One Of Their Hospitals In Syria Bombed In Air Strike…
  A hospital supported by Doctors Without Borders near the Syrian capital of Damascus was hit by missiles during an air strike on November 19, according to a statement on the organization’s website.

  “Approximately 30 minutes after the town of Erbin came under aerial attack at 2:30 p.m. on Thursday, two missiles struck the entrance of a makeshift hospital in the area, just as seven wounded people arrived for urgent treatment,” the statement reads.

  They are reporting two deaths and six injuries, with two doctors among them.

  http://www.businessinsider.com/doctors-without-borders-say-one-of-their-hospitals-in-syria-bombed-in-air-strike-2015-11

  Er is dus een patroon dat ‘Artsen zonder grenzen’ terroristen helpen:
  (http://www.weaselzippers.us/236029-doctors-without-borders-release-second-statement-on-hospital-hit-by-u-s-bombs-in-afghanistan/)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s