De kersttoespraak van koning Willem-Alexander op 25 december 2015

Screenshot_9

De koning gaf zijn kersttoespraak vanuit Villa Eikenhorst in Wassenaar.

(Door: Lucas Gasthuis)

Hieronder vindt u de integrale tekst van de kersttoespraak van koning Willem-Alexander die is uitgezonden op 25 december 2015:

 Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Kerstmis, Koningshuis, Nederland, political correctness. Bookmark de permalink .

18 reacties op De kersttoespraak van koning Willem-Alexander op 25 december 2015

 1. joopklepzeiker zegt:

  Opgeklopte zure room.

  Rechtstaat !
  Vrijheid !
  Ons land, waar Brussel de baas is !

  Like

 2. joopklepzeiker zegt:

  De veteranen draaien zich in hun graf om , voor deze uitverkoop van de natie staat zijn zij niet gestorven !

  Like

  • Bas zegt:

   Wist even niet wie het was die op de foto stond, Donald Trump of Willem-Alexander. Vergissing dus. Toen ik de tekst van de kersttoespraak las wist ik het zeker.

   Like

 3. Sjaak zegt:

  Zorg voor de toekomst van onze aarde, zoals deze maand bleek in Parijs,
  waar de Europese landen eensgezind optrokken. !

  Nog nooit was er zoveel verdeeldheid onder de Europese landen !
  De Oost EU landen zien het onheil al aankomen en reageren eveneens
  als Hongarijen en sluiten hun grenzen !
  EN ? Milliardenzware graaiende parasitäre Oranje-clan
  Waarom horen we van jullie niet hoeveel jullie bijdragen
  aan het opnemen van vluchtelingen in jullie riante huizen ?
  Water predikken en zelf wijn drinken Noemen we zoiets !
  Ga jij maar met je kersttoespraak naar de WC en veeg je
  achterwerk maar ermee af !

  Like

  • Hansfree zegt:

   Ik las er wat anders in Sjaak (ik lees, want ik weiger te kijken).

   Volgens mij spreekt hij hier op verdekte manier zijn goedkeuring uit over de Europese ‘eensgezindheid’ op de recente klimaatconferentie in Parijs. Niet verbazend is ook onze koning de mening toegedaan dat de ‘klimaatverandering’ de belangrijkste bedreiging is voor de wereld.

   Like

 4. Nieuwe klassenstrijd anno 2015

  Dec 24, 2015 by Bart

  Er was eens een tijd dat links stond voor arbeidsstrijd en kapitalisme, maar dat is al weer een hele tijd geleden. Tegenwoordig is links vooral voor migranten en tegen zwarte piet. Daarmee waant links een nieuwe anti-kapitalistische strijd te voeren die er eigenlijk geen is.
  Het meest recente illustratieve voorbeeld is die van de Britse kunstenaar Banksy, die naar Calais ging om uit solidariteit met de illegale migranten een muurtekening te maken van Steve Jobs als migrantenzoon. Zo diep is links gezonken – een cosmopolitische kapitalist Steve Jobs als icoon van hunh ‘sociale strijd’. Steve Jobs was bovendien helemaal geen zielige immigrant: hij kwam uit een zeer welgestelde familie en werd in Amerika geboren. Hij was bovendien een totale lul die niks gaf om zijn familie, zijn werkgevers of überhaupt iemand anders. De migranten in Calais begrepen echter de impliciete boodschap en begonnen geld te vragen voor het tonen van de tekening.
  Het zijn de Steve Jobsen van deze wereld – de managers die niks geven om hun eigen cultuur, hun eigen volk en hun eigen familie – die de hele wereld willen uitnodigen. Zo publiceerde de Volkskrant onlangs nog een onderzoek waaruit bleek dat de Nederlandse elite van bestuurders en zakenmensen niets liever willen dan ‘meer vluchtelingen’. Ze willen niks weten van Wilders en het Front National (FN) in Frankrijk. Laatst werd bekend dat de financiële wereld in Frankrijk bereid is honderden miljoenen op tafel te leggen om het FN te bestrijden. De multi-miljonairs willen namelijk niets liever dan goedkope en onmondige arbeid en de mogelijkheden om grof geld te verdienen aan de asielopvang.
  Laatst maakte de Franse politieke analyst Christophe Guilluy een zeer rake analyse die de opkomst van de ‘populistische partijen’ verklaart. De systeempartijen van centrum-links en centrum-rechts hebben zich afgekeerd van de werkende klasse. De leiders van deze partijen maken deel uit van hetzelfde circuit als de zakenlieden, namelijk een cosmopolitische superrijke elite zonder vaderland en culturele binding. De mensen die op de ‘populisten’ stemmen zijn volgens Guilluy het slachtoffer zijn van deze globaliseringsdrang, dat wil zeggen het wegvoeren van de maakindustrie, de liberalisering en de migrantenstromen. Hij spreekt zelfs van een nieuwe klassenstrijd: de cosmopolieten tegen de patriotten.
  Links dient zich achter de oren te krabben waarom de zakenwereld zo graag migranten ziet komen, waarom migranten naar het kapitalistische systeem komen in plaats van in eigen land (of elders) alternatieve gemeenschappen op te zetten, en wat de consequenties zijn van de migrantenstroom voor de bestaande sociale voorzieningen. Tevens dient links zich af te vragen wie d belangen van de inheemse werkende klasse behartigd in dit hele verhaal. Waarom wordt de nomadische sprinkhanenmentaliteit van de kapitalist goed gepraat met een open grenzen-verhaal in plaats van het benadrukken van het belang van gewortelde solidaire gemeenschappen?

  Bron
  http://vrijetribune.nl/

  Like

 5. johannes zegt:

  koning paplul kan maar beter eens om zien naar een gezin in Hellevoetsluis dat net voor de kerst even zo nodig op straat gezet moest worden ,in wat voor vies goor vuil rot land leven we hier,
  vanGod los en vergeven van hoeren lopers en pooiers die de dienst uit maken ,samen met graaiers en machts wellustelingen ,die voor geld kopen wat niet voor geld te koop zou moeten zijn.,en voor hun liefdadigheid altijd meer terug willen dan wat geld waard is bah wat kots ik van die rotzooi hier bah.

  Like

 6. oud-marinier zegt:

  Had “Willie ” zijn pilsje al op of niet ? Stuk ongeluk.

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  Ik heb niet naar dat hypocriete geleuter geluisterd; ik moet er niet aan DENKEN, maar ik kan het niet laten om te zeggen dat meneer makkelijk praten heeft, vanuit één van z’n aards paradijsje zonder enige angst te hoeven hebben om eruit te worden gezet.
  Meneer hoeft niet te OVERleven, meneer kan een zeer weelderig luizenleventje leiden en dat steekt omdat ik zoveel troosteloze eenzaamheid en armoe zie bij bejaarden…
  Meneer geeft geen ene moer om z’n ‘landgenoten’!

  Like

 8. jungleelephant zegt:

  Correctie:Nederland WAS een land om je thuis te voelen!En hij heeft makkelijk praten in zijn beschermde omgeving,waar hij nergens last van heeft!

  Like

 9. Jules Vismale zegt:

  Ik viel haast in slaap bij het luisteren naar deze oersaaie kersttoespraak en Willem-Alexander was als kind toch ook niet bepaald een gemakkelijke jongen? Hij zou brutaal zijn geweest tegen een dienstmeisje waarna deze hem een draai om zijn oren gaf en zij meteen werd ontslagen! Een vroegere persoonlijke begeleidster van mij had ooit een kennis bij de Koninklijke Marechaussee gehad en deze vond onze (toen nog geen) koning al een onstympathiek personage daar hij autoritair was, een slecht gebit had en dol was op supersnel autocrossen en meneer meende natuurlijk dat verkeersregels niet voor hem leken te gelden.
  En wat de bevrijding 0ngeveer 70 jaar geleden betrof: heeft iemand in de regering of het koninklijk huis ooit eens eerlijk openlijk verkondigd dat, buiten het verzet in Nederland tegen de nazi’s, hier ook massaal met hen is gecollaboreerd, dat duizenden nederlandse agenten joden arresteerden, ambtenaren alle informatie over hen aan de Duitsers doorspeelden en dat spoorwegpersoneel zeker 102.000 joden in de treinen heeft gestopt richting Auschwitz, Sobibor en Mauthausen? En dat hier bijna 25.000 Nederlanders dienst hadden genomen bij de Waffen-SS en in Rusland tientallen tanks kapotschoten of daar als kampbewaker werkten in de afschuwelijke krijgsgevangenkampen waar 3.500.000 Russen en niet-Russen omkwamen door honger, dorst, ziektes, kou, uitputting, overwerken en moordpartijen? De moslimextremisten zullen, mits zij al boeken over WO II lezen, Adolf Hitler de fantastische vent ter wereld hebben gevonden om zijn antisemitisme, dat hij pro-islam was en een miljoenenmoord in europa op touw zette waar zijn alleen van kunnen dromen! IS had zelfs het vernietigen van tempels, kerken, standbeelden, synagoges, heiligdommen en beschaafde moskeeen van de nazi’s af kunnen kijken daar niet alleen zij maar ook de communisten zich hier in WO II aan schuldig maakten!
  Wie weet kan onze koning een keertje kerstliedjes gaan zingen voor vluchtelingen en asielzoekers en aan hen vragen of zij zich aan onze gewoonten, taal, cultuur en beschaving willen aanpassen!
  Wordt Alexander echter uitgejouwd en met de dood bedreigd door veeleisende en extreme parasieten onder hen dan kan hij beter als de bliksem meteen dat uitschot Nederland uitjagen! Wie goed met kwaad beloond wordt daar toch wel een keer voor gestraft!

  Like

 10. alidas1 zegt:

  Hij vreet en zuipt er niet minder om
  .Heeft hij al asielzoekers in zijn paleizen.
  Denk het niet .en betaald er ook geen euro voor.
  Laat zijn burgers uitbenen.
  Hij kan beter niets voor lezen hij maakt zich er veel gehater om.
  Kom op voor je eigen burgers

  Like

 11. Jade zegt:

  Ik ga deze knaap pas weer serieus nemen zodra Nederland
  onder zijn leiding volledig moslimvrij gemaakt wordt.

  Like

 12. j. C. Th. Kohler zegt:

  Het interesseert me hoegenaamd niets wat de lul te zeggen heeft.
  Aan iedereen alsnog prettige feestdagen en een vriendelijke groet vanuit Argentinie.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 13. paulzwueste zegt:

  Deze opgeblazen papzak wordt door niemand serieus genomen…
  Behalve door achterlijke wereldvreemde naïeve dwazen die dolblij zijn dat ze in een slecht sprookje kunnen geloven!…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s