Nederlander opgepakt om doden IS-strijders

Screenshot_17

(Door: Rens Oving)

De Nederlandse sluipschutter Jitse Akse (foto) is opgepakt omdat hij in Syrië tégen Islamitische Staat (IS) heeft gevochten. Akse deed in de media en op zijn Facebookpagina verslag van de strijd. Met het doden van IS-strijders had de De 47-jarige ex-militair geen moeite. „Als je ziet wat zij uitvreten… Met het omleggen van één IS’er red ik waarschijnlijk tientallen levens”, zei hij daarover tegen de Leeuwarder Courant.

Lees verder>>>
(h/t “Tistochwat” en Edwin Lauxen)
Metro

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", achterlijkheid, Hypocrisie, ISIS, Islam, islam-collaboratie, Islamofilie, Justitie, Koerden, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Nederland, political correctness, Rotzakken, Syrië, Terrorisme, verloedering. Bookmark de permalink .

70 reacties op Nederlander opgepakt om doden IS-strijders

 1. Bas zegt:

  Volgens het Openbaar Ministerie is het doden van IS-strijders in Syrië strafbaar. Kennelijk had hij geen ”Licence to Kill” aangevraagd ! Vreemd, de overheid doet daar niet anders.

  Like

 2. Elena zegt:

  Justitie op zijn smalst.
  Die man verdient een standbeeld.
  Indien het een terug gekeerde moslim was…kon hij zich vrij bewegen in ons landje.

  Like

 3. rakkertje zegt:

  Ze zouden beter dat vreemd gespuis oppakken die onschuldige mensen vermoorden ! …

  Like

 4. Steven zegt:

  Wat een DEBIEL land is Nederland toch eigenlijk.
  Ze sturen het leger er heen, en als er IS strijders worden afgeknalt dan wordt je vervolgd voor moord. Kwam hij daar dan om THEE te drinken en om die jongens te vertellen in SAMSON taal “Dat mogen jullie niet meer doen hoor”?
  Nog nooit zo’n achterlijk land mee gemaakt als die DUTCH LOSERS

  Like

 5. Deze man is vrij om te gaan, waar hij wil, hij is geen militair meer. Als vrijwilliger is de verantwoording voor wat hij doet voor de Koerden, die terecht tegen IS strijden.
  Dus waar heeft de Nederlandse regering het over?
  Dan krijgen we moslims, die inmiddels als Nederlander naar Syrie gaan om voor (!) Is te strijden en het kalifaat te vestigen, wereldwijd, waarbij mensen tot slaaf (dhimmi) worden gemaakt en uiteindelijk gedood , want iedereen moet moslim worden in de optiek van de ware moslim.
  Deze criminelen komen dan naar Nederland terug, gedesillusioneerd of getraind om hier het kalifaat te vestigen, Hizb ut Tahrir riep het al uit een paar jaar terug in Amsterdam.
  Het verslag staat op onze site.
  Die teruggekeerde “Syriegangers” krijgen dan hulp om weer af te kicken en opnieuw te “integreren”, bijkans onmogelijk , of ze gaan ondergronds in een islamcel die haar tijd afwacht.
  En dan gaan we de man, die voor de Koerden een held is en voor mij ook, gevangenisstraf geven ?
  Doe ff normaal man !
  Zie voor meer info http://tora-yeshua.nl/2011/07/hizb-ut-tahrir-erger-dan-een-sekte-gesubsidieerd-hoogverraad/
  Ben Kok (joods-chr. pastor)

  Like

 6. Guardiacivil zegt:

  Dit is geplaatst op de Metro……………
  Er mogen meer ex-snipers opstaan, ik bewonder zijn inzet. De IS is gelijk aan de duivel en uitschakelen is geoorloofd. De regering denkt met deze rechtstaat hun gelijk te halen terwijl diezelfde regering de Jihad strijders in huis haalt. Ze zijn vergeten dat er onder de honderdduizenden gelukzoekers er tussen de 20.000 en 40.000 in heel Europa zijn ondergedoken. En bij elke lading die dagelijks binnenstroomt zitten er potentiële strijders tussen. Islam = kromzwaard = moslim = koran = uitvoeren = onderdrukken = verkrachten = overheersen = uitroeien van christenen en andere ongelovigen. Hoeveel aanrandingen en verkrachtingen voordat de eerste koppen rollen of andere nog grotere aanslag dan Parijs en Brussel en Tunesië?

  Like · Reply · 2 mins

  Like

 7. Pingback: Nederlander opgepakt om doden IS-strijders – Rechtsaf doorzee

 8. Joshua zegt:

  Ere voor deze man, niet vervolgen maar ruttetut voor het gerecht slepen wegens misdaden tegen de NLDse. bevolking.
  isis mag moorden daar hoor je onze achterbakse media niet over, en als er zo’n gestoorde moslim gaat vechten en terug komt wordt hij met zachte hand begeleid en wordt in de watten gelegd.
  Kan het nog gekker met die smerige politieke en media IMBECIELEN.?

  Like

 9. delamontagne zegt:

  Je moet natuurlijk ook geen Friese naam Jitse hebben of b.v. Piet Pietersen heten en aan de GOEDE kant te vechten, dan worden de wetjes precies toegepast.
  NEE, je moet Ali Habbiba of Raachid Aghmed worden genoemd en samen met ISIS allerlei gruwelijkheden plegen, wordt je met “clementie” ontvangen en gecompenseerd voor de meegemaakte ellende.
  Meer en meer sta je versteld van de achterlijke autoriteiten……….

  Like

 10. koddebeier zegt:

  Van Nederland krijg ik een vieze smaak in m’n mond, iSiS strijders lopen vrij rond en ISIS bestrijder wordt opgepakt !
  Nederland op z’n smalst !

  Like

 11. C.A.Barstow zegt:

  Het OM draait er de hand niet voor om zelfs Nederlandse helden te verraden, hoe diep zijn we in dit land eigenlijk gezonken?
  Deze man dient voor iedere omgelegde smerige isis rat een gouden medaille te krijgen.

  Like

 12. Typisch staaltje van Nederlandse ambtenarij: valt enigszins te vergelijken met strafbaar zijn als je een inbreker “verwondt” die je in je eigen huis betrapt.
  Ofschoon ik de kans aanwezig acht, dat het uiteindelijk tot verdere vervolging komt. Maar natuurlijk moet dat dan weer tussen neus en lippen kenbaar gemaakt worden.
  Hoe dan ook, Wat hij daar in Syrië heeft weten om te leggen, verdient naar alle waarschijnlijkheid het predicaat “menselijk” niet eens.
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 13. rakkertje zegt:

  Deze man verdient geen gevangenisstraf maar een ereteken ! ! !

  Like

 14. aquarius4422 zegt:

  Waarin een klein land nog kleiner kan zijn.

  Like

 15. Gasso de Commando zegt:

  Treed liever harder op tegen syriegangers en ander gespuis, maar nee hoor die worden gepamperd en deze held staat straks voor het hekje……. GVD om te kotzen.
  Hier zie je weer hoe ziek dit land is.

  Geef deze man een lintje of de Willemsorde!

  Like

 16. Ron soeverein mens zegt:

  Deze man verdient de militaire Willemsorde voor zijn inzet en het redden van vele levens. Trouwens rutte heeft toch gezegd dat we in oorlog zijn? Dan kan hij nooit vervolgd worden want dan heeft hij ons land verdedigd tegen de invloed van isis direct bij de bron. Indien hij toch vervolgd wordt dan dienen ook alle isis strijders die terugkomen naar Nederland vervolgd en berecht te worden voor hun oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid met hun achterlijke barbaarse methoden.

  Like

 17. Edjan zegt:

  In Nederland zijn ze dermate hartstikke gek dat je er stil van wordt.

  Politieke correctheid is een ernstige mentale aandoening die deelname aan enige publieke functie zou moeten uitsluiten.

  Like

 18. Japio zegt:

  Wat hebben wij voor wetgeving in dit kl…land. Je mag geen ISer doodschieten? Het lijkt er steeds meer op dat ze daadwerkelijk van NL een islamitische staat willen maken. Een militair die in oorlogsgebied de vijand dood dat mag niet? Je mag als moslim wel vrouwen aanranden en verkrachten. Het wordt steeds gekker, Jitse is een held die een medaille verdiend.

  Like

 19. Pieter zegt:

  Wij zijn toch in oorlog met IS, dan mag je ze ook omleggen anders leggen ze ons om.

  Like

 20. ildiko zegt:

  Dus onze leger in Irak ook schuldig aan ???? diep triest zo een debiele minister van defensie.

  Like

 21. Republikein zegt:

  Godver.

  Like

 22. Joop Sigaar zegt:

  Ja. Ik denk dat het nu tijd is om in te grijpen in Den Haag ….

  Like

 23. Thoth zegt:

  (..)Volgens het Openbaar Ministerie is het doden van IS-strijders in Syrië strafbaar. „De Nederlandse wetgeving geeft – afgezien van heel uitzonderlijke situaties zoals zelfverdediging – burgers niet het recht om zelf over te gaan tot gebruik van geweld en zeker geen dodelijk geweld. Het doden van IS-strijders kan daarom leiden tot een strafrechtelijke vervolging voor moord.”(..)

  Ahum, “moord”…, het OM is werkelijk gestoord. Hij ging niet als burger, maar als een soldaat naar Syrië toe en heeft zich aangesloten bij de koerdische YPG. En wat dan nog als’ie een burger was om deze barbaarse mensen om te leggen. Gvd! Dezelfde YPG die door Nederland militairen wordt onderwezen. Wat nu met “moord”, die gasten zijn knettergek. Ik hoop dat de PVV aan de macht komt, dan’ie het OM gaan zuiveren van deze amoebes.

  Like

 24. marcelvl1976 zegt:

  Deze man zou een eremedaille moeten krijgen!

  Like

 25. zrast zegt:

  Trots op deze provinciegenoot!!

  Like

 26. Fred zegt:

  Deze held zou een lintje moeten krijgen. Op zijn minst.
  Ik heb dat niet te bieden maar hierbij een prachtige song.
  Geniet ervan.

  Like

 27. Guardiacivil zegt:

  Vandaag geplaatst op de Metro……..Er mogen meer ex-snipers opstaan, ik bewonder zijn inzet. De IS is gelijk aan de duivel en uitschakelen is geoorloofd. De regering denkt met deze rechtstaat hun gelijk te halen terwijl diezelfde regering de Jihad strijders in huis haalt. Ze zijn vergeten dat er onder de honderdduizenden gelukzoekers er tussen de 20.000 en 40.000 in heel Europa zijn ondergedoken. En bij elke lading die dagelijks binnenstroomt zitten er potentiële strijders tussen. Islam = kromzwaard = moslim = koran = uitvoeren = onderdrukken = verkrachten = overheersen = uitroeien van christenen en andere ongelovigen. Hoeveel aanrandingen en verkrachtingen voordat de eerste koppen rollen of andere nog grotere aanslag dan Parijs en Brussel en Tunesië?

  Like

 28. Guardiacivil zegt:

  Weten jullie van de Nederlandse nepregering dat jullie met dit krankzinnige gedrag jullie verachtelijke smoelwerken al lange tijd geleden verloren hebben dat wij hier als Nederlandse burger ook de gevolgen van dragen want wij zijn inmiddels voetvolk op het wereldtoneel geworden dankzij jullie. Jullie beseffen niet wat met dit soort uitspraken Nederland te kijk wordt gezet. Ik schaam mij dat ik een Nederlander ben onder dit gezag.

  Like

 29. leefbarbaar zegt:

  Rutte moet deze man deradicaliseren. Geef hem een comfortabel huis, een riante uitkering, een huisje erbij in een warm land, drie vrouwen en een miele wasmachine. Iedereen is toch gelijk voor de grondwet? Nou dan.

  Like

 30. Edjan zegt:

  Dit noemen ze in Nederland nu “rechtspraak”.
  Waar politieke showprocessen normaal zijn,
  Waar dader = slachtoffer en slachtoffer = dader
  Waar moslim = slachtoffer en autochtoon = dader

  Wat zou het toch heerlijk zijn als die hele bef-dragende, met moslims collaborerende bende eruit werd getrapt.

  En zuiver dan gelijk ook de media, die op dit moment de staatspropaganda dag in dag uit als stront van de beeldschermen en uit de kranten laten druipen.

  Maar wacht eens even: hebben de Polen dat niet net gedaan? Maar dat, dat is, maar dat is ONDEMOCRATISCH! Begrijpelijk dat een zeker figuur, die te pas en te onpas huilt en sterk op een kever lijkt met zijn korte beentjes en kwaadaardige oogjes, Polen wel eens een lesje zal leren.

  De daders van Köln lopen allen nog vrij rond en er zal er NIET EEN ooit achter de tralies verdwijnen. Een Nederlander die tegen IS vecht, die pakken ze op. Laffe kevers! Dit bewijst gewoon eens te meer dat Nederland samen met de EU, samen met de USA en Saoedie-Arabië de IS steunen en in stand houden.

  Like

 31. Manna zegt:

  Jitse is zorgvuldig geselecteerd door het OM. de man levert een belangrijke bijdrage in het verzet tegen de Islamitische Staat. men wil voorkomen dat hij verdere hulp kan geven, dit terwijl teruggekeerde IS-strijders doodgeknuffeld worden als ze terug komen. Als het OM echt recht door zee was hadden ze wel Richard Jansen eerder vervolgt, want deze held heeft veel, veel meer moordende jihadisten uitgeschakeld, voordat hij door granaatscherven in zijn hoofd in de rolstoel is beland.Hemkonden ze niet vervolgen omdat de maatschappelijke weerstand 10 keer groter was. Het OM is weer lekker opportunistisch bezig….

  Like

 32. Wilma Grunn zegt:

  Ik vind deze man een ware HELD! Maar ik vrees dat deze man straks als moordenaar achter de tralies gaat, en als het OM dat niet voor elkaar krijgt doet de EU dat wel.

  Like

 33. Henk.V zegt:

  Hoe zat het ook al weer toen jonge islamitische BURGERS vanuit Nederland naar Syrië trokken om daar vóór IS te vechten?
  Het vermoeden is gerechtvaardigd dat een aantal van deze burgers in vreemde krijgsdienst zich aan ernstige oorlogsmisdaden hebben schuldig gemaakt.Overwoog de Nederlandse staat toen ook rechtsvervolging?
  De westerse wereld probeert inmiddels IS uit te schakelen.
  Een Nederlander die precies hetzelfde doet en zich aansluit bij Koerdische strijders die wel weten hoe je Isis tuig moet aanpakken is op eens een CRIMINEEL geworden??

  Alleen al de overweging om de man strafbaar te stellen is ziekmakend en het toont aan dat de permanente vrees voor islamitische klaagzangen omdat hun ”broeders”(in Syrië ) onrecht wordt aangedaan, ook ons rechtsgevoel heeft aangetast.
  Nederland is een land van angsthazen geworden.
  Bang voor islamitisch misnoegen.
  Walgelijk.

  Like

 34. BigLJohn zegt:

  Laten we toch eens realistisch blijven ! Dit is toch heel duidelijk wat er alhier gebeurt. Den Haag voert een pro Islam beleid, wat inhoudt dat Nederland zo snel mogelijk ge-islamiseert dient te worden. Daarbij hoort ook een ongelimiteerde import van Moslims. Al die toezeggingen om de import af te remmen zijn niet meer als zoethoudertjes. Ieder plan hieromtrent mislukt doelbewust, want het – PROJECT – dient ongehinderd doorgang te vinden ! Als zodanig laat men teruggekeerde ISIS strijders met rust, maar vervolgt men wel mensen die ISIS bestreden hebben. Ook Geert Wilders past in dit plaatje, en hem wil justitie dit jaar ook vervolgen. Ook de politie staat (net als in de tweede wereldoorlog) alweer aan de verkeerde kant. Burgerwachten zullen alhier geen bestaansrecht hebben, op straffe van arrestatie door de politie. Net als in de tweede wereldoorlog zullen er verzetsgroepen moeten komen. Maar of de huidige generatie Nederlanders daar nog het lef voor heeft…..Ik ga er al voorzichtig van uit dat aan een toekomstig Sharia schrikbewind in Nederland, mogelijk in heel Europa, niet meer te ontkomen valt. Geen pessimisme, maar puur realisme ! God sta ons bij !

  Like

  • Edjan zegt:

   BigLJohn: ik zou graag optimistischer zijn, maar ik moet toegeven dat je hoogstwaarschijnlijk gelijk zult krijgen. Het zal misschien wat langer duren dan sommigen denken. Ik geloof dat de Europese dictatuur zo ongeveer in 2025 wel gevestigd zal zijn en ik geloof ook dat in de pauperlaag (niet onder de elite!) de sharia zo rond 2065 de wet zal zijn.

   “We” hebben te lang “boer zoekt vrouw” gekeken. Was vroeger leuk om te zien, hoor, Yvon Jaspers, maar zo dom als het achterend van een varken.

   Ik zal het gelukkig niet meer mee hoeven te maken.

   Like

  • Guardiacivil zegt:

   Toch blijven proberen, het Romeinse Rijk ging ook ooit eens ten onder.

   Like

 35. Sjaak zegt:

  Hopelijk overleeft hij het !
  Want wanneer daar opgeruimt (IS) !
  Hebben we hem ook hier weer nodig !
  Want een deel van deze IS smeerlappen zit
  tussen de vluchtelingen en hebben zich als
  troyaner naar Europa gesmokkeld !
  Het komt de dag dat we het toelaten van
  deze invasie-horden bitter betalen !

  Like

 36. jungleelephant zegt:

  De man verdient een lintje in plaats van dit achterlijke gedrag van het OM!Het Om dat zelf van vuiligheid aan elkaar hangt en wel terug gekeerde jihadstrijders met alle denkbare zorg omringt,maar deze man overweegt te vervolgen:schandalig!In ieder geval hoop ik dat heel veel van zijn kompanen zich hierdoor in het kruis getast voelen en beseffen dat als ze iets goeds willen doen,ze het niet daar maar hier moeten doen!Bestorm het Binnenhof en zet deze nep-regering af!

  Like

 37. Edjan zegt:

  OPROEP
  Als iemand iets weet over een actie om geld in te zamelen voor Jitse Akse
  maak dat dan svp op deze site bekend.
  Zodat de man althans geld genoeg heeft om een goede advocaat te betalen tegen onze tot op het bot geperverteerde overheid en zogenaamde rechtspraak.
  Ik zal van harte een bijdrage doen.

  Like

 38. Guardiacivil zegt:

  Getekend en gedeeld op FB

  Like

 39. oud-marinier zegt:

  Getekend ….Qua Patet Orbis !!!

  Like

 40. Marco zegt:

  Hier een bericht van je oude buddy van de A-instr cie luchtmobiel , wel een avontuur man , maar ik begrijp het wel , laat het maar over je heen komen want het waait wel weer over , en misschien over een paar jaar moeten we allemaal de wapens weer oppakken ! , groet ex luchtmobieler ( stoottroepen ) en ex dutchbat 3……

  Like

  • oud-marinier zegt:

   “” wel een avontuur man , maar ik begrijp het wel , laat het maar over je heen komen want het waait wel weer over , en misschien over een paar jaar moeten we allemaal de wapens weer oppakken ! “” Dat zouden we allemaal moeten doen Marco . Ben geen luchtmobieler. Heb die “zwarte baret” ..QPO … Maar ook IK steun Jitse …en het wordt misschien “sneller tijd ” om gezamelijk de wapens op te pakken . En dan maakt het niet uit , lijkt me zo …Luchtmobiel , Marinier , Commando …..we hebben allemaal shit meegemaakt en weten waar we over praten.

   Like

  • Guardiacivil zegt:

   Goed zo mannen, dit soort berichten is voor hem een hele grote steun en ik hoop dat we veel eerder de wapens kunnen oppakken om het hele zooitje te kunnen oppakken en veroordelen.

   Like

 41. Edjan zegt:

  46.000 handtekeningen. Gelukkig zijn niet alle Nederlanders zo kwaadaardig gek als onze overheid..

  Like

  • oud-marinier zegt:

   “”” Netherlands says OK for biker gangs to fight Islamic State

   AFP
   Olaf Kraak10/14/2014

   © Provided by AFP members of the No Surrender biker gang are fighting against Islamic State militants in northern Iraq
   The Dutch public prosecutor said on Tuesday that motorbike gang members who have reportedly joined Kurds battling the Islamic State group in Iraq are not necessarily committing any crime.
   “Joining a foreign armed force was previously punishable, now it’s no longer forbidden,” public prosecutor spokesman Wim de Bruin told AFP.
   “You just can’t join a fight against the Netherlands,” he told AFP after reports emerged that Dutch bikers from the No Surrender gang were fighting IS insurgents alongside Kurds in northern Iraq.
   The head of No Surrender, Klaas Otto, told state broadcaster NOS that three members who travelled to near Mosul in northern Iraq were from Dutch cities Amsterdam, Rotterdam and Breda.
   A photograph on a Dutch-Kurdish Twitter account shows a tattooed Dutchman called Ron in military garb, holding a Kalashnikov assault rifle while sat with a Kurdish comrade.
   Video footage apparently from a Kurdish broadcaster shows an armed European man with Kurdish fighters saying in Dutch: “The Kurds have been under pressure for a long time.”
   Many countries including the Netherlands have been clamping down on their nationals trying to join IS jihadists who have taken over swathes of Iraq and Syria.
   Measures include confiscating would-be jihadists’ passports before travelling and threatening prosecution should they return.
   “The big difference with IS is that it’s listed as a terrorist group,” said De Bruin.
   “That means that even preparing to join IS is punishable.”
   Dutch citizens could not however join the Kurdistan Workers’ Party (PKK), as it is blacklisted as a terrorist organisation by Ankara and much of the international community, De Bruin said.
   Dutch citizens fighting on the Kurdish side would of course be liable to prosecution if they committed crimes such as torture or rape, De Bruin said.
   “But this is also happening a long way away and so it’ll be very difficult to prove,” said De Bruin. “”” Als men dit toestaat , zou het wettelijk toch ook zo moeten zijn , dat men de actie van Jitse A. ook moet toestaan !!! Toch ???

   Like

   • jungleelephant zegt:

    Vind ik ook!Laten ze die man met rust laten!In mijn ogen is hij een held;waren er maar meer zo,heel veel meer!In plaats van de andere kant uit te kijken of de verkeerde kant te steunen!

    Like

   • oud-marinier zegt:

    @jingleelephant Hij is voor mij ook een held. Zoals ik al zei…ik werk en woon ietwat uit de buurt.

    Like

  • Guardiacivil zegt:

   Moeten er nog veel meer worden.

   Like

   • Edjan zegt:

    Nu > 53.000

    Hoeveel duidelijker moet de overheid nog maken dat zij pro IS is?

    Velen denken dat de Nederlandse overheid IS aanvalt. Ik geloof er niet veel van. IS wordt gesteund door Saoedie-Arabië, Turkije en waarschijnlijk ook door de VS en EU. IS komt de overheid wel goed uit.

    Like

 42. Jan zegt:

  Anti-IS fighter detained in Australia for ‘political reason’

  A Canadian war veteran who fought with a Kurdish militia against the Islamic State risks deportation after being detained on arrival in Australia.

  His Queensland-based father fears any order would mean his son, who was visiting for the first time in 20 years, would never be able to return to the country.

  Detainee Robert Somerville’s Melbourne-based lawyer, Jessie Smith of Stary Norton Halphen, said the 28-year-old had been detained after failing to fill out immigration forms with the name he’d been given when fighting in Syria.

  http://www.brisbanetimes.com.au/queensland/antiis-fighter-detained-in-australia-for-political-reason-20160203-gmkk2l.html#ixzz3z69XRWFt

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s