ZIJN WIJ NU ACHTERLIJK OF DEZE “FILOSOOF”!?

Screenshot_11

Ralf Bodelier: ‘We roepen dat de wereld in brand staat. In werkelijkheid zijn we getuige van een uitbarsting van veiligheid.’

(Door: Gerben van ´t Hof – h/t: Martha N.)

Misschien mag ik Uw mening lezers?

Mensen klagen steen en been. Zijn bang voor vluchtelingen. Maken zich zorgen om de wereld waarin hun kinderen opgroeien. Terwijl daar allemaal weinig reden voor is, stelt filosoof en publicist Ralf Bodelier (54). ‘Harde cijfers tonen aan dat Nederland veiliger en gezonder is geworden.’

Vrijwel nergens is het zo veilig als in Nederland, zegt Ralf Bodelier in zijn grijze schipperstrui. Met de zachte G die onlosmakelijk is verbonden met iemand uit het Zuid-Limburgse Vaals. ,,Toen ik op de middelbare school zat, gingen leerlingen vrijwel dagelijks met elkaar op de vuist. Mijn kinderen zitten met de halve wereld in de klas. Er gebeurt bijna nooit iets. Als er al wordt gevochten, dan stuurt de directie de ouders een excuusbrief.”

Algemeen Dagblad

Als het inderdaad zo veilig is, waarom voelen mensen zich dan onveilig?

,,Mensen verliezen soms grip. Dát maakt ze bang: de bomen in de straat worden ongevraagd omgehakt. Op televisie is alwéér een nieuwe zender. Plotseling zit een meisje met een hoofddoek achter de kassa van de buurtsuper. We moeten voortdurend reageren op veranderingen die op ons afkomen.

,,En die veranderingen gaan snel. Grenzen vervagen. Een storm in Syrië veroorzaakt windstoten in Nederland. Er zijn felle protesten tegen de komst van vluchtelingen. Meestal zijn de demonstranten mensen die zich niet door de politiek gehoord voelen. Ze zitten aan de onderkant van de arbeids- en woningmarkt, waar de verdringing het sterkst is. We zullen ermee moeten leren leven dat er een kleine groep schreeuwende en scheldende mensen bestaat. Maar we moeten de boel alleen wel in perspectief blijven zien. Er zijn aanzienlijk meer mensen die vluchtelingen helpen, dan mensen die in Steenbergen of Geldermalsen met stoeptegels gooien.”

Mensen vinden dat ingewikkeld en verlangen terug naar de tijd dat je onbekommerd de achterdeur kon laten openstaan.

,,Inbrekers waren er in de jaren ’50 ook, hoor. Alleen, wat wilden ze meenemen? Een paar pannen? Een stoel? Mensen hadden destijds niet zo veel. Bovendien waren de gezinnen groot. Er was dus altijd wel iemand thuis. Vergeet niet dat mensen in die tijd juist heel angstig waren. Ze waren bang voor andersdenkenden. Voor het duister. Voor spoken op het kerkhof. Voor de politie, die hardvochtiger was dan nu. Hoe verder je teruggaat in de tijd, hoe ellendiger het leven was.”

Maar we schreeuwen moord en brand…

,,Helaas hebben mensen meestal eerst een mening en kijken ze daarna pas naar de feiten. Want vaststaat dat we het nooit eerder zo goed hadden. De waarheid ontstaat in het botsen van meningen. Het is een groot compliment aan de samenleving dat je mag zeggen wat je vindt zonder bang te hoeven zijn.

,,Dreiging komt er momenteel alleen uit de hoek van islamistische extremisten. Dat was in de jaren ’70 wel anders. Toen hielden tal van terroristische groepen Europa in de greep. Molukkers pleegden aanslagen, Rara stak van alles in brand, de bende van Nijvel in België knalde zomaar mensen overhoop, de Rote Armee Fraktion doodde politieagenten, je had de IRA… noem maar op. De situatie was heel bedreigend.

,,Harde cijfers tonen aan dat Nederland sindsdien veiliger en gezonder is geworden. Maar we hebben er weinig oog voor. We zien de kernramp in Fukushima en vrezen dat de radioactieve wolk ook Nederland aandoet. We horen een epidemioloog over een levensgevaarlijk virus spreken en hopen en bidden dat onze kinderen het overleven. We zien bebaarde terroristen in Pakistan en vrezen dat ze morgen op Schiphol landen. We roepen dat de wereld in brand staat. In werkelijkheid zijn we getuige van een uitbarsting van veiligheid.”

Dit is een ingekorte weergave van het interview met Ralf Bodelier. Lees het volledige artikel via Blendle.

(Martha N.: De man vergelijkt appeltjes met peertjes, hoe simpel is het leven van een filosoof)

Bron:
www.ad.nl
(h/t Martha N.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", Krankzinnigheid, Naïviteit. Bookmark de permalink .

49 reacties op ZIJN WIJ NU ACHTERLIJK OF DEZE “FILOSOOF”!?

  1. koddebeier zegt:

    Deze linkse dwaas is duidelijk de weg kwijt !

    Like

  2. jowitteroos zegt:

    Wijs word je volgens filosofen niet wanneer je ergens een mening over hebt, maar wanneer je ergens kennis over hebt. De oude filosoof Plato maakt dit onderscheid, tussen een mening (“doxa” in het grieks) en kennis (“epistèmè”). Een filosoof zoekt dus naar ware kennis. Iets wat waar is voor iedereen. 😉

    Like

  3. H. Numan zegt:

    Ik begrijp waarom de man filo$oof is. Hij is gezakt voor alle exacte vakken, en van geachiednis heeft hij geen bal verstand.

    Like

  4. zomaar zegt:

    als de islamiet (moslims), niet zo ontplofbaar waren , en voorzien van die elle lange tenen, de wereld er anders uitzien .

    nu weet je nooit wat en wie er onder die alles verhullende kleding schuil gaat !!, het kan immers een ploflim , (radicale moslim) zijn , dat boezemt mij angst in !, als ik in een winkelcentra loop , ect

    ben ik nu achterlijk , of ben ik gewoon een realist ?.

    Like

  5. leefbarbaar zegt:

    Ach ik ken ook een ziekelijke betweter, die al jaren in Frankrijk z’n geld zit te tellen en mij precies weet te vertellen dat Nederland een geweldig land is. Hij luisterde naar de Wereldomroep en nu naar radio 1, hij weet precies wat er speelt……………..
    Een kenmerkend voorbeeld van de mens, die alles heeft en in een andere wereld leeft. Aan de andere kant iemand, te stom om te beseffen dat de media staatspropaganda uitzenden en dat de islam een bedreiging vormt voor alles wat Nederland ooit was.
    Het geblaat van dit soort mensen, raakt kant noch wal, ze leven in de wereld van de polygoonjournaals.

    Like

  6. Berhte zegt:

    Bodelier zegt: “Het is een groot compliment aan de samenleving dat je mag zeggen wat je vindt zonder bang te hoeven zijn.”
    Theo van Gogh en Pim Fortuyn zijn het helemaal met u eens, mijnheer Bodelier!!!

    Like

  7. Koos zegt:

    “Toen ik op de middelbare school zat, gingen leerlingen vrijwel dagelijks met elkaar op de vuist”
    Dat dit nu niet meer zo is komt doordat jongens tegenwoordig tot pap-ventjes worden opgevoed, en de hele dag binnen aan de buis/mobiele telefoon hangen.
    En misschien komt het ook door de weekmakers in plastic:
    http://zembla.vara.nl/seizoenen/2013/afleveringen/19-12-2013

    Like

  8. Cor Ozinga zegt:

    Bij het lezen van dit epistel kwam ik op de gedachte, dat deze filosoof een roze bril op had. Op de foto niet te zien, misschien roze lenzen. Zijn vergelijkingen met vroeger botsen met de realiteit van die jaren.
    Als kind en jongere had ik maar respect te hebben voor de politie, de buurman en buurvrouw, de meester en juf op school, enz. En zo ging het in de meeste gezinnen. Een vechtpartij onder jongeren was normaal. Zolang het niet gemeen werd. Je krachten meten met een ander versterkt je eigenwaarde.
    Natuurlijk word er tegenwoordig op school niet vaak meer gevochten. Vechten voor je mening doe je niet. Onze huidige jeugd wordt opgevoed met de gedachte, dat ze alles mogen en nergens verantwoordelijk voor zijn. Daarmee hebben we watjes gecreëerd, die nog geen deuk in een pakje boter kunnen slaan.
    Het vechten voor de eigen vrijheid hebben we gedelegeerd aan een handvol beroepsvechters. Of die voldoende zijn om onheil te keren is maar de vraag. Onze jeugd, en ook dertigers en veertigers, voelt zich daarvoor niet meer verantwoordelijk. Liever overheerst worden dan voor je eigen welzijn opkomen.
    Lief zijn voor elkaar, de gedachte van de hippies uit de 60 en 70-er jaren, is één van de weinige zaken uit het verleden, die nog in zijn. Met die ideologie schrik je een agressor niet af.

    Like

  9. Doornroosje zegt:

    Zijn wij nu achterlijk of de filosoof. Ik zou zeggen de filosoof. Hij is niet voor niets filosoof. Zijn vergelijkingen, kloppen voor geen meter. Het loont niet de moeite om daar op in te gaan. Het zal wel een linkse zijn. Daar is alles mee gezegd.

    Like

  10. Voor alle zekerheid roert-ie de aspecten van de islam-problematiek maar niet eens aan. Ja, zo kan ík het ook!
    http://depatriotten.weebly.com/

    Like

  11. jantjeuitnl zegt:

    Deze nep-filosoof kijkt alleen maar naar achteren en niet naar voren.
    Door wie wordt hij betaald?

    Like

  12. A.G.D. zegt:

    Ziende blind en horende doof .

    Like

  13. realistnl zegt:

    “We roepen dat de wereld in brand staat. In werkelijkheid zijn we getuige van een uitbarsting van veiligheid.” Bij far nu al de meest stompzinnige uitspraak van 2016! Wat een eikel!

    Jihad Report: Last 30 Days
    Attacks 145
    Killed 1820
    Injured 1699
    Suicide Blasts 36
    Countries 27

    http://www.thereligionofpeace.com/attacks/attacks.aspx?Yr=Last30

    Like

  14. Deze eikel probeert ons in slaap te sussen deze mafkees, terwijl in alle landen om ons heen de pleuris uitbreekt. En dat noemt zich ‘filosoof’. Deze man is zelf rijp voor een psychiatrische inrichting !

    Like

  15. Bas zegt:

    Leuk die filosofische benadering om politiek effect te sorteren. Onze veiligheid wordt ernstig op de proef gesteld, onze maatschappij, levenswijze en overtuiging wordt radicaal afgewezen, en deze filosoof doet enkel een poging om onze maatschappij filosofisch veilig te verklaren. Daar zakt mijn broek echt vanaf!

    Like

  16. Cathja zegt:

    Lieve Martha,

    al lezend viel ik van de ene verbazing in de andere. Deze man presteert het om al onze zorgen, frustraties en angsten, zoals velen nu ervaren, te bagatelliseren. Als je goedgelovig zou zijn, krijg je waarschijnlijk al snel de indruk dat het dus wel meevalt met het dreigingsniveau.
    Hij lijkt ervan uit te gaan dat wanneer je ellende ontkent, het er ook niet is. Zo doen struisvogels het ook als er gevaar dreigt: kop in het zand steken, dan is het er niet.

    Dit soort mensen zijn in feite een gevaar voor goedgelovige burgers. Het ligt in de aard van ieder mens om prettige dingen liever te horen dan akelige dingen, maar we mogen nooit onze ogen sluiten voor gevaar wat ons bedreigt. We moeten waakzaam zijn. Op onze hoede. Zéker nu!
    De berichten die ons de laatste tijd bereiken over geweld uit de moslimwereld (denk aan de Oudejaarsnacht in verschillende Duitse steden), geven mij alles behalve het gevoel dat ik het verkeerd zie. We zien voor onze ogen een ramp van ongekende omvang naderen, en deze man veegt alles met één pennenstreek van tafel.
    Onbegrijpelijk, dat deze man alles zo bagatelliseert!

    De vergelijking die hij maakt met de jaren ’50 en ’70 van de vorige eeuw gaat niet op voor de tijd waarin wij nu leven. Er is zóveel verandert ten kwade! De mens is veel gewelddadiger geworden; er zijn tal van oorlogen geweest, en die zijn er nog. Vluchtelingenstromen van ongekende omvang zijn op gang gekomen, waardoor wij in Europa te maken krijgen met vreemde culturen, die er totaal andere denkbeelden op na houden. Dat is alleen al te zien aan de manier waarop de islamitische mannen over vrouwen denken en hoe ze hen behandelen: respectloos!
    Halverwege de vorige eeuw werden er in ons land niet zoveel vrouwen massaal zó vernederd, aangerand en verkracht als nu. Nu ‘we’ de islam binnen Europa (toegelaten) hebben.
    Ook de veiligheid van ons staat op het spel. Er wordt massaal geplunderd. Boze migranten deinzen er niet voor terug om brand te stichten als ze niet snel genoeg krijgen wat zij eisen!
    Was dit ooit eerder in Europa het geval? Niet dat ik weet.

    Deze filosoof spreekt over ‘bebaarde terroristen uit Pakistan’, waarvan we vrezen dat die morgen op Schiphol landen. Wel, beste meneer de filosoof, we krijgen tegenwoordig met de regelmaat van de klok haat-imams in ons land, en tot nu toe hebben er maar bar weinig van die haatpredikers te horen gekregen dat ze niet welkom zijn in Nederland. Op 31 januari komt er opnieuw zo’n haatzaaier, en er is eigenlijk niemand van onze overheid (behalve Wilders) die zich er zorgen over maakt.

    Deze lakse houding is koren op de molen van de moslims, die daardoor hun kans grijpen om de islam in Europa verder te verspreiden. Wie houdt hen tegen? Respect voor ons Grondwet hebben ze niet. Respect voor politie en hulpverleners is er niet. Het ontbreekt deze achterlijke lui aan zo’n beetje alles wat wij hier als een vorm van beschaving willen zien.

    Als de islam hier ooit ‘staatsgodsdienst’ wordt, dan is het ook met uw vrijheid gedaan, beste meneer de filosoof! Dan zal alles wat u schrijft onder het islam-vergrootglas worden gelegd. Eerlijk gezegd denk ik dat u tegen die tijd de lust om nog iets te schrijven wel zal zijn vergaan.

    Ik ben zeer benieuwd wat u dan weer voor onzin uitkraamt. “Ode aan de islam”, misschien…?
    Wat u er nu allemaal uitgooit is werkelijk te zot voor woorden!

    Like

  17. Edjan zegt:

    O lieve hemel uit VAALS, waar ik geboren ben en 5 jaar heb gewoond. Daar komen dus, lieve lezers ik hoop dat u niet boos op mij wordt, daar komen dus tevens idioten vandaan.

    Over PVV’ers:
    “Ze zitten aan de onderkant van de arbeids- en woningmarkt, waar de verdringing het sterkst is. We zullen ermee moeten leren leven dat er een kleine groep schreeuwende en scheldende mensen bestaat.”

    Over goedmenschen:
    “Er zijn aanzienlijk meer mensen die vluchtelingen helpen, dan mensen die in Steenbergen of Geldermalsen met stoeptegels gooien.”

    Over onze democratie:
    “Het is een groot compliment aan de samenleving dat je mag zeggen wat je vindt zonder bang te hoeven zijn.” (behalve dat je tegen de islamisering bent of vóór de PVV stemt)

    We maken onszelf maar wijs dat er iets fout zit. Alles is goed volgens deze Vaalser intellectueel.

    Like

  18. elisah zegt:

    Man, man, man, wat een onnozele hals. Hij vergelijkt appel met peren.

    Like

  19. Driek zegt:

    Het zijn de mensen als Ralf Bodelier in grijze schipperstruien die Nederland naar de vernietiging helpen, zelden heb ik zoiets onnozels gehoord, die man leeft in een zelf gecreëerde sprookjeswereld, ongelooflijk.

    Like

  20. Taljaard zegt:

    Bodelier heeft een punt waar het de jaren `50 en de jaren `70 betreft.
    Inderdaad waren er ook toen grote sociaal-maatschappelijke spanningen en politieke tegenstellingen.
    Maar die waren veel kleinschaliger en overzichtelijker en lang niet zo bedreigend als de huidige. En zij werden ook niet zo ervaren omdat het IRA en het RAF terrorisme een buitenlands verschijnsel was en de Molukse gijzelingsacties een marginaal gegeven uit een kleine minderheid wat wij wel aankonden.
    Tegenwoordig zitten wij hier opgescheept met miljoenen mensen, die een satanische doodscultus aanhangen en die een kruitvat vormen, waar alleen maar een lont in hoeft te worden gestoken om ons hele land en heel West Europa in een bloedige burgeroorlog te storten.
    Dat is toch echt van een heel andere orde!
    En ja, wij zijn tegenwoordig inderdaad welvarender dan 40-60 jaar geleden.
    Maar daar hebben wij dan ook hard genoeg voor moeten werken en willen wij niet zomaar opgeven.

    Like

  21. joopklepzeiker zegt:

    het zal wel een intellectueel zijn .

    Like

  22. johan zegt:

    Ralf jouw wereldje bestaat waarschijnlijk alleen maar uit je dorpje Vaals. Dat de gevangenissen vol zitten komt dus doordat alle bewoners daarvan onschuldig zijn. Percentage gewijs zijn de meeste daarvan Moslims, je harde bewijzen zijn zeker door de vara witteman de pauw, de linkse zogenaamde elite, verstrekt tevens zijn er harde feiten dat veel gepleegde misdrijven door asielzoekers onder het tapijt is geveegd. Ik neem aan dat jij gestudeerd heb en je bull heb behaald in een Afrikaans landje.

    Like

  23. harry zegt:

    Als je niet beter wist , zou je denken dat Herman Finkers op de serieuze tour is , die ziet ook kans om alles precies op z’n kop te zetten , zodanig dat het nog geloofwaardig lijkt ook .

    Alleen is Finkers altijd grappig .
    Deze vent is gewoon echt gek !

    Weer voeding voor de gedachte dat er meer gekken loslopen , dan er vastzitten .
    Helaas kunnen dit soort idioten nog aardig wat schade aanrichten aan vertwijfelde geesten .
    Opsluiten lijkt me de beste remedie .

    Like

  24. mijn-idee zegt:

    Die meneer is niet aan het filosoferen maar aan het struisvogelen…

    Like

  25. Guardiacivil zegt:

    Weer een afgestudeerde geleerde die straks gaat onderzoeken waar het in godsnaam fout is kunnen gaan en waarom. Misschien dat Ralf Bodelier (als hij het dan nog kan navertellen) op een terrasje in Amsterdam op bv Rembrandsplein van zijn pilsje zit te genieten, de mensen aan zich voorbij ziet gaan, er ineens een gigantische ontploffing plaats heeft achter hem en iemand plots begint te schieten in het wilde weg. Iedereen die nog kan probeert weg te komen, tafeltjes worden omver gelopen, er wordt geschreeuwd, geduwd, mensen vallen en blijven voorgoed liggen. Is dit een angstige droom? Nee, het was een mooie dag en mensen genoten op het terrasje ergens in Parijs en plots was dit een verschrikkelijke realiteit die zomaar ook in Amsterdamed kan plaatsvinden. Want jurken lopen overal, maar tegenwoordig hebben ze gewonen kleren aan, geen baard meer en …………ze dragen een kruisje om hun hals!!!!!
    Hoezo geen angst of hier is geen gevaar. En weer zie ik die vreselijke vieze grijns van iemand op m,n netvlies.

    Like

  26. Wachteres zegt:

    Het is duidelijk dat meneer de filosoof in een rustige, chique Nederlandse wijk woont, Of in een luxueus appartement in een blanke wijk; een zogenaamde grachtengordel(hol)bewoner dus.

    En ongetwijfeld stemt hij D’66! Die partij bestaat alleen maar uit simpeltonnen.

    Misschien moet hij eens verder leren kijken dan zijn geleerde, maar tevens achterlijke neus lang is?

    Wat zegt hij van het islamitisch geweld in heel Europa? Je hoeft alleen maar op filmpjes op internet te kijken, dan weet je genoeg. Een nabootsing van het geweld dat er in het Midden-Oosten is en dat met de komst van miljoenen figuren met een voor middeleeuwse opvatting over de maatschappij en over vrouwen alleen maar erger zal worden.

    Denkt hij wekelijk dat miljoenen van deze achterlijke figuren – die zich, ondanks of dankzij hun primitieve opvattingen, superieur voelen aan de ‘ongelovigen’ – onze maatschappij niet zullen beïnvloeden? Vooral omdat onze leiders zich in elk opzicht al neerbuigen voor deze achterlijkheid en bijvoorbeeld regelmatig om het hardst roepen dat ‘de islam vrede is’?

    Wat zegt hij van de in totaal ver over de duizend ‘no-go areas’ in veel Europese landen, waar de politie, de brandweer en de ziekenauto’s niet meer durven komen en waar niet ons recht, maar de sharia heerst? Als die gebieden zich uitbreiden, en dat gaat gebeuren, zal deze brave borst daar uiteindelijk ook mee worden geconfronteerd.

    Hij leest blijkbaar niet al te vaak kranten en verdiept zich niet in internet, want anders had hij geweten dat er de afgelopen jaren niet honderden maar eerder een paar duizend meisjes/vrouwen zeer gewelddadig verkracht zijn door moslimmannen [over de duizend alleen al in Rotherham GB] . Niet te vergeten Keulen en andere steden, kortgeleden, en dat zet zich door, want die gedrochten komen straks in de maatschappij of ze bevinden zich er al.

    Ach, en zijn dochters – mocht hij die hebben – gaan ongetwijfeld naar een blanke school en zullen niet gehinderd worden door getinte jongens, die hen dag in dag uit voor ‘hoer’ of erger uitschelden.

    Trouwens, om even terug te komen op het lezen van kranten – als intellectueel heb je die vanzelfsprekend niet meer nodig – je weet alles al – dagelijks worden we daarin verblijd met allerlei vormen van geweld, meestal gepleegd door diezelfde getinte figuren. Oudere mensen zijn daarbij erg populair, maar ook slachten ze elkaar regelmatig op straat af.

    Ik weet niet welke onderzoeken met harde cijfers die meneer gebruikt om zijn vrolijk beeld gestalte te geven, maar wat ik wel weet is dat er van die onderzoeken weinig of niets klopt en dat die steeds minder de waarheid zullen weergeven.

    Iedereen die zijn ogen en oren open heeft, weet dat er, als deze ontwikkeling doorgaat – en dan heb ik het over de instroom van de fundamentalistische islam – onze cultuur en onze vrijheid eraan gaan en dat we als Europa terug zullen vallen in de voor middeleeuwen,

    Wat ons filosoofje er ook van zegt.

    Like

  27. Edjan zegt:

    Citaat:
    “Meestal zijn de demonstranten mensen die zich niet door de politiek gehoord VOELEN.”

    Nee, hansworst, meestal zijn de demonstranten mensen waar de politiek al heel lang niet naar luistert en die ze wegzet als schreeuwers, fascisten, nazi’s en laag-opgeleiden. Net zoals jij dat doet, nep-filosoof met als enige “filosofie” het beschermen van de overheid en proclameren van de gevestigde orde. Maar ja, wiens brood men eet …

    Jij bent helemaal geen filosoof, je bent een politiek-correcte idioot!

    Like

  28. Pingback: ZIJN WIJ NU ACHTERLIJK OF DEZE “FILOSOOF”!? – Rechtsaf doorzee

  29. Pieter zegt:

    Heb het artikel niet gelezen en roep zomaar wat : Zij vrij, wij verliezen met hun komst onze vrijheid.

    Like

  30. tjonge zegt:

    ” Er zijn aanzienlijk meer mensen die vluchtelingen helpen, dan mensen die in Steenbergen of Geldermalsen met stoeptegels gooien.”
    .
    had ee opmerking van pegdrol kunnen zijn, zo een vileine vergelijking !…stel de vraag eens aan het nederlandse volk “wilt u meer of minder vluchtelingen”
    .
    .
    ” Inbrekers waren er in de jaren ’50 ook, hoor. Alleen, wat wilden ze meenemen? Een paar pannen? Een stoel? Mensen hadden destijds niet zo veel.”
    .
    meneer de filosoof doet op leugenachtige wijze voorkomen alsof er helemaal geen rijke mensen in dikke villa,s woonden in de nederlandse jaren 50.
    .
    .
    ” Want vaststaat dat we het nooit eerder zo goed hadden.”
    .
    leg dat maar uit aan mensen bij de voedselbank, schuldhulp etc….
    .
    .
    ” Dreiging komt er momenteel alleen uit de hoek van islamistische extremisten.”
    .
    niet enkel extremisten, dreiging komt uit de hele islam.
    .
    .
    ” Maar we hebben er weinig oog voor.”
    .
    mijn oog ziet een straatbeeld die met het jaar meer veranderd in een islamitisch straatbeeld.
    .
    .
    ” We zien de kernramp in Fukushima en vrezen dat de radioactieve wolk ook Nederland aandoet.”
    .
    radioactieve besmetting van het zeewater vindt tot vandaag de dag nog steeds plaats, de vis die daar gevangen wordt, eten wij hier in europa, ik ben niet zo gek op radioactieve vis meneer de filosoof.
    .
    .
    beste Ralf Bodelier, u woont waarschijnlijk in leuke villa in een fijn blank wijkje.
    de enige exoot die u ziet is waarschijnlijk de kranten/pakketbezorger.
    u kijkt bewust weg en spuugt op de autochtone arbeidersklasse, want DIE worden met de islam-buren geconfronteerd, U NIET !!
    bah !

    Like

  31. Johan zegt:

    Oh wat fijn ! Ik ben weer helemaal gerust gesteld. Na maanden van rusteloosheid kan ik eindelijk weer eens een nachtje onbezorgd slapen. Dit alles dank zij deze ‘filosoof’.
    Dank, dank, heer Bodelier !!!

    Woont U nog altijd op die berg daar in Vaals, waar U over het klootjesvolk heen kunt kijken ?

    Like

  32. S.breget zegt:

    Gezien zijn uitspraken is deze ziende blind en geestelijk voor 100% gestoord.

    Like

  33. elisah zegt:

    De scholen waar ik vroeger op gezeten heb waren overwegend wit en vrij van vechtpartijen. Tegenwoordig lijken sommige scholen op de bijlmerbajes. Iedereen weet welke scholen ik dan bedoel.
    Meneer woont in een dorpje in zuid-limburg waar nog amper bepaalde buitenlanders wonen. Hij is niet bepaald ervaringsdeskundig, maar heeft met zijn geitenwollensokkerig breintje en met D666 oogkleppen op wat zitten duimzuigen.
    Dream on.

    Like

  34. Waar Maar Raar (WMR) zegt:

    Een oprisping van krankzinnigheid, dit interview. Knet-ter-gek hoe deze filosoof zo opgesloten kan zitten in zijn vermeende gelijk, niet gehinderd door enige realiteitszin. Sinds 1975 niet meer buiten geweest ofzo? En het AD is ook niet meer wat het nooit geweest is.

    Like

  35. Tom Hendrix zegt:

    Ralph Bodelier, U bent met voorrang de meest academisch gestoorde, die ik ooit heb meegemaakt!

    Like

  36. Tistochwat zegt:

    Knap hè, van die linkse hemelfietsers, dat ze alles wat krom is, zó prachtig recht kunnen praten. Het is een gave.

    Jammer en gevaarlijk dat het domme volk, het debiele stemvee, zulke ‘filosofen’ gelooft en hun wijze uitlatingen massaal deelt op hun facebook paginaatjes.
    Als je heel erg kotsmisselijk wilt worden, moet je eens een rondje facebook doen; ’t barst daar van de rooien, die alles een feestje vinden.

    Like

  37. guusvelraeds zegt:

    Het is een groot compliment aan de samenleving dat je mag zeggen wat je vindt zonder bang te hoeven zijn.

    Tot het moment dat de politie aanbelt en met je bespreken wil wat je zo allemaal op twitter geschreven hebt of op je facebook pagina hebt staan.

    Ralf Bodelier, een goedmens en kosmopoliet zoals je ze weinig tegenkomt.

    http://www.thecuriouscosmopolitan.com

    Like

  38. vision.ultimate zegt:

    Wil die kerel aandacht?
    Wat een mafkees. Leeft in een andere wereld die vent.
    “Komt wel goed schatje.” Zo’n type. Heel eng ook.
    Heel Europa wordt geteisterd door die knapen. Nogmaals, vluchteling krijgt van mij persoonlijk mijn laatste boterham. Maar het gaat gvd niet om de vluchtelingen. Het gaat hier over je leven dat opgeofferd wordt voor geld, geld en nog eens geld. Zelfs de regering of liever gezegd juist die laat het afweten waardoor je het gevoel krijgt verneukt te zijn. Gebruikt, misbruikt en nu totaal mishandeld en achtergelaten in een wildernis waar men het binnenkort zelf maar moet zien te redden want hulp is er niet meer. Grens blijft gewoon open en je zoekt het zelf maar uit. Kijk naar de misdaad om je heen. Ik heb geen getallen nodig om mijn gelijk te halen. Feiten spreken voor zich. En aan al die cijfers van de zogenaamde kenners hebben we geen boodschap meer want we weten inmiddels dat er gesjoemeld werd, wordt en zal blijven. Ze sturen zelf af op een burgeroorlog of je wilt of niet. Ik ben er niet klaar voor want heb geen wapens maar wee o wee als er een galbak mijn huis binnen komt. Binnen een jaar vanaf nu zal Nederland compleet los gaan. Nee, ik ben geen profeet, ook geen filosoof, slechts een burger met een hele goede kijk op de realiteit. Ik ga het niet uit de weg want ik kan toch nergens heen. Dus laat het op me afkomen. Wegkijken en hard weglopen? NOOIT !.
    Vechtend ten onder ok, maar neem er zeker minimaal 1tje mee.
    Amen.

    Like

  39. Republikein zegt:

    Lees verder via blendle..
    Nee, ik wist het al, deze man had ik gezien in een droom.
    Had een grijze schipperstrui aan, het was fris boven.
    Maar kleine oorzaak en groot gevolg.
    Zo vertelde hij me dat er een vlinder is in Afrika die orkanen doet onstaan in de USA en omstreken.
    De waarheid bestaat niet, niet hier!
    Deze filosoof liegt.

    Like

  40. boorzalf zegt:

    Ralfje, Ralfje toch, ben je nou zo achterlijk. Ik zeg….

    Like

  41. Antonio Loenders zegt:

    Het spijt me, ik heb nooit gedacht dat een filosoof zoveel onzinnige zaken kan verkondigen. Deze man schijnt niet te kunnen begrijpen dat het om véél méér gaat dan mensen, ons ecosysteem is in groot gevaar. Zoveel onvermogen………. en dan krijgt deze man ook nog een podium om zoiets te verkondigen…….

    Like

Plaats een reactie