Ze zijn boos op ons

Screenshot_13

“Terrorismedeskundige” Peter Knoope

(Door: Wim van Schaik)

Onlangs zag ik een foto van de Coolsingel in Rotterdam, volgepakt met meer dan 200.000 mensen. De Coolsingel was in dat jaar 1970 even ‘Goalsingel’. Een maand later was het weer raak: 150.000 mensen in het Rotterdamse Kralingse Bos voor het Holland Pop Festival. Zulke aantallen zou je in Den Haag willen zien. Mensen die het zat zijn om overlopen te worden door horden moslims die niets hebben met onze waarden en normen en dat ook laten merken, maar die wel hier onderhouden willen worden. Helaas heerst nog de lamlendige rust van de onverschilligheid. Hoe komt dat toch?

Het is de ‘tirannie van de schuld’. Decennia lang is het besef erin geheid dat de westerse mens de meest monsterachtige en dus schuldige mens in de geschiedenis van de mensheid is. Dit besef wordt voortdurend door de media gevoed. Bijvoorbeeld door Peter Knoope te interviewen en deze ooit ‘radicale jongere’ en ANC activist – nu terrorisme (ervarings)deskundige – een podium te geven. Zo mocht Peter in het Reformatorisch Dagblad uitleggen waar ‘de botsing tussen het westen en de islam’ vandaan komt: de ellendige situatie waarin veel mensen in het Midden-Oosten zitten, is simpelweg de schuld van het Westen. De ronselaars van terroristische bewegingen hebben een makkie, want ze hoeven alleen maar het gevoel van uitsluiting en vernedering te exploiteren. Dat levert duizenden strijders op en honderden miljoenen sympathisanten.

Het is het bekende liedje dat in allerlei varianten gezongen wordt. Peter Knoope haalt maar weer eens de  kolonisatie erbij en natuurlijk doet ‘uitsluiting’ het ook altijd goed. En al wordt men zelf niet uitgesloten, men voelt toch de pijn van de vorige generatie. Dat is hier ook zo: ’In Nederland draagt de nieuwe generatie de uitsluiting waarmee de vorige generatie is geconfronteerd, met zich mee.’ Ook de Nigeriaan die zich aansluit bij een terroristische beweging handelt vanuit woede, gevoel van uitsluiting en vernedering. Maar waarom richt zich die woede op het Westen en niet op de eigen corrupte leiders? Waarom voelt die Nigeriaan zich niet vernederd door zijn eigen mensen, de kliek die bijna zeven miljard, zevenduizend miljoen dollar, achteroverdrukte terwijl 62% van de bevolking daar onder de armoedegrens leeft? Kijk, dat legt Knoope niet uit. Nee, ze zijn gewoon boos op ons… Simpel toch?

Knoope legt ook niet uit waarom die boosheid leidt tot het dragen van bomgordels, het inzetten van vrouwen en zelfs kinderen voor zelfmoordacties, het neer maaien van onschuldige burgers, het neersteken van zwangere vrouwen, het onthoofden, verbranden of – net als de nazi’s – executeren van mensen. Laat staan dat hij uitlegt waarom die boosheid steeds maar aangewakkerd moet worden via de media en aan kinderen op scholen overgedragen moet worden. Nee, Koope maakt liever een onterechte, maar o zo vileine vergelijking tussen de perverse wandaden van moslims en een enkele wanhoopsdaad van (daar komt-ie) overwegend protestantse Molukkers hier in de jaren zeventig. Schandaliger kan niet.

Wat Knoope ook niet uitlegt, is waarom al die boze mensen dan zo graag in het door hen verfoeide Westen willen zijn? O ja, toch wel. Dat heeft te maken met de beschikbaarheid van voedsel en onderdak. Weinig overtuigend. Alsof er bijvoorbeeld in Turkije geen voedsel en onderdak zou zijn?

Alles, maar dan ook alles doet deze man er aan om de werkelijke inspiratiebron, de islam, niet te noemen. Hij gaat zelfs zover dat hij de reactie van christenen op het geweld van Boko Haram vertaalt met ‘ook de christelijke kant komt nu in beweging’. Alsof christenen van hetzelfde laken een pak zijn, alsof ze niet (eindelijk) zichzelf wel moeten verdedigen tegen de aanvallers. Knoope is een echte lijder aan het schuldsyndroom. Daarom komt hij tot de conclusie dat het de christenen zijn, met hun  intolerante versies van het christelijk geloof, die zorgen voor een religieus conflict. Kritiek op en giftige bespotting van het christendom is in het culturele klimaat van Knoope normaal. Niemand heeft het daar over christofobie, want christenen bashen is gewoon bon ton. Maar de islam, die is verheven boven elke kritiek.

“Niets is meer westers dan haat jegens het Westen”, schreef de Franse romanschrijver en essayist Pascal Bruckner al. In een briljant polemische pleidooi (‘La tyrannie de la pénitence’, 2006) prijst hij Europa om het vermogen tot zelfreflectie. Maar het moet wel een keer over zijn. Voortdurend boete doen voor zonden als imperialisme, fascisme en racisme houdt ons continent in een verlammende greep, waardoor zelfvertrouwen, creativiteit en optimisme ten onder gaan in het zwelgen in een onterecht schuldgevoel.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", Communisme, cultuurrelativisme, Desinformatie, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Marxisme, nieuw fascisme, Rotzakken, socialisme, Terrorisme, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op Ze zijn boos op ons

 1. oud-marinier zegt:

  Ik dnk dat deels d schuld ligt bij diegenen die de hoogte van “bepaalde uitkeringen” vaststellen , zodat mensen die noodgedwongen gebruik moeten maken van OV , zich zulke “uitstapjes” niet kunnen veroorloven. Daarnaast , dat tegenwoordig een RECORDAANTAL mensen niet of nauwelijks rond kan komen , zich ook wel 2maal bedenken. Als het dichtbij is, is het niet zo’n probleem….maar tegenwoordig kost een retourtje van uit de uithoeken van NL ….toch een behoorlijke smak geld .

  Like

 2. BertG. zegt:

  Dat kan ik nou altijd weer wel waarderen in artikelen van Wim.
  Ondanks dat hij vrijwel altijd iets uit het een refo krant haalt (zal zijn achtergrond dan ook wel zijn), zal hij nou nooit oproepen om dan maar in god te moeten geloven als oplossing voor alles.
  Daar kunnen vele hier een voorbeeld aan nemen.
  Dan zal je mij ook nergens over horen verder en lees ik het dan ook graag.
  Niet echt inhoudelijk op je artikel zelf, maar ik moest dit toch even kwijt, zo kan het dus ook.

  Like

  • wim zegt:

   Beste Bert. Bedankt voor je woorden. De reden dat ik vaak refereer aan het RD (hoewel die Knoope ook bij Knack een interview van gelijke strekking heeft gegeven) is dat je in die krant kunt zien hoever het met Nederland is gekomen. Deze spreekbuis van de SGP, de partij die ooit samen met PVV tegen islamisering van Nederland stemde, is verworden tot een voluit msm krant. In plaats van huidige koers van de SGP te kritiseren, vleit men zich in Apeldoorn met de gedachte dat SGP-ers ertoe doen. Het enige dat de SGP bereikt heeft is echter, dat SGP-er iets meer geaccepteerd zijn (mits niet te streng). Maar dat is wel ten koste gegaan van hun principes en heeft behalve een wat soepeler imago niets opgeleverd dan alleen voortdurende schoffering en afschepen met wat ‘zilverlingen’. Het wachten is nu op het moment dat hun overbodigheid evident is en dat ze gedumpt worden.
   Overigens vind ik het vloeken om de naam van Christus aan politiek te verbinden.

   Like

 3. Och, voor Peter Knoope kun je hier ongeacht welke andere naam invullen. Zolang het maar de naam van een Linkschmensch is; klopt altijd en al jarenlang hetzelfde verhaal.
  Mij bekruipt het gevoel, dat het langzamerhand eens tijd wordt voor een andere plaat……
  http://depatriotten.weebly.com/

  Like

 4. elisah zegt:

  Ze zijn boos op ons vanwege jaloezie/afgunst. Het is makkelijker om met een vinger te wijzen dan om de hand in eigen boezem te steken..

  Like

 5. Ekster zegt:

  Al die zogenaamde deskundigen die van niks blijken te weten.. het is om moedeloos van te worden. Altijd maar weer die kapotte langspeelplaat.. hij blijft maar doordraaien, niets kan deze mensen van hun idiote gedachtenspinsels afhouden.

  Like

 6. iemand zegt:

  Demonstreren heeft geen zin.
  Dat weet de burger al sinds de ‘ban de bom’ demonstraties.

  Like

  • BertG. zegt:

   En dat was dan ook meteen de laatste keer dat ik ergens in mee gelopen heb.
   Geen ene malle moer heeft het uitgemaakt.
   Kan er nog boos om worden als ik er aan denk.

   Like

 7. Elly zegt:

  Helaas heerst nog de lamlendige rust van de onverschilligheid. Hoe komt dat toch? Deze zin… dat klopt niet helemaal. In ieder geval niet voor mij. Geen onverschilligheid maar angst. Angst dat ik herkenbaar op een foto in de krant kom. Dat ik daar op mijn werk op aangesproken wordt en mijn baan misschien verlies, of dat er een steen door mijn ruit gaat, of erger. Ik heb werk, en ik moet alleen voor mijn kinderen zorgen…Eigenlijk moet ik misschien daarom… Snap je het dilemma?

  Like

 8. Republikein zegt:

  Die Knoope ziet er nors uit, echt een boevenvanger.
  De bevolking interesseert het geen snars, gaan we naar de Dam of gaan we niet.
  Hoe laat begint Utopia?
  15 miljoen mensen, op dit hele kleine stukje aarde, en bijna allemaal behept met het gutmensch
  virus.
  Het wordt lente en wij zijn zwanger.

  Ook nog een leuk artikel trouwens.

  Like

 9. Pingback: De (on)macht van terreurexperts | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s