George Soros-man adviseert Angela Merkel in “vluchtelingen”vragen

Screenshot_22

(Vertaling: E.J. Bron)

Gerald Knaus is de chef van de door de Hongaars-Amerikaanse multimiljardair George Soros gefinancierde denktank “European Stability Initiative” (ESI) en sinds vele maanden adviseur van Angela Merkel betreffende de “vluchtelingen”crisis. Zijn financier Soros werd onlangs in november door de Hongaarse minister-president Viktor Orbán als een van de strategen achter de “vluchtelingen”beweging gezien.

epoch times

Vanaf 20 maart treedt de EU/Turkije-deal in werking en alle vanaf dat moment illegaal vanuit Turkije komende migranten, die landen op de Griekse eilanden, worden naar Turkije teruggestuurd.

De 28 staats- en regeringschefs van de EU waren het vrijdag met de Turkse regeringschef Ahmet Davutoğlu eens geworden over het omstreden akkoord. De EU neemt van haar kant 72.000 Syrische “vluchtelingen” van Turkije over.

Mensenrechtenorganisaties noemen het akkoord, dat in principe overeenkomt met het pact van Angela Merkel met president Erdoğan, een uitverkoop van de mensenrechten.

De Merkel-adviseur

De Oostenrijker Gerald Knaus, die als adviseur van de Duitse bondskanselier waarschijnlijk bij de meesten van ons niet bekend is, zei in een interview met “Die Welt” dat hij de politici aanbevolen zou hebben om het aantal “vluchtelingen” in de contingenten zo uit te drukken dat zij voor de bevolking minder bedreigend zouden klinken: “We hebben de politici daarom de afgelopen maanden ook aanbevolen: noem geen totaal aantal voor contingenten uit Turkije! Spreek liever van een dagelijks contingent van een paar honderd personen.”

“900 per dag”, schrijft de Oostenrijkse “Die Presse”, zou een realistisch aantal zijn, aldus Knaus. Dat zou 330.000 mensen per jaar betekenen. Dat zou Europa aankunnen en zou Turkije merkbaar ontlasten, aldus Merkel-adviseur Knaus, die al maandenlang ook alle andere relevante spelers in de “vluchtelingen”crisis zou adviseren. Dit zou onafhankelijk zijn van het feit hoeveel Syriërs er daadwerkelijk naar Griekenland zouden oversteken.

Knaus zelf presenteerde vorig jaar september een plan om jaarlijks 500.000 “vluchtelingen” uit Turkije op te nemen. Het zogenaamde “Turkse voorstel” zou uiteindelijk een variant van dit idee zijn, aldus de krant.

De man van de denktank ESI, die bureaus in Berlijn, Wenen, Brussel en Istanboel onderhoudt, constateert: “De twee concepten in Europa zijn op elkaar gebotst. Enerzijds de Orbán-vleugel, die hekken bouwt. Anderzijds Angela Merkel, die er sinds oktober reclame voor maakt om het probleem in samenwerking met Turkije en Griekenland duurzaam op te lossen”, aldus Knaus.

Orbán: migrantencrisis in Europa – geen toeval

In november zei Viktor Orbán, de minister-president van Hongarije en eerste initiatiefnemer van grenshekken: “Het is geen toeval dat er dagelijks duizenden migranten naar Europa geleverd worden. Men wil een bewuste constructie realiseren, die men links gericht kan noemen. Men wil de Europese natiestaten irrelevant maken.”

Orbán zei: “Als we ons niet voor Europa inzetten, dan zal het continent niet meer het Europa van de hier levende burgers zijn, maar de verwarde dromen van enkele grote geldmannen, transnationale activisten en door niemand gekozen functionarissen realiseren”, aldus de minister-president.

De in Hongarije geboren Amerikaanse multimiljardair George Soros antwoordde op Orbán´s beschuldigingen met een E-mail statement, zoals het economisch magazine “Bloomberg Business” berichtte.

Daarin sprak de miljardair van een zes-punten-plan, waarmee de stichting “de Europese waarden zou bewaren”, terwijl Orbán´s acties “deze waarden zouden ondermijnen”.

“Zijn plan ziet de bescherming van de landsgrenzen als doel en de vluchtelingen als hindernis”, aldus Soros in zijn verklaring. “Ons plan ziet de bescherming van vluchtelingen als doel en nationale grenzen als hindernis.”

Vermoedelijk minder bekend in het Westen is eveneens dat de Russische president Poetin in 2012 een internationaal arrestatiebevel tegen Soros had aangevraagd. Daarbij zou het gegaan zijn om “massaal deviezen en derivaten bedrog” en aanvallen op de Russische aandelenmarkt. Poetin maakte tijdens een ontmoeting met de voormalige chef van de Federal Reserve, Bernard Bernanke, duidelijk dat Rusland zulke acties die “de wereldeconomie destabiliseren niet meer zou accepteren”.

Het Merkel-Erdoğan plan

De medewerkers van de denktank ESI ontwikkelde het “Merkel-plan” voor de “vluchtelingen”crisis, dat de rechtstreekse transfer van Syrische “vluchtelingen” uit Turkije naar Duitsland omvat.

Dit zou volgens de DWN de geopolitieke plannen van de Amerikanen ondersteunen, wat ook te maken zou hebben met de zich in aanbouw bevindende Transadria Pijplijn (TAP), die door de VS geforceerd zou worden. De door de Amerikanen gecontroleerde 870 kilometer lange aardgasleiding dient met de Transanatolische Pijplijn (TANAP) verbonden te worden en verloopt van de Turkse grens via Griekenland, Albanië en de Straat van Otranto naar Italië.

Hier zou zich ook een van de belangrijkste en op dit moment veel gebruikte migratieroutes naar Europa bevinden sinds de sluiting van de Balkan-route. Daarom zouden de VS geen belang hebben bij een destabilisering van het gebied, wat door middel van een succesvolle deal met Turkije gegarandeerd zou zijn. Bovendien willen de VS de Russische South-Stream-Pipeline uit de business met Europa verdringen.

Maar wat levert dit alles Erdoğan op? Gerald Knaus argumenteert als volgt: “Ankara heeft een legitieme wens: waarom zou Turkije, dat direct naast het rijke Europa ligt, alle Syriërs moeten opnemen? We zouden het land moeten helpen. Veel burgeroorlog-vluchtelingen willen daar blijven. Het geld uit Europa is geen smerige deal. Het zou de migranten in Turkije helpen”, schrijft “Die Welt”.

Ondertussen zou men in Turkije hebben ingezien dat Duitsland niet zoals andere landen zou vervallen in “anti-islam-retoriek”. Tegelijkertijd zou Ankara zien “in welke netelige geostrategische situatie men zich bevindt tussen islam-vijandige regeringen in Europa en een sterke Poetin. Een succesvol en in partnerschap verbonden Berlijn kan voor Turkije en zijn toenadering tot Europa van zeer grote waarde zijn”, denkt Knaus de bedoeling achter de inspanningen van Erdoğan te herkennen.

Visum-versoepelingen: “Vrijgeleide voor terroristen”

Knaus geeft in het interview twee redenen voor de migratiegolf aan: de “catastrofe in Syrië” en de gemakkelijke weg uit Turkije naar Europa met het oog op het feit dat Turkije het land zou zijn dat de meeste Syrische “vluchtelingen” zou hebben. Tenslotte drukt hij de door velen als “nieuwe volksverhuizing” beschouwde “vluchtelingen”golf als volgt uit: “Toen in 2014 velen de zijn verloren om ooit weer naar hun vaderland terug te keren, zijn ze op weg gegaan.”

Een andere mogelijke beweegreden van de regering Erdoğan motiveert Knaus met reis-versoepelingen voor Turken in de EU. “Men ziet een toenadering, die gebaseerd is op verschillende interesses. Daarbij zou men er rekening mee moeten houden: Turkije zal zich pas echt inspannen als het er volledig van overtuigd is dat de visumliberalisatie komt”, aldus de geïnterviewde in “die Welt”.

Opmerkelijk lijkt echter te zijn dat bijna alle uitspraken van Gerald Knaus mogelijkerwijs gestuurde achtergronden proberen te camoufleren.

De “Deutsche Welle” schrijft dat tegenstanders van de Turkse visum-versoepelingen nog een gevaar zien: “Vrijgeleide voor terroristen”. De “Deutsche Welle” letterlijk: “De zelfmoorddaders van de beide laatste aanslagen van Ankara waren Turkse staatsburgers. Met de nieuwe plannen zouden ze probleemloos de EU hebben kunnen binnenreizen.”

En wie er n.a.v. de grote deal werkelijk als Syrische “vluchtelingen”, die in Turkije gecontroleerd en geregistreerd werden, naar Europa komt, dat weet sowieso alleen Turkije zelf.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, cultuurrelativisme, Desinformatie, Duitsland, Elite, Eurabië, Europa, EUSSR, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, New World Order, NGO´s, nieuw fascisme, Overheid, propaganda, Rotzakken, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op George Soros-man adviseert Angela Merkel in “vluchtelingen”vragen

 1. jungleelephant zegt:

  Soros,Knaus,en hun collega’s:ze zijn honderd keer erger dan de maffia!

  Like

 2. carthago zegt:

  Het kalifaat en de oligarchie in wording met behulp van westers kapitaal, verkregen op basis van manipulatief speculeren ontworpen in de europeesche “democratieën”, uitgevoerd door de elite, waarvan akte. De Eussr gaat ten onder aan haar ontwerpers, slow war train is coming.

  Like

 3. exmarineman zegt:

  Soros speelt een op zijn zachtst gezegd zeer bedenkelijke rol achter de schermen. Dat was op zich al bekend, want hij heeft zich laten ontvallen dat Europa 1 miljoen vluchtelingen per jaar zou moeten opnemen….. Waar bemoeit die man zich mee en wat zijn zijn belangen. Wel dat is nu duidelijk: die olie en gaspijplijn. En ook het belang van de VS, vandaar dat de VS zich zo positief opstelt tegenover Turkije, dat alle mensenrechten en vrijheid van meningsuiting al in de ban heeft gedaan. Turkije dat genocide pleegt op de Koerden enz enz. Maar ook het Turkije dat illegaal olie in- en verkoopt verkregen via ISIS en Turkije dat ISIS helpt i.p.v. te bevechten/bombarderen dat het met de mond belijdt. En Soros is vast ook wel een prominent lid van de Bilderbergers en/of de NWO/Illuminate en die trekken ook aan de touwtjes bij de regeringen en de EC…….En ik zou wel eens de bankrekeningen (bijv. in Zwitserland) van Merkel willen zien, die zal geen problemen hebben met haar pensioen…..Maar die “denktank” wil zgn Europa “stabiliseren” en dat doen ze door eerst Europa te DEstabiliseren, de afbraak van het sociale stelsel en de bevolkingen hun bezittingen (spaargelden en pensioenen) af te nemen (dus te onteigenen, let op het jaar 2021!!!) want die denktank zit OOK IN BRUSSEL…..vul maar in wie ze daar “adviseren”. Hoe kan het anders zijn als AL DIE regeringsleiders, regeringen en de EC allemaal dezelfde taal uitkramen, zelfs “onze” koning zei het laatst nog in Parijs!!!!!!?????? En als wij dan straatarm zijn – zoals ook die “vluchtelingen” dan zijn – dan kunnen ze doen en laten met ons – hun slaven – wat ze willen. En het zegt al genoeg ook dat je het aantal “vluchtelingen” dat je binnenlaat op 900 per dag moet stellen (lees zeggen) want dan strooi je de bevolkingen lekker heel veel zand in de ogen en dan blijft het stil en zijn er geen protesten, want wat zijn nou 900 vluchtelingen per dag voor heel Europa…….En waarom net onder de 1000 per dag, simpel omdat het dan minder veel klinkt/lijkt maar in de praktijk zullen het dan eerder 1000 dan 850 zijn…… En de mensenrechten en vrijheid van meningsuiting???? Ach daar hebben die Soros en zijn maatjes van Bilderberg, NWO en Illuminate zich niet aan te houden want ZIJ hebben die verdragen niet ondertekent.

  Like

  • Edjan zegt:

   Eens. Het worden er in totaal gemiddeld haast 3000 per dag = ruim 1 miljoen per jaar. Er verandert NIETS. Turkije moet om heel andere reden bij de EUtopie. En misschien, als er geen kink in hun kabel komt, zijn we over 5 jaar allemaal slaven. Ik denk dat het 10 jaar langer duurt.

   Like

  • Snackpimp zegt:

   JUIST. En waren er maar wat meer miljoenen Europeanen die dit zouden begrijpen.
   De Amerikanen krijgen eenzelfde scenario.
   Helaas, de democratie is reeds verzopen.
   Waar blijven nu de demonstranten?

   Like

 4. hans zegt:

  Verwonderlijk dat er nooit eens een aanslag gepleegd was op die soros.

  Like

 5. Philippine zegt:

  Duitsland is een GmbH = Gesellschaft mit beschränkter Haftung en Angela Merkel is Geschäftsführerin. Vandaar dat zij zich laat adviseren door belanghebber (kolonisator) VS.
  Duitsland is een firma en een firma heeft nou eenmaal geen grenzen.

  Like

 6. De duistere wegen van Mabel

  Laten wij voor de afwisseling maar eens met het goede nieuws beginnen, op deze gedenkwaardige dag, dat de minderheid van Nederland naar de stembus gaat in de illusie dat stemmen helpt. En wat is dat goede nieuws ? De belegginspot waar Mabel’s schoonmoeder bijna zeker in participeert , heeft circa 3 miljard dollar winst gemaakt in de 2e helft van 2010, en dat is zeker in deze sombere economische tijden voor een arme alleenstaande AOWster natuurlijk wel een opsteker. Je moet ten slotte de eindjes maar aan elkaar zien te knopen, want op steun hoef je niet te rekenen.

  Hoe hielp Mabeltje ? Dan moet u even terug in de tijd. Mabel werd na wat omzwervingen de baas in Brussel van het Open Society Institute, een instelling, die zich bezig houdt met laten wij het algemeen houden “liefdadigheid”. Zo leerde zij ook de grote geldschieter achter deze society kennen, George Soros, een van de rijkste mannen ter wereld, die zijn geld o.a. verdient met het hedge fund “Quantum Fund” . Dit fonds maakte zojuist bekend , dat zij in het afgelopen jaar 2010 een winst gemaakt hebben van 3 miljard dollar, dus dan blijft er voor de genodigde participanten aan dit fonds nog wel een stuivertje over. Lees verder >>> http://www.geennieuws.com/2011/03/de-duistere-wegen-van-mabel/

  Vals spelen met Soros

  Naar aanleiding van mijn digitale sneeuwballen aan het adres van Mabel in mijn recentste artikelen, is er bij een aantal lezers enige onrust ontstaan omtrent mijn visie op de mensen die haar (destijds?) omringden. Lees verder >>>> http://www.prorepublica.org/print.aspx?a=vals_spelen_soros&t=Vals%20spelen%20met%20Soros&page_xml=rss_artikelen

  BREAKING: NOG MEER STRONT FRISO EN MABEL
  HET HUWELIJK VAN FRISO MET MAFFIA-HOER MABEL WAS EEN GROOT FEEST VAN CRIMINELEN EN PLUNDERAARS MET LODEWIJK BEIJST ALS GETUIGE. MAAR ER WAS NOG EEN MEGA-CRIMINEEL AANWEZIG: GEORGE SOROS. Lees verder >>>> http://www.klokkenluideronline.is/2012/03/breaking-nog-meer-stront-friso-en-mabel/

  Mabel Wisse Smit werkt sinds de studententijd voor geheime diensten en globalisten

  Mabel Wisse Smit laat zien dat het Nederlandse Koningshuis tegen Nederland als land is. Dan weet u ook waarom er zoveel globale problemen op het Nederlandse bordje komen (MH17; opengrenzen; Srebrenica; zelfs Zwarte Piet). Het is allemaal agenda. Het gaat om olie en de wereldmacht. Het Nederlandse volk en haar welvaart/welzijn, dat is wisselgeld voor de Bilderbergers. Lees verder >>> https://maudoortwijn.wordpress.com/2015/11/03/mabel-wisse-smit-werkt-sinds-de-studententijd-voor-geheime-diensten-en-globalisten/

  Like

 7. Guardiacivil zegt:

  George Soros….stille woordvoerder van NWO-Bilderberg, zijn denktank voert de blauwdruk uit van deze orde. Nogmaals in grote lijn : Architect/investeerder = NWO (grootmacht USA) – Bilderberg (Europa), Hoofdaannemer Brussel – onderaannemers EU-landen tevens uitvoerders. Erdogan – Merkel Allianze om eigen Het Projekt te kunnen uitvoeren, dit staat onafhankelijk van de blauwdruk NWO, maar komt ze wel goed uit om een paar jaar later Europa op te kopen. Via TTIP krijgt straks de hele Europese industrie een veel lagere handelswaarde. Dit is de schrik van twee andere grootmachten Rusland en China. Doel : de totale macht/monopolie over de wereldhandel en financiële markt en daarmee is de circel rond.

  Like

 8. Pingback: Festerling aan Merkel: “Wie zich regeringswerk door Soros laat dicteren, pleegt hoogverraad!” | E.J. Bron

 9. Pingback: Einde EU in zicht? | Gewoon-Nieuws.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s