Na het partijcongres van de AfD: kritiek en afkeuring van de gevestigde partijen

Screenshot_35

(Vertaling: E.J. Bron)

Het partijcongres van de AfD afgelopen weekend waarop het beginselprogramma werd besloten, heeft voor afkeurende reacties in politiek Berlijn gezorgd. Vertegenwoordigers van de gevestigde partijen evenals de Centrale Raden van de Joden en de moslims spraken hun afkeuring uit. De media berichtten eendrachtig afkeurend over de AfD.

Duits - Zuerst

Reden daarvoor is o.a. de uitspraak van de AfD, volgens welke de islam niet bij Duitsland hoort. Armin Laschet, vicevoorzitter van de CDU, zei tegenover de ARD dat de jonge partij “quasi de islam een indringer in Duitsland genoemd zou hebben en hebben gezegd dat deze niet in deze samenleving thuishoort. En dat splijt”. Ook de politica van de Groenen, Katrin Göring-Eckardt, waarschuwde voor een maatschappelijke splitsing: “De AfD heeft zichzelf een diep reactionair programma gegeven en zorgt met racisme en islamvijandigheid voor een splijting van onze pluralistische en democratische samenleving”. Door haar islamkritiek zou de AfD “de grondvesten van de grondwet verlaten”, vond Josef Schuster, de president van de Centrale Raad van de Joden in Duitsland.

De gevestigde partijen verkondigden dat men geen coalities zou vormen met de AfD. De vicevoorzitter van de SPD, Ralf Stegner, noemde de partij een “ruziemakende en warrige rechtsbuiten-partij.”

Ook de Duitse minister van Justitie Heiko Maas liet zich de kans niet nemen om zijn mening te verkondigen: “”In het programma van de AfD staan meerdere ingrepen in de godsdienstvrijheid”, aldus Maas tegenover de “Frankfurter Allgemeine Zeitung”. “Er wordt een rechtsbegrip van de partij duidelijk, waarbij de fundamentele rechten niet aan iedereen, maar alleen maar aan een de AfD genegen groep moeten worden toegestaan.” De AfD zou “buitenlander-vijandige standpunten” vertegenwoordigen”, aldus Maas verder.

De vicevoorzitter van de AfD, Alexander Gauland, counterde de beschuldigingen van moslims en Joden tegen zijn partij zelfverzekerd. “De kritiek van de Centrale Raad van de moslims is pure laster”, zei Gauland maandag tegenover de Deutschlandfunk. De islam zou geen scheiding tussen religie en samenleving kennen en nooit een culturele rol in Duitsland hebben gespeeld. Met het oog op de besluiten van het partijcongres over de islam zei Gauland dat deze zich niet tegen individuele moslims in Duitsland zouden richten, maar tegen de politieke islam en de voorschriften van de sharia. “Wij willen niet dat de sharia in Duitsland de regels van het met elkaar samenleven bepaalt”, zei de vicevoorzitter van de AfD.

Tegenover de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” nam Gauland ook een standpunt in over de nieuwe fractie van zijn partijvriend Marcus Pretzell in het Europees Parlement. Pretzell had in Stuttgart verklaard toe te treden tot de fractie ENF (“Europa van Naties en Vrijheid”), waarin ook het Front National, de FPÖ en de PVV vertegenwoordigd zijn. Gauland verdedigde de stap en herinnerde er aan dat ook de EU-critici alleen maar verenigd succes kunnen behalen. “als alle euro-kritische stemmen in het Europees Parlement zich aaneensluiten, dan moeten we reageren.”

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), christendemocraten, demoniseren, Dhimmitude, Duitsland, Elite, EU-critici, Eurofielen, gezond realisme, Groenen, Hypocrisie, islamappeasement, Islamkritiek, Joden, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, political correctness, politici, propaganda, Rotzakken, sharia, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op Na het partijcongres van de AfD: kritiek en afkeuring van de gevestigde partijen

 1. Henk Hellwich zegt:

  Prima AfD.
  Een democratisch partijcongres waar de Mastodonten in Duitsland (Alt Parteien) een puntje aan kunnen zuigen. Hoe harder die Oude bestaande Partijen (en Islam) protesteren, des te meer geven zij er blijk van, dat de AfD op de juiste weg zit.
  Nu al zie je dat de Oude bestaande Partijen hun beleid aanpassen aan dat van de AfD. Welles waar mondjes maat, maar het gebeurd.
  Ik word daar vrolijk van. Eindelijk breekt de zon door!
  NB En TTIP wordt nu ook, Wereld wijd, aan de kaak gesteld. Het is bijna één uur, maar misschien kan de klok terug gezet worden.

  Like

 2. toetssteen zegt:

  @Vederso
  Grutjes een parteiverbot…, je verwacht het niet hè.
  Ik lees nu regelmatig op JOOP, maar regelmatig stijgt me de walging naar de strot. Heel af en toe als de Jololo van huis is, brandt er echt een discussie los en dan blijkt dat dat gruwelijk domme rechts bestaat uit die enge bèta figuren. Nou dat is vreselijk te midden van die alfahippies.
  Tja, avondje Pauw was weer genoeg om dit te onderstrepen.

  Like

 3. Joshua zegt:

  Het is hier precies het zelfde met het gevestigde elite schorem,je mag geen ander geluid laten horen, want zij mochten hun gouden salaris eens kwijt raken, aan mensen die het bij het rechte eind hebben.

  Like

 4. ieznogoedh zegt:

  Ach, die lieve gutmenschen van het CDU en die Grünen toch, die voorzien een maatschappelijke splitsing.
  Wat een visionairs!
  Helaas is het ze nog steeds niet gelukt om voorbij die balk in hun ogen te kijken en te zien dat mohammeddanen per definitie een afgesplitst deel van elke samenleving zijn waarin ze zich hebben binnengedrongen.
  De kritiek van de president van de Centrale Raad van de Joden kan ik nog wel begrijpen. Die denkt wellicht: eerste de mohammeddanen en dan zijn wij joden aan de beurt. Duitsland heeft natuurlijk zijn historie en die wordt nooit en te nimmer vergeten.
  Enfin, ook in de BRD is dus al een cordon sanitair aangekondigd. Wat een verrassing.

  Like

  • Koos zegt:

   Ik vind de kritiek van de centrale raad van de Joden heel dom. De AfD is absuluut niet antisemitisch, maar de mohammedanen zijn dat wel. De enige bedreiging voor de Joden in Duitsland is de Islam. Als Duitsland consequent was, zouden ze de Islam allang verboden hebben. Bijvoorbeeld uit schuldgevoel tegenover de Joden. In plaats daarvan nodigen ze de antisemieten uit! Volslagen krankzinnig.

   Like

 5. Jan zegt:

  In 2014 had Josef Schuster ook kritiek op de AfD en schaarde zich achter de landverraders, de multikultikliek: „Die Bewegung ist brandgefährlich. Hier mischen sich Neonazis, Parteien vom ganz rechten Rand und Bürger, die meinen, ihren Rassismus und Ausländerhass endlich frei ausleben zu dürfen“… http://www.pi-news.net/2014/12/zentralrat-der-juden-pegida-brandgefaehrlich/

  http://www.pi-news.net/wp/uploads/2014/12/pegida_schuster.jpg

  Die ZdJ is een zieke club, net als JStreet in Amerika met hun eeuwige gekanker op Israël. De laatste club bestaat zelfs uit complet idioten en imbecielen. Hier een van van hen en het rotwijf krijgt ook nog applaus van van de geschiedkundige nullen. Bedenk dat de kliek gefinancierd wordt door marxist en Amerikahater Soros* :


  J-Street Speaker Wants Israel Destroyed – to Applause!
  http://www.jewishpress.com/indepth/opinions/j-street-speaker-wants-israel-destroyed-to-applause/2015/04/14/

  * http://thehill.com/blogs/congress-blog/politics/222366-j-street-pro-progressive-not-pro-israel
  http://universalfreepress.com/2015/soros-anti-israel-lobby-group-j-street-sends-thank-you-to-34-traitorous-dems-for-giving-nukes-to-iran/

  Op michael-mannheimer: „Waarom steunt de ZdJ de islam?:
  ….
  Aus dem gleichen Grund, aus dem die evangelische und die katholische Kirche den Islam unterstützen:

  Es sind staatsnahe Institutionen, die von Personen bzw. Personengruppen gelenkt werden, die der etablierten politischen Macht nahestehen, sie sind damit keine unabhängigen Vereinigungen freier Bürger, sie gehören nicht der Zivilgesellschaft an. Sie können auch keinen Anspruch darauf erheben, “die Christen” bzw. “die Juden” in Deutschland zu repräsentieren. Sie repräsentieren zuallererst ihre eigenen persönlichen Interessen – und die Interessen der Regierenden.

  Daher plappern die Vertreter dieser Institutionen die Durchhalteparolen des Multi-Kulti-Staates bedingungs- und besinnungslos nach. Kritik an der gerade vorherrschenden Staatsideologie ist von ihnen nicht zu erwarten.

  http://michael-mannheimer.net/2014/12/23/warum-unterstuetzt-der-zdj-den-islam/

  Dat hij zelf het antisemitisme aanwakkert en er voor zorgt dat die holbewoners steeds mer invloed krijgen komt duidelijk niet in hem op. Wat zijn het zieke polcorsektes.

  Like

  • Republikein zegt:

   Van zulke berichten raak ik in de war, ga aan mijn verstand twijfelen.
   Tijd voor een prescan zeker.
   Deze berichtgevingen zijn ook te vinden op o.a. israël-palestina info.
   Wat begrijp ik niet.

   Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Heb deze Marcia Freedman half gezien en beluisterd. Toen kon ik het niet meer verdragen. Zo’n apert antisemitisme uit de mond van een Joodse: ze zou in therapie moeten of in de gevangenis. Iemand heeft haar krankzinnig gemaakt of iemand heeft haar (veel) voor het verkondigen van deze leugens betaald.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

 6. Jan zegt:

  Hoe antifa Afd voor de voeten wilde lopen (wat een stel debiele clowns)

  Like

 7. aquarius4422 zegt:

  Blinde paniek bij de gevestigde partijen vanwege het succes van nieuwkomer AfD.

  Like

 8. Alphons Mantel zegt:

  niemand ziet kennelijk in dat het gaat om de parlementaire keuze tot paspoortverstrekking aan buitenlandse moslims en de kosten en risico’s die dit met zich meebrengt

  Like

 9. johan zegt:

  Zal herr Josef Schuster ook zo reageren als de Duitse asielzoekers de Joden gaan aftuigen en luid uitspreken dat de holocaust een verzinsel is. Het kan ook zijn dat hij onder druk is gezet door de gevestigde partijen wat in mijn ogen logisch is. Hij zal toch wel inzien dat als er steeds meer theedoeken in Duitsland komen en vestigen zij druk op die partijen zetten om economische en politieke druk uit te voeren op Israel.

  Like

 10. Pieter zegt:

  De tegenstanders van de AFD kunnen brullen wat ze willen, het is ieders recht te vinden dat de Islam niet bij Duitsland hoort.
  Niet de AFD splijt de samenleving, maar al die partijen die juist wegkijken en de samenleving krampachtig in stand willen houden.

  Like

 11. Jan zegt:

  Aiman Mazyek, beroepsnazi en Führer van de Zentralrat der Muslime in Deutschland eist van de Duitse regering dat AfD in de ban wordt gedaan nadat hij AfD met de NSDAP had vergeleken
  [audio src="http://open.live.bbc.co.uk/mediaselector/5/redir/version/2.0/mediaset/audio-nondrm-download-low/proto/http/vpid/p03st7v5.mp3" /]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s