Oostenrijk roept EU op toetredingsproces Turkije te beëindigen

Screenshot_1

In oktober vorig jaar werd de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan nog hartelijk ontvangen in de Europese Instellingen door Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie.

De Oostenrijkse kanselier Christian Kern heeft de Europese Unie gisteren opgeroepen de toetredingsgesprekken van Turkije voor de Europese Unie te stoppen. De aanleiding is de zuiveringsoperatie die het regime aan het doorvoeren is sinds de mislukte staatsgreep van 15 juli.

De Turkse toetreding tot de EU stond al ter discussie toen de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan voorstelde de doodstraf weer in te voeren. “We moeten de realiteit onder ogen zien: de toetredingsonderhandelingen zijn niet meer dan fictie”, zo zei Kern aan de Oostenrijkse media, die ook zei dat de “Turkse democratische normen onvoldoende zijn” om lid te worden.

Lees verder>>>
(h/t Marc v. A.)
HLN Be.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, dictatuur, Europa, EUSSR, gezond realisme, Oostenrijk, Turkije. Bookmark de permalink .

14 reacties op Oostenrijk roept EU op toetredingsproces Turkije te beëindigen

 1. Dat is een goede en zouden wij volmondig JA, JA en JA moeten tegen zeggen. Ik denk dat er ons dan heel wat ellende bespaart zal blijven. Plus, dat het dan eindelijk duidelijk is voor Erdogan.
  Kunnen de Turken hier ook eens meedenken. Die voor Erdogan is met dubbel paspoort, kan oprotten naar Turkije, Of Erdogan houdt de gelukzoekers tegen.

  Geliked door 2 people

 2. Guardiacivil zegt:

  Nou beste Europese leiders…..wie volgt dit voorstel? De allerlaatste kans om als Europa eindelijk een blok te vormen………”De allerlaatste kans, hoort U”.

  Geliked door 1 persoon

 3. Maar dan moet Europa wèl gelijk het verdrag van Schengen opheffen zodat alle Euro-landen een muur om hun eigen land kunnen bouwen want tiran Erdogan zal dan gelijk beginnen met miljoenen oppositie-turken en voor hem lastige koerden Europa in te stuwen. Zolang je niemand in Europa hoort over opheffing van dit afgrijselijke verdrag gaat Europa`w.o. Nederland met sneltreinvaart de vernieling in !

  Geliked door 1 persoon

 4. dutchdl zegt:

  Dit is op dutchdl herblogden reageerde:
  Turkije mag nooit en te nimmer bij EU !!
  ============================

  Like

 5. Pieter zegt:

  Dat zal de EU helaas niet doen, wij moeten immers versmelten met andere culturen al moeten wij daar dan islamiet en Afrikaan voor worden.
  Het zou fijn zijn als onze NPO Juncker, Mogherini, Malmstrom, Timmermans, Verhofstadt en al die andere EU bobo’s eens ging intervieuwen over wat zij nu eigenlijk nastreven zodat wat wij vermoeden, ook uit hun mond te horen zal zijn.
  Helaas, zo’n diepte-interview zal er niet komen, dus blijft het allemaal even ongrijpbaar zoals het nu is.

  Liever had ik over al deze zaken een reeks van referenda, want wij staan te ver van Brussel af om nog enige invloed uit te oefenen. Daarbij komt dat de West-Europese regeringsleiders als dociele kritiekloze imbecielen achter de beleidsmakers in Brussel aanlopen, dus van onze regeringen hoeven wij niets te verwachten.

  Van Mogherini en Malmstrom is bekend dat zij Europa willen islamiseren en zij zijn daar al druk mee bezig.
  Op het ogenblik heeft men Bosnie op de korrel voor toetreding. Als je weet hoe diep de islam daar
  geworteld is gaan je haren ervan overeind staan.

  Er moet hoe dan ook op korte termijn iets gebeuren om dit alles een halt toe te roepen want Brussel gaat gewoon verder met zijn plannen.

  Like

 6. Anneke zegt:

  Een sultanaat kan nimmer democratisch zijn. Erdogo is uitverkoren door zichzelf en de NWO-gangsters !!! ! !!! Zijn salaam is niet ons shalom !!! “Weg met al dit soort gespuis.De wereld is te zwaar/dik bedekt door al het zwarte gruis, uit Mecca”.

  Like

 7. Anneke zegt:

  Alle lof voor Oostenrijk, kennen hun geschiedenis nog goed. Wenen bijna onder de islamitische voet vertrapt… Nederland is eerder zo-iets nooit eerder overkomen…Okay, de millitairen uit Spanje hebben destijds heel wat schade aangericht. Ook het Nrd-Westen vn Europa moest lijden en heftig (tegen) strijden!!!

  Like

 8. aquarius4422 zegt:

  Niet alleen geen EU lidmaatschap maar ook uit de NATO gooien.
  Het Turkije van Erdogan is geen bondgenoot maar de islamitische vijand.

  Like

 9. Joannes den Hollander zegt:

  Prima idee. Schop ze gelijk uit de NATO voordat ze ons in een oorlog meesleuren.

  Like

 10. anna zegt:

  kusje d’r op ??

  Like

 11. Avidia zegt:

  Allemaal stemmen op de PVV en uit de EU, ik heb een enorme afkeer tegen die EU, al die afgevaardigden van landen die alleen inchecken om hun z.g. aanwezigheid betaald te krijgen en daarna weer naar hun werk gaan, al die onzin die daar wordt verkondigd, al die onnozele wetten die wij krijgen opgelegd (ik houd me nergens aan) het is helemaal uit de hand gelopen. En die hoogmoed, bakje! Ik heb tegen gestemd en heb het recht om tegen alles in te gaan, punt uit! Ze bekijken het maar, ik leef zoals ik zelf wil! Aan alle tegenstanders, we moeten een referendum aanvragen, Uit de EU en zo snel mogelijk.

  Like

 12. Jan zegt:

  Cavusoglu nennt Österreich “Zentrum des radikalen Rassismus”

  Der türkische Außenminister Mevlüt Cavusoglu bezeichnete via dem regierungsnahen
  Sender TGRT, Österreich als „Zentrum des radikalen Rassismus“. Scheinbar missfällt
  es dem türkischen Politiker, dass es die Österreicher nicht gerne sehen, wenn auf ihren
  Straßen innertürkische Konflikte ausgetragen werden.

  http://www.erstaunlich.at/index.php?option=com_content&view=article&id=4456:tuerkischer-aussenminister-hetzt-gegen-oesterreich&catid=1:erstaunliches

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s