Algerije: Christen noemt islam “een leugen” en krijgt gevangenisstraf van 5 jaar

Screenshot_130

Een Algerijn schreef op sociale media dat “het licht van Jezus overwint en de islam een leugen” is. Naar aanleiding daarvan heeft hij een 5-jarige gevangenisstraf en een hoge boete ontvangen, meldt Middle East Concern.

Screenshot_131Ondanks het feit dat Slimane Bouhafs (49, kleine foto) niet beschikte over een advocaat, werd de Noord-Afrikaan ondervraagd door een officier van justitie en werd het vonnis uitgesproken. De Protestantse Kerk van Algerije is van plan om tegen de uitspraak in beroep te gaan. Ook al is de Protestantse Kerk in Algerije sinds enkele jaren erkend, de vrijheid van christenen wordt steeds meer ingeperkt. De islam is overal aanwezig, met name de extremistische islam wint terrein, ten koste van christenen.

In Algerije leven zo’n 39.000 christenen onder een bevolking van in totaal 40 miljoen mensen. Op de Ranglijst Christenvervolging bezet het land de 37e positie. De meeste christenen komen in het geheim bij elkaar, in kleine groepen bij gelovigen thuis.

Bron:
www.cip.nl
(h/t Ron V.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", Algerije, Barbarisme, christenhaat, Christenvervolging, demoniseren, dictatuur, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, meningsdictatuur, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Algerije: Christen noemt islam “een leugen” en krijgt gevangenisstraf van 5 jaar

  1. danny zegt:

    Respect voor deze man!
    Hoop dat hij snel weer vrij komt.

    Like

  2. Pieter zegt:

    Jammer dat deze Christen in Nederland niet voor asiel in aanmerking komt. Onze regring heeft liever volbloed moslims, liefst met honderdduizenden.

    Like

  3. danny zegt:

    Gaan we weer:
    http://www.telegraaf.nl/buitenland/26392723/__Bomaanslag_Thaise_kustplaats__.html

    Heeft niets met islam te maken. Toch?
    Hoop dat ze in Thailand gepakt worden, die zijn niet zo slap als wij.
    Krijgen daar vast en zeker de ‘death penalty’.

    Like

  4. Algerije is altijd al een smerig broeinest geweest en is dat nog.

    Geliked door 1 persoon

  5. N.E. Derlander zegt:

    Benieuwd of links/liberaal/christelijk/Groen Nederland nu ook massaal in opstand komt………….en eist dat de regering protesteert bij de Leiders van Algerije en de EU (de wereld is van iedereen en iedereen is van de wereld, met vrijheid van meningsuiting, toch?).

    Like

Plaats een reactie