Scholen weren vrouw in nikab

Screenshot_59

(Door: Yelle Tieleman)

In Utrecht zijn in korte tijd twee incidenten geweest waarbij vrouwen in een nikab botsten met de leiding van basisscholen. Daarbij werd een vrouw van het schoolplein gestuurd.

Beide incidenten vonden plaats in de wijk Overvecht. In april werd een moeder dringend verzocht het schoolplein van de Marcusschool te verlaten. Ze haalde haar kind op terwijl ze was gekleed in een nikab, een sluier die het gezicht bedekt en alleen de ogen vrijlaat. Dat is tegen de schoolregels, stelt Jan van der Klis, voorzitter van het College van Bestuur van de Katholieke Scholenstichting Utrecht. De Marcusschool maakt onderdeel uit van deze stichting.

Van der Klis verwijst naar het kledingprotocol. Daarin staat: ,,Voor goed onderwijs is van essentieel belang dat leraren en leerlingen en ouders/ verzorgers goed met elkaar kunnen communiceren; verbaal en non-verbaal. Het dragen van gelaat bedekkende kleding verhindert dat.” Volgens Van der Klis heeft de vrouw niet meer voor problemen gezorgd.

Lees verder>>>
(h/t “delamontagne”)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Islam, Islamisering, Moslims, Nederland, Rotzakken. Bookmark de permalink .

34 reacties op Scholen weren vrouw in nikab

 1. elisah zegt:

  Goed zo! Die gestoorde flauwekul moeten we niet pikken, hoe halen die godsdienstwaanzinnige pipo’s het in hun hoofd om zo een school met kinderen binnen te lopen, dus onmiddellijk verwijderen die extemisten.

  Like

 2. Ze blijven het maar uitdagen, maar ja wij zijn een verdeeld volk. Anders zouden wij massaal kunnen reageren dat wij dat in ons land niet willen.

  Like

 3. louis-portugal zegt:

  Hoewel mijn geloof in een god al heel lang verdwenen is vind ik het een goeie zaak dat de R.K. hier voet bij stuk houdt.
  Waren er maar VEEL meer zo.

  Like

 4. Ongelovige zegt:

  Lef hebben die moslims wel…

  Like

 5. Witte raaf zegt:

  Heb in een ander stuk gelezen dat de vader naar een advocaat dreigde te stappen omdat hij niet wilde dat zijn kind in een gemende klas kwam te zitten,het is ongelofelijk waar ze de gore moed vandaan halen!
  En dit is nog maar het begin.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Waar ze de gore moed vandaan hebben… ?

   Hierboven beweert zelfs ’n nagemaakte moslim dat ze “wel lef” hebben…
   Wat ’n ongelofelijke domme reactie!!!

   Ik zal u vertellen hoe het komt dat ze zogenaamd zoveel gore moed hebben.
   Die hebben ze namelijk helemaal niet! Denk eens aan de tijden toen ze nog ’n onbeduidende minderheid vormden…
   Gaat er u een licht op. Je hoorde nooit iets van ze geen boerkini geen jhelleba’s, geen moskeeën helemaal niks!

   Nu ze menen dat ze met voldoende aantallen zijn trekken ze hun gore bekken open, omdat ze weten dat de overheid helemaal aan hun kant staat.

   Ik weet niet wat uw definitie is van moed maar moed hebben zij alléén die opkomen voor hun eigen land en de overmacht van moslims en linkse landverraders duidelijk maken dat ze op moeten rotten!!!

   Dat is moedig.

   Geliked door 1 persoon

   • Helena zegt:

    Paulzwueste, dank u voor uw geweldige reactie.

    Like

   • Witte raaf zegt:

    Beste Paul,
    Gore moed was NEGATIEF bedoeld!!Het woord gore spreekt toch duidelijk voorzich!!Ik dacht dat dat wel duidelijk was!!!!!U denkt toch zeker niet dat ik ze bewonder??????!!!Valt me tegen als u dat van mij zou denken!!

    Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    “Wat ’n ongelofelijke domme reactie!!!”
    Sloeg niet op uw comment hoor, maar op dat van de zogenaamde “ongelovige”.

    Het vervolg van mijn comment geeft inderdaad aanleiding om te denken heeft die Zwueste het nou tegen mij, waarvoor mijn excuses.
    Typisch stom, dom, lomp dan ook nog krom van mij.
    Ik lees altijd met veel genoegen uw reacties…!

    Like

 6. Jan zegt:

  Vorige week zaterdag reed ik zo’n spook bij de Zaanse Schans van de sokken. Die vleermuis keek niet uit, liep ineens het fietspad op en stoof als een fladderende kip op. Wat keek die ‘vent’ van haar vuil, waarschijnlijk omdat ik mijn Israël-shirt aan had.
  Toeristen daar menen dat zij overal kunnen lopen. Daags er voor toen ik er ook langs kwam werden tientallen uit de wei gestuurd. Meenden dat zij daar konden lopen en boven op hooibalen mochten staan. Politie er bij die hen er uit gejaagd heeft. Ook toen van die vleermuizen, nu alleen zonder lap voor de kop (of bord, dat kan natuurlijk ook) Een fietser die mij achterop kwam terwijl ik het tafereel gade sloeg, zei hard ‘sjaloom’ waarop die zwerm vuil naar mij keek terwijl zij links en rechts langs mij liepen.
  Man, man, wat zijn het toch wandelende vodden.

  Geliked door 2 people

 7. guusvelraeds zegt:

  ,Als openbare school hebben wij respect voor verschillende achtergronden en levensovertuigingen.

  Bovenstaande zin wordt altijd uit voorzorg vermeld als verzekering tegen uitgemaakt worden voor racist, xenofoob en wat verder nog op de markt van de multicultuur te koop is. Het is goed dat het islamitisch wijf in nikab weggestuurd is maar zeg dan niet dat je respect hebt voor andere levensovertuigingen. De islam hoeft niet gerespecteerd te worden omdat de islam ook geen respect heeft voor alles dat niet islamitisch is. Wil het goed komen met ons land zal eerst de islam van ons grondgebied verwijderd moeten worden Zolang dat niet gebeurd blijft het halfwerk omdat ze het blijven proberen stap voor stap ons de islamitische levenswijze op te dringen.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Je mag van onderwijzers, leerkrachten, docenten, en hoofden van scholen nu eenmaal niet verwachten dat ze open, eerlijk en duidelijk grenzen zullen stellen aan de islam.

   De staat heeft onnoemlijk veel invloed door middel van geld en macht.
   En de staat staat aan de kant van de islam. Tel uit je winst en ik begrijp heel goed dat men heel omzichtig te werk moet gaan en het meeste wat niet kan en mag door de vingers moeten zien.
   Ze doen alles voor hun pensioen.
   Vandaar ook dat ze regelmatig ’n pak op hun donder krijgen van marokkanen.
   Zou mij niet gebeuren.

   Vandaar ook dat ik alles wat hier in NL met onderwijs te maken heeft veracht.
   Enkelen goeden uitgezonderd.

   Geliked door 1 persoon

 8. Johan zegt:

  Het is gewoonweg een wandelende vuilniszak. Bravo voor deze basisschool die dit verbiedt.

  Like

 9. koddebeier zegt:

  Als er zo bij wilt lopen, vertrek dan naar je land van herkomst met je provocerend gedrag !!

  Like

 10. Cathja zegt:

  Plasterk komt met een wetsvoorstel waarin zal staan dat gezichtsbedekkende kleding in het openbaar niet meer toegestaan is.
  Prima, zo’n wet. Mee eens. Alleen…., de handhaving laat hier zo vaak te wensen over. Als wetten niet worden nageleefd kun je ze beter maar achterwege laten. Dan wordt een wet een formaliteit of een lachertje. Ik moet nog zien hoe deze nieuwe wet gaat uitpakken in ons over-correcte en veel te vriendelijke Nederland.

  Like

 11. Sabeltant zegt:

  Als je deze dingen ziet lopen in Utrecht dan kun je niet anders concluderen dat ze er lopen om te provoceren. Meestal lopen er ook wat hoofddoeken bij die de reacties met hun telefoon filmen.
  Kijk deze ingepakte vrouwen eens diep in de ogen als je ze voorbij ziet komen.
  De haat spettert er af. Deze mensen hebben écht een vreselijke hekel aan onze vrije democratie en zullen geen gelegenheid voorbij laten gaan om ons te provoceren.

  Like

 12. joopklepzeiker zegt:

  Gemengde klas
  Op een andere school deed zich twee weken geleden een vergelijkbaar incident voor. De ouders wilden hun vierjarig kind inschrijven op één van de vier locaties van OBS Overvecht. De vrouw kwam in nikab naar school. Haar man gaf bovendien te kennen dat hij niet wilde dat zijn kind in een gemengde klas terecht zou komen.

  ,,Als openbare school hebben wij respect voor verschillende achtergronden en levensovertuigingen.

  http://www.ad.nl/utrecht/scholen-weren-vrouw-in-nikab~a9a2b7c3/

  respect voor achterlijke barbarij , respect voor de tijd een paar honderd jaar terug draaien .

  Like

 13. Steven zegt:

  Volgens Van der Klis heeft de vrouw niet meer voor problemen gezorgd.
  – Daar hebben ze dan weer OOM – NEEF – BROER – BUURMAN voor om verhaal te komen halen op die school. Jullie denken toch niet dat die mossels dit gaan pikken en het erbij laten zitten.
  Dit is gewoon een GROVE belediging voor die woestijnratten.
  Het zal uiteindelijk wel weer dreigen en racist roepen worden…en niet te vergeten de bijval van het SAMSON KAMP! (die daar wel weer kamervragen voor gaat bedenken)

  Like

 14. hslot4 zegt:

  Volgens Van der Klis heeft de vrouw niet meer voor problemen gezorgd.
  Nee die is nu een bomgordel in elkaar aan het flansen

  Like

 15. delamontagne zegt:

  Ook de “Christenen” pikken niet meer alles !
  Bidden op straat als protest tegen sluiting kerk in parijs.
  Kijk op 1.16 wat de geleuvige doet als een “Nieuwe-Parijzenaar” een Opmerking denkt te -moeten-maken…………
  Op 1.16 , de 3e persoon van rechts………..

  Like

 16. Dit soort verhullend kledinggedrag veroorzaakt alleen maar onrust, angst en onzekerheid bij jonge kinderen op een basisschool en is verstorend voor het onderwijs en slecht voor schoolprestaties!

  Like

 17. joopklepzeiker zegt:

  Burkini ban suspended by France’s top administrative court

  https://www.rt.com/news/357291-france-court-burkini-overturn/

  Like

 18. joopklepzeiker zegt:

  Burkini ban suspended by France’s top administrative court

  https://www.rt.com/news/357291-france-court-burkini-overturn/

  fg

  Like

 19. joopklepzeiker zegt:

  En zie hier de invloed uit de Arabisch islamitische wereld, even wat diplomatieke druk uitoefenen.

  Ik zou een heel nieuw soort van diplomatie betrachten ik gaf de diplomaat een briefje mee en schopte hem persoonlijk de vergaderruimte uit en onder begeleiding het land uit.

  Laat ik maar niet zeggen wat er op dat briefje zou staan .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s