“Orwelliaans, tegenstrijdig en absurd” – Een interview met Hillel Neuer

Screenshot_11

(Door Paul Wieder – Vertaling: “Wachteres”)

Hillel C. Neuer (foto) is de directeur van UN Watch, een niet-gouvernementele organisatie voor de rechten van de mens, gevestigd in Genève, Zwitserland, die de acties van de Verenigde Naties controleert/doorlicht en daar verslag over uitbrengt. Neuer, een internationale jurist, diplomaat, schrijver en activist, werd door de Israëlische krant Ma’ariv opgenomen in de “Top 100 van de meest invloedrijke Joden in de wereld”. Neuer zal in 2016 de belangrijkste spreker op de jaarlijkse bijeenkomst van de Joodse Federatie zijn, die op donderdag 15 september zal worden gehouden in het Hyatt Regency in Chicago. Hier zijn enkele fragmenten uit een recent telefonisch interview met “Juf News”:

JUF News: Hoe vaak heeft de VN in alle resoluties, waarin zij de activiteiten van verschillende landen veroordeelt, Israël specifiek veroordeelt?

Hillel Neuer: Sinds 2006, toen de Mensenrechtenraad van de VN officieel werd ‘verbeterd’, heeft zij 61 resoluties tegen alle andere landen in de wereld uitgevaardigd. In hetzelfde decennium heeft zij alleen tegen Israël 67 resoluties uitgevaardigd.

Wat heeft Israël gedaan om een aantal van deze veroordelingen teweeg te brengen?

Onlangs? Jeruzalem heeft een lightrail systeem, dat door Joodse en Arabische wijken loopt, gebouwd, waardoor het vervoer eenvoudiger en schoner is geworden. UNESCO heeft een ontwerpresolutie – die waarschijnlijk aangenomen zal worden – die de trein afkeurt, omdat die het uitzicht op de oude stadsmuren blokkeert.

De Wereldgezondheidsorganisatie veroordeelde dit jaar slechts één land voor het schenden van het recht op gezondheid [van het volk]: Israël, vanwege [zijn] ‘behandeling’ van Syriërs op de Golanhoogten. Israël zou bijzondere aandacht moeten verdienen, maar dan voor haar fantastisch goede medische behandeling van vluchtelingen uit de oorlog in Syrië. Het is Orwelliaans, tegenstrijdig en absurd.

Wat hebben andere landen gedaan waarvoor zij geen VN-veroordeling hebben gekregen?

Screenshot_10De lijst is eindeloos. Enkele recente voorbeelden: Turkije heeft net 50.000 academici gearresteerd of ontslagen. Dat is een culturele op een revolutie gelijkende radicale ondermijning van de sociale orde. Hiervoor kreeg zij van de VN geen resolutie, geen spoedzitting, geen onderzoekscommissie. In Venezuela heerst massale armoede en honger in een land met een overvloed aan middelen/hulpbronnen. Hun president, Nicolas Maduro, was net herkozen, en de natie werd herbenoemd tot lid van de Mensenrechtenraad van de VN. Geen resolutie, geen spoedzitting, geen onderzoekscommissie. Saoedi-Arabië voert een oorlog in Jemen, waarin duizenden burgers zijn gedood, waaronder zo’n 600 kinderen. Nogmaals, geen resolutie, geen spoedzitting, geen onderzoekscommissie. Ze krijgen een ‘vrijkaartje’. En de door de Saoedi’s gesteunde resoluties veroordelen Israël voor acties die nodig waren om zichzelf te verdedigen.

Wat kunnen wij, als Amerikaanse staatsburgers, doen om het bewustzijn voor de anti-Israël partijdigheid van de VN te verhogen?

De  mensen moeten worden onderwezen en geïnformeerd. Resoluties van de Verenigde Naties hebben de schijn van internationale legitimiteit en worden beschouwd als gezaghebbend. Amerikaanse burgers die zich bezighouden met rechtspleging, Israël, en mensenrechten, kunnen naar onze website ‘unwatch.org’ gaan. Daar kunnen ze instructies ontvangen en ons op Facebook volgen. Dan kunnen ze ingezonden brieven schrijven en het Congres aanschrijven en op het internet delen wat ze geleerd hebben. De mensen kunnen ervoor zorgen dat hun regering er aandacht aan besteedt. Als de Verenigde Staten laten zien dat zij zich erom bekommeren, dan kan dat een groot verschil maken.

Bron:
www.juf.org
Door: Paul Wieder

Vertaald uit het Engels door:
“Wachteres”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Ben Heavem”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, demoniseren, Dhimmitude, Hypocrisie, Islam, islamappeasement, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, lafheid, nieuw fascisme, Rotzakken, Verenigde Naties, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

7 reacties op “Orwelliaans, tegenstrijdig en absurd” – Een interview met Hillel Neuer

 1. Angie1968 zegt:

  De VN worden gecontroleerd door de Arabieren/Moslims. Zoals we allemaal weten zijn dat rabiate Jodenhaters, zoals dat al in hun haatboekje, de Koran, voorgeschreven staat. De schijn van objectiviteit vd VN kan allang niet meer opgehouden worden. Ze kunnen beter naar Mekka verhuizen. Tevens wordt de wereld grotendeels bestuurd door regressief-linkse idioten en globalisten, voor wie ik met plezier een plekje in de krochten vd hel zou willen reserveren.

  Like

 2. delamontagne zegt:

  Gisteren-avond weer niks op TV……………….

  Like

 3. joopklepzeiker zegt:

  Topper , 100 ups !

  Like

 4. Wachteres zegt:

  https://nl.gatestoneinstitute.org/8844/palestijnen-syrie

  De “andere” Palestijnen door Khaled Abu Toameh

  Bijna 3500 Palestijnen zijn er gedood in Syrië sinds 2011. Maar omdat deze Palestijnen werden gedood door Arabieren, en niet door de Israëli’s, is dit feit geen nieuws in de mainstream media, of van enig belang voor de “mensenrechten”-forums.

  Hoeveel Westerse journalisten hebben bezorgd geïnformeerd over de dorst van de Palestijnen in het Yarmouk-vluchtelingenkamp in Syrië? Weet iemand in de internationale gemeenschap dat dit kamp zonder watervoorziening is geweest gedurende meer dan 720 dagen?

  Noch is de alarmbel geluid over de meer dan 12.000 Palestijnen die wegkwijnen in de gevangenissen van Syrië. Het gaat hierbij ook om 765 kinderen en 543 vrouwen.

  Het lijkt wel of de internationale gemeenschap is vergeten dat er ook Palestijnen kunnen worden gevonden ver buiten de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook. Deze “andere” Palestijnen wonen in Arabische landen zoals Syrië, Jordanië en Libanon, en hun vele ernstiger grieven zijn blijkbaar van geen belang voor de internationale gemeenschap. Het zijn alleen de Palestijnen die woonachtig zijn in de Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook die internationale aandacht vergaren. Waarom? Omdat het juist deze individuen zijn die de internationale gemeenschap gebruikt als wapen tegen Israël.

  Bijna 3500 Palestijnen zijn gedood in Syrië sinds het begin van de burgeroorlog in 2011. Maar omdat deze Palestijnen werden gedood door de Arabieren, en niet door de Israëli’s, is dit feit geen nieuws in de mainstream media. Dit cijfer verscheen vorige week bij de Londense actiegroep voor Palestijnen van Syrië (AGPS), opgericht in 2012 met het doel het lijden van de Palestijnen in dat land te documenteren en lijsten te maken van slachtoffers, gevangenen en vermisten, om een database aan te leggen voor de “mensenrechten”forums.

  Tot nu toe hebben de “mensenrechten”-forums weinig aandacht besteed aan dergelijke bevindingen. Ze zijn inderdaad te druk om er veel kennis van te nemen, als ze helemaal bezig zijn met Israël.

  Geliked door 1 persoon

 5. Aegolius cs zegt:

  Islamisering der V.N.

  Hoe was het ook weer:
  De Islam heeft zo haar eigen UVRM verklaring opgesteld:
  Universal Islamic Declaration of Human Rights 19 September 1981

  http://www.alhewar.com/ISLAMDECL.html
  Zie ook:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Islam_en_mensenrechten

  Like

 6. Henk.V zegt:

  Zowel de Verenigde Naties als de EU -en dus alle landen die zijn ondergebracht in deze organisaties- staan bloot aan een niet ophoudend gezever over de ”ellende” die Israël heet te veroorzaken.
  De systematische verdraaiing van feiten bestaat sinds de tijd dat aan de islamitische wereld het recht van inspraak werd gegund over bijvoorbeeld oorlogsmisdaden, schending van mensenrechten en bijvoorbeeld ook over de vrouwen emancipatie.

  Uitgerekend zijn dat precies de thema’s waarover de ongelofelijke islamitische ”ruimdenkendheid” de kans krijgt haar ”licht te laten schijnen”.
  De absurditeit van dit gegeven ”recht’ van spreken” kan niet belachelijk genoeg worden gemaakt.

  Ruimdenkendheid en tolerantie is aan het islamitische denken totaal vreemd, laat staan dat het besef van gelijkwaardigheid tussen man en vrouw, vrijheid van godsdienst en de acceptatie van andere belevingen van de seksualiteit ooit .in het islamitische denken is ingeburgerd.

  Verder is er nog een belangrijk vermogen ABSOLUUT vreemd aan de islamitische mentaliteit BESEF VAN EIGEN SCHULD. Dat betekent in de praktijk dat er- ALS er al iets fout gaat in de wereld- dat NOOIT de schuld van de islamitische wereld kan zijn..
  In alle gevallen van tekortschieten zal het islamitische denken op zoek gaan naar een zondebok.

  Welnu, de zondebokken wonen vooral in de Joods-christelijke, humanistische westerse wereld, waar genoeg gemankeerde linkse types rondlopen die graag zeverend en zeurend de schuld op zich nemen, want -wanneer ik het mag geloven hebben ”wij” VRESELIJKE SLECHT GEDRAG vertoond vroeger.
  Dat gedrag moet zo erg zijn geweest dat er nu nog- mensen schijnen rond te lopen die daar- na meer dan honderd jaar – nog onder te lijden hebben. Dat lijden kan men dan verzachten door middel van het oprichten van monumenten waar mensen collectief bij kunnen treuren (eenmaal per jaar, want zo’n collectieve herbeleving van de eertijds ondervonden ellende werkt ongeveer een jaar lang.Daarna moet men dat het opnieuw gaan beleven en verwerken.
  Daarbij werkt het beschikbaar stellen van fondsen aan stichtingen die het leed in kaart willen brengen en -in zekere zin daar door in stand willen houden-
  Ja voor dit genetisch overgedragen leed moet je veel tijd en geld uittrekken :-)Ik voorzie dat over enige generaties het leed de wereld uit zal zijn.

  In dit links- emotionele klimaat kan ook de zielige islam geheel tot zijn recht komen.Daarbij krijgt het Westen opvallend veel HULP..:
  De Arabische wereld KOOPT het westerse begrip voor de lijdende islam!

  Ladingen geld uit de oliestaten vinden hun weg naar allerlei instanties en organisaties in het Westen en dat geld zorgt voor TOENEMENDE WESTERS BEGRIP VOOR DE islamitische STANDPUNTEN.!..

  Het Westen heeft zich schaamteloos laten corrumperen en geeft de islamitische lobby in de V.N. alle speelruimte waarom het vraagt.
  En wie wordt daar de eeuwige dupe van? Het land dat de islam dodelijk haat . Het ENIGE land met een innerlijke beschaving, met een goed werkend gevoel voor rechtvaardigheid en medemenselijkheid..

  Israël dat regelmatige in het geheim verzoeken krijgt om doodzieke verwanten van haat spuwende bedreigers van het land in haar ziekenhuizen op te nemen. Abbas vroeg erom en de leider van Hamas eveneens.
  En deze verzoeken worden dan onopvallend ingewilligd ,net zoals Israël,medische en humanitaire hulp verleent aan slachtoffers van de strijd in Syrië, ja zelfs hulp verleent aan lieden die gezworen hebben het land en volk van Israël te vernietigen..

  Wat zou de V.N. moeten doen, nu geweldplegers ,haters en verdraaiiers van de werkelijkheid er de dienst uitmaken?

  ALS deze organisatie NOG OVER EEN GEWETEN BESCHIKTE en nog genoeg ZELFRESPECT: had?
  ZICHZELF OPDOEKEN!!

  Like

 7. De unIted nonsens (VN) wordt door GOD -(Anti-Christelijke)hatende dwazen bestuurd en hoewel Israël als volk ,JEZUS als hun Messias nog niet heeft aangenomen ,geloof ik dat De Schepper van hemel en aarde (De GOD van Israël) het Joodse volk ,en natuurlijk de ware Christenen het meest nabij is en zal blijven!Hoewel de omstandigheden steeds anti – christelijker worden moeten we met de steun van De Levende God volharden om Israël te blijven zegenen!Shalom van Léon van Duren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s