Uitspraak van de Noorse koning: “De Noren geloven in God, in Allah.”

 

Tijdens een tuinfeest in de paleistuinen van het Koninklijk Paleis in Oslo heeft de monarch zich nogal “expliciet” uitgedrukt. Hij verwelkomde de diversiteit van zijn land en onderstreepte daarbij dat homoseksuelen en migranten  ook volledig bijdragen aan de identiteit van het land. “Mijn grote hoop voor Noorwegen is dat wij dit land opbouwen met meer zelfvertrouwen, meer solidariteit en meer vrijgevigheid.”

In dit soort “termen” sprak de Noorse vorst, Harald V., over de toekomst van zijn Koninkrijk 1 september jongstleden. Voor meer dan 1000 genodigden verbrak het staatshoofd de gebruikelijke politieke terughoudendheid die nu eenmaal met zijn functie verbonden is.

Hij sprak ten faveure van het toelaten van migranten en van een veel grotere tolerantie ten aanzien van religieuze of seksuele minderheden. De toespraak werd ook op de Noorse tv uitgezonden.

“Noren zijn ook de immigranten uit Afghanistan, Pakistan, Polen of Zweden. Of het nu Somalië of Syrië is”, zo drong hij aan en liet weinig onduidelijkheid bestaan over zijn vooringenomenheid betreffende de openheid van het land voor immigranten. “Ons  thuis betekent daar waar ons hart is. En dat hoeft niet altijd binnen de grenzen van een land te zijn”.

Globaal genomen  zei de vorst dat Noren ook vrouwen zijn die van vrouwen houden, mannen die mannen liefhebben, maar ook mensen die of in God geloven of in Allah, of zij die nergens in geloven.

Bron:
http://lesobservateurs.ch

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Elite, Eurabië, Europa, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Koningshuis, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Multiculti, Naïviteit, Noorwegen, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

37 reacties op Uitspraak van de Noorse koning: “De Noren geloven in God, in Allah.”

 1. Karen zegt:

  Het wordt echt de hoogste tijd dat alle koningshuizen opgedoekt worden!

  Liked by 3 people

 2. hslot4 zegt:

  Ophangen dat paasei

  Liked by 1 persoon

 3. BertG. zegt:

  Eentje voor Harald V. dan maar.

  Like

 4. ReaGluurder zegt:

  Ach arme, ga er maar van uit dat veel van dit soort Hotemetoten eerst een paar keer moeten slikken voor ze zo’n ‘blijde boodschap’ (gedwongen!) uit de keel kunnen krijgen. Men is volop aan het draaien en slijmen om het zelfgecreëerde ‘Monster’ rustig te houden. Wat een sneu gebeuren!

  Like

 5. Hendrik zegt:

  die is de weg ook kwijt………..

  Like

 6. sammy zegt:

  de hondelul heeft altijd in weelde geleefd

  Like

 7. Wachteres zegt:

  https://www.nrc.nl/nieuws/2005/04/16/vorstin-ziet-de-gevaren-van-de-islam-10470733-a833841

  De meeste vorsten in Europa zijn zeer politiek-correct, uit overtuiging of uit gemakzucht.

  De enige die een controversiele mening durfde te geven is Koningin Maregrethe van Denemarken. Ze heeft die mening zelfs in een voor haar geschreven biografie zwart op wit gezet.

  Vorstin ziet de gevaren van de islam

  De Deense koningin Margrethe II heeft in een geautoriseerde biografie gewezen op wat zij ziet als de gevaren van de islam. De koningin roept moslims in Denemarken op de Deense taal en cultuur te leren.
  16 april 2005

  Volgens Margrethe moet weerstand worden geboden aan radicale vormen van de islam. ,,We zijn de afgelopen jaren uitgedaagd door de islam, wereldwijd en lokaal”, aldus de koningin. ,,Het is een uitdaging die we serieus moeten nemen. We hebben het onderwerp te lang laten gaan, omdat we te tolerant waren of te lui.” Volgens de koningin moet iedereen voor zichzelf bepalen of hij tolerant is ,,uit gemakzucht is of uit overtuiging”.

  Bewonderenswaardig: geloof maar dat zij veel kritiek over zich heen heeft gekregen, ook en vooral van haar ‘soortgenoten’.

  Liked by 3 people

  • delamontagne zegt:

   Dat soort uitspraken heb ik een jaar of wat al eerder van haar gehoord.
   Daarom kan ik haar wel waarderen.
   Niet dat ik monarchie vind passen in de 21e eeuw, het is iets uit vervlogen tijden.
   Maar zij neemt tenminste geen blad voor heur mond.
   Ze wil ook zou heel graag de “eenvoudige” vrouw zijn die gewoon haar boodschapjes kan doen.
   Tot voor een paar jaar kon men haar met zo,n “truttig” boodschappenmandje op de markt in Cahors zien, waar ze op de markt ( zonder lijfwachten ) zich tussen het gewone völk voort bewoog.
   Ze heeft een “zoveelste” woninkje/kasteeltje niet zo heel ver hier vandaan in Caix.
   Ze verkopen er wijn van hun eigen wijngaard.
   Als ze de wijn zelf in je meegebrachte “bon-bonnetje” doet, zal hij wel duurder zijn, de wijn…….

   Like

 8. Alweer zo’n koning onbenul! Aanvankelijk had ik nog een beetje respect voor deze vent omdat hij het aandurfde om een vrouw uit het volk, alleenstaande moeder met een kind van een veroordeelde drugsdealer tot zijn ‘koningin’ te maken.
  Maar tjs, uiteindelijk verloochent het “blauwe bloed” zich toch niet. En de consequenties van hun fratsen zijn, zoals altijd, voor het klootjesvolk.
  Alle vorsten aan de lantaarn: ze zijn geen knip voor de neus waard!

  Liked by 2 people

  • BertG. zegt:

   Jij was vandaag toch bij een toespraak in Duitsland, nu alweer terug.

   Like

   • Ah, nee, Joh! GISTEREN! Gisteravond! In Duisburg, en dat is zo’n 3 uur sporen vanaf Alkmaar. Eén overnachting gehad -vond m’n zoon beter dan nog terug met de Nachttrein. Maar super geweest!!! Raf en haar man waren er ook -met de auto- en dan nóg een pegida-fan met zijn vrouw. Nou en Raf kent verschillende van die mensen al, dus…..Moet je mijn artikeltje maar eens lezen, zodra ik het af heb: Er zijn absoluut nog FAIRE Pegida-afdelingen, zeg ik je! Bij deze verklaar ik mezelf weer officieel tot Pegidafan, maar dan van de afdeling Nordrhein-Westfalen! (Náást DDL natuurlijk. Kan best.)

    Liked by 1 persoon

  • Wachteres zegt:

   Ik vermoed dat je het over zijn zoon hebt, Theresa.

   http://www.koningsfan.dse.nl/kroonprins-haakon.html

   Liked by 1 persoon

   • Ach ja, natuurlijk! Daaraan zie je, hoe gáár ik momenteel ben!
    Dit is inderdaad nog Hárald. Nou ja, die ontketende in zijn tijd óók een rel door “beneden zijn stand” te trouwen: Wel met een ondernemersdochter, maar ook dáár lag iedereen destijds nog van in een flauwte, zijn váder, Olav, voorop! (Flauwekul allemaal!)

    Like

   • Thom zegt:

    Dat is geen vermoeden dat is de waarheid. Kroonprins Haakon Magnus is getrouwd met Mette-Marit Tjessem Hoiby. Kroonprins Haakon Magnus is niet koning Harald V maar zijn zoon. Mette-Marit had een kind toen ze de kroonprins ontmoette.

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik dacht dat het een typisch vrouwen dingetje is om te weten wie en wie er allemaal familie is van mekaar in welk koningshuis dan ook.
    Bladen als prive, weekend en story staan er altijd vol mee.
    Nee hoor, Thom weet het ook allemaal, of zit jij vaak bij de kapper.

    Like

 9. Claudia M. zegt:

  Ons thuis is waar de centen zijn bedoelt de koning waarschijnlijk. Onze centen, want meneer eet er geen onsje minder kaviaar om en heeft er bovendien ook niet dagelijks mee te maken. Europa verwordt binnen tien jaar tot een derde wereldland, want als het zo doorgaat, gaat deze er ook niet langer voor werken!

  Like

 10. Harry zegt:

  Is waanzin besmettelijk ?
  Of is angst zo’n enorm probleem dat iedereen bij voorbaat capituleert ?
  We zien het ook bij rechters die moslims vrijspreken terwijl het hele normale deel van de bevolking met z’n mond open naar dat soort verdwaasde uitlatingen luistert : “de dader kon niet weten dat een messteek dodelijk zou kunnen wezen ” of “aanranding is in hun cultuur niet abnormaal , dus vrijspraak ” .
  Hoe kunnen die stakkers weten dat dat in onze cultuur “not done” is ?
  Ze hebben immers nog niet de kans gehad volledig te integreren ?

  STAPELGEK ! Van de ambtenarij tot en met de koningshuizen , blijkbaar .

  Liked by 2 people

 11. janchik zegt:

  Ach ja, je kan het blijven zeggen, maar dit soort zeg maar de koninklijken, de rijken en de gehersenspoelde politici , zeg maar de elite, zien het gevaar islam niet, omdat ze er zelden tot nooit mee te maken hebben.
  Ik zou dat ook wel willen, maar zodra ik mijn deur uitkom in mijn prachtwijk, word ik er gelijk mee geconfronteerd. Waggelende pinguïns achter hun heer en meester, meisjes van 6-7 jaar met een hoofddoek etc.
  Dat zien en beleven die gasten nooit, vandaar hun gelul in de ruimte.

  Liked by 2 people

 12. tinekevanschagen zegt:

  En zo wordt het volk gehersenspoeld!

  Like

 13. Joannes den Hollander zegt:

  Als je als koning zo dom en politiek correct spreekt tegen je volk is het snel gedaan met het vorstendom in Noorwegen. Als hij als koning al iets zou willen zeggen had hij beter de volgende woorden kunnen gebruiken.
  ” Beste landgenoten, die linkse hufters die in de regering zitten bakken er niets van. Ze leiden ons naar de ondergang. Vandaar dat ik ingrijp want ik kan het niet langer aanzien hoe onze vrouwen verkracht worden, de plunderingen en het misbruik maken van onze sociale voorzieningen. De regering wordt per direct ontslagen en ik ga persoonlijk samen met een aantal van onze legerofficieren de lakens uitdelen. IK heb bij CZ een miljoen pistolen en karabijnen besteld. Elke blanke Noorman, niet zijnde een geitenwollen sok, kan die vanaf morgen gratis met de munitie op het Gemeentehuis afhalen.
  Vanuit het Zuiden gaan we de beestmenschen begeleiden tot aan het uiterste Noorden. En wie onderweg niet luistert moet maar voelen.
  Bedankt voor uw medewerking beste landgenoten.”

  Like

 14. Gert Jan Reitsma zegt:

  Weer zo’n slimme koning die het verschil tussen de God van de Bijbel en meneer Allah uit de Koran niet kent. Blijkbaar in beide boeken nooit echt zelf gelezen. Triest wat koninklijke onkunde doet in zo’n mooi land.

  Like

 15. Drs.P. zegt:

  Zum kotszen, wat een smerige nsb-er en smerige eigenland/volk verrader!!!!!

  Liked by 1 persoon

 16. Republikein zegt:

  Inteelt.

  Like

 17. Elena zegt:

  Koning knörebröd vreter is totaal van het padje. Heeft die mongeaul wel eens die walchelijke haatverzen in het spookjesboek gelezen?
  -zucht-

  Like

 18. lucky9 zegt:

  Dementie? Nee hij is een vuile oligarch. Een verrader van zijn eigen volk. Uiterst jammer nu het in Noorwegen al een tijdje beter ging. Ik kots op die man. En ik hoop dat hij door allah-zonen tientallen keren tot bloedens toe anaal en oraal verkracht wordt. Hopen mag toch nog. Of niet soms?

  Liked by 1 persoon

 19. Pieter zegt:

  Wat een enorme oetlul deze stroopsmeerder. Hij is bepaald geen verrijking voor de Noren.

  Like

 20. Hans zegt:

  Die gekke ”koningshuizen” kosten alleen maar geld en islam ellende. We moeten ze allemaal opdoeken die ivoren toren gekken. Zeg nou zelf: wat hebben die mensen met hun zogenaamde blauwe bloed nou meer dan een ander? In ieder geval niet meer verstand.

  Like

 21. koddebeier zegt:

  Wat een inteelt droplul !!

  Like

 22. mahoog zegt:

  Koning Kiezer Abtnormaal…gedogen doen ze ALLEMAAL.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s