Overwinning voor Saoedi-Arabië: Obama stopt rechtsvordering wegens 9/11

screenshot_35

(Vertaling: E.J. Bron)

De Amerikaanse president Barack Obama heeft van zijn vetorecht gebruik gemaakt tegen een wet waarmee de slachtoffers van 9/11 een proces hadden kunnen aanspannen tegen Saoedi-Arabië. Obama zei dat met zo´n wet de soevereiniteit van Saoedi-Arabië geschonden zou worden. Saoedi-Arabië is de belangrijkste financier van de radicaalislamitische huurlingen in Syrië.

dwn

De Amerikaanse president Barack Obama heeft met een veto een wet betreffende de rechtsvordering voor slachtoffers van de terreuraanslagen van 11 september 2001 verhinderd. Volgens de wet zouden nabestaanden rechtstreeks de regering van Saoedi-Arabië kunnen aanklagen. Volgens Obama zou deze wet de soevereiniteit van Saoedi-Arabië schenden en ertoe leiden dat er ook een golf van aanklachten tegen de VS zou kunnen ontstaan. “Ik voel diep medeleven voor de nabestaanden van de slachtoffers van 11 september”, schreef Obama vrijdag ter motivering van zijn stap.

Saoedi-Arabië heeft, in het geval de wet in werking treedt, gedreigd met een enorme uitverkoop van zijn Amerikaanse staatsleningen.

Saoedi-|Arabië is de belangrijkste bondgenoot van de VS in het Midden-Oosten en ondersteunt talrijke huurlingen en radicale islamieten in Syrië om zodoende de regering van Baschar al-Assad ten val te brengen. De Saoedi´s en de Amerikanen bereiden de bouw van een pijpleiding voor, die o.a. door Syrië moet leiden.

Obama vreest vooral dat andere landen gelijksoortige wetten uitvaardigen en leden van de Amerikaanse strijdkrachten voor hun optreden in het buitenland voor de rechtbank verantwoordelijk kunnen maken. “Wij hebben de veruit grootste buitenlandse vertegenwoordiging in de wereld”, schreef Obama. Bovendien zou de regering bij de beantwoording van door de staat bedreven terreuraanslagen aan handen en voeten gebonden zijn, omdat hier plotseling private rechtbanken bij betrokken zouden zijn.

Het Amerikaanse congres heeft de wet aangenomen en zou de beslissing van Obama kunnen terugdraaien. Daar zou een twee derde meerderheid voor nodig zijn.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in islam-collaboratie, Krankzinnigheid, nieuw fascisme, Obama, Saoedi-Arabië, Terrorisme, Volksvijandigheid, VS. Bookmark de permalink .

26 reacties op Overwinning voor Saoedi-Arabië: Obama stopt rechtsvordering wegens 9/11

 1. louis-portugal zegt:

  Uiteraard was dat te verwachten.
  Hij zou nooit zijn moslimvriend waarvoor hij zo diep boog het risico van een proces willen aandoen.
  Nog belangrijker dat S.Ar. de “piloten” cvan die vliegtuyigen die er nooit geweest zijn zou kunnen tonen als bewijs dat er geen vliegtuigen waren.
  Stel je voor dat S.A bewijzen heeft dat de twintowers een insidejob was waar ik van overtuigd ben.

  Like

  • BertG. zegt:

   Net zo als dat vliegtuig wat het pentagon binnen gevlogen zou moeten hebben.
   Dat hele vliegtuig was zogezegd compleet verdampt.
   Nooit meer 1 stukje van terug gevonden, dat kan je toch niemand wijs maken.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Ja!
    Daar zeg je wat!… Dat hadden we ons met zijn allen nog niet gerealiseerd!

    Tsja, dan heeft Obama in zijn onmetelijke wijsheid natuurlijk gelijk.
    Niet dat hij het wist natuurlijk, maar toch…?

    Like

 2. Angie1968 zegt:

  Had je iets anders verwacht van deze smerige verraderlijke, communistische creoolse moslimnicht? Alles aan deze klootzak is verachterlijk. Tot op het bot bedorven en volstrekt leugenachtig. Dit stuk stront is daar neergeplant om Amerika van binnen uit te vernietigen. Ik hoop dat op een goede dag een echte patriot deze vieze gluiperd een kogel door z’n kop jaagt. Dan zal ik de vlag uithangen!

  Like

 3. Guardiacivil zegt:

  Ha ha die Obama, grotere belangen zijn dus belangrijker voor Amerika in het MO. Alweer laat ie zijn kaarten zien.

  Like

 4. Peter selie zegt:

  Vlak voor de vorige verkiezingen in Amerika werd ik door een , inmiddels overleden, vriend opgebeld en vroeg mij voor wie ik was als nieuwe president van Amerika. Ik zei toen niet voor Obama te zijn. Hij vroeg me toen waarom niet. Komt dat omdat hij zwart is, toen antwoordde ik: “Nee, maar omdat hij niet deugt!” Bovendien zei ik hem “noem mij eens een land dat bestuurd wordt door een zwarte, waar het goed gaat. Trouwens je kunt het in ons eigen land al zien ze willen alles wat blanken hebben gecreëerd en wat voor hen van waarde is, zo snel mogelijk vernietigen. Zwarte Piet komt er weer aan!
  Vandaag mag u zelf uw conclusie trekken. Natuurlijk weten ze dat bij de NOS nog niet. Niet zo vreemd, want daar zouden ze liefst het liefst een ISIS-man aan de macht zien.

  Peter Selie

  Like

 5. Taljaard zegt:

  Ja logisch toch?
  De olieprijs moet wereldwijd zo laag mogelijk worden gehouden om Putin en Rusland onder druk te blijven zetten. En dat kan niet wanneer je SA tegen de haren in gaat strijken.

  Like

 6. fleckie zegt:

  ‘ Het zou wel een kunnen zijn dat OBAMA voor zijn vertrek nog een stempel wil,drukken op het toekomstig Midden-Oostenbeleid. Hij vertrouwt niet al zijn mogelijke opvolgers’…………….NW.Isr.Weekblad 23.9.2016, .. Bezorgd om zijn nalatenschap en een mogelijke overwinning van Donald Trump zou de Amerikaanse president overwegen voor het einde van zijn ambtstermijn een ..tweestatenoplossing door de VN te jagen. Maar de Senaat lijkt daar heel anders over te denken………..Door..de..redactie. ………”..Ik vermoed als Trump wint Obama zal neigen naar een Veiligheidsresoluties om iets te doen dat bindend is, iets dat de standaard vastlegtvoor de toekomst en waar de volgende president niet omheen kan.” citeert THE ISRAEL TIMES Dennis Ross’, voormalige Midden-Oostenadviseur van Barack Obama en Hillary Clinton. Ross’ gaf zijn analyse deze week tijdens de ZIONISM 3.0 -conferentie in Palo Alto’ Californie. De kans dat Obama drastische en eenzijdige stappen onderneemt is groter als Trump de verkiezingen op 8 november wint., omdat hij ervan overtuigd is dat Clinton toch wel een koers zal varen die in het verlengde ligt van de zijne..
  Bij Trump is de president daar blijkbaar minder zeker van, denkt Ross’, bovendien:” Als Clinton wint zal Obama gevoeliger zijn voor d e vraag of wat hij doet schadelijk zou kunnen zijn voor haar presidentschap.” Volgens Ross’ wil Obama dolgraag de geschiedenisboeken in als de man die een doorbraak forceerde in het Israelisch-Palestijns conflict. ……….Ross ziet drie mogelijkheden voor de president mom zijn opvolger voor een voldongen feit te plaatsen. De eerste is een speech tijdens zijn. Periode als..LAMÉ DUCK( tussen de verkiezingen ..en..de..ambtsoverdracht) , waarin Obama een beleidswijziging aankondigt om zo snel mogelijk tot een tweestatenoplossing te komen en wellicht zelfs de intentie een palestijnse staat te erkennen. ..Deze optie zou betrekkelijk gemakkelijk te negeren zijn voor de nieuwe president. ……….Een veel sterker signaal zou steun aan een Veiligheidsraadresolutie met diezelfde strekking zijn, of zelfs een resolutie van de Amerikanen zelf. Wanneer aangenomen..met..steun..van.. Washington zou er sprake zijn van staand buitenlands beleid, iets waar de nieuwe president veel moeilijker overheen kan. Bij een toespraak of eigen. Resolutie houden de Amerikanen de regie en zal tegemoet worden gekomen aan Israelische zorgen met betrekking tot veiligheid en de terugkeer. Van palestijnse ‘vluchtelingen’, vermoedt Ross. Maar als Obama er voor kiest een resolutie van een derde land te steunen, bestaat de kans dat er veel minder rekening wordt gehouden met het verlanglijstje van JERUSALEM. ……………GETORPEDEERD…………..De timing kan toeval zijn, maar het lijkt erop dat de Amerikaanse Senaat de bui ziet hangen. Deze week tekenden 88..( van de 100) senatoren een brief waarin zij president Obama ertoe oproepen zijn VETO BIJ DE VERENIGDE NATIES te blijven gebruiken als het gaat,om ‘ eenzijdige’ , anti-Israelische resoluties. Blijkbaar maken de leden van beide partijen in het Hogerhuis zich er zorgen over dat Obama te ver voor de troepen uitloopt en dat hij af wil stappen van het decennia oude, bijna automatische beleid dat voor Israel ongunstige Veiligheidsraadresoluties vanuit Washington worden getorpedeerd. ……………Het is so wie so een drukke week voor de Amerikaanse Midden-Oostenpolitiek . Dinsdag vertrok premier Benjamin Netanyahu voor zijn laatste ambtbezoek aan de VS tijdens Obama’s presidentschap. Diezelfde dag sprak de Amerikaanse president voor het laatst de Verenigde Naties toe, waarbij hijmuitgebreid inging op het conflict tussen Israëli’s en Palestijnen. “[ Zij] zijn beter af als de Palestijnen geweld afwijzen en de legitimiteit van Israel erkenen,” hield Obama de Algemene Vergadering van de VN voor,” en als Israel erkent dat het niet permanent Palestijns land kan bezetten en er nederzettingen kan bouwen”. *

  Like

 7. Duchesne zegt:

  Een schending van de Soevereine Saoedische staat??? Heb ik een vraag die eigenlijk onze regeging moet stellen: het Amerikaanse congress heeft een antal jaren geleden een wet goedgekeurd die Amerikaanse militaiter interventie zonder nieuwe toestemming van het congress toestaat als Amerikaanse burgers of militairen in een ander land terechtstaan. Kort komt het erop neer dat de VS, of als u wilt de USA, een militair ingrijpen in Nederland wettelijk al hebben goedgekeurd. Wat is het geval, het internationaal gerechtshof in Den Haag veroordeeld militairen en burgers voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid, en houd in Scheveningen deze lieden gevangen. Amirika erkend het internationaal strafhof niet maar gebruikt het zoals het uitkomt.
  Zou er ooit een Amerikaanse militair voor het internationaal gerechtshof komen te staan dan kan de VS direct militair ingrijpen, dus Nederland met geweld binnen vallen. Men heeft dus al gestemd om Nederland binnen te vallen, om daarbij geweld te gebruiken, iets wat feitelijk een oorlogsverklaring is aan het land wat als eerste de Amerikaanse unie erkende…..
  Over wederzijds respect gesproken……

  Daarom is het veto gedoe dubbel hypocriet.

  Lijkt me een hele goede reden om de ambassadeur van de VS op het matje te roepen, als we ookecht leiders hadden en niet deze marionetten kliek. Trotszijn op waar je leeft en bij hoort begint met zelfrespect, wel, hier ligt een bal voor het doel.

  Like

 8. Eduard uit Breda zegt:

  Wie had er dan nog echt geloof in dat het machtige SA zich zorgen zou maken over usa onder de moslim Obama ?
  Niet het recht van de 3000 slachtoffers maar het kapitaal regeert in usa
  Waarom denk dat nu plotseling zo snel wordt afgehandeld?
  De democraten zijn bang dat zij de verkiezingen gaan verliezen
  Het zou mij niets verbazen als er een flinke donatie van SA tegen over staat
  Gr Eduard uit een zonnig België

  Like

 9. Daar zie je dan meteen ten voeten uit, waarom Trump de verkiezingen moet winnen: Niets uit het kielzog van Obama meer aan de macht, geen Hillary of niets!
  Zeg, dat Congres zal toch zeker wel zo wijs zijn om die tweederde meerderheid te kunnen realiseren, niet?

  Like

 10. dees zegt:

  Ik had niet anders verwacht van deze 9 jaar geleden totaal onbekende Islamiet Hussein.

  Like

 11. Saoedi – Arabië is aantoonbaar een van de meest criminele landen ter wereld,en hoofdsponsor van de meeste soennitische moskeeën ( haat – paleizen)in de westerse landen ! Jammer genoeg durft men het beestje niet bij naam te benoemen!Een ieder die met dit land zaken blijft doen ,maakt zich mede schuldig aan het in stand houden van dit totalitaire systeem !!Shalom van Léon van Duren.

  Like

 12. Tom Hendrix zegt:

  We weten toch dat Obama een MOSLIM is. Hoeveel bewijs is daar nog voor nodig. Leve Trump, weg met de rode democraten!

  Like

 13. Kees zegt:

  En zo wordt er hier ook een aanslag doodgezwegen, die met de MH17

  Like

 14. Natuurlijk, Rutte was er laatst erg vaag over.Eens zal alles toch boven water komen.

  Like

 15. Guardiacivil zegt:

  Rutte met zijn schijnheilige tronie zegt PLEUR OP, tegen wie heeft ie het toch?

  Like

 16. Reint Meijer zegt:

  Als Trump aan de macht komt, gaat er een andere wind waaien.

  Like

 17. hans zegt:

  Precies wat ik over negers denk, gapen, arrogant en DOM!

  Like

 18. Jan zegt:

  Obama wilde niet dat terreurorganisatie Boko Haram zou worden bestreden:

  US halted Israeli arms transfer to Nigeria to fight Boko Haram

  The United States suspended the resale of US-made military helicopters by Israel to the Nigerian government for its fight against Boko Haram last summer, according to Abuja.

  The transfer of such aircraft requires a review to determine its “consistency with US policy interests,” Obama administration officials told The Jerusalem Post.

  According to a report initially published in a local Nigerian daily, ThisDay, Nigerian government officials believe a large sale was halted because of “unfounded allegations of human rights violations by our troops,” one such official is quoted saying. The Nigerian official is not named in the report.

  http://www.jpost.com/Israel-News/Report-US-vetoed-Israeli-sale-of-attack-helicopters-to-Nigeria-388985

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s