Vrijheidsindex: Duitsers maken zich zorgen over vrijheid van meningsuiting

screenshot_102

(Vertaling: E.J. Bron)

Meer dan een derde deel van de Duitsers is bang om in het openbaar zijn politieke mening te verkondigen. Volgens de actuele Vrijheidsindex Duitsland gaf 62% van de geënquêteerden aan zijn politieke mening in openbare gesprekken vrij te kunnen uiten – het laagste percentage sinds 1990.

Junge Freiheit

Volgens de schrijvers van het onderzoek van het John Stuart Mill Instituut in Heidelberg zou de Duitse tijdgeest “groen, gezond en burgerlijk” zijn. volgens de indicatie is de vrijheid voor de Duitse bevolking belangrijker dan gelijkheid, gerechtigheid of veiligheid. De Vrijheidsindex 2016 bevindt zich op een schaal van min 50 tot plus 50 bij 0,33. Verleden jaar bevond ze zich bij min 1. Het subjectieve vrijheidsgevoel zou dus sterker zijn geworden.

Terugkeer naar burgerlijke waarden

De onderzoekers konden ondertussen een terugkeer naar klassieke burgerlijke deugden waarnemen. Voor opvoeders zouden beleefdheid en gedrag het belangrijkst zijn. 40% van de geënquêteerden ziet het leven bovendien als “opgave”, 39% als geneugte. De Duitsers zouden gevoelig zijn voor fitness en biologische producten.

Volgens het onderzoek is het voor 54% van de Duitsers “zeker in orde” om buitenlanders te bekritiseren of hen op hun fouten te wijzen. 33% vindt echter “dat men dit zo mogelijk zou moeten vermijden”. Voor 74% vormt het geen probleem om in het bijzijn van moslims varkensvlees te eten.

De Vrijheidsindex wordt op basis van een representatieve peiling onder de bevolking en een kwalitatieve media-analyse sinds 2011 gehouden.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

9 reacties op Vrijheidsindex: Duitsers maken zich zorgen over vrijheid van meningsuiting

  1. Peter selie zegt:

    Wat vreemd, dat ze zich zorgen maken om de vrijheid van meningsuiting. Waarom stemmen ze dan nog met ruim 80 % links???
    Want dat hele politieke zooitje op de Afd na, is immers links.
    Peter Selie

    Like

    • Thom zegt:

      Het zal aan de gemiddelde te lage intelligentie van de Duitsers liggen en aan het feit dat ze daardoor niet doorhebben, dat de MSM hun continu belazeren. Steeds horen en lezen ze dat anti-islam protesten en verzet tegen massa-immigratie gedaan wordt door nazi’s.
      Om de één of andere reden maakt hun gevoel geen of te weinig contact met hun verstand.
      Hetzelfde geldt voor zowat alle Westerse landen.
      De bevolking voelt dat er iets niet klopt en durft, kan of snapt niet dat degenen die aan de touwtjes trekken hun belazeren door die toestanden te scheppen.
      Kortom een groot deel van de Europese bevolking is te stom om voor de duvel te dansen.

      Like

  2. Jan zegt:

    Stephen Coughlin over de inperking van de vrijheid van mening dmv cultureel marxisme om zo vrije staten om te zetten tot communistische totalitaire staten

    Like

  3. Hier hebben ze zelf aan mee geholpen. Dus niet klagen maar beter je stem leren gebruiken.

    Geliked door 1 persoon

  4. Tom Hendrix zegt:

    Juist LINKS, wil in heel Duitsland en Europa, hun dictatuur vestigen. En deze linksdictatuur, is even erg, of nog erger, dan de dictatuur die Stalin uitoefende! LINKS heeft niks met de vrijheid van doen, iedereen dient gelijkgeschakeld te worden, dat wil LINKS, en nota bene de liberalen en christendemocraten helpen ze ook nog. Kots!

    Like

Plaats een reactie