Straattuig, wanhopige burgers en een wegkijkende overheid

screenshot_145

(Door: Wim van Schaik)

Normaal gesproken komt de politie voor vernieling van je eigendom niet in de benen. Laat staan dat er iemand voor wordt opgepakt. Ach, vernieling. Wie daarvan (nog) aangifte doet, wordt meewarig aangekeken. “Mevrouw, meneer, daar kunnen we niets mee. Ja maar ik heb beelden. Niet genoeg. Ja, maar ik weet wie het heeft gedaan. Zegt nog niets…” Maar in Maassluis is het gelukt: een tiener gepakt voor vernieling!

Ineens kon het wel. Agenten stelden een onderzoek in, spraken met getuigen en deden buurtonderzoek. En ziedaar! Er kwam een zeventienjarige jongen in beeld. Hij zit nu vast. Behalve het ingooien van ruiten van woningen wordt ook zijn rol bij andere ‘incidenten’ onderzocht. De politie sluit niet uit dat meer aanhoudingen worden verricht. Het kan dus wel. Onderzoek. Aanhouden. Nog meer aanhoudingen.

Nu nog afwachten of er doorgepakt wordt. Dit is in ieder geval een goede eerste stap. De vraag blijft wel waarom de inwoners van de Burgemeesterswijk daar in Maassluis maandenlang op deze daadkracht moesten wachten. Waarom konden Marokkaanse jongeren zo lang ongestoord hun gang blijven gaan? Waarom werd er niet eerder iemand opgepakt? De baas van de politie, de burgemeester, heeft het antwoord: “Op dat moment”, toen die bewoners dus om hulp schreeuwden, “was er nog niet zoveel aan de hand.” O nee? Daar denken de mensen uit de Burgemeesterswijk toch echt anders over.

Typisch PvdA-gedrag: pas ingrijpen als de schijnwerpers van de media op de poel van wanbestuur gericht zijn, omdat de geterroriseerde en door de politiek en politie genegeerde autochtone inwoners zo wanhopig zijn dat ze het recht in eigen hand dreigen te nemen.

Wie de stuntelende PvdA-burgemeester uit Maassluis op tv zag, hoeft zich niet af te vragen hoe zij ooit op die post is gekomen. In ieder geval niet door blijk te geven van daadkracht. Geheel in lijn met wat de PvdA en aanverwante politieke partijen voorstaan, hield zij maandenlang vol dat er in die wijk weinig of niets aan de hand was: bagatelliseren van de feiten, de etterbakken de hand boven het hoofd houden en ondertussen de (autochtone) burger vogelvrij verklaren.

Maassluis, Ede, Zaandam, Amsterdam, of waar ook, steeds zien we hetzelfde patroon. In plaats van bij beginnende overlast direct keihard op te treden, want dat is de enige taal die verstaan wordt, worden wandaden door de vingers gezien. Softe welzijnswerkers melden direct dat het om een enkeling gaat. (Vraag: “Waarom worden die dan niet aangepakt?” Moet niet moeilijk zijn.) Vriendelijke wijkagenten hebben ‘een goede band’ met het tuig en de politie geeft hier en daar een boks in ruil voor loze beloften. Politici weten direct waarom jongeren zo uit de band springen: hun schofterige, absoluut ontoelaatbare gedrag komt door verveling (geen clubhuis), boosheid, groepsdynamiek of (daar komt ie). . .  discriminatie.

Zulk laf gepraat en slap gedrag moedigt de jonge terroristen alleen maar aan om een forse stap verder te gaan… En zo groeit wat eerst nog te bestrijden overlast was uit tot regelrechte terreur en geweldpleging. Ingrijpen wordt steeds lastiger en men weet niet beter dan de verziekers van de leefbaarheid te paaien met leuke plannetjes en uitjes. Zoals met de vernielers in Maassluis ‘iets leuks’ werd ondernomen om ze maar bij Geert Wilders vandaan te houden toen hij de wijk bezocht. Dat is gewoon beloning van straatterreur.

Deze totaal foute gedoogstrategie in combinatie met de nergens op stoelende gedachte dat iets wat klein is ook altijd klein zal blijven of, wie weet, vanzelf overgaat, maakt dat het in veel plaatsen in ons land uit de hand loopt. En omdat politieagenten niet door (mogen) pakken bij etterbakken, zal straat- en wijkterrorisme steeds weer en steeds meer voorkomen. Burgers zullen ook in de toekomst met angst hun boodschappen doen. En daarna maar stilletjes in huis blijven. Ondertussen beheerst het tuig luidruchtig de openbare ruimte.

In de steek gelaten door de overheid en beschimpt door de elite, die in de echte prachtwijken woont, weten de slachtoffers dat aangifte doen geen zin heeft en alleen maar leidt tot represailles. Als de overheid de burgers niet meer kan (of wil) beschermen, wat dan?

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Barbarisme, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, islamappeasement, Islamisering, Justitie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

26 reacties op Straattuig, wanhopige burgers en een wegkijkende overheid

 1. Mary zegt:

  Als de overheid de burger niet mee kan of wil beschermen zal de burger op iemand moeten gaan stemmen die dat wel gaat doen.

  Geliked door 2 people

 2. paulzwueste zegt:

  Het is toch heel duidelijk waarom die PVDA-burgemeesters niks doen totdat de landelijke media zich er mee gaan bemoeien…

  Die PVDA-burgemeester treedt op als de schijnwerpers er op staan dus wordt de indruk gewekt
  dat die PVDA-burgemeester toch maar goed voor het volk zorgt.
  De politie voelt zich natuurlijk schuldig, daarom zeggen zij dat het “nu pas echt erg werd…”
  Anders maken ze ’n slechte beurt.
  Ze kunnen moeilijk vertellen dat ze niks mochten doen van hogerhand.

  Like

 3. paulzwueste zegt:

  Oom agent geeft die “goeie jongen” ’n kameraadschappelijk vuurtje.
  In z’n mocro-thuisland was hij door de politie helemaal in de fik gestoken…

  Geliked door 2 people

  • delamontagne zegt:

   Wat denkt men als zo,n “lieverdje” die foto waarop hij een “vuurtje” krijgt van oom agent, meeneemt op vak naar ,t land van zijn opa/oma. ?
   Wat zullen die daar denken van NL ?
   Of neem zo,n foto waarop de heer Wellink, hoofd-oom-agent-politie van A,dam.
   Zit op de grond in moskeet met naast hem een halfliggende moslim die hem meewarig aankijkt.
   Aan de andere kant de hoofdmoefti die een of andere preek houdt.
   Wat een debielen allemaal om zich zo te verlagen in de ogen van die lui.
   IN DIE LANDEN IS MEN BANG VAN DE POLITIE.

   Geliked door 1 persoon

 4. Cathja zegt:

  Ja, wat dan..?

  Dan zullen veel Nederlanders zich terugtrekken achter hun voordeuren. Het ontspannen leven van voorheen is de nek omgedraaid, in de eerste plaats door dat vreselijke straattuig, en in de tweede plaats omdat er niet wordt opgetreden en zwaar wordt gestraft.
  Reljongeren horen zware straffen te krijgen, en geen ‘aai over de bol’ van een vriendelijke politie-agent! Ooit werd De Dam in Amsterdam schoongeveegd. De overlastgevers van toen zijn in geen enkel opzicht te vergelijken met dat tuig wat nu in toenemende mate onze straten en wijken domineert. Maar toen vond men de overlast kennelijk ernstig genoeg om in te grijpen.

  Als er nu niet harder wordt opgetreden bij ongeregeldheden en pesterijen richting onze eigen mensen, gaan burgers inderdaad het heft in eigen hand nemen, en reljeugd afstraffen.
  De overheid heeft dit voor ‘eigen rechter spelen’ dan aan zichzelf te danken.

  Geliked door 1 persoon

 5. Deze laffe burgemeester doet het op zijn manier: pappen en nathouden.

  Like

 6. Harry zegt:

  Zo’n agent die een aankomende terrorist een vuurtje geeft ……………..
  Ik weet het niet hoor , maar het heeft voor mij iets van een hoog nsb- gehalte .
  Maar oh wee als je als hard werkende burger tien kilometer te hard rijdt !
  Dan wordt het ineens gestapo .

  Geliked door 2 people

 7. abouneenee zegt:

  De (Nederlandse/EU-)overheid waakt enkel ervoor dat het volk niet voor eigen rechter gaat spelen in de aanpak van tuig om afstraffing van hun gebrek aan daadkracht niet te veel ruchtbaarheid te geven om een domino-effect te voorkomen. Dit doet zij NIET door het tuig dan maar, hoewel veel te laat, zelf aan te pakken, maar door de bevolking vleugellam te maken. Agenten die vinden dat dit een goede invulling is van hun tijd, begrijpen niet dat hun superieuren met hun gebrek aan daadkracht, hoewel verordend door D66-rechtspraak, een uitholling van de samenleving teweeg brengen. Natuurlijk zijn concepten als gelijkheid mooi, maar als die worden misbruikt om het leven van autochtone burgers te verzieken kan dat toch niet goed zijn? Natuurlijk zijn er ook vele agenten die het spuugzat zijn dat ze lijdzaam moeten toekijken hoe het land naar de filistijnen gaat en juist die agenten hebben we nodig, maar juist zij worden weggetreiterd door de frustratie, zij zoeken wel een baan waar het dan wel plezierig werken is. En groot gelijk! Nederlanders die het spuugzat zijn als tweederangs burger te worden behandeld moeten vooral op de PVV stemmen en op geen enkele andere partij!

  Geliked door 1 persoon

 8. Drs.P. zegt:

  Een van de vragen die wij autochtonen on dienen te stellen is:hoe komen we van al dit PvdA schorum af, al deze slappe hap labbekakken, zowel hier als in den Haag????

  Geliked door 1 persoon

 9. Alphons Mantel zegt:

  alles is het gevolg van 30 jaar import van moslims

  Geliked door 1 persoon

 10. Sjaak zegt:

  Deze foto zegt alles !
  Hoe vertwijfelt moet je zijn als politie om een marrokaan in zijn kont te kruipen !
  Typisch een troyaans voor(beeld) !

  Like

 11. Ron Soeverein Mens zegt:

  Gewoon met de hele wijk het recht zelf in de hand nemen en dit tuig zo ongenadig in elkaar timmeren dat ze dit nooit meer doen. .Wat wil de politie dan doen een hele wijk arresteren. Laat dat maar eens in het nieuws komen ook internationaal. Staat neddrland er weer mooi op.

  Like

 12. Thomasson zegt:

  Bewoners moeten een nieuwe strategieën bedenken in hun gevecht tegen een vijandig overheid. Te beginnen met: a) zodra men weet dat er nieuwe PvdA of D66 burgemeester komt, stuur hem of haar met pek en veren de stad of gemeente uit. Zo’n burgemeester is a bij voorbaat een muslimsknuffelaar die graag thee drinkt met zijn Allah-vrienden in de moskee. Een normale Nederlander heeft niets aan zo’n vent of wijf. b) Burgemeester die behoort tot andere partijen, gun hem of haar de tijd zich te bewijzen. Maar geen lange tijd! Zodra het blijkt dat hij of zij te laf is om de orde te handhaven. Dat hij of zij vindt het niet erg dat moslims terroriseren hun omgeving, is het tijd om lastig te worden. Maak het hem of haar zo moeilijk mogelijk. stuur zo veel mogelijk e-mails aan College van B&W en Raadsleden. Laat ze gal spugen. Maak zo veel mogelijk foto’s of video’tjes van de islamitische terreur in de buurt en plaats ze op zo veel mogelijk sociale media. Kies daarvoor zo veel mogelijk rechtse nieuwsgroepen die het materiaal verder zouden verspreiden. c) organiseer zelfverdedigingsgroepen die de boel gaan bewaken.

  Like

 13. Guardiacivil zegt:

  SSSSTTTTT… het wonderbaarlijke gebeurt, ik plaats al een paar weken alle interessante artikelen op Facebook……….(mijn) nieuwsblogg en tot nu toe heeft Facebook mij niet in de ban gedaan, sterker nog ik krijg telkens aanbiedingen om mijn nieuwssite te promoten, denk dat ik volgende maand dit eens ga proberen.

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  Ach, de Partij van de Allahtonen, zijn de grootste 5e colonne van deze volgers, der islam. En hun “haatboek”, zegt juist, dat zij deze ellende ONS mogen aandoen. Want WIJ zijn volgens hen, enkel: honden, varkens en apen!

  Like

 15. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 16. Tom Hendrix zegt:

  Wanneer wordt, de ex. hoofd-commissaris RIESSEN, van de roden der PvdA nu gedaagd, voor het oproepen tot het vermoorden van Wilders, en het deporteren van zijn stemmers. Wie?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s