België: “Uitzondering die moslims krijgen om onverdoofd te slachten is niet discriminerend”

screenshot_27

Unia, het Interfederaal Gelijkekansencentrum, vindt dat het feit dat moslims -bij uitzondering- voor het Offerfeest een schaap mogen slachten zonder verdoving op geen enkele manier discriminerend is. Michaël François, de woordvoerder van Unia, bevestigt daarmee informatie die vrijdag in La Dernière Heure staat.

Gaia had eerder bij Unia klacht ingediend. De dierenrechtenorganisatie benadrukte daarbij het discriminerende karakter van rituele slachting in België: als iemand die geen moslim of jood is, of ongelovig is, in ons land onverdoofd een dier slacht, kan die daar immers voor vervolgd worden, aldus Gaia.

Unia antwoordt vrijdag dat de verplichting om een dier te verdoven voor het geslacht wordt, uitgaat van Europese wetgeving, maar dat die een uitzondering maakt voor “slachtingen voorgeschreven voor religieuze rituelen”. Dit omdat men volgens Europa “de vrijheid heeft om zijn religie of individuele overtuiging te beleven, openbaar of privé, via cultus, onderwijs, gebruiken en het voltooien van rituelen”.

Bron:
www.gva.be
(h/t “classified”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, België, Dhimmitude, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

18 reacties op België: “Uitzondering die moslims krijgen om onverdoofd te slachten is niet discriminerend”

 1. Eduard uit Breda zegt:

  Nog even en de islam mag ook onverdoofd priesters afslachten met wel een heel scherp zwaard luuk toch het voorbeeld uit Frankrijk zal zich weldra ook in België voltrekken
  Maar och dat hadden we niet voorzien
  Geef de islam een vinger en pakken het hele hoofd
  Gr Eduard uit Breda

  Geliked door 1 persoon

 2. Hendrik zegt:

  Vrijheid van religie moet ingeperkt worden. Bepaalde religies moeten eerst maar eens onderzocht worden of het wel een religie is! Islam valt dan zeker af, dat is namelijk een invasieve ideologie onder de dekmantel van religie. Onze politici zijn zo oliedom dat ze alleen maar in hun eigen wensdenken geloven.

  Like

 3. Jan Wandelaar zegt:

  Geliked door 1 persoon

 4. Wel ja, geef ze maar weer hun zin…………………weldra ook hier in Nederland………..je mag er niks meer van zeggen………

  Like

 5. Als dat zo is volgens Europa, dan maken de onthoofding- en verkrachting gebruiken van dat tuig dus ook deel uit van die ‘vrijheid’……………………. Lijkt me een ongrondwettelijk besluit van EU, maar dat weten we allang natuurlijk……. ( kindbruidjes, vrouwonderdrukking etc)

  asielbehttp://xandernieuws.punt.nl/content/2016/10/16-hoge-Duitse-rechters-Merkel-breekt-grondwet-met-massa-immigratie

  Wordt tijd dat er een verbod komt op islam

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Unia, het Interfederaal Gelijkekansencentrum zijn een stel landverraders en dierenbeulen !
  Tuig van de richel !!

  Like

 7. D.DAY zegt:

  Alweer een uitzondering op de aanpak van ritueel slachten om moslims niet voor het hoofd te stoten. Doet de Europese wetgeving met deze tegemoetkomende aanpassing van de wet onze normen en waarden ten opzichte van de rechten van het dier geen geweld aan. Het zou Europa sieren ook eens de andere kant te belichten dat aan mishandeling van dieren geen vrijbrief mag geven omdat het tot een rituele of individuele overtuiging gaat. Als je de lijn doortrekt , dan gaat de Europese wetgeving ook de wet aanpassen, dat verkrachtingen van vrouwen ook tot de religieuze overtuiging van de moslims behoort en als verzachtende omstandigheid wordt aangevoerd.

  Like

 8. volksrechter zegt:

  En een rechter hier in Belziek werd veroordeeld omdat hij met toestemming van zijn vrouw samen SM beleven in hun eigen huis. Zo zie je maar Unia is een collaboratiecentrum van de Islam en die zullen alles wel uitpluizen ten voordele van, en ook Europa collaboreert met de islam samen met vooral links en groen, liberalen en katholieken.

  Like

 9. ieznogoedh zegt:

  Duidelijk standpunt van Unia.
  Degenen die wel eens het een of ander op internet lezen weten dat het grrotste deel van de in Europa levende mislims van mening is dat de regels van religie boven de landelijke wetten gaan.
  Unia heeft overduidelijk dezelfde mening.
  Dat kan voor de toekomst niets goeds betekenen.

  Like

 10. Guardiacivil zegt:

  De islamisering gaat gestaag verder.

  Like

 11. Yvonne zegt:

  die arme schapen hebben geen rechten, het is maar een dier, ze lijden vreselijke pijn lijkt me,alles om de Islam tevreden te houden, ik zag pas een foto van IS en die hadden in een slachthuis 15 mannen opgehangen en die werden net zoals die arme dieren ook hun strot doorgesneden tot ze dood bloeden, mensen kunnen keuzes maken, dieren worden bijeen gedreven en staan te wachten op hun dood, bah.

  Like

 12. Tistochwat zegt:

  Mohammedanen zijn wrede, bloeddorstige, achterlijke barbaren, met hun zogenaamde ‘religie’; gevaarlijke, krankzinnige duivels die het overal voor het zeggen krijgen.

  Wat ís er toch met die lui; hebben ze soms honing aan hun reet?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s