Jemen: Saoedi´s plegen massamoord op rouwdienst

screenshot_44

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Bij een luchtaanval door Saoedi-Arabië op een rouwdienst in de Jemenitische hoofdstad Sanaa kwamen meer dan 140 mensen om het leven. Vooral westerse wapenexporten maken aanvallen zoals deze mogelijk.

contra-magazine

Volgens informatie van de VN eiste een luchtaanval van de Saoedische luchtmacht op een begrafenisgezelschap in de Jemenitische hoofdstad Sanaa meer dan 140 mensenlevens. Zoals de VN-coördinator voor humanitaire hulp in Jemen, Jamie McGoldrick, meedeelde, was er bovendien sprake van minstens 525 gewonden. Blijkbaar werd daarbij ook de burgemeester van Sanaa, Abdel Kader Hilal, gedood.

Dit is opnieuw een triest hoogtepunt wat betreft de opzettelijke moord op burgers door het Saoedische leger, dat sinds maart 2015 samen met geallieerde landen een rol speelt in de Jemenitische burgeroorlog. Al in het verleden hebben de Saoedi´s steeds opnieuw ziekenhuizen, bruiloften en verschillende burgerdoelen gebombardeerd en daarbij duizenden burgers gedood en verwond.

Medeschuldig aan deze daden zijn ook de westerse politici, die steeds opnieuw enorme hoeveelheden wapens en oorlogsmaterieel aan de Saoedi´s leveren. Ook Duitsland is een van de wapenleveranciers. Alleen al in het eerste halfjaar van 2015 leverden Duitse wapenfabrikanten oorlogsmateriaal met een waarde van ongeveer 180 miljoen euro aan Saoedi-Arabië. De belangrijkste leveranciers zijn echter de VS en Groot-Brittannië, alhoewel ook landen als Frankrijk, Zweden, Zwitserland en Canada op niet onaanzienlijke wijze bijdragen aan de bewapening van het wahabitische terreurregime.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Graaien, Hypocrisie, Islam, Jemen, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Rotzakken, Saoedi-Arabië, sjiieten, soennieten, Westen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Jemen: Saoedi´s plegen massamoord op rouwdienst

 1. Maar we blijven lief en vriendelijk he’ Amerika tegen de Saoedi’s. Een Judas kus voor olie. BAH !!!

  Liked by 1 persoon

 2. guusvelraeds zegt:

  En de VN zag dat het goed was, keek besmuikt de andere kant op en dacht in stilte aan Israël dat op gelijke wijze al meer dan een halve eeuw bescherming moet zoeken tegen hetzelfde smerig Arabisch islamitisch tuig. De hoofdschuldigen in dit eeuwig durende Midden Oosten drama zijn de westerse islam promotende regeringen. Zij houden dit gekkenhuis draaiende met hun jaarlijks terugkerende miljarden subsidies aan de Palestijnse zaak (die in werkelijkheid geen zaak is) en de lucratieve wapenleveranties aan de diverse islamitische schoften regimes. Ondertussen blijft het in de zaal van de toeschouwers goed voelen als groenlinksachtigen en Erdogan infiltranten demonstratief wegblijven of weigeren als de enige democraat uit dat gebied de hand gegeven moet worden. Als het geen stuitende onwetendheid is blijft alleen virulente boosaardigheid over. Ik denk dat het laatste het enig goede antwoord is.

  Liked by 1 persoon

 3. carthago zegt:

  De sjiieten van Iran en de sunniten van sa vechten middels isis en nog een paar honderd nazi criminele stammen hun eeuwenlang durende armageddon uit. Dat wordt steeds gruwelijker met het nieuwste wapentuig.En rutte wil maar twee debatten.

  Like

 4. Harry zegt:

  Tik die achterlijke Kerry even op zijn vestje met die schijnheilige klutskin .
  Bergt ie daar z’n geweten in op ?
  Die Amerikanen hebben inmiddels een boterberg op hun hoofd waarin ze kunnen verzuipen als die smelt .
  Medeplichtigheid ten top !

  Niet dat ik ook maar énig medelijden heb met wélke moslim dan ook .
  Opgeruimd staat netjes .
  Het jammere is dat de aanwas eindeloos veel groter is dan de afvoer .
  Ze zouden daar de pil door het drinkwater moeten doen .
  Maar Saudi wordt wel een van de grootste en gevaarlijkste spelers in die regio .

  Like

 5. hendrikush zegt:

  De broederliefde van de Ummah wordt hier weer duidelijk gedemonstreerd.
  Ik zie het met enig leedvermaak aan.

  Like

 6. Ongelovige zegt:

  Onlangs nog ergens gelezen: van de Belgische wapenfabrikant FN Herstal gaat 50% vd productie naar SA.

  Like

 7. Thoth zegt:

  Al Arabiya meldt dat Saudi-Arabië in het offensief militair wordt gesteund door Egypte, Marokko, Jordanië, Sudan, Koeweit, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Bahrein. Volgens het tv-station heeft Saudi-Arabië honderd gevechtsvliegtuigen en 150.000 militairen ingezet.

  Een straaljager piloot (Marokko) is ongeveer een jaar geleden neergehaald…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s