Jemen: Saoedi´s plegen massamoord op rouwdienst

screenshot_44

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Bij een luchtaanval door Saoedi-Arabië op een rouwdienst in de Jemenitische hoofdstad Sanaa kwamen meer dan 140 mensen om het leven. Vooral westerse wapenexporten maken aanvallen zoals deze mogelijk.

contra-magazine

Volgens informatie van de VN eiste een luchtaanval van de Saoedische luchtmacht op een begrafenisgezelschap in de Jemenitische hoofdstad Sanaa meer dan 140 mensenlevens. Zoals de VN-coördinator voor humanitaire hulp in Jemen, Jamie McGoldrick, meedeelde, was er bovendien sprake van minstens 525 gewonden. Blijkbaar werd daarbij ook de burgemeester van Sanaa, Abdel Kader Hilal, gedood.

Dit is opnieuw een triest hoogtepunt wat betreft de opzettelijke moord op burgers door het Saoedische leger, dat sinds maart 2015 samen met geallieerde landen een rol speelt in de Jemenitische burgeroorlog. Al in het verleden hebben de Saoedi´s steeds opnieuw ziekenhuizen, bruiloften en verschillende burgerdoelen gebombardeerd en daarbij duizenden burgers gedood en verwond.

Medeschuldig aan deze daden zijn ook de westerse politici, die steeds opnieuw enorme hoeveelheden wapens en oorlogsmaterieel aan de Saoedi´s leveren. Ook Duitsland is een van de wapenleveranciers. Alleen al in het eerste halfjaar van 2015 leverden Duitse wapenfabrikanten oorlogsmateriaal met een waarde van ongeveer 180 miljoen euro aan Saoedi-Arabië. De belangrijkste leveranciers zijn echter de VS en Groot-Brittannië, alhoewel ook landen als Frankrijk, Zweden, Zwitserland en Canada op niet onaanzienlijke wijze bijdragen aan de bewapening van het wahabitische terreurregime.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Graaien, Hypocrisie, Islam, Jemen, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Rotzakken, Saoedi-Arabië, sjiieten, soennieten, Westen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Jemen: Saoedi´s plegen massamoord op rouwdienst

 1. Maar we blijven lief en vriendelijk he’ Amerika tegen de Saoedi’s. Een Judas kus voor olie. BAH !!!

  Geliked door 1 persoon

 2. guusvelraeds zegt:

  En de VN zag dat het goed was, keek besmuikt de andere kant op en dacht in stilte aan Israël dat op gelijke wijze al meer dan een halve eeuw bescherming moet zoeken tegen hetzelfde smerig Arabisch islamitisch tuig. De hoofdschuldigen in dit eeuwig durende Midden Oosten drama zijn de westerse islam promotende regeringen. Zij houden dit gekkenhuis draaiende met hun jaarlijks terugkerende miljarden subsidies aan de Palestijnse zaak (die in werkelijkheid geen zaak is) en de lucratieve wapenleveranties aan de diverse islamitische schoften regimes. Ondertussen blijft het in de zaal van de toeschouwers goed voelen als groenlinksachtigen en Erdogan infiltranten demonstratief wegblijven of weigeren als de enige democraat uit dat gebied de hand gegeven moet worden. Als het geen stuitende onwetendheid is blijft alleen virulente boosaardigheid over. Ik denk dat het laatste het enig goede antwoord is.

  Geliked door 1 persoon

 3. carthago zegt:

  De sjiieten van Iran en de sunniten van sa vechten middels isis en nog een paar honderd nazi criminele stammen hun eeuwenlang durende armageddon uit. Dat wordt steeds gruwelijker met het nieuwste wapentuig.En rutte wil maar twee debatten.

  Like

 4. Harry zegt:

  Tik die achterlijke Kerry even op zijn vestje met die schijnheilige klutskin .
  Bergt ie daar z’n geweten in op ?
  Die Amerikanen hebben inmiddels een boterberg op hun hoofd waarin ze kunnen verzuipen als die smelt .
  Medeplichtigheid ten top !

  Niet dat ik ook maar énig medelijden heb met wélke moslim dan ook .
  Opgeruimd staat netjes .
  Het jammere is dat de aanwas eindeloos veel groter is dan de afvoer .
  Ze zouden daar de pil door het drinkwater moeten doen .
  Maar Saudi wordt wel een van de grootste en gevaarlijkste spelers in die regio .

  Like

 5. hendrikush zegt:

  De broederliefde van de Ummah wordt hier weer duidelijk gedemonstreerd.
  Ik zie het met enig leedvermaak aan.

  Like

 6. Ongelovige zegt:

  Onlangs nog ergens gelezen: van de Belgische wapenfabrikant FN Herstal gaat 50% vd productie naar SA.

  Like

 7. Thoth zegt:

  Al Arabiya meldt dat Saudi-Arabië in het offensief militair wordt gesteund door Egypte, Marokko, Jordanië, Sudan, Koeweit, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Bahrein. Volgens het tv-station heeft Saudi-Arabië honderd gevechtsvliegtuigen en 150.000 militairen ingezet.

  Een straaljager piloot (Marokko) is ongeveer een jaar geleden neergehaald…

  Like

 8. fleckie zegt:

  ‘Westerse wapens Houdini oorlog in Jemen gaande’, uit PROCESNIEUWS( kwartaalblad van TRIBUNAAL voor de VREDE( advocaten e.d.tegen kernwapens) no.111/ April 2017…… Sinds maart 2015 woedt in Jemen een verwoestende Bürgeroorlog tussen om de macht strijd Ende Houthi-Rebellen en het verdreven regime van president Hadi. Deze gaat vergebend van een Interventie van naburige landen onder leading van …SAOEDI-ARABIE,ter ondersteuning van Hadi.De oorlog staat qua internationale belangstelling mee Stahl in de schaduw van die andere afschuwelijke oorlog in het Midden-Osten,de oorlog in SYRIE,Waar westerse landen rechtstreeks in het conflict betrokken zijn. Door voortdurende wapenleveringen ,met name aan SAOEDI-ARABIE ,spelt het westen echter evenzo goed een uiterst kwalijke rol in JEMEN. Anti-Wapenhan-
  del-groepen dringen al lang aan op een embargo tegen alle strijdende partijen in de oorlog,waarbij in div.landen ook de juridische weg bewandeld wordt………..SITUATIE in JEMEN….
  …Volgens een telling v.d.Ver.Naties zijn er tot en met januari dit jaar(2017) Ruiz 16000 mensen omgekomen in de oorlog in Jemen,waarvan het grootste gedeelte (1000 mensen) burger slachtoffers zijn.Diverse malen waren ziekenhuizen en andere duidelijk civiele objecten doelwitten van bombardementen en beschietingen. Alle strijdende partijen maken zich volgens de VERENIGDE NATIES ,Amnesty International..en..Human Rights Watch schuldig aan het plegen van oorlogsmisdaden………..Daarnaast is er sprake van. een desastreuze humanitäre situatie,mede door een zeeblokkade van coalitielanden ,die niet alleen wapens maar vaak ook ..eerste levensbehoeften..en..hulpgoederen tegenhouden. Begin februari(2017) waarschuwden de VN dat er een hongersnood dreigde voor 12 miljoen mensen ten gevolge van de snel verslechterende situatie…………De VERENIGDE STATEN en het VERENIGD KONINKRIJK zijn belangrijkste steunpilaren van de coalitie,die geleid wordt door SAOEDI-ARABIE en verder bestaat uit BAHREIN,EGYPTE,JORDANIE,KOEWEIT,MAROKKO,QATAR!SENEGAL,SOEDAN en de VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN…FRANKRIJK biedt logistieke steun. De VS voeren ook nog eigen bombardementen uit op vermeende Al-Qaeda doelwitten in Jemen. Een praktijk die verhevigd lijkt onder de nieuwe president Trump………..De Houthi-Rebellen krijgen met name steun van IRAN,en zo speelt de oorlog ook een rol in de regionale machtsstrijd tussen IRAN en SAOEDI-ARABIE…………………WAPENS..VOOR..DE..OORLOG………………..Tegen EEN van de strijdende partijen,de HOUTHI-Rebellen en aanhangers van oud-president SALEH..geldt een internationaal wapenembargo.IRAN .steunt hen desondanks met wapens,en ook RUSLAND wordt hier soms van beschuldigt……Naar de coalitielanden blijven daarentegen vanuit viele landen grote hoeveelheden wapens leveren. SAOEDI-ARABIE was in 2016 ,net als in het jaar daarvoor ,de grootste importeur van wapens ter wereld. Ook Egypte ,Qatar VAE zijn in de hoogste regionen van de lijst van wapenkopende landen te vinden. …..Tijdens de grote wapenbeurs. IDEX in Abu Dhabi,eind februari,.(2017) sloten de strijdkrachten v.d.FAE in enkele dagen negentig nieuwe contracten voor wapenaankopen,met een totale waarde van bijna 5 MILJARD Dollar af………………
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  Like

  • fleckie zegt:

   Vervolg:: in het verleden door . Nederland geleverd wapens aan met name SAOEDI- ARABIE en de VAE zijn vrijwel zeker ingezet in de oorlog in Jemen.Tot die conclusie Kwan STOP WAPENHANDEL na eigen onderzoek Eindruck..2015 al,dit werd later bevestigd door de regering.Het gaat daarbij om houwitsers,tank- communiecatiesystemen,gevechtsvliegtuigen en marine- doelzoek- en vuurleidingsystemen………..Inmiddels voert Nederland al weer enige tijd een terughoudender wapenexportbeleid ten aan zien van de landen die deel uitmaken van de coalitie.Van een compleet embargo is echter geen sprake,en er blijft op z’n minst twijfelachtige uit- en doorvoer van wapens plaats vinden.Zo werden begin vorig jaar..95 miljoen stuks munitie uit Tsjechie via Rotterdam naar SAOEDIE.- ARABIE verscheept..We moeten de ministers Koenders( Buitenlandse Zaken) en Ploumen Buitenlandse Handel)nageven dat zij zich wel actiever op stellen dan veel van hun voorgangers.Nadat deze munitiezending in een Kamerdebat gehekeld werd,is inmiddels ook een kritischer toetsing op doorvoer naar coalitielanden van toepassing……Desondanks blijven er wapens naar deze staten gaan.In oktober en November vorig jaar(2016) de laatste maanden waarover gegevens zijn gepubliceerd ,werden nog grote wapenexportvergunningenvoor de VAE afgegeven voor patrouilleschepen van Damen(70 miljoen Euro) en radar en C3- Systemen van Thales (20.5 miljoen Euro) Voor Qatar ging het om delen voor Fennek pantservoertuigen( via Duitsland,24 miljoen Euro) en,wederom van Thales ,delen voor radar en C3- systemem(31.5 miljoen Euro.) <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s