Vanwege Syrië: Merkel wil in de EU voor verscherping van de Rusland-sancties werven – Geen kritiek op Amerikaanse bombardementen

screenshot_110

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgens een bericht wil de Duitse bondskanselier Angela Merkel de sancties tegen Rusland verscherpen. De officiële reden is het optreden van Rusland in Syrië. Maar niet alleen Rusland is verwikkeld in de oorlog in Syrië. Ook de door de Verenigde Staten aangevoerde coalitie. De VS bombarderen het land al twee jaar zonder VN-mandaat. Kritiek uit Duitsland is er niet.

epoch-times

Met het oog op “het Russische optreden in Aleppo” wil bondskanselier Angela Merkel (CDU) volgens een krantenbericht bij de EU-partners voor een verscherping van de Rusland-sancties werven. Het onderwerp zou ter sprake komen tijdens de Europese Raad van aanstaande donderdag en vrijdag, berichtte de “Frankfurter Allgemeine Sonntagseitung” (FAS) onder verwijzing naar kringen rondom Merkel. “De onvrede over de Russen zou zijn opgehoopt”, staat er in het bericht.

Kennelijk zoekt men in de regering een reden voor een verlenging van de sancties tegen de Russische Federatie, want een verscherping van de wegens het Oekraïne-conflict opgelegde sancties zou wel eens niet alleen niet mogelijk kunnen zijn met de EU-partners, maar ook binnen de coalitie. De SPD evenals meerdere Zuid-Europese landen wijzen een verscherping af. Afgelopen woensdag nog sprak de Franse minister van Buitenlandse Zaken, Jean-Marc Ayrault, zich tijdens een ontmoeting met zijn Duitse en Italiaanse collega er tegen uit om aan Rusland wegens de ondersteuning van de Syrische regering strafmaatregelen op te leggen.

Volgens de “FAS” is Merkel na de luchtaanval op een VN-hulpkonvooi in het noorden van Syrië “evenals met het oog op het meedogenloze” optreden van Moskou in de omstreden stad Aleppo echter vastbesloten om aan te dringen op een hardere aanpak.

En dat hoewel nog helemaal niet duidelijk is wie het hulpkonvooi gebombardeerd heeft. Rusland eiste van de VS de aanval nader te onderzoeken. Dit werd afgewezen. Van Amerikaanse zijde werd gezegd dat Syrië of Rusland voor de aanval verantwoordelijk zou zijn. De Russische president Vladimir Poetin echter maakt terroristen voor het incident verantwoordelijk (zie hier).

Bovendien is Rusland niet het enige land dat militair actief is in Syrië. Ook de door de VS aangevoerde coalitie bombardeert al meer dan twee jaar lang het land, waarbij talrijke burgers om het leven zijn gekomen. Bovendien wordt de oorlog tegen de Syrische regering zonder VN-mandaat gevoerd. Sancties bleven tot nu toe echter uit.

Volgens het bericht heeft de Amerikaanse president Barack Obama de bondskanselier telefonisch ondersteuning gegarandeerd als de Europeanen het eens worden over “een harde reactie”. Er worden strafmaatregelen tegen de Russische vliegtuigindustrie en op militair terrein overwogen.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Europa, EUSSR, Hypocrisie, kwaadaardige opzet, Rotzakken, Rusland, Syrië, VS. Bookmark de permalink .

45 reacties op Vanwege Syrië: Merkel wil in de EU voor verscherping van de Rusland-sancties werven – Geen kritiek op Amerikaanse bombardementen

 1. Harry zegt:

  We moeten Putin massaal laten weten dat we in hem meer vertrouwen hebben dan in ál die moslim hoeren hier bij elkaar !
  Misschien moeten wij hem maar collectief excuus aanbieden en zeggen dat we er ook niks aan kunnen doen , aan die geestesgesteldheid van onze ” superieuren “.
  Dat zootje is gek genoeg om weer een wereldoorlog te riskeren .
  En dat alleen vanwege de socialistische kijk op het bestaan ?
  Geen benul van de band tussen het Russische ” socialisme ” en het hunne ?
  Net zoals soennieten en shiieten elkaar uit willen roeien .
  Één boek en verschillende zienswijzen .
  Wat is het verschil nog ?
  Allebei moordzuchtig , allebei liegen ze tegen de klippen op en allebei zijn ze in staat hun eigen mensen op te offeren voor één of ander debiel ideaal of utopie .

  Geliked door 1 persoon

  • Wát?! Collectief excuus aanbieden? Alsjeblieft zeg: Zonder mij graag!
   Misschien als Geert duidelijk zou laten weten, daar heil in te zien, maar anders nooit! (En zijn beleidslijn in dit opzicht een beetje doorgrondende -denk ik althans- zal hij daar niet gauw toe overgaan!)
   Wat ben jij trouwens de laatste tijd collectief en inschikkelijk bezig, Harry; zo ken ik je helemaal niet!
   Waar is “mijn” stoere, onafhankelijke ondernemersgeest? Laat je alsjeblieft niet intimideren, hoor: Geen paniek en blijf zoveel mogelijk jezelf !

   Like

  • tinekevanschagen zegt:

   AMEN!!!!

   Like

  • Drs.P. zegt:

   @Harry, ik ben het helemaal met je eens betreffende excuses aan te bieden aan Putin, maarrrrrrr, weet je wel hoeveel mensen niets anders lezen dan de (leugen)kranten en niets anders zien dan het (leugen)hoernaal?? Ga maar uit van minstens 85% en al die mensen vinden Rusland nu de grote satan!!
   Waarschijnlijk zullen er zo’n paar duizend verschillende mensen op deze E.J.Bron website reageren en/of lezen en dat is het dan. Er zijn nog wat andere alternatieve websites maar ook die zullen geen honderd duizenden verschillende lezers hebben.
   De gemiddelde Nederlander leeft als een zombie en geloofd alles waar de MSM hem mee indoctrineert! Men wordt pas wakker als hier de paddestoel wolken oprijzen welke het gevolg zijn van de oorloghitsers uit Washington!!!
   https://ejbron.wordpress.com/2016/10/15/bestrijd-de-oorlogshitsers/
   De usa heeft afgelopen week even snel besloten om in Kerkrade in de wijk Eygelshoven 1600 militaire voertuigen op te slaan en daar in de buurt zit ook een NAVO hoofdkwartier in Heerlen, dus dat is een van de eerste doelwitten voor Putin!!!!
   Ook NL is gewoon bezet gebied net als Duitsland en usa bepaald wat er gebeurd, wij zijn de lul en het schijnt nog een aantal baantjes op te leveren ook??

   Geliked door 2 people

  • Anna zegt:

   Harry kunt u Russisch? Ga uw gang, ik zal deze brief ondertekenen.

   Like

   • joopklepzeiker zegt:

    Putin beheerst het Engels en Duits volledig .
    Hij Is ook los op het Zweeds, hij heeft een talen knobbel, dat komt vast door zijn uitstekende KGB opleiding .

    Like

   • Harry zegt:

    Zo , zeg ,
    Heb ik weer wat teweeg gebracht .
    Eerst even naar Theresa , ik weet dat je niet zo pro-Putin bent , maar kijk eens rond .
    Wat hebben wij voor vrienden ?

    Amerika , dat overal rotzooi en oorlog probeert te veroorzaken .
    De EU , die een heel werelddeel armlastig maakt en laat verzieken door de islam .
    De NAVO , die die achterlijke bonobo in het witte huis gehoorzaamt en weinig tegen de islam inbrengt . Verlate trainingskampen en lege gebouwen bombarderen , slechts voor de bühne .
    Onze regering van laffe wegkijkers en leugenaars .

    Wat hebben we aan die lui ?
    Niks dan ellende .
    Contraproductief , zelfs .

    Putin beloofde Assad te helpen en deed dat onmiddellijk , met succes .
    Wat deden de Amerikanen ? Isis helpen !
    Wie heeft ze 30.000 Toyota pick-ups geleverd ? Niet Putin .
    Alleen omdat een paar gekken besloten hadden dat de volgende dictator maar weg moet .
    Niks geleerd van het verdwijnen van de vorige twee .
    Of , mogelijk willen ze zoveel mogelijk chaos scheppen hier , dan is het verdwijnen van Assad een volgende stap in dat proces .
    Kan dat uitgestreken smoelwerk van Obama dan ook niet meer zién !
    Vind dan ook dat de sancties tegen Rusland volledig ten onrechte zijn ingesteld , waarom zouden we die zwarte aap nog terwille zijn ?
    De Russen lijden daar onder , ook de gewone man (en vrouw) .
    En het ging ook nog ten koste van onze economie !
    Verkeerde solidariteit , dus .

    Uiteindelijk is het Putin die tegen de islam vecht en in zekere zin onze medestrijder .
    Ik wil ook niet dat ie hierheen komt , maar hij lijkt me een redelijk betrouwbare vent .
    Ik bekijk het ook maar van een afstand .
    Heb vroeger geschilderd met olieverf en dan leer je wel aardig observeren .

    Vandaar dat ik denk dat we hem uitleg verschuldigd zijn , dat we niet achter de sancties staan , maar dat het ons ook opgedrongen wordt .

    En nee , ik ben niet aan het capituleren , ik ben strijdbaarder dan ooit .
    Maar als je om je heen kijkt dan moet je wel heel slechtziend zijn om niet te zien dat het nog steeds verder de verkeerde kant op rolt .

    @Tineke , je hoeft voor mij niet te bidden , hoor , toch niet meer te redden !
    Geboren vreemdganger , fanatiek atheïst , racist en onverbeterlijk moslimhater .
    Die willen ze boven niet .
    Dank voor de moeite , maar nee .

    @ Anna , nee , Russisch zat niet in mijn talenpakket , heb er ook nooit gewerkt ,
    helaas , iemand anders zal het moeten doen , maar bedankt voor het support .

    @ Drs , check je mail !

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Schrijf jullie brief maar gewoon in goed Nederlands.
    Er zullen echt wel mensen in het Kremlin zitten die beter Nederlands kunnen lezen en schrijven dan bij onze geheime diensten in NL.

    Like

 2. Witte raaf zegt:

  Las op een ander forum een reactie van een man/vader die vertelde dat dochter en schoonzoon,(of zoon en schoondochter,weet niet meer precies),beide werkend voor onze defensie in Januari naar Polen moeten,de man/vader vroeg vervolgens; voor oefening,nee was het antwoord,voor t echie!Er word ook een veldhospitaal neergezet dat voor lange tijd daar blijft staan, kreeg hij ook nog te horen van zoon/dochter.Weet niet of dit “inside information”is en of dit wel geventileerd mocht worden door de man/vader op een forum maar
  vond dit toch enigzins verontrustend om te lezen moet ik zeggen.

  Like

 3. willz zegt:

  Het is in elk geval al lang bekend bekend dat Rusland het niet was.
  De VS hebben een vieze vinger in de pap.

  Like

 4. Mary zegt:

  De EU/Merkel en Amerika, levens gevaarlijk voor het Europese volk, laat die Duitsers haar afzetten(wettelijk neemt ze besluiten die ze volgens de Duitse wet niet kan nemen heb ik begrepen) waar wachten ze op, tot ze weer de aanleiding zijn voor oorlog?!. Laten we hopen dat andere lidstaten dit blokkeren, van Rutte de Eurofiel die achter Obama aan rent hoeven we dit niet te verwachten, wat een puinhoop.

  Geliked door 1 persoon

 5. Thom zegt:

  Die hele oorlog in Syrië draait om een nog van te leggen gasleiding van Qatar naar Turkije.

  http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=4970:syrie-is-een-sta-in-de-weg-voor-gas-pijpleiding&catid=20:het-complot&Itemid=33

  Ik heb het bij Verenoflood in een artikel geschreven door Hannibal ook gelezen.
  Het feit, dat Europa opgescheept zit met miljoenen Syriërs komt doordat Assad de pijpleiding niet door Syrië wil laten gaan. Aleppo is van cruciaal belang om deze leiding te kunnen leggen.

  We worden gewoon voor de gek gehouden. het gaat niet om arme en zielige Syriërs daar, het gaat om gas, gas en nog eens gas. De Russen willen dat hun gas verkocht wordt en laten Assad de pijpleiding tegenhouden.
  Ondertussen belooft Merkel de hele wereld onderdak en inkomen en de Europese bevolking is de pineut. Of het een oorlog tussen de NAVO en Rusland wordt zou best eens kunnen, vooral als Clinton president wordt. Die sprak over Libië en Ghadaffi ook de volgende woorden: “We came, we saw and he died”. Moet je eens kijken wat de misdadigers Clinton en Sarkozy van een welvarend land als Libië gemaakt hebben.
  Rusland kutten en klieren dat is wat Obama en Clinton als doel hebben. Ze vergissen zich in Poetin want die heeft ze door en gaat niet langer opzij.

  Like

 6. dees zegt:

  De schijnheiligheid ten top, de NL media doet er vol in mee, als het dan toch op een oorlog moet uitdraaien, zal hij ij Europa worden uitgevochten, tenzij de Russen het heft in handen nemen er onaangekondigd kernladingen vol op de USA strategische doelen en op de plekken waar de Yanken kernwapens hebben liggen.

  Like

 7. Elena zegt:

  Rusland en Syrië zijn bondgenoten.
  Wat doen al die andere vijandig gezinde imbecielen in Syrië?
  Zelfs Turkije vermoord daar de Koerden in Syrië.
  Wat een smerig zooitje daar.

  Assad knokt tegen ISIS…en die smerige Mobama levert wapens aan ISIS.
  Arme bevolking die daar nog wonen, niet iedereen heeft de middelen weg te gaan.
  ISIS zijn Soennieten, die ook in Jemen met behulp van dat smerige Soennitische koningshuis uit Saudie Arabië de Shiïeten aan het uitroeien zijn.
  Maar daar spreekt men niet over.

  Mobama is de ergste oorlogsmisdadiger tijdens zijn ambtsperiode.
  Bovendien is de VS al sinds de zomer de Russen aan het provoceren.
  Er wordt alles aan gedaan om een 3e wereldoorlog uit te lokken.

  Like

 8. Juan Pan Blanco zegt:

  Merkel is niet goed wijs en levensgevaarlijk. Ik voel me meer bedreigd door de EU dan door de Russen. Als Merkel en de walgelijke EU sancties willen verscherpen tegen een Grootmacht met heel veel economische belangen in Europa heb je duidelijk een klap van de molen gekregen. Hoe help ik het continent naar de afgrond door Frau Doktor A. Merkel. Ze hadden die muur nooit mogen afbreken, wat een ramp, man man toch. Als ze dan sancties willen opleggen hoop ik wel dat ze de Russen vermelden dat de meerderheid van echte Europeanen NIET achter dit besluit staat. Wat de Russen betreft, hoe eerder ze ons komen bevrijden van dit tuig hoe beter.. Dobre Poyalovat – kom erin

  Geliked door 2 people

 9. Henk Hellwich zegt:

  Lieve mensen,
  Het draait om macht en geld.
  Merkel gaat de uitgaven voor “defensie” met 20 miljard verhogen. Zie http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/10/15/merkel-folgt-us-wunsch-rekord-erhoehung-fuer-militaerische-aufruestung/
  Zij is daarmee financier van de oorlogsindustrie en zorgt zo voor nog meer vluchtelingen.
  Wat mogen wij blij zijn, dat de oude Oostblok Staten haar beleid hebben afgewezen en dat nu de realiteit over schrappen van de verdeling, ook binnen de EU zijn intrede heeft gedaan.
  Maar wat nog veel erger voor ons is als Merkel, is onze Mark Rutte. Hij volgt haar als, zijnde Merkel een loops hondje, en durft nog steeds niet NEE te zeggen tegen het verdrag met Oekraïne.
  En verwacht maar niet dat Rutte het aandurft om die zijde te steunen, die tot nu toe zorgt dat de vrede in Syrië nabij komt. In mijn ogen is Putin de man, die er voor zorgt dat de normaliteit weer terug keert in Syrië.

  Stem PVV, daar help je Syrië mee en ook je zelf!

  Like

 10. Reint Meijer zegt:

  Harde reactie tegen de vliegtuigindustrie en op militair terrein? Dat is m.i. maar een schijntje want Rusland bezit iets wat waarvan de Yanks zo goed als niks van in huis hebben en dat is een enorme hoeveelheid titanium en andere grondstoffen voor de vliegruigindustrie. Op militair terrein voorzien de Russen zich ook prima zelf in hun eigen behoeften want die hebben wel geleerd na een aantal oorlogen het Westen NOOIT te vertrouwen. De Russen kunnen ook prima terugslaan. Bijvoorbeeld met de gaskraan, de olie, hun luchtruim afsluiten voor Westerse toestellen die geen Russische bestemming hebben etc.

  Like

 11. BAM!!! TRUMP JUST ATTACKED THE CLINTONS IN THE WORST WAY IMAGINABLE! LISTEN TO

  Like

 12. Ongelovige zegt:

  Rusland is rechts geworden, maar Duitsland bleef links, vandaar de haat, niet alleen van Merkel, maar van de tientallen miljoenen Merkels in D.
  Bovendien is Obama al 8 jaar lang hun afgod, en zouden ze van hem liefst hun volgende president maken.

  Like

 13. Jan zegt:

  Schizo allemaal. In Syrië steunt Amerika de terroristen en Iran, helpt Iran aan kerncentrales, schenkt het land $33 miljard aan dollars en goud (contant, wat een criminele handeling is) om terreur te promoten en is nu in oorlog in Jemen met de Houti’s die gesteund worden door Iran.
  De linkse gekken hebben in 8 jaar van de halve wereld een vuilnisbelt gemaakt (wat ook geldt voor de zwakzinnigen in Den Haag en Brussel)

  Like

  • Thom zegt:

   In Syrië steunt Amerika Iran absoluut niet. ISIS is een soennitische terreurorganisatie. Iran is een sjiitisch land. Soennieten en sjiieten beschouwen elkaar als doodsvijanden. Er zijn in Syrië 7 partijen van belang.
   Waar gaat deze oorlog om. Het gaat om de aanleg van een een gasleiding vanuit Qatar naar Turkije en om de heerschappij van het soennisme.
   De belanghebbende partijen zijn:
   1) Qatar voor zijn gaspijplijn en om het soennisme wereldoverheersend te maken
   2) USA die de pijplijn deels zal expoiteren
   3) Turkije om financieel te profiteren en het soennisme te promoten
   4) Saoedi Arabië om het soennisme te promoten
   5) Europa dat van het gas gaat profiteren en daardoor niet meer afhankelijk is van Russisch gas
   6) Rusland dat de aanleg van de gaslijn wil voorkomen en door hun eigen gas inkomsten te houden en Europa onder controle te houden
   7) Syrië en Iran die de pijplijn niet willen en he opmars van het soennisme willen blokkeren.

   Turkije steunde eerst ISIS en de nu door Amerika en Turkije zogenaamd gematigde gesteunde rebellen zijn gewoon een ander soort soennitische terroristen.

   Het gezever over ISIS bestrijden is flauwekul, dat heeft alleen Rusland en Assad gedaan. Rusland gooit alle soennitische terroristen plat en dat is tegen het zere been van Obama.
   Amerika ondersteund soennitische islamitische terroristen en creëert de Syrische vluchtelingencrisis.

   Like

 14. hendrikush zegt:

  De meedogenloze Russische strategie steunt op twee uitgangspunten:
  -De opstandelingen voeren een guerrilla oorlog;
  -Een guerrilla oorlog kan alleen gevoerd worden met steun van de bevolking.

  De Amerikanen hadden in Vietnam vrijwel dezelfde strategie.

  Like

 15. Claudia M. zegt:

  Q; “De onvrede over de Russen zou zijn opgehoopt”
  Ik heb helemaal geen onvrede over de Russen, sterker nog ik denk zelfs na over een cursus Russisch, omdat ik van mening ben dit misschien nog wel eens nodig te kunnen hebben als hier de pleuris uitbreekt!

  Onvrede over het gevoerde beleid van de EU en de welkomstwoorden van muts Merkel echter, is heel erg hoog! Door deze opgelegde sancties gaan er hier bedrijven failliet en door de woorden van Merkele is de halve wereld onderweg naar Europa. Alwaar het met de dag onveiliger wordt. Ik hoop echt dat onze Duitse buren wakker worden en haar naar huis sturen bij de eerstvolgende verkiezingen. Evenals al die andere welkom roepers in de EU!

  Like

 16. Bas zegt:

  Met steun van de VS is de Saoedisch luchtmacht bezig geweest de steden van o.a. Jemen te bombarderen. De economie, alles ligt er . Geen voedsel en medicijnen. Deze oorlog breidt zich langzaam uit als een een olievlek. Het brengt op die manier nog meer migratie op gang naar het al zo getergde Westen, hetgeen zo maar kan betekenen dat die oorlog hier gaat escaleren in wraak op onze bevolking etc..

  Like

 17. Wie denkt dat achterlijke wijf wel wie zij is. Zij ziet zich zeker als de president van Europa. Het wordt tijd dat zij van haar voetstuk gegooid wordt.

  Like

 18. Hendrik zegt:

  Boycot amerika en koop Russische waren, dat is het enigste wat we kunnen doen om onze flut politici te laten weten dat ze KOMPLEET ongeloofwaardig zijn en ons Europeanen al discrimineren tegenover die hele moslim maffia. Ik ga een Lada bestellen……….

  Like

  • BertG. zegt:

   Wat zijn Russische waren, het enigste wat ik kan bedenken zijn buizen voor je versterker, waar ze erg goed in zijn om die nu nog te maken.

   Like

   • Eind jaren ’70, toen de Sovjet-Unie nog pal overeind stond, kwam een verschrikkelijk alternatief, dus ultra-links, jong stel uit onze kennissenkring niet veel verder dan dat je uit Rusland zulke lekkere honing en jam kon importeren. (Proest!)

    Like

   • BertG. zegt:

    Ja leuk, maar noem zelf dan eens wat op.
    Buizen, Lada’s en sterke drank, verder kom ik niet.
    Kan toch moeilijk mijn hele huis vol zetten met houten in elkaar schuif poppetjes.

    Geliked door 1 persoon

   • joopklepzeiker zegt:

    Europa vooral Duitsland zit aan het Russische gas om maar eens iets te noemen.

    Like

   • joopklepzeiker zegt:

    De Amerikanen kopen nog steeds Russische raket motoren , om nog maar eens iets te noemen.

    Like

   • BertG. zegt:

    Zelfs op internet kan ik niks van. Behalve grondstoffen.
    Nou niet bepaald producten die ik in de winkel kan tegen komen.

    De belangrijkste exportproducten van Rusland zijn aardolie, aardgas, steenkool, elektriciteit, ertsen, hout en houtproducten. Dat de landbouw nog steeds niet op orde is blijkt uit de noodzaak om veel voedselproducten te importeren.
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Economie_van_Rusland

    Like

   • @BertG.: Ik weet het immers ook niet!
    En als je het mij vraagt, weten al die lui, die hier nu in die richting beginnen, het evenmin:
    Dit is gewoon weer voor het idéé: Paniekvoetbal! Vluchten in de veilige armen van Ome Vladimir, want als je je niet voor hèm verklaart, dan verklaar je je voor de gruwel Obama/Clinton. Zoiets.
    (Harry met z’n excuusbrief…..ik begon alweer kregel te worden: Slaafs gedweep allemaal)

    Like

   • Thom zegt:

    Bert ik ben er te oud voor maar in plaats van de in elkaar schuivende matroesjka’s kun je een lekkere Russische meid in huis halen, tenminste als je geld genoeg in de pocket hebt en veel last hebt van overstromingen lijkt me dat tot je eenn bepaalde leeftijd bereikt hebt niet te versmaden

    Like

   • BertG. zegt:

    Nou, zie je wel, en ik maar denken dat ik gek ben.
    Niemand weet het dus. Enkel grondstoffen,
    Raket motoren ken ik niet zo veel mee. Passen niet op me scooter.
    Producten uit de VS, daar heb ik er zat van om mij heen, Zippo, Leatherman, Fender enz…….

    Like

   • BertG. zegt:

    Thom, vrouwen waar ik veel geld voor nodig heb, daar heb ik niet zoveel mee.

    Like

   • Hendrik zegt:

    Gas, UAZ, Kalashnikov, tarchoen

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Nou die Matroeska’s zijn anders best geschikt.

    Like

 19. Philippine zegt:

  De “Duitsen” zijn vazallen van Amerika.

  Like

  • Bas zegt:

   Deze regering o.l.v. Merkel is te danken aan de erfenis van de Yankees. Toen Duitsland werd overwonnen heeft de VS in 1946 een Duitse regering geïnstalleerd die rentabiliteit en verantwoording zou afdragen aan de VS. Het Duitse volk heeft hierna in feite geen eigen keuze meer gehad dan uitsluitend een volgzame koers te varen in de voetsporen van de VS, hun overwinnaar. Zo lang het Duitse volk geen eigen keus mag en kan maken, zich niet ontdoet aan deze ketting, zit het vast aan de leiband van Merkel en de EU. Opmerkelijk is dat men de gedachte van ‘Lebensraum’ in het Oosten met name in Rusland kennelijk nog niet van de agenda heeft geschrapt.

   Like

 20. willz zegt:

  Nu de grootgrutters e.d. onze culturele en christelijke feestdagen willen ‘ausradieren’ wordt het tijd onze boodschappen bij een russische firma of winkel te kopen. Er zijn er genoeg en ook restaurants.
  Het is nooit in me opgekomen daar eens naar te zoeken. Vroeger zaten we veel in Oost Europa. Als ik aan het eten denk loopt het water me in de mond. Een bordje
  Solyanka of een lekker gebraden kippetje in paprike roomsaus yummi…
  Je kunt er ook boekwijt kopen. Die is nergens meer te bekennen in de supermarkten.
  Ga op avontuur en eet smakelijk.
  http://www.russischewinkel.nl/bruiloft-accessoires-winkel/
  hhttp://www.blin.nl/ttp://www.russischewinkel.nl/

  Like

 21. Pingback: EU wil op topontmoeting geen nieuwe sancties tegen Rusland besluiten | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s