Tsjechisch parlement veroordeelt antisemitische resolutie van de UNESCO

screenshot_65

De Praagse Burcht

(Vertaling: E.J. Bron)

De recente antisemitische resolutie van de UNESCO, die de duizenden jaren oude joodse banden met Jeruzalem ontkent, wordt in de hele wereld krachtig veroordeeld. Het Tsjechische parlement heeft woensdag een resolutie aangenomen die de resolutie van de UNESCO, die de joodse connectie met Jeruzalem en vooral met de Tempelberg en de Klaagmuur ontkent, veroordeelt.

“Het parlement van de Tsjechische Republiek spreekt zijn krachtige veroordeling uit tegen een door de UNESCO goedgekeurde resolutie die de historische link tussen het Joodse volk en de Klaagmuur en de Tempelberg in Jeruzalem ontkent”, stond er in de motie.

De Tsjechische parlementariërs veroordeelden eveneens datgene dat lijkt op de ontkenning door de UNESCO van christelijke banden met de heilige plaatsen in Jeruzalem.

“De formuleringen zijn in strijd met het vrede scheppende en neutrale karakter van de Verenigde Naties en versterken uiteindelijk de internationale antisemitische tendensen”, stond er in de resolutie. De resolutie veroordeelde bovendien de beslissing van de UNESCO, die een “hatend, anti-Israël” sentiment reflecteerde.

De parlementariërs riepen de regering van het land ertoe op om Tsjechische vertegenwoordigers in internationale organisaties opdracht te geven om te protesteren tegen toekomstige gelijksoortige beslissingen.

In Rome protesteerden woensdag honderden mensen tegen Italië´s onthouding bij de UNESCO-resolutie die Jeruzalem´s Joodse erfgoed ontkent.

De controversiële resolutie, die afgelopen dinsdag werd aangenomen op initiatief van de Palestijnen, en die de steun kreeg van vooral islamitische landen, refereerde alleen maar met Arabische namen aan de Tempelberg en de Klaagmuur, veroordeelde Israël als een bezetter, en negeerde Joodse en christelijke banden met de Oude Stad en zijn heilige plaatsen en stelde tegelijk dat de Tempelberg – de heiligste plek van het judaïsme, waar de Eerste en de Tweede Tempel stonden – alleen heilig is voor moslims.

Bron:
https://worldisraelnews.com

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", antisemitisme, Barbarisme, Christendom, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, Geschiedvervalsing, gezond realisme, Heilige Land, Historie, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Tsjechië, UNESCO, Verenigde Naties, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op Tsjechisch parlement veroordeelt antisemitische resolutie van de UNESCO

 1. Marc zegt:

  Mooi werk. Nu de Tweede Kamer nog!

  Like

  • Maenhout zegt:

   Nederland had zowaar de moed om TEGEN de mohammedaanse resolutie te stemmen, in tegenstelling tot veel andere westerse landen. Ik vrees echter dat Koenders niet het lef heeft om de contributie aan UNESCO (deels) te schrappen om een extra tik op de vingers te geven.

   Like

 2. Gert Jan Reitsma zegt:

  En ons Nederlands parlement? Die zwijgt! Die dagdroomt! Maar opkomen voor Israël? Nee, dat doen ze niet. LAFAARDS!!!!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Thoth zegt:

  Ach jé, de linkse UNESCO wil dat’t ‘palestijns’ grondgebied is. Tjonge, wat een ongelooflijke klojo’s zijn het.

  Like

 4. Harry2 zegt:

  veroordeeld met een D……

  Like

 5. Ons parlement, de schijthuizen durven ws niet. We hebben te veel aanhang in ons land ven de Palestijnen.

  Like

 6. Alex Delarge zegt:

  Die Tsjechen laten niet over zich heen lopen. Net als Israel overigens.

  Geliked door 2 people

 7. Elena zegt:

  Wow…respect voor de Tsjechen.
  Wij mochten willen dat onze smerige huichelachtige parlementariërs ook eens ballen toonden.
  Maar nee….die kruipen liever in de reet van de pislam.

  Like

 8. Armani zegt:

  Tja van het Fascistisch ingestelde achterbakse Nederlandse kabinet zul je geen oordeel horen ,tenminste geen eerlijk oordeel

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Respect voor Tsjechië. Bravo! En wat de UNESCO betreft, dat zijn laffe verraders, net als de Verenigde NAZIES. Ja, ik schrijf bewust NAZIES, want dat zijn deze linkse organen!

  Like

 10. fleckie zegt:

  ‘NEDERLAND..LIGT..DWARS’, Nieuw Isrel Weekblad 11.nov.2016……Esther Voet…………………
  Nederland maakt als enige van de 28 landen van de Europese Unie bezwaar tegen aanname van
  De werkdefinitie….Antisemitisme………..Agelopencoorjaar zag eindelijk na jaren getouwtrek,een internationale ,werkbare definitie van antisemitisme het levenslicht. Daar zouden Europese landen ,de politiek en de gerechtelijke macht mee kunnen werken om antisemitisme tegen te gaan. De Britse regering heeft deze definitie inmiddels aangenomen en al haar officiele instanties opdracht gegeven ermee tewerkgesteld. De bedoeling is dat de lidstaten v.d. EU deze definitie ook officieel zullen aannemen en wel op 8 december ,tijdens een conferentie van de Organisatie voorVeiligheid en Samenwerking in Europa., de OVSE. ……….Op,dit moment is Duitsland voorzitter van de OVSE en tijdens een voorbereidende ministeriële bijeenkomst in Wenen,vorige weerkwam dat land met het voorstel om de definitie in december in stemming te brengen. Groot wasemde verbazing ook bij andere lidstaten,toen bleek dat van de 28 Europese lidstaten..EEN land dwars lag:NEDERLAND……………HOLLISTISCHE..AANPAK……………Welinge
  Ichte kringen op het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigen dit en geven hier twee redenen voor aan .Allereerst zou Nederland streven aanr een ‘hollistische’ aanpak. Door de definitie te accepteren zou er te weinig ruimte zijn ‘ voor interpretaie’.Ten tweede melden de ingewijden dat het ministerie bang is dat het als voorstel wordt geaccepteerd,de weg ook vrijgemaakt wordt voor definities aangaande moslimhaat en haat tegen christenen. Het ministerie gaat zo voorbij aan het essentiële verschil tussen de drie begrippen,omdat antisemitisme niet alleen te maken heeft met haat tegen een geloof,maar tegen een heel volk.gelovig of niet. Van andere definities zoals ISLAMFOBIE en haat tegen christenen is bij de OVSE vooralsnog helemaal geen sprake.Buitenlandse Zaken wijkt dus af van alle andere landen binnen de EU.
  De bewuste definitie werd in mei aangenomen door 31 lidstaten van de internationale alliantie ter herinnering van de Holocaust, de IHRA. Ookmdoor Nederlnd .Toen kon de regering zich dus nog wel vinden in de tekst,maar waren er nog geen wettelijke consequenties aan verbonden. ….Naast klassiek antisemitisme wordt met deze richtlijn ook het ontkennen van het zelfbeschikkingsrecht van het Joodse volk en het stellen dat de staat ISRAEL een racistische onderneming is,onder de noemer antisemitisme gebracht.Ook kunnen HOLOCAUSTONTKENNING en complottheorieën ermee worden tegengegaan. De stemmingen bij de OVSE gaan via consensus .Een land kan dus de invoering voor de hele EU..saboteren. …..
  ……………WEIGERING…………….Intussen heeft Israel afgelopen maandag officieel laten weten niet in te gaan op de uitnodiging van FRANKRIJK om deel te nemen aan een vredesconferentie met de Palestijnen. Al langer staat de regering Netanyahu op het standpunt dat alleen directe onderhandelingen tussen het land en de palestijnse Autoriteit zonder bemoeienis van vooral de Europese Unie de enige manier is om het in 2014 afgebroken vredesproces nieuw leven in te blazen. De banden tussen Israel en de UNIE staan al langer onder spanning omdat het land de opstelling van de Europeanen wantrouwt.De Palestijnen zijn juist voorstander van een conferentie die in Parijs zou moeten worden gehouden. Nabil Abu Rdainah,een woordvoerder van Mahmoud Abbas reageerde met de woorden: “We zijn voorstander van de conferentie en verwelkomen die,of Israel nu wel of niet meedoet”………..Israel’s weigering maakt de weg vrij voor een motie die enkele maanden geleden in de Tweede Kamer werd ingediend door PvdA-Kamer.id Michiel Servaes,medeondertekend door CDA-Buitenlandwoordvoerder Raymond Knops en hun ..D66-collega Sjoerd Sjoerdsma.Daarin werd de weg vrijgemaakt voor Nederland om sancties door te voeren richting partijen die niet aan vredesinitiatieven Puden willen meewerken.~<<<<<<<<<<<<
  …..DE ..STEMMING..BIJ..DE..OVSE..GAAN..VIA..CONSENSUS…EEN..LAND..KAN..DUS..DE..INVOERING..VOOR..DE..HELE..EUS..SABOTEREN…<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s