‘Met zaklantaarn kun je ook flinke klap verkopen’

screenshot_16

(Door: Robert van de Griend)

16 miljoen crimefighters

De politie is afwezig of ‘doet geen reet’ en zo zijn er overal buurtpreventie teams gevormd om het ‘schorem’ aan te pakken. Daar kleven risico’s aan, maar de mannen van het team in Maassluis zijn heel tevreden.

Als Martin Romeijn zijn donkerblauwe jas met de tekst ‘Attentie Buurtpreventie’ aantrekt, zijn grote zwarte zaklantaarn pakt, en bij het invallen van het duister zijn huis verlaat om door de straten van Maassluis te patrouilleren, dan gebeurt er iets met hem. Alsof hij een paar centimeter groeit en zijn borst iets verder vooruit gaat staan. Van zichzelf is de 52-jarige heftruckchauffeur en Feyenoord-hooligan-in-ruste al geen type waar je zomaar aan voorbij loopt, al is het maar vanwege die enorme armen, die ruimte bieden aan een indrukwekkende verzameling tribals, de skyline van Rotterdam en negentien sierletters die samen You’ll Never Walk Alone spellen.

Maar toch, hoe de mensen tegen hem doen sinds hij met het buurtpreventieteam op pad gaat, vindt hij ‘gewoon kicken’. Romeijn: ‘Als ik vroeger mijn hond uitliet, keken ze me niet eens aan. Tegenwoordig is het vaak: ‘Hé Martin! Dag Martin!’ Dan merk je dat ze respect voor je hebben.’

Lees verder>>>
h/t “Fubar
de-volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Criminaliteit, gezond realisme. Bookmark de permalink .

16 reacties op ‘Met zaklantaarn kun je ook flinke klap verkopen’

 1. Ron d G zegt:

  Dit soort mensen zouden er meer moeten zijn. En het is nog goed ook lekker 2 uur lopen door de stad ipv op de bank hangen voor de tv

  Like

 2. A.J. de Koning zegt:

  Dat klinkt allemaal aardig maar ik heb weinig vertrouwen in de moskeeleiding en Wilders komt niet alleen kijken om stemmen te winnen maar laat zijn stem ook doorklinken in de tweede kamer, hij wordt niet voor niets nu aangeklaagd. Ik wil die mensen die nu zo tevreden zijn over het bestuur van de moskee en de Marokkanen over een tijdje nog wel eens horen want die Marokkanen veranderen echt niet.

  Geliked door 1 persoon

 3. guusvelraeds zegt:

  Buurt preventie is een opkomend fenomeen. Bijna overal waar je komt zie je inmiddels bordjes hangen met buurt preventie. Toen halverwege het artikel het de bij de volkskrant blijkbaar broodnodige Wilders bashing van start ging heb ik maar afgehaakt.

  Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Was ik toch niet de enige ……….1

   Like

  • 17 jaar geleden was buurtpreventie een opkomend fenomeen, daar heh ik nog aan deel genomen, maar hielp niet zo want politiek correct zijn enzo………….

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Zo lang als die “buurtpreventie” niet gewapend door de stad mag gaan inclusief kogelvrije vesten en “licens to kill” zal het weinig uitmaken in de grote steden.

    Denk ik zo maar.
    Waarom eigenlijk buurtpreventie en niet gewoon burgerwacht…?

    Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Bedankt PvdA,VVD,CDA en D66. Jullie zijn er verantwoordelijk voor, dat verdomme de burgers zichzelf moeten gaan beschermen. Een gore schande is het! Jullie “baantjesjagers”, want dat zijn jullie, hebben schijt aan de gewone Nederlandse bevolking. Woest word ik, na een dag weer tig artikelen te hebben gelezen op dit blog. En dat ligt niet aan E.J. Bron. Neen, dat hele klotezooitje in de Tweede Slaapkamer, minus de PVV, mag zich deze teloorgang van ONS LAND aantrekken.

  Geliked door 1 persoon

 5. Buurt preventie is een hele goede, En een geweldige man, er mogen er van mij meer bij komen.

  Like

 6. piet travestiet zegt:

  als ik vroeger mijn hond uitliet keken ze me niet eens aan.
  nu ik mijn hond heb geruild voor een glock 19 merk je toch wel dat ze meer respect voor je hebben…..

  Geliked door 2 people

 7. boorzalf zegt:

  Buurtpreventie is een teken van het falende overheids beleid, wat een zwak land is Nederland met zwakke leiders.

  Like

 8. Steven zegt:

  Goed initiatief!!..zouden ze door héél Nederland moeten doen. Het is alleen DIEP TRIEST dat de ROVERHEID het zover heeft laten komen en geen REET doen tegen allochtone criminelen.
  De HAAT tegen asielzoekers is momenteel aan het exploderen…enuhhh…eigenlijk maar goed ook!

  Like

 9. paulzwueste zegt:

  Ik maak bezwaar tegen de afgang: “Buurtpreventie”.

  Waarom niet naar goed oud-Nederlands gebruik: “Nachtwacht”…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s